e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 19.Říjen 2017 - 5:39

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 21 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Hd box nejde naštartovať
PříspěvekOdeslal: 20.Srpen 2016 - 20:14 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 16.Srpen 2007 - 18:37
Příspěvky: 19
satelitni prijimac: SKYTEC HD KLEIO
Mám Hd box 9200 a keď zapnem prijímač, na displeji vypisuje loader 1.21 potom loading a nakoniec už len run... A takto to zostane, neda sa s tym nic urobit, len vypnut hlavnym vypinacom. Skúšal som cez usb kľúč nahrať original firmware do prijimaca, ale pri nacitavani z usb sa to zastaví na 78% a sám sa znovu začne spustat, čiže loader 1.21, loading a nakoniec run a tak to zostane. Nevedel by mi s tým niekto pomôcť?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Hd box nejde naštartovať
PříspěvekOdeslal: 17.Září 2016 - 18:47 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 02.Prosinec 2007 - 20:25
Příspěvky: 160
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 2 krát
mám ten naprosto stejný problém. Jen mám HD BOX FS-9105+
a nevím si s tím rady. Podařilo se ti to vyřešit ?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Hd box nejde naštartovať
PříspěvekOdeslal: 17.Září 2016 - 18:57 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4517
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 9 krát
Poděkováno: 81 krát
marecek123 napsal:
mám ten naprosto stejný problém. Jen mám HD BOX FS-9105+
a nevím si s tím rady. Podařilo se ti to vyřešit ?

Môj názor:
Pravdepodobne chyba v zdroji napájania stb - najčastejšie odchádzajú kondenzátory, ale nemusí to byť vždy pravda. Buď svojpomocná oprava, alebo - čo doporučujem! - servis!
:)

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
2ks IPBox 9900HD Plus+2x 500GB HDD
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Parabola-85E
Parabola 120+motor DG380S Speedy
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Hd box nejde naštartovať
PříspěvekOdeslal: 17.Září 2016 - 19:55 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 02.Prosinec 2007 - 20:25
Příspěvky: 160
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 2 krát
mám ho 3 měsíce. To by snad na kondíky bylo brzo.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Hd box nejde naštartovať
PříspěvekOdeslal: 18.Září 2016 - 6:06 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4517
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 9 krát
Poděkováno: 81 krát
Nuž nemusí to byť vždy pravdou, že chyba je v zdrojovej časti stb, môže tu byť kľudne problém napr. aj flash pamäťou?!
Ako vravím - servis, resp. ak je box v záruke, tak reklamácia u predajcu! :)

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
2ks IPBox 9900HD Plus+2x 500GB HDD
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Parabola-85E
Parabola 120+motor DG380S Speedy
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Hd box nejde naštartovať
PříspěvekOdeslal: 18.Září 2016 - 10:44 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 02.Prosinec 2007 - 20:25
Příspěvky: 160
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 2 krát
myslím, že to bude nejlepší řešení. Servis. Dám potom vědět jak to dopadlo. Díky


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Hd box nejde naštartovať
PříspěvekOdeslal: 18.Září 2016 - 15:34 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 16.Prosinec 2007 - 13:29
Příspěvky: 417
satelitni prijimac: Optibox aligator, anakonda
Poděkoval: 3 krát
A čo tak ho vymazať cez HDBClean cez R232 a nainštalovať soft


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Hd box nejde naštartovať
PříspěvekOdeslal: 16.Červen 2017 - 16:03 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 21.Únor 2008 - 0:02
Příspěvky: 654
satelitni prijimac: X403, 9600, 4060, X810, S300
Poděkováno: 1 krát
Zdravím, dostal sa mi do rúk HD box 9105+ ,kde bola E2 HD ready. Box stále restarovalo, myslel som že je chybna E2, mozno nejaký plugin stiahli. Nahral som original fw, kde tetno nabehol ok, potom som nahral E2 rozne, kde zas box restartovalo, sem tam aj na chvilu nabehol, ale potom pri spustený zas zacal restartovať. Tak som zas nahral original fw(samozrejme aj bootloader) ale box už len restartuje, alebo napíše lang a na obrazovke su len pási. Skúšal som aj cez rs232 opravu, a to spravilo tak, že dostal som sa do menu nastavenia jazyka a zas to zamrzlo a obrazovka pásikova.

Niekto nejakú radu? alebo ho mám vyhodiť?

_________________
GIGABLUE HD QUAD PLUS, Skytec Kleio -vždy najnovší fw. AB Ipbox 9900 - ET 9200 spomienky a este sa najde vždy nejaký STB na testovanie , prijem parabola Maximum E85 Fe Multifocus ( 4/5W,1W,5E,9E, 13E, 19,2E, 23,5E, 28,5E)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Hd box nejde naštartovať
PříspěvekOdeslal: 16.Červen 2017 - 19:03 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 06.Leden 2009 - 16:14
Příspěvky: 1806
satelitni prijimac: malo miesta
Místo/Bydliště: Michalovce
Poděkováno: 2 krát
Možno je to zdrojom.

_________________
nikdy nehovor ze sa nieco neda, lebo stale sa najde blbec co nevie ze sa neda a urobi to http://jopo166.webovastranka.sk/


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Hd box nejde naštartovať
PříspěvekOdeslal: 16.Červen 2017 - 19:06 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 21.Únor 2008 - 0:02
Příspěvky: 654
satelitni prijimac: X403, 9600, 4060, X810, S300
Poděkováno: 1 krát
ZDroj je ok, dal som druhý adapter napojil na dosku a robí to to isté, kondíky su viditeľne tiež ok

_________________
GIGABLUE HD QUAD PLUS, Skytec Kleio -vždy najnovší fw. AB Ipbox 9900 - ET 9200 spomienky a este sa najde vždy nejaký STB na testovanie , prijem parabola Maximum E85 Fe Multifocus ( 4/5W,1W,5E,9E, 13E, 19,2E, 23,5E, 28,5E)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Hd box nejde naštartovať
PříspěvekOdeslal: 17.Červen 2017 - 0:05 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 09.Květen 2013 - 10:10
Příspěvky: 74
Poděkováno: 2 krát
Asi nějaká HW závada nebo kondíky , určitě je v provozu již několik let ?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Hd box nejde naštartovať
PříspěvekOdeslal: 17.Červen 2017 - 10:17 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 2123
Poděkoval: 14 krát
Poděkováno: 80 krát
S největší pravděpodobností je příčinou ztráta kapacity elektrolytů na základní desce... :-)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Hd box nejde naštartovať
PříspěvekOdeslal: 17.Červen 2017 - 12:23 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 21.Únor 2008 - 0:02
Příspěvky: 654
satelitni prijimac: X403, 9600, 4060, X810, S300
Poděkováno: 1 krát
Keby sa dalo zistit, ktoré, lebo je ich tam mnoho :-)

_________________
GIGABLUE HD QUAD PLUS, Skytec Kleio -vždy najnovší fw. AB Ipbox 9900 - ET 9200 spomienky a este sa najde vždy nejaký STB na testovanie , prijem parabola Maximum E85 Fe Multifocus ( 4/5W,1W,5E,9E, 13E, 19,2E, 23,5E, 28,5E)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Hd box nejde naštartovať
PříspěvekOdeslal: 18.Červen 2017 - 10:10 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 2123
Poděkoval: 14 krát
Poděkováno: 80 krát
Pokud Ti stojí zato si s tím hrát, postupně vyměň ty s větší kapacitou. Cenou za vyměněné elektrolyty se vejdeš do čtyř éček. Takhle mi jedou už vyřazené octagony 918 i 1008-ky. :-)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Hd box nejde naštartovať
PříspěvekOdeslal: 19.Červen 2017 - 9:36 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 21.Únor 2008 - 0:02
Příspěvky: 654
satelitni prijimac: X403, 9600, 4060, X810, S300
Poděkováno: 1 krát
Pár som už vymenil, už box vydržal spustený cca 30 min, potom ho reštartovalo, vymenil som na vstupnom napäťi zo zdroja a box už nanebehne aj keď som vrátil späť staré, takže som asi niečo odpálil, co už :-)

Keby náhodou mal niekto základnú dosku , funkčnú, rád ju zoberiem :-)

_________________
GIGABLUE HD QUAD PLUS, Skytec Kleio -vždy najnovší fw. AB Ipbox 9900 - ET 9200 spomienky a este sa najde vždy nejaký STB na testovanie , prijem parabola Maximum E85 Fe Multifocus ( 4/5W,1W,5E,9E, 13E, 19,2E, 23,5E, 28,5E)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Hd box nejde naštartovať
PříspěvekOdeslal: 19.Červen 2017 - 12:06 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 05.Srpen 2013 - 13:16
Příspěvky: 2880
satelitni prijimac: Vu4k; DM820; Šrotbox5000
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 10 krát
decik napsal:
Pokud Ti stojí zato si s tím hrát, postupně vyměň ty s větší kapacitou. Cenou za vyměněné elektrolyty se vejdeš do čtyř éček. Takhle mi jedou už vyřazené octagony 918 i 1008-ky. :-)


tys mu teda poradil.. uz to aj odje*al :D ..
jooj jak ja milujem domacich kutilov a vsakovakych poradcov..

BTW: picha ma v boku, to bude asik slepak .. neporadis mi ako ho vyndat ven ? :lol:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Hd box nejde naštartovať
PříspěvekOdeslal: 19.Červen 2017 - 12:50 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 2123
Poděkoval: 14 krát
Poděkováno: 80 krát
:D Elektrolyty jsou nejčastější závadou starších boxů... :D
Jejich výměnou se dá za pár šupů při pečlivé práci box znovu rozjet.
V případě že box umřel zrovna při opravě zdroje, není nic jednoduššího než
použít externí adaptér 12V/3A a pokračovat dále… V nejhorším případě
jde o h%vn%, páč stařeček stejně nejel a dávat jej do servisu se nerentuje a
bude se tak třeba poohlédnout po boxíku novém… :D
:D :D :D No no a vvvo tom to je… :D :D :D


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Hd box nejde naštartovať
PříspěvekOdeslal: 19.Červen 2017 - 13:14 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 23.Květen 2010 - 13:21
Příspěvky: 2146
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 16 krát
Na slepak niekedy staci ladovy obklad. :D

_________________
Ipbox 9900,vo flash Abenigma najnovsia,na usb tiez a hyperion v4.5 (ten pouzivam), hyperion v4, Nebula v1. A iné sd stb,parabola fe90,sg2100 a parabola fe80 multifeed 19,2 a 23,5e jeden lnb Sharp,noise 1 a 1,2db 20 ročný a no problém(je ako nový).


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Hd box nejde naštartovať
PříspěvekOdeslal: 19.Červen 2017 - 20:57 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 2123
Poděkoval: 14 krát
Poděkováno: 80 krát
Kasr napsal:
Na slepak niekedy staci ladovy obklad. :D



:D Tak určitě... :D A nějaký čásek je klídek... :D


:D No no a vvvo tom to je... :D


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Hd box nejde naštartovať
PříspěvekOdeslal: 21.Červen 2017 - 18:37 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 07.Červen 2009 - 21:08
Příspěvky: 48
satelitni prijimac: Xtrend 8000,HD Box 9105+,7110
Místo/Bydliště: Pod Javorinú
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 4 krát
decik napsal:
Kasr napsal:
Na slepak niekedy staci ladovy obklad. :D



:D Tak určitě... :D A nějaký čásek je klídek... :D


:D No no a vvvo tom to je... :D


Někdy je lepší ten obklad na hlavu. :wink:


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 21 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk