e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 21.Říjen 2018 - 5:38

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 265 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 19 10 11 12 13 14 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Xtrend ET4000
PříspěvekOdeslal: 15.Březen 2014 - 16:25 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 23.Listopad 2008 - 19:36
Příspěvky: 163
satelitni prijimac: Dreambox Dm900 - merlin OE2.5
Poděkoval: 1 krát
a jak si zpokojen s obrazem? hlavně na HD. mě přišlo že se při rychlích pohybech zasekává ale jelo my to zatím na cccam
přemýšlím ho znova nahodit a vyzkoušet ten mgcamd :D

_________________
1,2M talíř
Dreambox Dm900 - Merlin OE 2.5

Old reciever:
X-trend ET-6500 - Openvix - Hdfreak


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Xtrend ET4000
PříspěvekOdeslal: 15.Březen 2014 - 19:51 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 23.Listopad 2008 - 19:36
Příspěvky: 163
satelitni prijimac: Dreambox Dm900 - merlin OE2.5
Poděkoval: 1 krát
tak nevím jedu teď na openpli 4 děkuji za radu ohledně mgcamd konečně to funguje
jen my připadá že je obraz občas rozmazaný jakoby mázlí nevím jak to napsat
u aliance ten obraz byl v poho hodně je to vydět když je nějaké psané slovo.
má to taky někdo nebo mám jen něco blbě nastavené?

_________________
1,2M talíř
Dreambox Dm900 - Merlin OE 2.5

Old reciever:
X-trend ET-6500 - Openvix - Hdfreak


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Xtrend ET4000
PříspěvekOdeslal: 08.Duben 2014 - 9:52 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 22.Duben 2010 - 14:43
Příspěvky: 22
satelitni prijimac: Vu+ solo se V2
Místo/Bydliště: Praha-východ
Poděkoval: 1 krát
zdravím, mám u et4000 problém.
1. zapnutí ze Stand-by nutno několikrát promáčknout než sepne obraz
2. po rebootu nebo restartu sítě není funkční LAN připojení /kontrolky na lan portu neblikají/. nutno vyndat síťový kabel ze stroje a opět vložit, opět někdy nutné provést několikrát. zkoušel jsem i jiný kabel i jiný image. openpli3 a openatv4

et4000 mám asi rok. problém č.1 trvá od začátku a ta LAN až poslední dobou

setkal se také někdo s problémem s LAN? díky

_________________
VU+ s OpenPli , toroidal 90, 0,8w+9e+13e+19e+23,5e+28e


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Xtrend ET4000
PříspěvekOdeslal: 08.Duben 2014 - 11:23 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 03.Říjen 2010 - 2:13
Příspěvky: 878
satelitni prijimac: Xtrend, Xpeed
Poděkováno: 8 krát
Nemáš konflikt v sieti? Skusil si aj reštart routra? Robi to na každom image? Nemáš možnosť skusiť wifi USB? Ak by to cez wifi išlo OK je možné že je vadný ethernet. Potom jedine reklamacia.

_________________
GI Xpeed LX3 E2/ EGAMI 6.3
Xtrend ET9200 / OpenPLI4.0
GI Xpeed LX2 DVB S2/T2/C/ takt CPU 751Mhz/E2 OpenHDF


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Xtrend ET4000
PříspěvekOdeslal: 08.Duben 2014 - 11:50 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 20.Leden 2010 - 16:00
Příspěvky: 178
satelitni prijimac: Xtrend ET4000
ewzenek napsal:
zdravím, mám u et4000 problém.
1. zapnutí ze Stand-by nutno několikrát promáčknout než sepne obraz
2. po rebootu nebo restartu sítě není funkční LAN připojení /kontrolky na lan portu neblikají/.


1. niekedy musím stlačiť tlačítko 2x, ale to pripisujem celkovo k zvláštnemu chovaniu DO
2. aký máš dlhý kábel ? Vytiahni všetko ostatné z routera, restartuj ho a potom skus STB.
pripadne skus iny router.

_________________
Xtrend ET4000 OpenPLi-4.0


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Xtrend ET4000
PříspěvekOdeslal: 08.Duben 2014 - 12:02 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 22.Duben 2010 - 14:43
Příspěvky: 22
satelitni prijimac: Vu+ solo se V2
Místo/Bydliště: Praha-východ
Poděkoval: 1 krát
1. po zapnuti DO se kontrolka na satu změní na zelenou, ale obraz nikde.

2. kabel ze zásuvky asi metr. router restartuji docela často. mám doma ještě 2 dreamboxy a ty jsou ok
- jinak síťovka funguje stabilně. cccam i přehrávání medií po síti je OK

_________________
VU+ s OpenPli , toroidal 90, 0,8w+9e+13e+19e+23,5e+28e


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Xtrend ET4000
PříspěvekOdeslal: 08.Duben 2014 - 12:43 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 03.Říjen 2010 - 2:13
Příspěvky: 878
satelitni prijimac: Xtrend, Xpeed
Poděkováno: 8 krát
ewzenek napsal:
1. po zapnuti DO se kontrolka na satu změní na zelenou, ale obraz nikde.

2. kabel ze zásuvky asi metr. router restartuji docela často. mám doma ještě 2 dreamboxy a ty jsou ok
- jinak síťovka funguje stabilně. cccam i přehrávání medií po síti je OK

Nemaš vadny hdmi kabel? Ake maš nastavene rozlišenie skus to pri 720p.

_________________
GI Xpeed LX3 E2/ EGAMI 6.3
Xtrend ET9200 / OpenPLI4.0
GI Xpeed LX2 DVB S2/T2/C/ takt CPU 751Mhz/E2 OpenHDF


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Xtrend ET4000
PříspěvekOdeslal: 10.Duben 2014 - 13:26 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 18.Říjen 2007 - 8:46
Příspěvky: 573
Poděkováno: 4 krát
ewzenek napsal:
zdravím, mám u et4000 problém.
1. zapnutí ze Stand-by nutno několikrát promáčknout než sepne obraz
2. po rebootu nebo restartu sítě není funkční LAN připojení /kontrolky na lan portu neblikají/. nutno vyndat síťový kabel ze stroje a opět vložit, opět někdy nutné provést několikrát. zkoušel jsem i jiný kabel i jiný image. openpli3 a openatv4

et4000 mám asi rok. problém č.1 trvá od začátku a ta LAN až poslední dobou

setkal se také někdo s problémem s LAN? díky


Aj ja mám niekedy problém s LAN na tomto prijímači, hlavne keď vypadne elektrika. Vtedy prijímač nemá pridelenú žiadnu IP. Skúšal som nastaviť aj pevnú IP na boxe, ale takisto niekedy nemal box žiadnu IP čku. V routeri som ešte naviazal mac adresu prijímača s prijímačom, ale takisto to neodstránilo tento problém.
Routerom to pravdepodobne nebude, pretože pri žiadnom inom zariadení,ani inom digsat boxe som nič podobné nezbadal. Skúšal som aj iné káble.

_________________
GI Xpeed LX3,CST Trinity,Ariva102,STAB HH 120,T 90.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Xtrend ET4000
PříspěvekOdeslal: 10.Duben 2014 - 18:12 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 29.Prosinec 2009 - 15:08
Příspěvky: 28
satelitni prijimac: xtrend et7000 Formuler F1
ewzenek- většinou to dělá kabel HDMi vimněnit za nový a je po problému.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Xtrend ET4000
PříspěvekOdeslal: 16.Duben 2014 - 10:02 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 30.Červenec 2007 - 7:24
Příspěvky: 107
satelitni prijimac: Amiko Alien 2 , Xtrend ET4000
Prosim Vas neviete niekto ako v XTA Image zmenim aktivny softcam?

Dakujem

_________________
Amiko Alien 2, Xtrend ET4000


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Xtrend ET4000
PříspěvekOdeslal: 16.Duben 2014 - 10:28 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 03.Říjen 2010 - 2:13
Příspěvky: 878
satelitni prijimac: Xtrend, Xpeed
Poděkováno: 8 krát
Xta panel/cam centrum

_________________
GI Xpeed LX3 E2/ EGAMI 6.3
Xtrend ET9200 / OpenPLI4.0
GI Xpeed LX2 DVB S2/T2/C/ takt CPU 751Mhz/E2 OpenHDF


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Xtrend ET4000
PříspěvekOdeslal: 16.Duben 2014 - 11:01 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 30.Červenec 2007 - 7:24
Příspěvky: 107
satelitni prijimac: Amiko Alien 2 , Xtrend ET4000
Pastoman napsal:
Xta panel/cam centrum


Divne je ze to tam nemam , mam tam iba : system info,system tools,image tools, backup tools softwaremanager a moduly :(

_________________
Amiko Alien 2, Xtrend ET4000


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Xtrend ET4000
PříspěvekOdeslal: 28.Duben 2014 - 20:23 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 22.Duben 2010 - 14:43
Příspěvky: 22
satelitni prijimac: Vu+ solo se V2
Místo/Bydliště: Praha-východ
Poděkoval: 1 krát
Tak jsem zakoupil nový hdmi kvalitní kabel a výsledek je stejný. ze stand-by je nutno 2x zapnout vypnout.
Co se týče problémů ze sítí tak jsem na openatv foru našel script na nastartování síťovky. s openpli 4 nefunguje.

po ročním používání nejsem s et4000 moc spokojen. Xpeed LX1 se zdá být po přetaktování rychlejší a bezproblémový

_________________
VU+ s OpenPli , toroidal 90, 0,8w+9e+13e+19e+23,5e+28e


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Xtrend ET4000
PříspěvekOdeslal: 02.Květen 2014 - 23:26 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 24.Duben 2012 - 12:30
Příspěvky: 120
Poděkováno: 1 krát
ewzenek napsal:
zdravím, mám u et4000 problém.
1. zapnutí ze Stand-by nutno několikrát promáčknout než sepne obraz
2. po rebootu nebo restartu sítě není funkční LAN připojení /kontrolky na lan portu neblikají/. nutno vyndat síťový kabel ze stroje a opět vložit, opět někdy nutné provést několikrát. zkoušel jsem i jiný kabel i jiný image. openpli3 a openatv4

et4000 mám asi rok. problém č.1 trvá od začátku a ta LAN až poslední dobou

setkal se také někdo s problémem s LAN? díky


Stava se mi to taktez cas od casu, nepravidelne - vetsinou kdyz dam prikaz sam restartovat box. Pomuze v boxu "restartovat sit".

_________________
MUT@NT HD2400 s OpenATV 6.0 + MSI DIGIVOX mini III USB DVB-T Tuner (celkem pět tunerů 4x DVB-S2, 1x DVB-T USB) + 16Gb USB FLASH DISK, monoblok quad 23,5° a 19,2° s PARABOLOU 85cm


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Xtrend ET4000
PříspěvekOdeslal: 02.Květen 2014 - 23:42 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Únor 2010 - 18:39
Příspěvky: 2286
Místo/Bydliště: Ostravsko
Poděkoval: 8 krát
Poděkováno: 35 krát
misut22 napsal:
ewzenek napsal:
zdravím, mám u et4000 problém.
1. zapnutí ze Stand-by nutno několikrát promáčknout než sepne obraz
2. po rebootu nebo restartu sítě není funkční LAN připojení /kontrolky na lan portu neblikají/. nutno vyndat síťový kabel ze stroje a opět vložit, opět někdy nutné provést několikrát. zkoušel jsem i jiný kabel i jiný image. openpli3 a openatv4

et4000 mám asi rok. problém č.1 trvá od začátku a ta LAN až poslední dobou

setkal se také někdo s problémem s LAN? díky


Stava se mi to taktez cas od casu, nepravidelne - vetsinou kdyz dam prikaz sam restartovat box. Pomuze v boxu "restartovat sit".

..vůbec nechápu o čem píšete a která bije?? Tyto problémy jsem nikdy nezaznamenal..nikdo z Vás nepíše o to j a k má nastavenu domácí síť, jaký používá router a především zda má v menu routeru nastavenu pro přijímač pevnou IP adresu, pokud ne, tak se samozřejmě není čemu divit, že přijímač po rebootu "hledá" volnou IP adresu v rozsahu routeru...pokud tomu tak není, nelze prozatím tato vyjádření považovat za objektivní

_________________
GigaBlue HD X1, Vu+solo2, t-90 4°W-39°E


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Xtrend ET4000
PříspěvekOdeslal: 03.Květen 2014 - 18:43 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 22.Duben 2010 - 14:43
Příspěvky: 22
satelitni prijimac: Vu+ solo se V2
Místo/Bydliště: Praha-východ
Poděkoval: 1 krát
samozřejmě mám pevnou IP.
když po rebootu síť nenajede tak u mě pomůže vyndat a zandat LAN kabel.

mě nyní přijde že Xtrend má více chyb, třeba někdy ze stand-by nejne probudit. červená problikne, ale na zelenou se nezmění.

i když můžu mít jen smůlu na kus. zkoušel jsem vícero imagů a chyby se ukazují ve všech. nepoužívám žádné dodatečné pluginy ani skiny.
po mých zkušenostech je Xspeed LX1 opravdu lepší stroj, ale jak řikám může to být jen špatný kus

_________________
VU+ s OpenPli , toroidal 90, 0,8w+9e+13e+19e+23,5e+28e


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Xtrend ET4000
PříspěvekOdeslal: 03.Květen 2014 - 18:53 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 24.Duben 2012 - 12:30
Příspěvky: 120
Poděkováno: 1 krát
V domaci siti mam zhruba dve desitky zarizeni, jedu na routerech s fw dd-wrt a openwrt, vetsinou to delam tak ze primo na routeru rezervuji pro danou mac statickou IP takze zarizeni dostava stale stejnou IP takze ver ze v tomhle se orientuju :-) Mozna kdybych dal statickou primo na xtrenda tak by to pomohlo, ale vzhledem k tomu ze se mi to stalo asi 2x kdyz jsem xtrenda natvrdo vypnul a zapnul tak jsem se v tom nejak extra nebabral. Proste na switchi ktery je za routerem misto toho aby svitil link tak port pravidelne blika a pomuze bud restart site primo z boxu nebo vysunout a zasunout ethernet. kabel.

_________________
MUT@NT HD2400 s OpenATV 6.0 + MSI DIGIVOX mini III USB DVB-T Tuner (celkem pět tunerů 4x DVB-S2, 1x DVB-T USB) + 16Gb USB FLASH DISK, monoblok quad 23,5° a 19,2° s PARABOLOU 85cm


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Xtrend ET4000
PříspěvekOdeslal: 03.Květen 2014 - 22:08 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 18.Říjen 2007 - 8:46
Příspěvky: 573
Poděkováno: 4 krát
Ja používam router Netgear WNDR 4000 a momentálne mám IP pevne priradenú routerom. Predtým som mal aj pevne nastavenú v Xtrende, predtým DHCP, proste ani jedna voľba nepriniesla to čo som očakával - korektnú funkciu LAN. Po výpadku napätia, nie je možné sa na box pripojiť, lebo buď nemá priradenú IP adresu a ak je pevna v boxe, aj tak nefunguje. Pomôže iba reštart siete.
Je to prvé zariadenie u mňa s takýmto problémom. A to sa hocijakých boxov u mňa premelie neúrekom.

_________________
GI Xpeed LX3,CST Trinity,Ariva102,STAB HH 120,T 90.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Xtrend ET4000
PříspěvekOdeslal: 03.Květen 2014 - 23:43 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 06.Červen 2007 - 20:06
Příspěvky: 159
pokud je u procesoru BCM7358 problem s LAN45 tyka se to vsech prijimacu,ktere pouzivaji tento procesor!!!!!!! pro openpli 4.0 a vsechny ktere pouzivaji stejne jadro...je nutno pres telnet toto

ln -sf /var/etc/init.d/restart /var/etc/rc0.d/K90restart
ln -sf /var/etc/init.d/restart /var/etc/rc1.d/K90restart
ln -sf /var/etc/init.d/restart /var/etc/rc2.d/S11restart
ln -sf /var/etc/init.d/restart /var/etc/rc3.d/S11restart
ln -sf /var/etc/init.d/restart /var/etc/rc4.d/S11restart
ln -sf /var/etc/init.d/restart /var/etc/rc5.d/S11restart
ln -sf /var/etc/init.d/restart /var/etc/rc6.d/K90restart

samozrejme restart je dany script pro eth0..... pro OpenPLi 3.0 staci telnet

ln -sf /var/etc/init.d/restart-net /var/etc/rcS.d/S99restart-net


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Xtrend ET4000
PříspěvekOdeslal: 05.Květen 2014 - 23:13 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Únor 2010 - 18:39
Příspěvky: 2286
Místo/Bydliště: Ostravsko
Poděkoval: 8 krát
Poděkováno: 35 krát
....no problem to je asi i jinde, jelikož řeším s kolegou něco podobného, ale na 9200, koukal jsem na německá fóra viz odkaz, jsou tam skripty ke stažení a příkazy v telnetu na jejich spuštění. Je to více méně stejné jako sem dal předchůdce. Admin píše, že se nestane nic-pokud to odzkoušíte i v jiné modelové řadě. Kdo neumí německy má smůlu, ale i ten kdo umí jen Guten Tag nebo Grüss Gott by to mohl z textu pochopit:
odkaz:
http://www.xtrend-home.de/forum/board54 ... rgang-auf/

_________________
GigaBlue HD X1, Vu+solo2, t-90 4°W-39°E


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 265 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 19 10 11 12 13 14 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk