e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 03.Duben 2020 - 7:42

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 7 příspěvků ] 
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 05.Leden 2020 - 16:59 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 11.Prosinec 2016 - 18:31
Příspěvky: 3
Poděkováno: 1 krát
Tento príspevok je určený pre laikov, a nie pre špičkových odborníkov na linuxové prijímače.

Pozdravujem všetkých majiteľov príjimačov:
- Openbox SX4, SX6, Dremsky HD6 Duo, Skyway Classic 4 a podobných Fortis prijímačov založených na báze procesora StiH237 - Cardiff,
- prijímačov HD-Box9150+ a podobných Fortis prijímačov založených na báze procesora STI 7110,

ktorým prestali fungovať niektoré programy Skylink a používajú kartu Skylink ICE (karta má nápis „Irdeto“ a drobnými písmenami je na nej nápis „ICE:01“). Technická podpora "Skylink expert" sa zmohla akorát tak na doporučenie kúpy "Skylink ready" prijímača, alebo CI modulu "Skylink ready" do existujúceho prijímača, čo je v podstate to isté. Nepomohla mi ani technická podpora známeho predajcu, kde som prijímače kúpil, a na internete sa taktiež nedá nájsť funkčná a hlavne kompletná verzia riešenia tohto problému.
Po cca mesiaci študovania a experimentovania som pre vás (a samorejme aj pre seba) pripravil funkčný plugin (oscam), ktorý po inštalácii prepne kartu ICE z existujúceho módu Cryptoworks do módu Irdeto. V súčasnosti Skylink kóduje programy systémami Cryptoworsk a Irdeto, pričom u nových programov už Cryptoworks nepoužíva. Je pravdepodobné, že v blízkej budúcnosti toto rozšíri aj na staré programy.
Karta ICE je schopná prijímať obidva kódovacie systémy. Avšak plugin, ktorý máte pravdepodobne v prijímači nainštalovaný od predajcu je MCAS, a ten nedokáže prepnúť kartu ICE do módu Irdeto.
V priložených súboroch sú funčné, otestované a kompletné verzie pluginu Oscam, spolu s návodom na inštaláciu pre vyššie uvedené prijímače. Stiahnite si ich, rozbaľte a riaďte sa pokynmi na inštaláciu.
Dôležitá poznámka: pluginy oscam sú určené pre prijímače s pôvodným, natívnym operačným systémom Fortis. Nie sú určené pre prijímače s Enigmou alebo inými OS.

Ešte dôležitejšia poznámka: Pluginy dávam používateľom, aby som aj im pomohol s polienkami, ktoré nám Skylink podhadzuje pod nohy. NIE SÚ URČENÉ NA KOMERČNÉ POUŽITIE - ak ho budete niekomu inštalovať, urobte to zadarmo. Vďaka.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Leden 2020 - 7:52 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 19.Prosinec 2019 - 18:48
Příspěvky: 1
Poděkoval: 1 krát
Zdravím.Potvrdzujem funkčnosť v plnom rozsahu.HD Box 9105+


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 03.Únor 2020 - 11:35 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 11.Prosinec 2016 - 18:31
Příspěvky: 3
Poděkováno: 1 krát
Zdravím,
ak používate vyššie uvedené pluginy, tak ste asi už prišli na to, že ak pozeráte jeden kanál cca 2-3 hod., a potom prepnete na iný kanál, tak tento sa už nevie "chytiť" a ostáva zakódovaný. Preto som doplnil do súboru oscam.conf:
- do sekcie "dvbapi" riadok "boxtype=duckbox" (platí to pre Openbox aj HD-Box),
- v sekcii "global" som upravil hodnotu "clienttimeout = 2000 (môžete polaborovať a nastaviť aj iné hodnoty. Teraz je nastavené 6500 (ms)).
Mne tieto úpravy pomohli a prepnutie na iný kanál po cca 2-3 hod. je bezproblémové (niekedy je potrebné chvíľu počkať, kým kanál nabehne).


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Únor 2020 - 9:51 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 07.Únor 2007 - 18:37
Příspěvky: 7
satelitni prijimac: opeenbox sx4,octagon f4008
Místo/Bydliště: Pov.Bystrica
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 1 krát
Zdravím,na openbox sx4 ide ta3 a stv3 až po úprave oscam server


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Březen 2020 - 18:18 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 11.Leden 2020 - 12:45
Příspěvky: 2
Poděkoval: 1 krát
Zdravím, prosím akú úpravu v oscam server treba urobiť aby to fungovalo na Openbox SX4 HD? Po inštalovaní balíčka bez úprav plugin nepracuje.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 21.Březen 2020 - 7:13 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 07.Únor 2007 - 18:37
Příspěvky: 7
satelitni prijimac: opeenbox sx4,octagon f4008
Místo/Bydliště: Pov.Bystrica
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 1 krát
openbox sx 4 upravene keys pre irdeto,


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 22.Březen 2020 - 14:17 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 11.Leden 2020 - 12:45
Příspěvky: 2
Poděkoval: 1 krát
Oscam server s upravenými keys na Openbox SX4 HD funguje v poriadku, ďakujem


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 7 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: MSN [Bot] a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk