e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 23.Červen 2018 - 23:36

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 72 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 Další
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 27.Duben 2015 - 10:21 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 21.Červen 2011 - 9:29
Příspěvky: 768
satelitni prijimac: linux, XBMC, Android
Poděkováno: 4 krát
TP-LINK TL-WN321G sa uz nevyraba mne funguje bez problemov pritom ho mam zapojeny v USB HUBe cez zadny USB port
mam optibox ananocondu flashnutu na HD BOX 9105 pvr

_________________
LG 3D LED TV 42LB650V Full HD, AB IPBox PRISMCUBE RUBY + 1TB HDD, WeTek, Gibertini 100 Al multifeed 23,5°E 19,2°E 13,0°E
Obrázek
Programovanie v jazyku C, C++, C#, pocitacova grafika


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Květen 2015 - 15:12 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 16.Květen 2011 - 0:26
Příspěvky: 75
satelitni prijimac: HD box 9105+
Poděkováno: 1 krát
Ahojte. Budem taktiez potrebovat pripojit HD box 9105+ na internet a nerad by som tahal kable tak mi ostava iba Wifi kluc.
Precital som si ktore odporucate, len by ma zaujimala vasa vseobecna spolahlivost. Ako dlho vam to funguje bez problemov , bez restartu pripadne bez poruchy Wifi kluca. Raz som niekde pocul ze sa dost zohrievaju tie Wifi usb kluce tak sa odporuca ich pripajat cez predlzovaci kabel ale neviem co je an tom pravdy.

Pouzivam tento box na chate aj s pripojenim na internet ale tam to mam po kabli a ide to uplne bez problemov, tak rad by som docielil to iste aj doma ale s Wifi USB adapterom.

Dakujem za nazori a rady.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Květen 2015 - 15:17 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 10.Prosinec 2011 - 15:05
Příspěvky: 3307
Poděkoval: 30 krát
Poděkováno: 118 krát
Káblik určite nezaškodí, už len pre nastavenia ideálnejšej polohy/pozície wifi kľúčika - napríklad zozadu boxu /nech to netrčí vpredu/ ho pretiahnuť niekam vyššie alebo dopredu, tiež to tak mám.
Výpadky žiadne nepozorujem, samozrejme ale závisí hlavne od spoľahlivosti, kvalite a sile miestnej wifi siete.

_________________
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )
Pre AB-CB XXX pripojené na internet FW s dátumom vyšším ako február 2016 neodporúčam !!! , 02/2016 OK.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Květen 2015 - 15:20 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 21.Červen 2011 - 9:29
Příspěvky: 768
satelitni prijimac: linux, XBMC, Android
Poděkováno: 4 krát
pouzivam USB hub napojeny na predlzovaci kabel a v nom mam zapojeny USB wifi adapter a v druhom porte ulozisko ale to je kvoli pristupnosti kedze Box mam umietneny v skrinke pod TV a USB hub vyvedeny dozadu aby bol k nemu lahsi pristup a mohol som podla potreby odpajat a zapajat ulozisko USB kluc/externy HDD
vypadky ziadne ide stabilne mam ho uz asi 5 rokov

Wifi USB adapter sa vobec nezahrieva co som si vsimol tak sa zahrievaju iba niektore druhy USB klucov
konkretne mam http://www.sandisk.com/products/usb/drives/ultra-fit3/

vyriesil som to tak ze som ho zapojil do predneho USB ktore som upravil a pomocou predlzovacieho USB kabla som ho vyviedol do volneho priestoru pre CI sloty
viewtopic.php?p=614998#p614998

_________________
LG 3D LED TV 42LB650V Full HD, AB IPBox PRISMCUBE RUBY + 1TB HDD, WeTek, Gibertini 100 Al multifeed 23,5°E 19,2°E 13,0°E
Obrázek
Programovanie v jazyku C, C++, C#, pocitacova grafika


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Květen 2015 - 15:56 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 16.Květen 2011 - 0:26
Příspěvky: 75
satelitni prijimac: HD box 9105+
Poděkováno: 1 krát
Super to znamena ze 5 rokov mas wifi adapeter pripojeny a funguje bez problemov ? To je slusne. Aky Wifi adapter pouzivas?

kvalitu internetovej Wifi siete mam doma vybornu . Za dva roky ani jeden restart nebol potrebny co sa sam cudujme.
pouzivam Asus wifi router.

Tento Wifi adapter sa mi pozdava najviacej a bol tu uz na prvej stranke odporucany tak asi pojdem do tohto.
http://www.satelity.ellano.sk/31077/WiF ... Media.html


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Květen 2015 - 16:19 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 21.Červen 2011 - 9:29
Příspěvky: 768
satelitni prijimac: linux, XBMC, Android
Poděkováno: 4 krát
pouzivam TP-LINK TL-WN321G uz sa nevyraba nema externu antenu co mi nevadi signal mam vyborny
Golden Media WiFi Dongle vyzera dobre a ma super podporu vratane HD Boxov
ma aj externu antenu kludne mozes skusit pozriet bez anteny kedze mas vyborny signal ale to je len detail

_________________
LG 3D LED TV 42LB650V Full HD, AB IPBox PRISMCUBE RUBY + 1TB HDD, WeTek, Gibertini 100 Al multifeed 23,5°E 19,2°E 13,0°E
Obrázek
Programovanie v jazyku C, C++, C#, pocitacova grafika


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Květen 2015 - 20:43 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 16.Květen 2011 - 0:26
Příspěvky: 75
satelitni prijimac: HD box 9105+
Poděkováno: 1 krát
Helix teraz pozeram toto. http://www.ebay.com/itm/Ralink-RT5370-1 ... 1454136830

ma to chip set Ralink co je potrebne . Napadlo ma ze budem potrebovat zadny USB konektor na HDD pre nahravanie pre maminu. Nerad by som tam mal toho moc cize este USB hub ak by som tam pripajal aj ten Golden.

Co myslis islo by to aj s tymto adapterom a dostal by som ho so predneho USB portu? nemam moznost odmerat ten predny port aka je tam hlbka nie som na sk momentalne.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Květen 2015 - 20:58 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 21.Červen 2011 - 9:29
Příspěvky: 768
satelitni prijimac: linux, XBMC, Android
Poděkováno: 4 krát
nezmestis ho tam iba ak by si mal poodchylene predne dvierka
skus to upravit tak ako som to posielal o par prispevkov vyssie ma podobnu velkost ako moj USB kluc sandisk
viewtopic.php?p=620827#p620827
dkrytuj prijimac uvolni predne USB pripojis predlzovaci USB kabel a vyvedies ho do prednych volnych CI slotov
potom ho tam zmestis aj z rezervou je to zalezitost asi 10-15 minut
pripadne sa este da vytiahnut predlzovaci kabel hornou castou dvierok von (budu odchylene v hornej casti na hrubku kabla) potom pripojis bez problemov aj externy HDD :smoke:

_________________
LG 3D LED TV 42LB650V Full HD, AB IPBox PRISMCUBE RUBY + 1TB HDD, WeTek, Gibertini 100 Al multifeed 23,5°E 19,2°E 13,0°E
Obrázek
Programovanie v jazyku C, C++, C#, pocitacova grafika


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Květen 2015 - 21:08 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 16.Květen 2011 - 0:26
Příspěvky: 75
satelitni prijimac: HD box 9105+
Poděkováno: 1 krát
Ano cital som tvoj prispevok ako si to urobil ale nerad by som to otvaral k voli zaruke. nikdy nevies. Budem kupovat novy box a rad by som zachoval zaruku po dobu 2 rokov. Asi sa budem musie uspokojit s Hubom.
HD box podporuje vsetky huby alebo aj pri tomto treba vyberat podla dakych parametrov. ?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Květen 2015 - 22:02 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 21.Červen 2011 - 9:29
Příspěvky: 768
satelitni prijimac: linux, XBMC, Android
Poděkováno: 4 krát
mam zapojeny USB hub ktory bol k optibox gekko / HD BOX 7119
http://www.satelity.ellano.sk/usb-hub-2 ... 31035.html

_________________
LG 3D LED TV 42LB650V Full HD, AB IPBox PRISMCUBE RUBY + 1TB HDD, WeTek, Gibertini 100 Al multifeed 23,5°E 19,2°E 13,0°E
Obrázek
Programovanie v jazyku C, C++, C#, pocitacova grafika


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Květen 2015 - 22:08 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 16.Květen 2011 - 0:26
Příspěvky: 75
satelitni prijimac: HD box 9105+
Poděkováno: 1 krát
Dakujem za ctene rady. dufam ze sa mi to podari spojazdnit do 100% spokojnosti.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Červen 2015 - 18:02 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 23.Prosinec 2014 - 23:32
Příspěvky: 5
Zdravím, potřeboval bych radu od zkušených uživatelů. Mám problém s připojením přes WiFi. Dokud jsem používal klasickou E2, tak vše fungovalo OK. Nyní jsem přešel na E2 - Infinity a tam je problém. Mám adapter Tenda W311U+
Zjistil jsem, že není nainstalovaný ovladač, tak jsem ho nainstaloval, ale pořád se mi zobrazuje Wlan jako RT 2800 a nevím kde přepnout na ten můj adapter, tedy RT3070. Poradíte mi prosím někdo? Protože jsem už starej pes, tak Linux je pro mne španělskou vesnicí, tak prosím psát jako s blbcem :o


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 02.Červen 2015 - 5:36 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 21.Červen 2011 - 9:29
Příspěvky: 768
satelitni prijimac: linux, XBMC, Android
Poděkováno: 4 krát
v Enigme 2 mas na vyber v casti Wifi pripojenie moznost vybrat z viacerych chipsetov
nastav najprv parametre wifi sieti na ktoru sa chces pripojit
potom postupne zaradom skusaj menit chipsety a po kazdej zmene daj test pripojenia
u mna bol moj wifi USB dongle rozpoznany pri 2 chipsetoch
pri pouziti prveho napisalo nulovu MAC adresu 00:00:00:00:00:00
az pri druhom nacitalo spravnu MAC adresu a pripojilo ma moju Wifi siet cez DHCP pridelilo aj volnu IP adresu
\:D/

_________________
LG 3D LED TV 42LB650V Full HD, AB IPBox PRISMCUBE RUBY + 1TB HDD, WeTek, Gibertini 100 Al multifeed 23,5°E 19,2°E 13,0°E
Obrázek
Programovanie v jazyku C, C++, C#, pocitacova grafika


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 02.Červen 2015 - 8:05 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 23.Prosinec 2014 - 23:32
Příspěvky: 5
Díky za odpověď. To bych právě rád udělal, ale pořád nikde nemůžu najít, kde se ty chipsety dají přepnout. Můžeš mě prosím nějak navést, kde to je? Možná někde něco nevidím 8)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 02.Červen 2015 - 8:19 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 21.Červen 2011 - 9:29
Příspěvky: 768
satelitni prijimac: linux, XBMC, Android
Poděkováno: 4 krát
http://wiki.openpli.org/E2Network

tu mas postup bod po bode myslim ze je to polozka na druhej obrazovke Device Setup

tam by mala byt moznost zmeny chipsetu

:poklona:

_________________
LG 3D LED TV 42LB650V Full HD, AB IPBox PRISMCUBE RUBY + 1TB HDD, WeTek, Gibertini 100 Al multifeed 23,5°E 19,2°E 13,0°E
Obrázek
Programovanie v jazyku C, C++, C#, pocitacova grafika


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 02.Červen 2015 - 8:43 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 23.Prosinec 2014 - 23:32
Příspěvky: 5
Díky moc za rychlou odpověď. Hned na to jdu :D


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 02.Červen 2015 - 9:17 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 23.Prosinec 2014 - 23:32
Příspěvky: 5
Tak nevím, asi jsem fakt dement, ale nemůžu se dostat na to přepínání. Napíšu, kde to hledám: menu/ nastavení/ systém/ device manager a tam je jenom prázdný rámeček s barevnými tlačítky. Když zmačknu kterékoliv tlačítko, krom červeného a žlutého, tak to vyhodí zelenou obrazovku a restartuje se E2. Dělám vše dobře, nebo jsem na špatné cestě? Děkuji za odpověď a trpělivost se mnou


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 02.Červen 2015 - 11:23 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 21.Červen 2011 - 9:29
Příspěvky: 768
satelitni prijimac: linux, XBMC, Android
Poděkováno: 4 krát
momentalne uz mam iny prijimac ale presne si pametam ze tam bola moznost aj autodekcie chipsetu

alebo sa dalo rucne prepinat medzi roznymi Ralinkami ....

mal som nainstalovnu enigmu 2 hyperion

_________________
LG 3D LED TV 42LB650V Full HD, AB IPBox PRISMCUBE RUBY + 1TB HDD, WeTek, Gibertini 100 Al multifeed 23,5°E 19,2°E 13,0°E
Obrázek
Programovanie v jazyku C, C++, C#, pocitacova grafika


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 02.Červen 2015 - 12:03 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 23.Prosinec 2014 - 23:32
Příspěvky: 5
No jo, to jsem psal, že v klasické E2 mi to chodí bez problému, ale v E2 Infinity a E2 Capitol to prostě nerozchodím
Možná že by věděl By.Bob, tak mu asi zkusím písnout.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 02.Červen 2015 - 13:01 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 21.Červen 2011 - 9:29
Příspěvky: 768
satelitni prijimac: linux, XBMC, Android
Poděkováno: 4 krát
jj skus

_________________
LG 3D LED TV 42LB650V Full HD, AB IPBox PRISMCUBE RUBY + 1TB HDD, WeTek, Gibertini 100 Al multifeed 23,5°E 19,2°E 13,0°E
Obrázek
Programovanie v jazyku C, C++, C#, pocitacova grafika


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 72 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk