e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 17.Prosinec 2017 - 18:37

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 54 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 28.Únor 2015 - 18:53 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 18.Listopad 2014 - 18:03
Příspěvky: 1553
Poděkoval: 8 krát
Poděkováno: 83 krát
Do pohotovostního režimu se přepínáš z enigmy, takže se to dá v cronu spouštět přes webrozhraní.
http://dream.reichholf.net/wiki/Enigma2:WebInterface
Tady máš dokumentaci k webif pro dreambox. Na konci najdeš to co hledáš a příkladů jak si to nejdřív vyzkoušet v telnetu je tam dost. Samozřejmě pro openwebif to budeš muset najít jinde ,ale bude to asi téměř stejné.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 28.Únor 2015 - 19:34 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 14.Duben 2011 - 20:09
Příspěvky: 185
satelitni prijimac: DM7080HD
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 4 krát
11chloe napsal:
Do pohotovostního režimu se přepínáš z enigmy, takže se to dá v cronu spouštět přes webrozhraní.
http://dream.reichholf.net/wiki/Enigma2:WebInterface
Tady máš dokumentaci k webif pro dreambox. Na konci najdeš to co hledáš a příkladů jak si to nejdřív vyzkoušet v telnetu je tam dost. Samozřejmě pro openwebif to budeš muset najít jinde ,ale bude to asi téměř stejné.


skusil som teda cez VTI do Cronu zadat 09 05 * * * wget -q -O /dev/null http://root:dreambox@localhost/cgi-bin/ ... nd=standby
dreambox a localhost som nahradil mojimi udajmi ale zatial to nefunguje
ani ked na miesto standby dam 5
ani takto to nefunguje
* 5 * * * wget -q -O /dev/null http://x.x.x.x/web/powerstate?newstate=5
* 5 * * * http://x.x.x.x/web/powerstate?newstate=5

prosim nevie mi niekto poradit kde robim chybu


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 28.Únor 2015 - 20:18 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 18.Listopad 2014 - 18:03
Příspěvky: 1553
Poděkoval: 8 krát
Poděkováno: 83 krát
Funguje ti tohle přes telnet ?
Kód:
 wget -q -O /dev/null http://127.0.0.1/web/powerstate?newstate=5

Mě to na openwebif funguje.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 28.Únor 2015 - 21:10 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 14.Duben 2011 - 20:09
Příspěvky: 185
satelitni prijimac: DM7080HD
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 4 krát
11chloe napsal:
Funguje ti tohle přes telnet ?
Kód:
 wget -q -O /dev/null http://127.0.0.1/web/powerstate?newstate=5

Mě to na openwebif funguje.


vdaka uz to funguje :thankyou:


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Březen 2015 - 10:49 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 14.Duben 2011 - 20:09
Příspěvky: 185
satelitni prijimac: DM7080HD
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 4 krát
trochu som googlil
Kód:
http://dreambox/web/powerstate?newstate={powerstate_number}
0 = Toogle Standby
1 = Deep standby
2 = Reboot Dreambox
3 = Restart Enigma2
4 = Wakeup form Standby (na nete som nasiel aj 116 mozno preklep)
5 = Sleep


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Prosinec 2017 - 14:33 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 18.Srpen 2008 - 12:24
Příspěvky: 6
cau, pred casem jste tu resili automatické vypínání dremaboxu po startu,
máte příkaz, kterým ho cron dá do standby ?

vím, že to jde z telnetu nebo z webu, ale když jsem na dovolené nebo na služebce a vypnou elektřinu, dream (800se) najede a hraje až než přijedu

velké díky


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Prosinec 2017 - 14:49 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 05.Únor 2015 - 17:11
Příspěvky: 200
Poděkováno: 5 krát
adamicaopica napsal:
cau, pred casem jste tu resili automatické vypínání dremaboxu po startu,
máte příkaz, kterým ho cron dá do standby ?

vím, že to jde z telnetu nebo z webu, ale když jsem na dovolené nebo na služebce a vypnou elektřinu, dream (800se) najede a hraje až než přijedu

velké díky

To si nedal moc dobrý príklad s tou dovolenou alebo služobkou.
Ale ak ti to ide z telnetu, tak potom kde je problém?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Prosinec 2017 - 14:58 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 18.Srpen 2008 - 12:24
Příspěvky: 6
no takový, že při moři v egyptě se na telnet moc nedostanu ...


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Prosinec 2017 - 15:03 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 05.Únor 2015 - 17:11
Příspěvky: 200
Poděkováno: 5 krát
Ale v tom telnete to predsa vypínaš nejakým príkazom, tak si to hoď do cronu a vuala zápisy nejedou.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Prosinec 2017 - 15:05 
Offline
Expert fóra
Expert fóra
Avatar uživatele

Registrován: 21.Srpen 2012 - 20:12
Příspěvky: 806
Poděkoval: 68 krát
Poděkováno: 165 krát
Nepoužívám na to cron, ale plugin StartUpToStandby.
Po zapnutí z hlubokého spánku nebo po nahození elektřiny přístroj po bootu přepne do pohotovostního režimu.

_________________
Vu+ Duo2, 2x single DVB-S2, Western Digital 1TB, MAX T90, Skylink


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Prosinec 2017 - 15:09 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 18.Srpen 2008 - 12:24
Příspěvky: 6
dík,

takže takhle ?

*/10 * * * * wget -q -O /dev/null http://127.0.0.1/web/powerstate?newstate=5

výše píše kolega že nejede, pak že jede ... nemám to ted možnost otestovat.


Ď.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Prosinec 2017 - 15:31 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 10.Prosinec 2011 - 15:05
Příspěvky: 2982
Poděkoval: 25 krát
Poděkováno: 90 krát
@adamicaopica, ale veď na to je ten plugin StartUpToStandby ako píše VTronik ,
tiež ho používam a funguje


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )
Pre AB-CB XXX pripojené na internet FW s dátumom od marec 2016 po december 2016 neodporúčam !!! 2016/02 - OK, 2017/01 - OK


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Prosinec 2017 - 15:31 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 18.Listopad 2014 - 18:03
Příspěvky: 1553
Poděkoval: 8 krát
Poděkováno: 83 krát
Záleží jaký máš image.
Příloha:
standby.png


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Prosinec 2017 - 15:47 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červen 2010 - 20:36
Příspěvky: 7208
Poděkoval: 39 krát
Poděkováno: 106 krát
V ATV je to uz zabudovane v zaklade... mozno aj inde neviem.

_________________
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Zruste si ten blby oznam na tapatalk !


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 54 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk