e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 21.Srpen 2018 - 8:50

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Pravidla fóra


Do tejto sekcie nepatria žiadne otázky. Slúži na ukladanie návodov a postupov !



Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 24 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: problem z pripojenom na siet
PříspěvekOdeslal: 08.Červenec 2014 - 21:10 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 04.Listopad 2012 - 14:04
Příspěvky: 2
vie mi niekto podrobne poradit ako pripojim show box na siet? vopred dakujem


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: problem z pripojenom na siet
PříspěvekOdeslal: 08.Červenec 2014 - 21:27 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 27.Červen 2012 - 22:15
Příspěvky: 151
jednoduše,v menu si najdi sit, a povol dhcp a ok 8)

menu-nastavení-system-sit

_________________
Showbox vitamin 500,Amiko 8800,DM 500s,Ferguson ariva 120,Ferguson fk-7000, parabola Maximum digital technology 85 cm multifocal,Astra 19,2-23,5-28,2,Thor 0,8


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: problem z pripojenom na siet
PříspěvekOdeslal: 08.Červenec 2014 - 21:54 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 04.Listopad 2012 - 14:04
Příspěvky: 2
prave ze to mi nefunguje


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: problem z pripojenom na siet
PříspěvekOdeslal: 25.Březen 2017 - 13:46 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 18.Červen 2012 - 10:39
Příspěvky: 10
satelitni prijimac: ShowBox Vitamin HD 500
Poděkoval: 2 krát
trtanko napsal:
prave ze to mi nefunguje

Ahojte. Ani mne to takto nefunguje. Sietovy kabel je v poriadku - skusal som ho do notebooku. Poradte prosim.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: problem z pripojenom na siet
PříspěvekOdeslal: 27.Březen 2017 - 13:50 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 02.Červen 2010 - 12:33
Příspěvky: 50
Poděkoval: 4 krát
Nie že by som ti hneď poradil, ale skús sem napísať odkiaľ ťaháš internet, či ideš z routru, alebo priamo od providera, ak z routru, tak či máš tam zapnuté dhcp, lebo je možné že odtiaľ nedostávaš signál atď.
Preto asi nikto nevie presnejšie poradiť.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: problem z pripojenom na siet
PříspěvekOdeslal: 27.Březen 2017 - 16:09 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červenec 2009 - 14:48
Příspěvky: 3129
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 98 krát
themato napsal:
Ahojte. Ani mne to takto nefunguje. Sietovy kabel je v poriadku - skusal som ho do notebooku. Poradte prosim.

Ze ti jede na notebooku jeste neznamena ze pojede i jinde.Notebook i pocitac se dokaze slinkovat i pri spatnym kabelu na 10 Mb,satelit to nedokaze.

_________________
ObrázekObrázekObrázekObrázek




Na dotazy nepoužívejte SZ, ale fórum


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: problem z pripojenom na siet
PříspěvekOdeslal: 27.Březen 2017 - 21:50 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 18.Červen 2012 - 10:39
Příspěvky: 10
satelitni prijimac: ShowBox Vitamin HD 500
Poděkoval: 2 krát
...kabel som natiahol novy, lebo som si nebol isty starym. takze kabel ok. taham ho z routra Zyxel WMG 1312. DHCP je povolene.
...ani cez RCC sa nepripojim na satelit.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: problem z pripojenom na siet
PříspěvekOdeslal: 27.Březen 2017 - 22:12 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 4098
Poděkoval: 33 krát
Poděkováno: 123 krát
Nemá Zyxel na dvou portech nastavené IP-TV? Zkus přehodit na jiné porty v routru nebo v routru zrušit nastavení IP-TV. :-)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: problem z pripojenom na siet
PříspěvekOdeslal: 27.Březen 2017 - 22:36 
Offline
Registrovaný
Registrovaný
Avatar uživatele

Registrován: 09.Srpen 2015 - 8:22
Příspěvky: 16
Místo/Bydliště: Slovensko
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
themato napsal:
...kabel som natiahol novy, lebo som si nebol isty starym. takze kabel ok. taham ho z routra Zyxel WMG 1312. DHCP je povolene.
...ani cez RCC sa nepripojim na satelit.


DHCP je povolene. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: problem z pripojenom na siet
PříspěvekOdeslal: 27.Březen 2017 - 22:45 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 18.Červen 2012 - 10:39
Příspěvky: 10
satelitni prijimac: ShowBox Vitamin HD 500
Poděkoval: 2 krát
decik napsal:
Nemá Zyxel na dvou portech nastavené IP-TV? Zkus přehodit na jiné porty v routru nebo v routru zrušit nastavení IP-TV. :-)

...myslis ze nastavenie IPTV moze mat nejaky vplyv na toto? Na IPTV mam nastavene uplne iny rozsah IP adres. prehodil som kabel do ineho portu na routri a povolil som DHCP v satelite, dal som test siete a nepripojil sa. :(
...nejaky napad prosim.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: problem z pripojenom na siet
PříspěvekOdeslal: 27.Březen 2017 - 22:49 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 02.Červen 2010 - 12:33
Příspěvky: 50
Poděkoval: 4 krát
IP adresu routru máš 10.0.0.138 ?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: problem z pripojenom na siet
PříspěvekOdeslal: 27.Březen 2017 - 23:35 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červenec 2009 - 14:48
Příspěvky: 3129
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 98 krát
themato napsal:
...myslis ze nastavenie IPTV moze mat nejaky vplyv na toto? Na IPTV mam nastavene uplne iny rozsah IP adres.

Samozrejme,je tam oddelena Vlan kde ti internet nepojede.

_________________
ObrázekObrázekObrázekObrázek




Na dotazy nepoužívejte SZ, ale fórum


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: problem z pripojenom na siet
PříspěvekOdeslal: 27.Březen 2017 - 23:55 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 4098
Poděkoval: 33 krát
Poděkováno: 123 krát
themato napsal:
decik napsal:
Nemá Zyxel na dvou portech nastavené IP-TV? Zkus přehodit na jiné porty v routru nebo v routru zrušit nastavení IP-TV. :-)

...myslis ze nastavenie IPTV moze mat nejaky vplyv na toto? Na IPTV mam nastavene uplne iny rozsah IP adres. prehodil som kabel do ineho portu na routri a povolil som DHCP v satelite, dal som test siete a nepripojil sa. :(
...nejaky napad prosim.


Na portu, kde máš nastaveno IP-TV Ti net nepůjde.
V prohlížeči zadej 10.0.0.138, pokud jsi neměnil - jméno: admin, heslo: admin a koukni se v routeru na nastavení lan - měl bys vidět co máš na jednotlivých portech nadefinováno.
Nebo zkus připojit ještě jiný port, povol DHCP, dej restart sítě a musí to naběhnout... :-)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: problem z pripojenom na siet
PříspěvekOdeslal: 27.Březen 2017 - 23:56 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 20.Prosinec 2008 - 12:29
Příspěvky: 391
satelitni prijimac: HD-BOX AND-II XBMC , Vu+Solo2,
Místo/Bydliště: Praha
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 33 krát
projed pres pc sit na jaky ip ti stb jede pomoci trebas Advanced IP Scanner
pouzit DHCP NE
primarni DNS 8.8.8.8
sekundarni DNS 8.8.4.4
a jeduuuu .........................

_________________
motor Stab HH120 ,Vu+Solo2 , HD-BOX AND-II XBMC , showbox vitamin 5000 HD a staroušek Humax CRCI 5500
Obrázek
Chyba není v PC ale někde mezi židlí a PC a přesně tam kolikrát sedím :D


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: problem z pripojenom na siet
PříspěvekOdeslal: 27.Březen 2017 - 23:57 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 18.Červen 2012 - 10:39
Příspěvky: 10
satelitni prijimac: ShowBox Vitamin HD 500
Poděkoval: 2 krát
Áres150 napsal:
themato napsal:
...kabel som natiahol novy, lebo som si nebol isty starym. takze kabel ok. taham ho z routra Zyxel WMG 1312. DHCP je povolene.
...ani cez RCC sa nepripojim na satelit.


DHCP je povolene. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:


...myslel som DHCP v nastaveni routeru.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: problem z pripojenom na siet
PříspěvekOdeslal: 28.Březen 2017 - 0:02 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 18.Červen 2012 - 10:39
Příspěvky: 10
satelitni prijimac: ShowBox Vitamin HD 500
Poděkoval: 2 krát
Timeshock napsal:
projed pres pc sit na jaky ip ti stb jede pomoci trebas Advanced IP Scanner
pouzit DHCP NE
primarni DNS 8.8.8.8
sekundarni DNS 8.8.4.4
a jeduuuu .........................


preskenoval som a stb mi nenaslo?! jak to?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: problem z pripojenom na siet
PříspěvekOdeslal: 28.Březen 2017 - 7:22 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 20.Prosinec 2008 - 12:29
Příspěvky: 391
satelitni prijimac: HD-BOX AND-II XBMC , Vu+Solo2,
Místo/Bydliště: Praha
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 33 krát
preskenoval som a stb mi nenaslo?! jak to?
A to mam vedet ja?? Ja ti to nezapojoval pokud ti ho ip scaner nenasel tak asi neni pripojeny z nejakych duvodu k spolecne siti
Pohrabal ses v routru tak ho hod do default pridelit ip jednotlivym pristrojum muzes i pozdeji tak samo dodelat i dodatecne jine nastaveni ale vychazej z default .Nezapomen kouknout v routru na nastaveni lan port zdirka ze ktere vedes drat do stb musi byt pod oznaceni LAN1,2,,3,nebo4PC a ne treba Lan1,2,3,nebo4 O2TV treba z tehle zdirky urcite stb nepripojis ........
Pak teprv zacni zkoumat tve propojeni mezi stb a routrem az to budes mit tak pak zacni hledat chybu v stb mozna zkusit jine img atd atd moznosti je vic pokud ani to nezabere tak pak asi bude chyba v stb coz pochybuji ..............

_________________
motor Stab HH120 ,Vu+Solo2 , HD-BOX AND-II XBMC , showbox vitamin 5000 HD a staroušek Humax CRCI 5500
Obrázek
Chyba není v PC ale někde mezi židlí a PC a přesně tam kolikrát sedím :D


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: problem z pripojenom na siet
PříspěvekOdeslal: 28.Březen 2017 - 12:25 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 18.Červen 2012 - 10:39
Příspěvky: 10
satelitni prijimac: ShowBox Vitamin HD 500
Poděkoval: 2 krát
Kuknem este do nastaveni routeru, ale LAN kabel mam v zdirke neoznacenej TV.
- Apropo ked som mal na tomto Vitamine 100% funkcnu siet, mal som este stary router a aj enigma bola 4.5. Teraz mam aj novy router aj Hyperion v5.0


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: problem z pripojenom na siet
PříspěvekOdeslal: 28.Březen 2017 - 14:02 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červenec 2009 - 14:48
Příspěvky: 3129
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 98 krát
Povol si DHCP i v boxu.
Server bez klienta je knicemu.

_________________
ObrázekObrázekObrázekObrázek




Na dotazy nepoužívejte SZ, ale fórum


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: problem z pripojenom na siet
PříspěvekOdeslal: 28.Březen 2017 - 21:36 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 18.Červen 2012 - 10:39
Příspěvky: 10
satelitni prijimac: ShowBox Vitamin HD 500
Poděkoval: 2 krát
marecek29 napsal:
Povol si DHCP i v boxu.
Server bez klienta je knicemu.

DHCP povolene v satelite i v routri, vsetko prekontrolovane a nejde a nejde. som v koncoch. nema niekto tento router (zyxel 1312-B30B)? potreboval by som screeny na nastavenieWAN, LAN, lebo neviem co uz tam je zle.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 24 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk