e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 23.Červen 2018 - 6:03

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 12 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Výstup HDMI, nefunguje 720p & 1080i
PříspěvekOdeslal: 04.Duben 2015 - 23:07 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 03.Květen 2009 - 17:26
Příspěvky: 1305
Místo/Bydliště: Portlaoise
Poděkováno: 53 krát
S jednim boxem se vyskytl nasledujici problem: pouze v rezimu HDMI vystupu a zobrazeni 720p a 1080i je obraz na HD kanalech okamzite blikajici, po nekolika sekundach je cerna obrazovka, nekdy se dokonce odpoji od TV, respektive TV nevidi vstup. Delaji to pouze HD kanaly, SD jsou v poradku. Pokud pri zvolenem vystupu HDMI zvolim rotliseni 576i, tak se problem nevyskytuje. SCART vystup je taky v poradku. Samozrejme jsem vymenil i HDMI kabel a dale jsem zkusil pripojit k TV jiny satelitni prijimac, abych vyloucil zavadu na TV HDMi vstupu. Image jsem preflashoval nekolikrat, ale take bez uspechu.

Jeste bych dodal, ze pokud dam pres HDMI vystup HD kanal a ten ihned blika a ihned dam nejaky SD kanal, tak je obraz na SD kanale modry, nebo cerveny, nebo zluty. Je zapotrebi vytahnout HDMI kabel ze satelitniho boxu (vytahnuti z TV je neefektivni) a po znovu pripojeni jde obraz jiz normalne (pouze SD).

Nejaka rada,typ, nebo osobni zkusenost?

_________________
----------------------------------------
Raspberry Pi 3 Model B 64-bit
HD-BOX Enibox, openATV
VU+ ZERO, openATV
Prismcube Ruby, Black Hole
Showbox 5000HD, openATV
AB IPBox 91/55/99/9900HD

----------------------------------------


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 05.Duben 2015 - 2:04 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 14.Březen 2015 - 19:36
Příspěvky: 163
Místo/Bydliště: IRL
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 36 krát
k.o.h.u.t. napsal:
S jednim boxem se vyskytl nasledujici problem: pouze v rezimu HDMI vystupu a zobrazeni 720p a 1080i je obraz na HD kanalech okamzite blikajici, po nekolika sekundach je cerna obrazovka, nekdy se dokonce odpoji od TV, respektive TV nevidi vstup. Delaji to pouze HD kanaly, SD jsou v poradku. Pokud pri zvolenem vystupu HDMI zvolim rotliseni 576i, tak se problem nevyskytuje. SCART vystup je taky v poradku. Samozrejme jsem vymenil i HDMI kabel a dale jsem zkusil pripojit k TV jiny satelitni prijimac, abych vyloucil zavadu na TV HDMi vstupu. Image jsem preflashoval nekolikrat, ale take bez uspechu.

Jeste bych dodal, ze pokud dam pres HDMI vystup HD kanal a ten ihned blika a ihned dam nejaky SD kanal, tak je obraz na SD kanale modry, nebo cerveny, nebo zluty. Je zapotrebi vytahnout HDMI kabel ze satelitniho boxu (vytahnuti z TV je neefektivni) a po znovu pripojeni jde obraz jiz normalne (pouze SD).

Nejaka rada,typ, nebo osobni zkusenost?


ahoj
1. neuvadis na jakem img to dela
2. vyzkousej vypnout v menu Nastaveni HDMI-CEC pokud ta mas Capitol a nebo infinity
3. Vyzkousej vymenit jiny HDMI Port v TV
4. Muze to delat HDMI Cabel ty levne kabely co prodavaji za 2eura neni dobra volba v Agosu koupis vysokorychlostni HDMI Kabel http://www.argos.ie/static/Product/part ... +CABLE.htm
nebo nemusi hdmi cable byt ok zkusenost.
neuvadis ze jak se to chova pri nove Flash pri zakladnim nastaveni.
jestli se to chova normalne. Podle vseho to dela pouze pri prepnuti HD programu?)
to svetci o tom ze to nepobere HDMI kabel.
nemas naistalovany nejay plugin co ti to muze rusit?
doporucuji naistalovat nejdrive starci verzi treba Talisman.
Nenarval jsi tam ten Paskvil od PKT? ne od Jirky ale od PKT? pokud jsi tam dal od PKT a ne od Jirky muze se stat ze ti tam neco zustalo s pkt proto tam dej neco starsiho a vyzkousej jak se to bude chovat a pokud to bude ok dej tam Infinity a nebo Capitol

_________________
Obrázek
Skytec HD,HDBox HD, Xtrend HD, Optibox HD, Setting, Plugins sh4, Enigma2, Fortis-Feed, ZZPicon,
freeSat UPC Direct, Skylink, Sky.UK


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 05.Duben 2015 - 2:54 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 03.Květen 2009 - 17:26
Příspěvky: 1305
Místo/Bydliště: Portlaoise
Poděkováno: 53 krát
Image Talisman, ze SAPRO stranek.
Zbytek se vylucuje, je to uz popsano vyse.
Podobny problem, ale mensiho razu se resi i na jinych foech, jedna se predevsi o kanaly CT HD a CT Sport HD. U uzivatelu dochazi k "probliknuti" sem tam, rekneme 2-3 za vecer. To delal i tento box posledni dny. Od vcerejska stavkuje uplne :)

_________________
----------------------------------------
Raspberry Pi 3 Model B 64-bit
HD-BOX Enibox, openATV
VU+ ZERO, openATV
Prismcube Ruby, Black Hole
Showbox 5000HD, openATV
AB IPBox 91/55/99/9900HD

----------------------------------------


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 05.Duben 2015 - 10:11 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 29.Říjen 2007 - 19:47
Příspěvky: 95
Poděkováno: 16 krát
Vyzkoušej vyměnit tento kondenzátor pokud je špatný tak to určitě dělá.Nemusí být ani nafouklý a může to dělat.Řešil jsem už několik takových případů.
Příloha:
IMG_2167.jpg


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 07.Duben 2015 - 19:36 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 03.Květen 2009 - 17:26
Příspěvky: 1305
Místo/Bydliště: Portlaoise
Poděkováno: 53 krát
Díky všem za rady, jak By.Bob, Steiner, revis a jirkav23.

Nejpravděpodobněji se jako závada jeví opravdu "nafouknutý" kondík. Uživatel jirkav23 doporučuje vyměnit kondík CE105 za kondík s označením LESR-GF 470M/10V/105 a dodává, že CE105 napájí procesor a dále doporučil vyměnit přijednom CE104.

To sumou odpověď jsem dostal i ze SAPRO s tím, že CE104 je také pro napájení tuneru 3,3V, ale přidává se k tomuto kondenzátoru další 1000u, aby za studena nekostičkovali HD programy.

Po otevření boxu se moje CE105 jevila mírně větší, na obrázku nerozeznatelně, ale okem ano. Po bližším prozkoumání jsme zjistil, že je kondík nafouknutej zespodu.

Po výměně dám vědět, zda to pomohlo.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
----------------------------------------
Raspberry Pi 3 Model B 64-bit
HD-BOX Enibox, openATV
VU+ ZERO, openATV
Prismcube Ruby, Black Hole
Showbox 5000HD, openATV
AB IPBox 91/55/99/9900HD

----------------------------------------


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 07.Duben 2015 - 22:37 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 14.Březen 2015 - 19:36
Příspěvky: 163
Místo/Bydliště: IRL
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 36 krát
k.o.h.u.t. napsal:
Díky všem za rady, jak By.Bob, Steiner, revis a jirkav23.

Nejpravděpodobněji se jako závada jeví opravdu "nafouknutý" kondík. Uživatel jirkav23 doporučuje vyměnit kondík CE105 za kondík s označením LESR-GF 470M/10V/105 a dodává, že CE105 napájí procesor a dále doporučil vyměnit přijednom CE104.

To sumou odpověď jsem dostal i ze SAPRO s tím, že CE104 je také pro napájení tuneru 3,3V, ale přidává se k tomuto kondenzátoru další 1000u, aby za studena nekostičkovali HD programy.

Po otevření boxu se moje CE105 jevila mírně větší, na obrázku nerozeznatelně, ale okem ano. Po bližším prozkoumání jsme zjistil, že je kondík nafouknutej zespodu.

Po výměně dám vědět, zda to pomohlo.

ok dej vedet kdybys nemel tak mi napis sms ja mozna mam. Ze bych ti jej privezl..

_________________
Obrázek
Skytec HD,HDBox HD, Xtrend HD, Optibox HD, Setting, Plugins sh4, Enigma2, Fortis-Feed, ZZPicon,
freeSat UPC Direct, Skylink, Sky.UK


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 07.Duben 2015 - 22:50 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 03.Květen 2009 - 17:26
Příspěvky: 1305
Místo/Bydliště: Portlaoise
Poděkováno: 53 krát
Letím teď v sobotu směr CZ, tak se s tím nejspíš zastavím do SAPRO, protože už začínají blbnout i SD kanály a celově stroj bootuje na "3. pokus" obrazně řečeno. Ve čtvrtek jsme zpět, tak dám vědět.Dík za nabídku.

_________________
----------------------------------------
Raspberry Pi 3 Model B 64-bit
HD-BOX Enibox, openATV
VU+ ZERO, openATV
Prismcube Ruby, Black Hole
Showbox 5000HD, openATV
AB IPBox 91/55/99/9900HD

----------------------------------------


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Duben 2015 - 13:04 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 03.Květen 2009 - 17:26
Příspěvky: 1305
Místo/Bydliště: Portlaoise
Poděkováno: 53 krát
Kondík CE105 vyměněný a vše funguje korektně.

_________________
----------------------------------------
Raspberry Pi 3 Model B 64-bit
HD-BOX Enibox, openATV
VU+ ZERO, openATV
Prismcube Ruby, Black Hole
Showbox 5000HD, openATV
AB IPBox 91/55/99/9900HD

----------------------------------------


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Září 2015 - 17:23 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 13.Prosinec 2012 - 19:46
Příspěvky: 1
Díky kluci za rady co jsem zde vyčetl, dnes také vyměněn CE105 za LESR a HD už jedou a nekoušou se. Starý kond naměřeno 454 mikro, ESR 1,3 a HD nešly, resety , zatuhávaní i zelená smrt. Novy má ESR 0,01 a už je vše OK.
Ještě jednou díky, už jsme byl bezdradný, měnil jsem i firmaware a to vůbec nepomohlo. Nyní mám VitaminE2_PKT-H45_fat32_usb_Steiner_20150131 a vše se zdá být OK. DÍKY.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 06.Listopad 2015 - 1:39 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 09.Listopad 2009 - 20:47
Příspěvky: 19
satelitni prijimac: ShowBox 5000 HD E2
Ahojte. Pred 3 dňami sa mi VITAMIN začal správať presne tak, ako popisujete. Kockovanie HD programov, Vypadávanie obrazu na 2 sekundy ale v rôznych intervaloch. Nepomohlo ani rozlíšenie 576i. Tak som ho pripojil na TV cez SCART, a nič. No, idem cínovať... Vymenil som kondenzátory - žiadna zmena. Ostáva mi zohnať merač ESR a budem si istý. Niektorý kondík to len bude... A Dnes večer mi syn vraví. "Oci telka už nejde asi 3 deň". Pre objasnenie, LNB mám MONOBLOCK Quad PRO 4,3°. a zapojené 4 TV. Showbox v obyvačke, v detskej izbe je openbox 810. Display na 810 bliká počut vypínanie ochrany zdroja. Po jeho odpojení, VITAMIN ide "ako víno". Preto ak budete riešiť podobnú závadu, uistite sa že nemáte pripojený žiadny iný prijímač, ktorého závada sa može prenášat cez koaxiál a LNB do HDboxu a znemožní príjem HD programov. A vy budete v omyle že máte vadný HDbox.

_________________
ShowBox Vitamin HD 5000 - Enigma 2 - Metropolis HD By Franc ; LNB Monoblock Quad Blue Line 0,2 dB 4,3 stupňa; Parabola Gibertini 90 cm


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 17.Červenec 2017 - 21:40 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 14.Leden 2011 - 21:21
Příspěvky: 46
Zdravím pánové.
Takže mám doma IPbox99 HD, a bohužel taky mám problém s HDMI.
zde na vláknu jsem četl, že závada je jen drobnost spočívající ve výměně kondenzátoru, ale jak se dívám na tu desku, tak vše vypdaá, že je na první pohled v pořádku.
Pro ilustraci přikládám foto desky, a snad mne navedete, který kondenzátor to dělá.
Díky.
PS: dla Vašich popisků, že je pořeba vyměnit C12... to je problém, neb takovou hodnotu jsem na desce 99HD nenašel.

Příloha:
20170717_210650.jpg


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
VU+ Solo 4K, VU+Solo2, 2x HDD
23,2E - 19,2E - 13,0E - 0,9W, Sk.li.k, U.P.C, TnK (PL) serv. - Pi2


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 30.Květen 2018 - 20:43 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 16.Červenec 2009 - 15:08
Příspěvky: 9
satelitni prijimac: IP BOX 55HD
Poděkoval: 1 krát
k.o.h.u.t. napsal:
Kondík CE105 vyměněný a vše funguje korektně.

kondiky jsem už taky vyměnil a pomohlo to.

_________________
zdenek


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 12 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk