e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 17.Říjen 2018 - 1:08

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Pravidla fóra


Nediskutovať !



Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 20 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: sdílení - Cryptoboxy mezi sebou
PříspěvekOdeslal: 29.Listopad 2012 - 19:16 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 18.Leden 2008 - 19:39
Příspěvky: 1183
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 16 krát
návod od Ďuro Truľo

zdieľania na dvoch 500-kách. Karta Skylink výmena (ICE)

Box1
Menu – Nastavenie – Nastavenie LAN
IP=192.168.1.35
MAC adresa: musí byť iná ako v boxe 2
Maska podsiete: 255.255.255.0
Default brána: 192.168.1.1
Základný DNS: 192.168.1.1
Rezervný DNS: 0.0.0.0
Interný port: 8000
DHCP=vyp
Potvrď: OK

Menu – Xtras – Server
Typ servera: NewCS
Port: 08000
DES key: 0102030405060708091011121314
Meno užívateľa: box1
Heslo: aaa
Auto štart: Áno

Menu – Xtras – Klient
IP/URL: 192.168.1.36 (=IP Boxu 2)
Port: 8000
DES key: 0102030405060708091011121314
Meno užívateľa: box2
Heslo: bbb
Typ servera: NewCS
Potvrď: OK

Menu – Nastavenie – Systémové nastavena
Úsporný standby: Vyp

=================================================

Box2
Menu – Nastavenie – Nastavenie LAN
IP=192.168.1.36
MAC adresa: musí byť iná ako v boxe 1
Maska podsiete: 255.255.255.0
Default brána: 192.168.1.1
Základný DNS: 192.168.1.1
Rezervný DNS: 0.0.0.0
Interný port: 8000
DHCP=vyp
Potvrď: OK

Menu – Xtras – Server
Typ servera: NewCS
Port: 08000
DES key: 0102030405060708091011121314
Meno užívateľa: box2
Heslo: bbb
Auto štart: Áno

Menu – Xtras – Klient
IP/URL: 192.168.1.35 (=IP Boxu 1)
Port: 8000
DES key: 0102030405060708091011121314
Meno užívateľa: box1
Heslo: aaa
Typ servera: NewCS
Potvrď: OK


Menu – Nastavenie – Systémové nastavena
Úsporný standby: Vyp

Pri tomto nastevení je jedno, v ktorom boxe je karta, oba slúžia aj ako server aj ako klient.

Ďuro Truľo dodatek:
Ak je v oboch príjmačoch v systémových nastaveniach nastavené Úsporný standby na VYP, potom keď vypnem klienta a o chvíľu ho opäť zapnem, už sa nepripojí. Nepomôže ani zelené tlačítko Vypnúť server/Zapnúť server v Xtras-Klient.
Takže na klientovi je treba nastaviť Úsporný standby na ZAP. Potom sa klient pripojí spoľahlivo bez ohľadu na to, v akom stave sa práve nachádza server.
Skúšal som to s kartami Skylink výmena (ICE) aj Skylink Standard HD (IR) a je to rovnaké.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: sdílení - Cryptoboxy mezi sebou
PříspěvekOdeslal: 11.Duben 2013 - 15:03 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 06.Říjen 2008 - 8:30
Příspěvky: 76
Poděkoval: 4 krát
Toto nastavenie je potrebne spravit na routery a overit funkčnost.

Potom sa miesto routru a UTP kablu da použit 4-linka ( ak bolo predtym použitie zdielania RS232/

a konektory zapojit podla obrazkov..... funguje to v oboch smeroch


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
AB IPBox 200S
AB IPBox 99HD
Opticum403HD
Opticum 9500 HD
100cm parabola,DiSEqC 13E,19,2E,23,5E,28,2E a novo aj Sirius


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: sdílení - Cryptoboxy mezi sebou
PříspěvekOdeslal: 12.Září 2014 - 1:19 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 27.Prosinec 2006 - 20:55
Příspěvky: 739
satelitni prijimac: zopár ich mám
Místo/Bydliště: okr. Piešťany
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 19 krát
mackousko2 napsal:
Toto nastavenie je potrebne spravit na routery a overit funkčnost.

Potom sa miesto routru a UTP kablu da použit 4-linka ( ak bolo predtym použitie zdielania RS232/

a konektory zapojit podla obrazkov..... funguje to v oboch smeroch


Skúšal som to na dvoch 500stovkách medzi sebou podla tohto návodu t.j. chcel som použiť obyčajný 4žilový telefónny kábel ale nešlo to, možno že problém bol v dĺžke kábla čo bolo asi 25m, skúšal som to s routrom aj bez t.j. na priamo ale nešlo to.
Nedalo mi to a dnes som urobil malý pokus, prišla mi Openbox S2mini pre jedného pacienta, a uvažoval som že mu to spojím najprv cez rs 232 lebo mal tam predtým openboxy 800vky či čo alebo nejaké OEM, tak že by som ich skúsil spojiť cez eternet a že by som na to využil pôvodný kábel zo zdieľania cez rs232, ale najprv som si to chcel odskúšať doma.Napodiv mi to fungovalo, kábel som nepoužil krížený ale priamy(viď foto). openbox S2mini sa pekne pripojil s DHCP aj bez, zdieľanie fungovalo bezchybne S2mini bola pripojená cez neecamd na oscam, žial bohu mal som doma len 2m dlhý kábel z celého klaba som nechcel zbytočne rezať 30 metrov, neviem ako to bude s väčšími dĺžkami, ale skúšal som to na 75m dlhom kábli ale tam to už nefungovalo. U toho známeho je dĺžka kábla cca 20-30 metrov, o výsledku Vás budem určite informovať.
Najzaujímavejšia vec na tomto všetkom je že ked som skúšal cez tento istý kábel spojiť arivu 202E tak tá sa nepripojila jedine cez klasický UTPkábel.
pre neveriacich som priložil aj foto môjho satelitného bordelu s OPB S2mini


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: sdílení - Cryptoboxy mezi sebou
PříspěvekOdeslal: 10.Srpen 2016 - 8:40 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 31.Srpen 2012 - 13:28
Příspěvky: 4
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 1 krát
Ahojte, zdielanie podla hore uvedeneho navodu som nastavil aj ja na CB550HD + CB550HD, resp. na CB550HD + CB500HD a mal som problem, ze klient sa po cca 2 min restartoval. Skusal som vela zmien na primacoch (od usporneho rezimu cez zmenu SW, ...) a nakoniec mi pomohlo to, ze nastavim primace tak, aby neboli sucasne server aj klient (v tomto pripade je jedno, kde je karta), ale ze jeden bude iba server (bude v nom karta) a druhy bude iba klient. Na podiv toto jednoduche riesenie vyriesilo problem s restartom a primac ako klient pekne bezi (je jedno, ci je server zapnuty, alebo nie).
Takze ak budete mat problem s restartom klienta, viete ho odstranit podla hore uvedeneho. Pekny den.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: sdílení - Cryptoboxy mezi sebou
PříspěvekOdeslal: 21.Březen 2017 - 8:23 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 30.Srpen 2010 - 21:16
Příspěvky: 92
Poděkoval: 10 krát
Zdravim CHcel by som sa opytať , chcel by som zdielať po sieti Crytobox 650 a cryptobox 400 mini či by to šlo , nastavenie ako server u 652 je to v pohode ale u 400 mini som daval ten posledny soft a tam nevidm kde by som to mal nastaviť ani v X-trax. za radu dakujem


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: sdílení - Cryptoboxy mezi sebou
PříspěvekOdeslal: 21.Březen 2017 - 13:06 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 18.Září 2010 - 16:41
Příspěvky: 1504
Místo/Bydliště: Slovensko
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 46 krát
Skús poštudovať tu klik sem

Všeobecný návod na nastavenie NewCamd klienta AB Cryptobox 4xxHD

V Menu Nastavenie lokálnej siete stlač 0000

V ľavom dolnom rohu sa objaví červené tlačítko z označením edit

Image

Ak stlačíš červené tlačítko na diaľkovom ovládači dostaneš sa sem. :)
Okrem iného IP ... Maska ... Brána ... DNS ... skontroluj nastavenie APP ... odporúčam NewCamd

========================================================================

Všetko pozorne nastav aj tu .... :)

Image

Ak máš všetko správne vyplnené - nastavené ...
stlač tlačítko login - Prihlásenie // Pripojené // Connect //

Nezabudni zapnúť možnosť tlačítko Auto Connect - Automatické pripojenie // Áno // Yes //

(ak to nezapneš satelitný prijímač sa Ti opätovne nepripojí po vypnutí alebo výpadku el. siete.)

_________________
OTF SR95 Analógový prijímač z Oravy stále funguje už len milá nostalgia
a z toho novšieho v každom rožku je toho trošku ...
Parabola ofsetka 120 s motorom, Maximum E85 Multifocus
Antik karta, karta a tiež CAM PlusTelka, Skylink ICE_irdeto-irdetoM7_Viaccess, Hello HD,


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: sdílení - Cryptoboxy mezi sebou
PříspěvekOdeslal: 12.Leden 2018 - 10:27 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 02.Září 2009 - 16:24
Příspěvky: 2
Nastavil jsem podle návodu pres LAN cryptobox 652 hd combo a cryptobox 550hd, s kartou ICE v čítačce 652 HD jde OK.
Když dám do 652 HD CAM modul s kartou M7 tak to nejde. Když dám kartu ICE i M7 do 550HD tak nejde.
Dá se to rozbehnout vubec s cam modulem a kartou ICE v 550HD?.Ono totíš v kombinaci 550HD+modul SKYLINK+karta ICE nahrávky nekoduje a dají se prehravat bez uprav v PC i v TV , když je karta přímo v čítačce tak je nahrávka kodovaná.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: sdílení - Cryptoboxy mezi sebou
PříspěvekOdeslal: 12.Leden 2018 - 10:35 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 10.Prosinec 2011 - 15:05
Příspěvky: 3242
Poděkoval: 34 krát
Poděkováno: 125 krát
Zásadná vec: karta v CAM module sa zdielať nedá.

_________________
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )
Pre AB-CB XXX pripojené na internet FW s dátumom vyšším ako február 2016 neodporúčam !!! , 02/2016 OK.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: sdílení - Cryptoboxy mezi sebou
PříspěvekOdeslal: 12.Leden 2018 - 12:13 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 02.Září 2009 - 16:24
Příspěvky: 2
Děkuji za rychlou odpověd


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: sdílení - Cryptoboxy mezi sebou
PříspěvekOdeslal: 23.Březen 2018 - 17:04 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 30.Srpen 2010 - 21:16
Příspěvky: 92
Poděkoval: 10 krát
Zdravim , chcel by som sa spytať , domace zdielanie my funguje medzi tromy cryptoboxamy mam ešte doma sat. box Vitamin E2 chcel by som ho tam nejako v montovať do zostavy , aby fungoval s nimy , na vitaminu mam soft posledny RENEVAL zdielanie my fonguje cez swinč , Za radu dakujem


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: sdílení - Cryptoboxy mezi sebou
PříspěvekOdeslal: 23.Březen 2018 - 19:19 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 18.Listopad 2007 - 9:58
Příspěvky: 47
satelitni prijimac: DM500, IP9900,PRISMCUBE
Poděkováno: 1 krát
Vitamin z enigmou server a Cryptoboxy klienti

_________________
PRISMCUBE + Cryptobox 600HD + Opticum X7 +Banani PI Oscam + toroid T90 (4,8W-1W-4E-9E-13E-19,2E-23,5E-28,2E)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: sdílení - Cryptoboxy mezi sebou
PříspěvekOdeslal: 24.Březen 2018 - 5:48 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4677
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 17 krát
Poděkováno: 91 krát
cecilo napsal:
Zdravim , chcel by som sa spytať , domace zdielanie my funguje medzi tromy cryptoboxamy mam ešte doma sat. box Vitamin E2 chcel by som ho tam nejako v montovať do zostavy , aby fungoval s nimy , na vitaminu mam soft posledny RENEVAL zdielanie my fonguje cez swinč , Za radu dakujem

A v sekcii pre "Vitamin" nieje o domácom share písané nič?!
Pomôcky: Enigma2, SH4, Oscam, konfigurácia oscamu...
Ale ty zrejme nevieš ani dobre čítať, aspoň tak usudzujem podľa tvojho písania a gramatiky!
:D

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+1TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: sdílení - Cryptoboxy mezi sebou
PříspěvekOdeslal: 25.Březen 2018 - 10:34 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 20.Srpen 2011 - 22:13
Příspěvky: 43
satelitni prijimac: AB Cryptobox 650HD
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 2 krát
Zdravím všechny přítomné. Kamarádovi jsem asi před 3-mi léty zprovoznil sdílení 2x AB Cryptobox 650HD přes LAN kábel. Pak chtěl přidat ještě jeden, tak jsem mu zakoupil další AB Cryptobox 650HD + Switch, tento. Vše mu fungovalo bezchybně asi 1 rok, pak mu klienti začali blbnout, občas mu začaly programy kódovat ale po chvíli se opět rozjely a vše zase fungovalo. No nyní už na klientech jsou programy trvale kódovány, jenom jednou se stalo a to při výměně přístroje z druhého pokoje že se programy rozjely ale při opětovném nasazení původního sat. přijímače se opět zakódovaly. Když jsem zapojil znovu ten z druhého pokoje, tak se už programy neodkódovaly (měl jsem podezření na vadu přístroje tak proto ta výměna).
Ve všech přijímačích je nahraný FW V1.09.15588_03-02-2016_A_patch.bin.
Můžete mi prosím poradit co s tím? Předem všem děkuji.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: sdílení - Cryptoboxy mezi sebou
PříspěvekOdeslal: 25.Březen 2018 - 15:40 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4677
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 17 krát
Poděkováno: 91 krát
"rakato11" - já osobne by som určite tento problém riešil z linux stb, ako server!
Už mnoho rokov nedôverujem zostávam, kde je server stb "postavený" na nelinux stb a je jedno, či je to Amiko, Cryptobox, alebo nejaký iný typ.... A ďalšia vec, čím viac je takýchto nelinux stb v takejto zostave, tým viac problémov...
T.j. môj názor - čiže linux stb ako server, najlepšia voľba.

Ono, na tie Cryptoboxy sú aj novšie verzie fw, ale aj keď sa ti to podarí rozbehať, podľa mňa to bude aj tak zrejme iba dočasné riešenie.

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+1TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: sdílení - Cryptoboxy mezi sebou
PříspěvekOdeslal: 25.Březen 2018 - 16:44 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 20.Srpen 2011 - 22:13
Příspěvky: 43
satelitni prijimac: AB Cryptobox 650HD
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 2 krát
mmiriboy napsal:

Ono, na tie Cryptoboxy sú aj novšie verzie fw, ale aj keď sa ti to podarí rozbehať, podľa mňa to bude aj tak zrejme iba dočasné riešenie.


Ty novější verze FW mě také napadly jako možné řešení. Kdybych to měl doma při sobě a mohl v klidu zkoušet různé možností tak by to šlo lépe ale když mi přes rameno čumí osazenstvo baráku tak jsem nervózní [-o< .
S tím linux stb jak píšeš, určitě nebude souhlasit tak nevím co dělat asi jedině zkoušet novější verze FW a modlit se že to půjde.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: sdílení - Cryptoboxy mezi sebou
PříspěvekOdeslal: 25.Březen 2018 - 16:49 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Září 2011 - 16:03
Příspěvky: 5219
satelitni prijimac: Všetko-4K
Místo/Bydliště: chlpatá dedinka okres pupok .
Poděkoval: 43 krát
Poděkováno: 100 krát
a v akom protokole to sharuješ ??? cccam ?? #-o

_________________
Všetko 4K


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: sdílení - Cryptoboxy mezi sebou
PříspěvekOdeslal: 25.Březen 2018 - 17:00 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 20.Srpen 2011 - 22:13
Příspěvky: 43
satelitni prijimac: AB Cryptobox 650HD
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 2 krát
Mám jich nastavené podle návodu co je na začátku od Ďuro Truĺo. Takže NewCS?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: sdílení - Cryptoboxy mezi sebou
PříspěvekOdeslal: 26.Březen 2018 - 0:02 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 3931
satelitni prijimac: f4turbo, pi zero
Místo/Bydliště: EU
Poděkoval: 204 krát
Poděkováno: 258 krát
Chytam podozrenie, ze 2 pristroje budu mat rovnaku ip adresu. Skus si skontrolovať ip a mac adresy.

_________________
formuler f4 turbo combo, opi zero, citacky TBS3102
Komunistov a fašistov a iných šíriteľov strachu a nenávisti už bolo dosť. Budúcnosť EU je federácia.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: sdílení - Cryptoboxy mezi sebou
PříspěvekOdeslal: 26.Březen 2018 - 7:36 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 20.Srpen 2011 - 22:13
Příspěvky: 43
satelitni prijimac: AB Cryptobox 650HD
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 2 krát
To jsem samozřejmě kontroloval a všechno sedí tak jak jsem to nastavil.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: sdílení - Cryptoboxy mezi sebou
PříspěvekOdeslal: 26.Březen 2018 - 14:13 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 18.Leden 2008 - 19:39
Příspěvky: 1183
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 16 krát
MAC adresa je taky jiná na každém stroji?


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 20 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
cron
ellano.sk