e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 14.Listopad 2018 - 18:41

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 116 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 3 4 5 6 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 16.Květen 2014 - 17:34 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 10.Prosinec 2009 - 13:49
Příspěvky: 26
Prosím o radu. Po vypadku prúdu mi nenabehla spet enigma tak som ju chcel obnovit zo zalohy z USB kluca.
STB kluc nasiel a aj image potvrdil som ze chcem instalovat dost dlho pisalo flashing potom nabehlo booting a tak to teraz svieti uz asi 30 miín. Na obrazovke vidim len logo xtrend.
Image som tam mal xtreandaliance.
Dík za kazdu radu.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 16.Květen 2014 - 19:27 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4691
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 17 krát
Poděkováno: 91 krát
Odporúčam v prvom rade vyskúšať tam dať "čistý" image a ak ani ten nepôjde, tak potom hľadaj chybu min. v napájacom zdroji stb :!:

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+1TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 16.Květen 2014 - 20:16 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 10.Prosinec 2009 - 13:49
Příspěvky: 26
Ďakujem za radu.
Už to ide. Bal som sa čokoľvek robiť keďže bootolal prvýkrát ale keď ani po hodine sa nič neudialo tak som ho surovo vypol zadným vypínačom a znova nahral image ktorý sa nahral už vporiadku. :good:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 24.Květen 2014 - 17:02 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 10.Prosinec 2009 - 13:49
Příspěvky: 26
Nechcem zakladať nové vlákno tak skúsim tu.
Dnes ráno po zapnutí prijímača z hlbokého spánku nenabehol, na displeji píše ET6x00 a dosť čudne počuť hardisk akoby v ňom niečo praskalo.
Čo som skúšal:
1. odpojil som hardisk
2. nahrať pôvodnú zálohu cez USB čerstvo naformátovanom na FAT32
3. nahrať čistý Image na čerstvo naformátovanom USB na FAT32
4. bod 2,3 som skúšal na 3 USB kľúčoch
Nič nepomáha, prijímač akoby nenájde čistý Image alebo nenačíta USB proste zapnem zadným vypínačom vypíše ET6X00 a nič sa nedeje.
Prosím o akúkoľvek radu čo ešte vyskúšať.
Vďaka.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 24.Květen 2014 - 18:58 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 03.Říjen 2010 - 2:13
Příspěvky: 878
satelitni prijimac: Xtrend, Xpeed
Poděkováno: 8 krát
Pri flashovaní musia byť ostatné porty voľné! Skus flashnuť z predného portu ak nepôjde skús aj zo zadného USB portu.

_________________
GI Xpeed LX3 E2/ EGAMI 6.3
Xtrend ET9200 / OpenPLI4.0
GI Xpeed LX2 DVB S2/T2/C/ takt CPU 751Mhz/E2 OpenHDF


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 24.Květen 2014 - 21:26 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 10.Prosinec 2009 - 13:49
Příspěvky: 26
Ostatné porty mám voľné. Z predného Image nenačitava nič tak som skúsil zo zadného cez ten Image našiel no ale zasa dlhé Flashing a potom Booting a nič nenabehne.
Skúšal som aj čistý Image a aj moju zálohu.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 24.Květen 2014 - 21:32 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 15.Listopad 2009 - 12:34
Příspěvky: 360
satelitni prijimac: X-Trend ET 10000, 2x DVB-S2
Místo/Bydliště: Žilina
Skus vypnut box a vytiahni aj zo zasuvky na cca. 60 min a potom skus zasa ci sa nepodari cisty flash ...

_________________
Xtrend ET-10000 + 2x DVB-S2 + intern. 2.5" HDD 650 GB TOSHIBA MK6465GS * Image: E2 OpenATV 6.2 * 60 cm parabola => Astra 19.2 FTA + Astra 23.5 & Skylink ICE 0D96 + Astra 28.2 FTA


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 25.Květen 2014 - 11:35 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 10.Prosinec 2009 - 13:49
Příspěvky: 26
imayoi napsal:
Skus vypnut box a vytiahni aj zo zasuvky na cca. 60 min a potom skus zasa ci sa nepodari cisty flash ...


Dík za radu no ani to nepomohlo stále len Booting a nič. Skúšal som už asi 5 rôzne čisté Image a aj zálohu no nenabehne.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 25.Květen 2014 - 12:21 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 12.Listopad 2007 - 20:23
Příspěvky: 9339
Poděkoval: 46 krát
Poděkováno: 111 krát
Zkus si projít tohle vlákno, jestli tam nenajdeš radu: viewtopic.php?f=131&t=46125

_________________
CST HD2 TANK,NG-Return CS 3.0, DOScam 0.25, LNB Chess Edition 3 Single 0,1dB, SG-2100, offset 80cm
________________________________________________________________________________________________________
Čím více poznávám lidi, tím více miluji psy. R.R. Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat. B.F.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 25.Květen 2014 - 13:19 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 10.Prosinec 2009 - 13:49
Příspěvky: 26
toprun napsal:
Zkus si projít tohle vlákno, jestli tam nenajdeš radu: http://ab-forum.info/viewtopic.php?f=131&t=46125

Píšu tam že im na Vu pomohlo vymeniť kondenzátore C807 (220 uF/16 V) lenže na to si ja netrúfam a prijímač je ešte v záruke to ho radšej zašlem na reklamáciu. Chcel som len skúsiť všetko čo sa dá predtým než ho zašlem.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 25.Květen 2014 - 14:05 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 05.Srpen 2013 - 13:16
Příspěvky: 3176
satelitni prijimac: Vu4k; DM820; Šrotbox5000
Poděkováno: 1 krát
trebor napsal:
toprun napsal:
Zkus si projít tohle vlákno, jestli tam nenajdeš radu: viewtopic.php?f=131&t=46125

Píšu tam že im na Vu pomohlo vymeniť kondenzátore C807 (220 uF/16 V) lenže na to si ja netrúfam a prijímač je ešte v záruke to ho radšej zašlem na reklamáciu. Chcel som len skúsiť všetko čo sa dá predtým než ho zašlem.


no mal som tu asi 10 kusov vu na opravu a len u jedneho pomohla len vymena kondenzatora - u vsetkych ostatnych to uzivatelia tahali az pokial box uplne neklakol


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 25.Květen 2014 - 15:30 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 12.Listopad 2007 - 20:23
Příspěvky: 9339
Poděkoval: 46 krát
Poděkováno: 111 krát
Nj, jenže on by potřeboval poradit s ET6x00.

_________________
CST HD2 TANK,NG-Return CS 3.0, DOScam 0.25, LNB Chess Edition 3 Single 0,1dB, SG-2100, offset 80cm
________________________________________________________________________________________________________
Čím více poznávám lidi, tím více miluji psy. R.R. Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat. B.F.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 25.Květen 2014 - 16:04 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 06.Leden 2010 - 12:01
Příspěvky: 225
Poděkováno: 11 krát
Skús prehrať bootloader a potom čistý image.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 26.Květen 2014 - 13:49 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 10.Prosinec 2009 - 13:49
Příspěvky: 26
jope napsal:
Skús prehrať bootloader a potom čistý image.

Bootloader nenašiel vypisal len ET6x00 a nič.
Ďakujem za rady zajtra ho zašlem na reklamáciu.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 26.Květen 2014 - 14:24 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 05.Srpen 2013 - 13:16
Příspěvky: 3176
satelitni prijimac: Vu4k; DM820; Šrotbox5000
Poděkováno: 1 krát
toprun napsal:
Nj, jenže on by potřeboval poradit s ET6x00.


to ano, chcel som len poukazat na to ze oprava 1 vyduteho kondenzatora neriesi vzdy problem, ci je to duo, extrend alebo iny linux box. mozno tak u openboxu v 5V vetve ano.. ale linuxacov veru nie


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 27.Květen 2014 - 2:43 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 06.Červen 2007 - 20:06
Příspěvky: 160
problem bude pravdepodobne v necem jinem a to v je ochrana prijimace proti kopirovani u prvni serie ET6000 se to obcas stavalo...jedine opravdu poslat na reklamaci....


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 31.Květen 2014 - 7:51 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 17.Listopad 2008 - 11:11
Příspěvky: 76
satelitni prijimac: VU+
Místo/Bydliště: Morava
Poděkoval: 6 krát
Poděkováno: 1 krát
Mám ten samý problém. Jednoho krásného dne se ET neprobudil a svítí jen booting a logo na TV. Bohužel s ním odešel i vnitřní HDD s 1000 GB dat :(
Nahrátí image vždy skonční hláškou v logu FATAL: no framebuffer available

Satelit vem čert, ten půjde na reklamaci, ale ty data mě štvou :(

_________________
Ariva 200 HD / ET 6500 / VU+ZERO / 28E;23E;19E;1W / Multibeam E85


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 31.Květen 2014 - 9:31 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červen 2010 - 20:36
Příspěvky: 9229
Poděkoval: 37 krát
Poděkováno: 131 krát
Ten drbnuty sec board u xtrendu je toho plny internet....

_________________
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Zruste si ten blby oznam na tapatalk !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 31.Květen 2014 - 13:33 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 17.Listopad 2008 - 11:11
Příspěvky: 76
satelitni prijimac: VU+
Místo/Bydliště: Morava
Poděkoval: 6 krát
Poděkováno: 1 krát
Jo, na něco jsem narazil, ale je to pro mě vše v nepřátelském jazyce :)
Jde to opravit? Nebo ho mám raději vrátit a koupit něco jiného? Jiný typ?

_________________
Ariva 200 HD / ET 6500 / VU+ZERO / 28E;23E;19E;1W / Multibeam E85


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 31.Květen 2014 - 13:49 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červen 2010 - 20:36
Příspěvky: 9229
Poděkoval: 37 krát
Poděkováno: 131 krát
Tu mas odpoved servisu ktoru dostal jeden nemec,preto kaslem na xtrend.

"Ihr Anliegen wäre eigentlich mit einem Satz beantwortet.....Security Board defekt.....
die Pufferspannung der Li Batterie fällt unter 1,5V, nach Stromausfall wird dadurch die Kommunikation
zwischen Security Chip und CPU unterbrochen und somit der Zugriff auf den Bootloader gesperrt....
daher auch die Bootloaderversion auf dem Schirm.....
Security Board muss ersetzt werden.....

da keine Hardwaretreiber geladen werden können, erscheinen Fehlermeldungen wie....no framebuffer available...

sollte nur das Security Board defekt sein sprechen wir von Reparaturkosten von 89,- Euro."

samozrejme pokial to je tvoj pripad.....

_________________
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Zruste si ten blby oznam na tapatalk !


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 116 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 3 4 5 6 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk