e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 23.Listopad 2019 - 2:02

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 58 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: automaticke spousteni keysupdater
PříspěvekOdeslal: 13.Duben 2009 - 20:35 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 14.Květen 2008 - 15:24
Příspěvky: 1368
Poslal som Ti SS, si za neozval ...

V tom crone som zabudol na 2 znaky, takto je to spravne:
*/30 * * * * /var/sbin/keyupdate.sh > /dev/null 2>&1

Inak by sa to spustalo 1x za hodinu (kazdu 30tu minutu).

Oprav si to, ohladne tej chyb. spravy: tyka sa to rozdielnosti casu, nastavis to tu:
Menu->Syst.setting->Time settings->Time correction->tl. Set


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: automaticke spousteni keysupdater
PříspěvekOdeslal: 14.Duben 2009 - 0:28 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 04.Duben 2008 - 11:56
Příspěvky: 25
ok diky....ja jsem si to rikal,ze je to nejake divne.ze se mi to aktualizuje kazdou 30 minutu :-) koukal si na tu emulaci,kde se nastavuje,aby po zmene softcam.key se zrestartovala?
jeste jeden dotaz...kdyz budu mit v souboru keyupdate.url vice adres co to udela? ocucha to vsechny a a vzdy to soubor prepise,cili mi zustane aktivni ten z posledniho odkazu?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: automaticke spousteni keysupdater
PříspěvekOdeslal: 14.Duben 2009 - 9:22 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 14.Květen 2008 - 15:24
Příspěvky: 1368
To emu som pozeral, nikde neviem najst aby sa mgcamd restartol automaticky ked zisti ze ma novy kluc, este preleziem tie konfiguraky, ked tak sa to da vyriesit restartom cez kill alebo killall prikaz.

Pokial budes mat v subore keyupdate.url viac URL, tak ten script vyskusa prve a pokial sa mu podari stiahnut SoftCam.Key tak ho porovna s aktualnym, ked budu rozdielne tak ho prepise inak bude vzdy pokracovat dalsim URL (aj ked sa mu nepodari stiahnut sobor).


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: automaticke spousteni keysupdater
PříspěvekOdeslal: 14.Duben 2009 - 10:13 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 08.Listopad 2006 - 11:52
Příspěvky: 1121
Poděkováno: 6 krát
Mgcamd nie je potrebné reštartovať, stačí dať parameter R = 04 v mg_cfg. Mgcamd si kľúče po zmene načíta sám.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: automaticke spousteni keysupdater
PříspěvekOdeslal: 14.Duben 2009 - 11:20 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 04.Duben 2008 - 11:56
Příspěvky: 25
a co kdyz pouzivam cccam? jeste jedna otazka,neslo by napsat nejaky scriptik,spojeny s tim cronem,aby se keyupdate spoustel automaticky pote,co by emulace zjistila,ze nema aktualni kody? :-) nebo bych toho chtel uz moc? prijde mi zbytecne,ze zatezuji box kazdou pul hodinu,kdyz treba nedojde ke zmene cely mesic...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: automaticke spousteni keysupdater
PříspěvekOdeslal: 14.Duben 2009 - 11:45 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 14.Květen 2008 - 15:24
Příspěvky: 1368
slavo napsal:
Mgcamd nie je potrebné reštartovať, stačí dať parameter R = 04 v mg_cfg. Mgcamd si kľúče po zmene načíta sám.


No to presne som hladal ale nenasiel (mal som tusaka ze som to niekde videl), diky :)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: automaticke spousteni keysupdater
PříspěvekOdeslal: 14.Duben 2009 - 11:53 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 04.Duben 2008 - 11:56
Příspěvky: 25
mam tomu rozumet,tak ze mgcamd si po zmene klicu nacita sam klice odnekud z netu? nebo si jenom sam nacita znova softcam.key?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: automaticke spousteni keysupdater
PříspěvekOdeslal: 14.Duben 2009 - 11:57 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 14.Květen 2008 - 15:24
Příspěvky: 1368
gigi1982 napsal:
a co kdyz pouzivam cccam? jeste jedna otazka,neslo by napsat nejaky scriptik,spojeny s tim cronem,aby se keyupdate spoustel automaticky pote,co by emulace zjistila,ze nema aktualni kody? :-) nebo bych toho chtel uz moc? prijde mi zbytecne,ze zatezuji box kazdou pul hodinu,kdyz treba nedojde ke zmene cely mesic...


To zistis jedine porovnanim suborov (alebo priamo klucov ale zase zo suborov). Pokial si das viacej URL do toho konfiguraku a na kazdom servery bude obsahovo iny SoftCam.Key (staci inaksi jeden znak - napriklad. datum alebo popis) tak sa vzdy prepise. Keby Ta zaujimalo iba C**i tak by som musel ten script prepisat ...

Mgcamd zisti ze ma uz v subore ine kluce a nacita tie.

Tym ze pustis script z cronu box moc nezatazis. 8)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: automaticke spousteni keysupdater
PříspěvekOdeslal: 14.Duben 2009 - 20:49 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 29.Duben 2008 - 21:25
Příspěvky: 463
satelitni prijimac: IP BOX 250S
Místo/Bydliště: kousek od Vyskova
Poděkoval: 1 krát
CCcam dela to same jako mgcamd. Jakmile stahnu novy softcam.key a jeste nez stihnu cokoliv dalsiho zmacknout, tak uz jede zvuk a obraz, bez jakehokoliv restartu.

_________________
Pouzivej tlacitko hledat
Navody najdes ve slozce download
-----------------------------------------------------------------
IP BOX 250S rel.2; AB Enigma 9.3.2009; SG 2100BS
&
Opticum 4100TSCXE; Yumatu 5119 xbox net 2.4.21


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: automaticke spousteni keysupdater
PříspěvekOdeslal: 14.Duben 2009 - 21:04 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
To su vsetko parametre, ktore sa daju u vacsiny emu nastavit. Obycajne je ten parameter ako re-read keys . CCcam ho ma tusim implictne ako ON.
Ja to nepouzivam , lebo , ked presuniem /var/ na hdd - casto roztaca disk, pri obycajnom prepinani programov. :D

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: automaticke spousteni keysupdater
PříspěvekOdeslal: 17.Duben 2009 - 12:32 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 14.Květen 2008 - 15:24
Příspěvky: 1368
Tu som Ti na to spravil script:

- nacitava sa postupne kazde URL zo suboru: /var/etc/keyupdate.url (riadok zacinajuci # je ignorovany)
- pokial sa podari stiahnut subor SoftCam.Key z toho URL, porovnaju sa iba obsahy klucov pre Cigi, pokial budu novsie sa zaktualizuju, ked sa nepodari ten subor stiahnut, skusi sa dalsie URL, atd. ...
- pri aktualizacii sa porovnavaju aj predosle uz pouzite kluce aby sa aktualne neprepisali

Instalacia:
- skopiruj prilozeny subor do /var/sbin
- rozbal ho pomocou gzip -d update_cigi_keys.sh.gz

Pridaj si spustanie do cronu 8)

Presunute do sekcie IPBox Download: viewtopic.php?f=22&t=15977


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: automaticke spousteni keysupdater
PříspěvekOdeslal: 17.Duben 2009 - 15:53 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 08.Listopad 2006 - 11:52
Příspěvky: 1121
Poděkováno: 6 krát
Neskúšal som, ale na pohľad pekné. Si macher :D :D :D


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: automaticke spousteni keysupdater
PříspěvekOdeslal: 17.Duben 2009 - 16:03 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 14.Květen 2008 - 15:24
Příspěvky: 1368
Diky, tak po vizualnej stranke to preslo :ROFL:
Je to otestovane facha to v pohode.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: automaticke spousteni keysupdater
PříspěvekOdeslal: 17.Duben 2009 - 18:01 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 08.Listopad 2006 - 11:52
Příspěvky: 1121
Poděkováno: 6 krát
Už nielen po vizuálnej stránke, ale aj po funkčnej. CIGI nám síce zhodilo fórum, ale aspoň som si to mohol vyskúšať :) . Fakt dobrá myšlienka, takéto riešenie som ešte nevidel. Super :D .


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: automaticke spousteni keysupdater
PříspěvekOdeslal: 17.Duben 2009 - 18:12 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 14.Květen 2008 - 15:24
Příspěvky: 1368
Som rad, ze sa Ti to paci :)

Este som zabudol pri tej instalacii dodat ze samozrejme po rozbaleni treba nastavit prava pre spustanie:
- chmod 755 update_cigi_keys.sh


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: automaticke spousteni keysupdater
PříspěvekOdeslal: 17.Duben 2009 - 19:53 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
jj - funguje to. jedna z mala veci, ktore funguju a normalne :)

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: automaticke spousteni keysupdater
PříspěvekOdeslal: 17.Duben 2009 - 20:35 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 14.Květen 2008 - 15:24
Příspěvky: 1368
Musi fungovat ...

Este pre upozornenie:
Uzivatel mi pisal SS ze mu to nefunguje, zmenil si manualne kluc v SoftCam.Key subore, spustil script a vypisalo mu to ze nema co aktualizovat. :cry:

To je samozrejme spravne, pretoze to je ochrana proti prepisaniu najaktulnejsich klucov, staci subor SoftCam.Key.0 docasne zmazat (pri aktualizacii sa znova vytvori), vysvetlenie:
- mam URL1, URL2 a UR3 (iba URL2 ma momentalne aktualne kluce)
- zmenia sa kluce, nastane tma, spustim script
- porovna kluce z URL1 - zisti ze su stale stare
- porovna kluce z URL2 - zisti ze existuju uz nove, aktualizuje ich

A teraz porovna kluce z URL3 ktore su tak isto este stare (bral by ale ze su uz nove a prepisal by aktualne kluce z URL2), ale vie ze take kluce sa uz pouzivali a nic neaktualizuje.

Takze ked sa chcete hrat a zmenite manualne obsah aktualnych klucov tak zmazte ten subor, nikdy ho ale nemazte pokial nezasahujete priamo do SoftCam.Key suboru !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: automaticke spousteni keysupdater
PříspěvekOdeslal: 09.Květen 2009 - 13:29 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 09.Listopad 2008 - 12:06
Příspěvky: 12
Natahl jsem si do dreamu 500 ten update_cigi_keys.sh, spoustim to rucne,ale aktualizece neprobehne. Vypise to:

Found valid URL:
/var/sbin/update_cigi_keys.sh: 78: [[: not found
/var/sbin/update_cigi_keys.sh: 78: cut: not found
- No new Key(s) for UPDATE

V dreamu je schvalne starsi softcam a na url je aktualni. Proc mi to nechce aktualizovat? Co je to za chybu?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: automaticke spousteni keysupdater
PříspěvekOdeslal: 09.Květen 2009 - 13:32 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
asi ten *.sh subor nema spravny atribut. lebo tvrdis,ze si ho natiahol, ale nejak ti ho nemoze najst.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: automaticke spousteni keysupdater
PříspěvekOdeslal: 09.Květen 2009 - 14:21 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 09.Listopad 2008 - 12:06
Příspěvky: 12
Atribut to ma 755 zkousel jsem i 777. Myslim ze kdyby ho nemohl najit,tak by ho asi nespustil.... :D


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 58 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk