e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 23.Září 2018 - 20:13

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 114 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 5 6
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 23.Únor 2015 - 21:11 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 18.Listopad 2014 - 18:03
Příspěvky: 1684
Poděkoval: 18 krát
Poděkováno: 95 krát
No vzhledem k tomu ,že nový stál 3500, tak 1300 je celkem v pohodě. S tím bych asi problém neměl, pokud by teda nebyla možnost koupit v dnešní době něco novějšího za rozumnou cenu.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 23.Únor 2015 - 21:38 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 18.Listopad 2014 - 18:03
Příspěvky: 1684
Poděkoval: 18 krát
Poděkováno: 95 krát
No nakonec jsem koukal na tvfreak, že si řešil ten problém s boxem už delší dobu. Vypadá to že si měl akorát smůlu na vadný kus. Od začátku jedu stále na OpenPli a nikdy jsem neměl žádné problémy, kromě nějakých dočasných problémů kdy se čekalo až OpenPli opraví nějakou chybu. Už jsem si i zvyk, že než aktualizuju tak čtu co je nového a pořád jedu na aktuálním image zhruba čtrnáct dní starém. Záleží jak si vzpomenu aktualizovat.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 23.Únor 2015 - 22:26 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 11.Květen 2011 - 9:41
Příspěvky: 348
satelitni prijimac: Zero/ET7000/DM7080HD/DM900 4K
Poděkoval: 44 krát
Poděkováno: 53 krát
Přesně, máš pravdu, strašný problémy s tím byly od podzimní změny Kernelu...asi fakt smůla. Jinak teda ani 1300 bych do toho nedal s vidinou, že se to může opakovat. Proto se veze ta jiná značka a taky proto, že je BCM7362 za 3000,- oproti tomu ET celkem super.

_________________
Zero, DM7080HD, DM920


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 24.Únor 2015 - 3:57 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 06.Červen 2007 - 20:06
Příspěvky: 159
a co tedy ten ET4000 ted dela nereaguje nesviti zadna dioda na prednim panelu a co sitove rozhrani reaguje aspon zelena dioda rozviti se aspon na chvilku pro zapnuti prijimace,jinak cele je to divne,pokud dojde k update nejakeho pluginu probehne pouze restart GUI a ne restart celeho prijimace,jinak jak ctu dobre tak byl prijimac rozebrany a nejak promerovany...

vlastvs499 napsal:
ET4000 jsem ani maniakálně neaktualizoval ani neflešoval, plugin ArchivyCZSK chtěl restart E2 po aktualizaci iVysílání a už ET nenaběhl. Tma a konec. Kdyby neměl secure board, existoval by na něj jTag, jako na jiné přijímače s jeho procesorem. Díky sec boardu neexistuje a nikdy asi ani nebude. A to, že mám ok baterku (a to mám), je mi prd platné. Takže tady vůbec nejde o baterku ani o nějaké denní aktualizace (i když by toto tedy zrovna podle mého názoru neměl být vůbec žádný problém).
Na německých forech se dočtete o problémech se sec. boardem, které se vůbec netýkají nějakých aktualizací nebo baterek. A rozhodně to nejsou ojedinělé případy. Klekne Flash, to je celé.
Tady jde prostě jen o to, že jak se to vysype, není řešení. Pokud to tedy nemá člověk zrovna v záruce.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 24.Únor 2015 - 7:50 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 11.Květen 2011 - 9:41
Příspěvky: 348
satelitni prijimac: Zero/ET7000/DM7080HD/DM900 4K
Poděkoval: 44 krát
Poděkováno: 53 krát
Svítí žlutá a zelená dioda na LAN, zelená nereaguje na nic. Na předním panelu tma. Obsah flash jsem chtěl vytáhnout z Flash paměti přímo ve stroji, což nešlo, tak jsem ji vyjmul a v programátoru načetl až po zvýšení napětí na 3,5V (max. má 3,6, v trendu katalogových 3,3V - při tomto napětí ale nefunguje, zareagovala až při 3,5V). Novou flash jsem naprogramoval obsahem té staré a dal do patice v trendu, kterou jsem tam napájel, aby bylo možné případně SPI Flash měnit, případně externě měnit její obsah.
Na všech integrovaných stabilizátorech, co tam jsou, jsou všechna napětí 5V, 3,3V, 1V i 2,5V v pořádku.
Zveřejnění jTagu očekávám po ukončení výroby ET4000.

_________________
Zero, DM7080HD, DM920


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 24.Únor 2015 - 14:28 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 06.Červen 2007 - 20:06
Příspěvky: 159
Tak to je totalne konecna,kazdemu muze byt jasne ze data v teto pameti budou zablokovany proti cteni aspon nejaka oblast,kdyby to bylo tak jednoduche,tak by to delal takhle kazdy,to same plati i pro samotnou flash a to pro vsechny prijimace,xtrend tam ma dvojitou ochranu tak nebo tak vadny secure board to urcite nebyl to se projevuje ze prijimac zustane v rezimu uvodni logo na obrazovce da se dokonce pripojit pres FTP a menit soubory,nahravat nove firmware,mohlo dojit k poskozeni samotne flash pameti,nebo se skutecne muze jednat o nejakou HW zavadu,ale secure board tim to urcite nebylo...toto je snad varovani pro vsechny aby se nikdo nepokousel opravit tyto prijimace jelikoz vzdy udela vic skody nez uzitku...urcite konktaktovat servis prodejce dat si limit ceny opravy...ale v zadnem pripade to nezkouset sam,mohla to byt treba nejaka drobnost...


vlastvs499 napsal:
Svítí žlutá a zelená dioda na LAN, zelená nereaguje na nic. Na předním panelu tma. Obsah flash jsem chtěl vytáhnout z Flash paměti přímo ve stroji, což nešlo, tak jsem ji vyjmul a v programátoru načetl až po zvýšení napětí na 3,5V (max. má 3,6, v trendu katalogových 3,3V - při tomto napětí ale nefunguje, zareagovala až při 3,5V). Novou flash jsem naprogramoval obsahem té staré a dal do patice v trendu, kterou jsem tam napájel, aby bylo možné případně SPI Flash měnit, případně externě měnit její obsah.
Na všech integrovaných stabilizátorech, co tam jsou, jsou všechna napětí 5V, 3,3V, 1V i 2,5V v pořádku.
Zveřejnění jTagu očekávám po ukončení výroby ET4000.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 24.Únor 2015 - 16:29 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 11.Květen 2011 - 9:41
Příspěvky: 348
satelitni prijimac: Zero/ET7000/DM7080HD/DM900 4K
Poděkoval: 44 krát
Poděkováno: 53 krát
Ale...než se začne strašit, chce to o této problematice něco alespoň tušit. Myšleno v dobrém, samozřejmě.
Žádnou škodu jsem neudělal, i programátor SPI pamětí mi napsal, že zvýšení napětí při čtení paměti je běžná věc, pokud je v katalogovém rozsahu a pokud je SPI těsně před smrtí a má problém se čtením. Porovnání obsahu v originální flash přesně sedí s loaderem (souborem bin, který je ke stažení všude), co za ním sedí, nebo nesedí, to nikdo neví, protože to nikde není zveřejněno. Prvních 500kilo je naprosto shodných, proto usuzuju, že to přečetlo obsah správně.
Mimo to podle něj je procesor odemykán sec boardem (proto mne udivuje, že to vylučuješ), takže to vidím stejně na něj. Ta nová paměť má přesný obsah té originální a když se na to díval onen odborník, jediná ochrana je klasické blokování/odblokování zápisu napětím na vývodu 3 (write protect) a 7 - čtení. Ta SPI je úplně obyčejná paměť, akorát velmi rychlá. Obsah sedí do posledního bitu a zakódovat její čtení v ní nijak softwarově nelze, čtení probíhá jednoduše seriově po jedné lince.
Kdo zná SPI, ví. Žádné ani oblasti zamykat nejdou. Napětím se paměť zamkne nebo odemkne. A byla přečtena komplet. Navíc - kdyby šla zakódovat flash, nebyl by žádný důvod k sec. boardu.
Limit si jinak dal technik v opravně - a jak jsem psal, s vidinou další případné nehody do toho za ty prachy prostě nejdu, protože za dvojnásobek té odhadované ceny jsem koupil VU+Zero s lepším procesorem. A ještě dodám, že technik napsal tyto možné závady: zdroj, flash, security board. Zdroj jsem vyloučil sám ozkoušením čtyř jiných.
Tohle je ona - obyč. 4MB SPI: http://www.spansion.com/Support/Datashe ... 32P_00.pdf

_________________
Zero, DM7080HD, DM920


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 24.Únor 2015 - 22:15 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 16.Březen 2012 - 15:32
Příspěvky: 321
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 13 krát
myslim ze v tomto ma pavel1978 blizsie k pravde,
pri poruche sec. boardu prijimac normalne bootuje so splash screenom a tam zastane

vypis zo serioveho portu konci niecim takym...
------
FBIOPUT_VSCREENINFO: Invalid argument
fb failed
Segmentation fault
cat: can't open '/proc/stb/info/model': No such file or directory
/dev/dvb/adapter0/video0: No such file or directory
------
takze procesor normalne pracuje len nema pristup k urcitej pamatovej oblasti

myslim ze teoria by sa potvrdila ak by sa zobral funkcny box, a urobila by sa s nim rovnaka operacia vymeny chipu a jeho obsahu ako to bolo tu spomenute, osobne si myslim ze je to spolahlivy navod ako briknut box a zpravit z neho tehlu do muru ...

a na to aby sa dala obist ochrana sec boardu - treba vediet aku operaciu vlastne robi sec.board, takze akekolvek operacie s odpajanim napati, odletovanim cipov a ich programovanim je kracanie po tenkom lade, a zvalovat vinu na vyrobcu za konstrukciu pristroja sa javi ako neadekvatne ...

_________________
ET10000, DM900 Triple, OpenPLI, OpenATV...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 26.Únor 2015 - 19:10 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 06.Červen 2007 - 20:06
Příspěvky: 159
ja si proste stale myslim ze u toho XTrend se to stalo po spatnem nahrati bootloaderu ono to ani nemusi byt chybou uzivatele,respektive udelal vsechno spravne v podstate je mozne ze byl i samotny prijimac v poradku (do te doby,nez se v tom uzivatel postoural...) takhle ET4000 jsou citlivejsi na nektere USB flash disky ja jsem jich zkousel take nekolik a jenom 2 funguji spravne ty ostatni nekdy se firmware nahraje a prijimac se spusti a vse funguje,nekdy se nepusti vubec,nekdy doslo ke spusteni a nasledoval zelenac a restart to se opakovalo.....v zadnem pripade bych si s nima ale nedovolil nahravat bootloader pokud dojde behem nahravani k nejake chybe pak je prijimac samozrejme mrtvola a nepomuze mu uz nic,proto jeste jednou pisu bootloader bych v ET4000 nemenil a nechal urcite puvodni i s tim puvodnim to hreje az dost...pokud se i presto rozhodnu k bootloaderu konktaktuji prodejce a necham si to udelat u nej !!!


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 27.Únor 2015 - 8:30 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 06.Květen 2007 - 17:27
Příspěvky: 167
Místo/Bydliště: Vysočina
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 6 krát
pavel1978 napsal:
...pokud se i presto rozhodnu k bootloaderu konktaktuji prodejce a necham si to udelat u nej !!!


To myslíte vážně?
Daleko jednodušší je udělat si sám, a pokud se to nepovede tak reklamovat. Samozřejmě v záruce!!!

_________________
VU+ ULTIMO4K, OpenATV, parabola MBeam 85 a LCD Panasonic TV TX-L39E6E. Karta T-Mobile ICE, Tunery FBC 2 x 4 SAT + 2 x DVB-T2/C
Dříve také a VU+ SOLO4K, Xtrend ET8000, Clarke Tech ET9000, HDBOX9200, Showbox 300/700, Openbox 820/810,...
P.S.: Šíleně se nudím, a tak tady prudím!!!


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 27.Únor 2015 - 14:43 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 06.Červen 2007 - 20:06
Příspěvky: 159
Ano to myslim uplne vazne,videl jsem jiz spoustu prijimacu u kterych se nepovedlo nahrati bootloaderu jak jsem psal nemusi to byt chyba uzivatele proste nevhodnou USB flash pameti,jeste jednu vec,poskozeni bootloaderu v sesrvisu zjisti...tady je myslim samotny dukaz toho kdy pravdepodobne uzivatel u ET4000 neharaval bootloader osobne si proste myslim ze to je tim...krome toho opravdu u ET4000 nedoporucuji menit bootloader ta teplota je opravdu hodne vysoka...ono obecne v zasade neni potreba menit bootloader,na ET7x00 vysel ten novy,ktery vyrazne zkracuje dobu nahravani nove firmware...jinak ja obecne napisu toto "ano muzete to zkusit,ale je to na vase riziko...lepsi poslat a ja vam to vsechno nastavim za postovne zdarma..."

Jijirka napsal:
pavel1978 napsal:
...pokud se i presto rozhodnu k bootloaderu konktaktuji prodejce a necham si to udelat u nej !!!


To myslíte vážně?
Daleko jednodušší je udělat si sám, a pokud se to nepovede tak reklamovat. Samozřejmě v záruce!!!


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 05.Červen 2018 - 11:39 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 14.Říjen 2007 - 13:38
Příspěvky: 4
satelitni prijimac: X-trend ET4000
vlastvs499 napsal:
Svítí žlutá a zelená dioda na LAN, zelená nereaguje na nic. Na předním panelu tma. Obsah flash jsem chtěl vytáhnout z Flash paměti přímo ve stroji, což nešlo, tak jsem ji vyjmul a v programátoru načetl až po zvýšení napětí na 3,5V (max. má 3,6, v trendu katalogových 3,3V - při tomto napětí ale nefunguje, zareagovala až při 3,5V). Novou flash jsem naprogramoval obsahem té staré a dal do patice v trendu, kterou jsem tam napájel, aby bylo možné případně SPI Flash měnit, případně externě měnit její obsah.
Na všech integrovaných stabilizátorech, co tam jsou, jsou všechna napětí 5V, 3,3V, 1V i 2,5V v pořádku.
Zveřejnění jTagu očekávám po ukončení výroby ET4000.


Po marné snaze zapnout můj ztuhlý ET4000 jsem ho vypnul vzadu a už nenajel .Stejné příznaky ,svítí žlutá a zelená dioda LAN , na předním panelu nic .
Vizuelně jsem na desce našel jakoby zkrat pod jednou pamětí (viz kroužky na obrázcích) . Pokud by byla vadná , dá se měnit nebo je to konečná ?
Samozřejmě nepočítám , že bych se do toho pouštěl sám , jen sonduju jestli to někdo neřešil taky .Jinak baterka na secure board má přes 3V a stáří je cca 4 roky.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 16.Srpen 2018 - 17:08 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 19.Červenec 2010 - 22:28
Příspěvky: 80
Ahoj. Presne to isté sa stalo dnes mne na et4000, lan svieti zelená a žltá a na prednom panely nič. Podarilo sa Ti nájsť riešenie alebo bude et4000 putovať do koša. Díky.

_________________
VU+ SOLO SE V2 - Openpli 4,


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 22.Srpen 2018 - 16:57 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 06.Červen 2007 - 20:06
Příspěvky: 159
prijimace XTrend ET4000 jsou HW hodne zajimave a v podstate zatim zadny jiny vyrobce nic takove neudelal. Securite board je v procesoru ARM, ktery je napajen danou baterkou, samotny procesor se take stara a obsluhuje ctecky karet a vse to komunikuje pres USB2 rozhrani. Na toho USB2 rozhrani je pripojen, krome daneho procesoru ARM i jeden predni USB2 konektor. Pokud nekomunikuje predni USB2 konektor, pak je mozne prijimac opravit.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 114 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 5 6

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk