e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 21.Červen 2018 - 8:49

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Pravidla fóra


Do tejto sekcie nepatria žiadne otázky. Slúži na ukladanie návodov a postupov !



Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 13 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Nastavenie satelitu - tuner
PříspěvekOdeslal: 18.Květen 2013 - 15:03 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17091
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 93 krát
Navod na nastavenie tuneru v sat. prijimaci so systemom enigma2 .

1. Jeden satelit - ASTRA 23,5
Na dialkovom stlacime Menu a sipkou dole sa presunieme na volbu podla obrazku . Volbu potvrdime tlacitkom OK. Kazde presunutie je treba potvrdit tlacitkom OK na dialkovom !
Příloha:
obraz1.jpg

Příloha:
obraz2.jpg

Příloha:
obraz3.jpg

Příloha:
obraz4.jpg

Příloha:
obraz5.jpg

V tomto momente pouzijeme na dialkovom sipku v pravo a vyberieme volbu jednoduchy Prejdeme sipkou dole na volbu Satelit a sipkou v pravo / vlavo vyberieme pozadovany - teda ASTRA 23,5
Příloha:
obraz6.jpg

Nastavenie ulozime tlacitkom OK na dialkovom .


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nastavenie satelitu - tuner
PříspěvekOdeslal: 18.Květen 2013 - 15:17 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17091
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 93 krát
2. Nastavenie USALS - viac satelitov - motor

Na dialkovom stlacime Menu a sipkou dole sa presunieme na volbu podla obrazku . Volbu potvrdime tlacitkom OK. Kazde presunutie je treba potvrdit tlacitkom OK na dialkovom !
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
V tomto momente pouzijeme na dialkovom sipku v pravo a vyberieme volbu jednoduchy . Prejdeme sipkou dole na volbu Mod a sipkou v pravo vyberieme volbu Pozicioner . Prejdeme sipkou dole na Zemepisna delka a zadame svoju zemepisnu dlzku . Dalej prejdeme sipkou dole na volbu Zemepisna sirka a opat zadame svoju polohu.
Příloha:
obraz7.jpg

Nastavenie ulozime tlacitkom OK na dialkovom .


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nastavenie satelitu - tuner
PříspěvekOdeslal: 18.Květen 2013 - 15:38 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17091
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 93 krát
3. Nastavenie DiSEqC - dve druzice ASTRA23,5 a ASTRA 19,2

Na dialkovom stlacime Menu a sipkou dole sa presunieme na volbu podla obrazku . Volbu potvrdime tlacitkom OK. Kazde presunutie je treba potvrdit tlacitkom OK na dialkovom !
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

V tomto momente pouzijeme na dialkovom sipku v pravo a vyberieme volbu jednoduchy . Prejdeme sipkou dole na volbu Mod a sipkou v pravo vyberieme volbu DiSEqC A/B . Prejdeme sipkou dole a sipkou doprava vyberieme druzicu, ktoru mame na porte A . Opat prejdeme sipkou dole a sipkou doprava vyberieme druzicu , ktoru mame na porte B . Ostatne volby nemenime !
Příloha:
obraz8.jpg

***************************************************************************
V praxi sa casto da stretnut s opacnym zapojenim. Teda na porte A je druzica ASTRA 19,2 a na porte B druzica ASTRA 23,5 . Samozrejme, zvolime take obsadenie portov , ake mame realne nainstalovane na parabole !
***************************************************************************
Nastavenie ulozime tlacitkom OK na dialkovom .


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nastavenie satelitu - tuner
PříspěvekOdeslal: 12.Listopad 2013 - 8:25 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 19.Duben 2013 - 21:16
Příspěvky: 18
A co 8 druzic cez diseqC?

_________________
HD Box 9105+


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nastavenie satelitu - tuner
PříspěvekOdeslal: 12.Listopad 2013 - 13:24 
Offline
Expert fóra
Expert fóra
Avatar uživatele

Registrován: 02.Listopad 2007 - 15:04
Příspěvky: 936
Místo/Bydliště: jižničechy
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 58 krát
brtto napsal:
A co 8 druzic cez diseqC?

Jde bez problému ...


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
ULTIMO-HD @ VU+ ULTIMO 4K_ZIDOO-X9S_ LCD SPF-107H
PARABOLY 2xT_90 / motor SuperTack-II-středoavá 180+140 + 16 LBN q
LG 75UH855v / PioneerVSX-1131
skype:emilsat


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nastavenie satelitu - tuner
PříspěvekOdeslal: 13.Březen 2014 - 20:38 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17091
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 93 krát
Nastavenie motoru bez USALS
navod zaslal profant


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nastavenie satelitu - tuner
PříspěvekOdeslal: 13.Březen 2014 - 21:52 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 18.Leden 2010 - 22:25
Příspěvky: 261
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 5 krát
Emilsat -pro více družic máš dole příkaz uncommitted, tak snad dáš také pořadí příkazů shodné a ne na první místo committed.

_________________
OCTAGON sf4008-OpenHDF6.2-Oscam, XPEEDLX2-OpenHDF6.2-Oscam, ARIVA 200HD + 202E, parabola T90 16xLNB, MAXIMUM E85 7xLNB, 3xDiSEqC, SAMSUNG UE50H6200


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nastavenie satelitu - tuner
PříspěvekOdeslal: 21.Březen 2014 - 11:16 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 16.Říjen 2007 - 10:21
Příspěvky: 27
Poděkoval: 15 krát
To čo tam revis dal je dobre na nastavenie motora bez usalas až na jednu vec AA nesmie byt musí tam íst žiadne lebo po znovuzapnutí prijimača ide na 0 to je 13E ale funguje aj od 0 bodu to som zistil až ked som to poslal revisovi mam to od Alpy tu z fora.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nastavenie satelitu - tuner
PříspěvekOdeslal: 30.Duben 2014 - 18:51 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 25.Září 2013 - 13:56
Příspěvky: 10
Poděkoval: 1 krát
ahojte, potrebujem radu
mám 1 parabolu = 4xLNB -1x diseq 1,0
druhá parabola = 1xLNB
spojené diseq pri prímači
ide to ?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nastavenie satelitu - tuner
PříspěvekOdeslal: 30.Duben 2014 - 19:11 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4664
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 17 krát
Poděkováno: 87 krát
ivik napsal:
ahojte, potrebujem radu
mám 1 parabolu = 4xLNB -1x diseq 1,0
druhá parabola = 1xLNB
spojené diseq pri prímači
ide to ?

Pred nedávnom sme tu preberali obdobnú tému, z výsledkom = DiSEqC prepínač 4/1 je zvyčajne určený na to, aby pracoval iba v protokole 1.0, t.j. max. 4 sat. pozície!
Na pripojenie viac než 4 sat. pozícií sa odporúča pracovať v protokole 1.1, čiže je potrebné mať na to aj DiSEqC prepínač, ktorý tento protokol podporuje!
Samozrejme existuje aj iné riešenie, ale nie každý stb si s ním dokáže poradiť!

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+1TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nastavenie satelitu - tuner
PříspěvekOdeslal: 08.Květen 2014 - 7:03 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 25.Září 2013 - 13:56
Příspěvky: 10
Poděkoval: 1 krát
ďakujem, mám vitamín


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nastavenie satelitu - tuner
PříspěvekOdeslal: 08.Květen 2014 - 7:32 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4664
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 17 krát
Poděkováno: 87 krát
Doplním to, čo som napísal vyššie, najideálnejším riešením je použiť DiSEqC 8/1!
Prečo chceš spájať koaxy až pri stb?! DiSEqC prepínač by sa mal inštalovať pri parabole!

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+1TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nastavenie satelitu - tuner
PříspěvekOdeslal: 08.Květen 2014 - 8:44 
Offline
Expert fóra
Expert fóra
Avatar uživatele

Registrován: 16.Březen 2013 - 12:11
Příspěvky: 989
Místo/Bydliště: pod strechou
Poděkováno: 3 krát
Ja som mal potiahnuté dva káble ku stroju, tak som diseq dal k príjimaču. Mal som ho aj pri parabole, ale žiadny rozdiel som nebadal. Dľžka káblov u mňa je asi max 8m.

_________________
Hľadám niekoho, kto mi opraví starú poruchanú kosacku
a zavezie jedno dlhe pole hnojom.
Kto do mňa kameňom, ja do neho balvanom.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 13 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk