e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 12.Prosinec 2019 - 20:21

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 39 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: IpBox400 vadný disk?
PříspěvekOdeslal: 15.Srpen 2008 - 15:28 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 29.Duben 2006 - 22:10
Příspěvky: 3663
satelitni prijimac: IPbox
Poděkováno: 2 krát
asi bych se mel podivat jak vypada po dvou letech muj IP400 :o

_________________
IPbox400 :) : AB enigma, Dreambox8000 :) : OoZooN, IPbox99 :) : ABenigma
Parabola: Multibeam 85, Alix.3D3 Voyage linux, Dlink DNS-323, HTC Desire


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IpBox400 vadný disk?
PříspěvekOdeslal: 18.Srpen 2008 - 8:32 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 30.Leden 2007 - 9:12
Příspěvky: 587
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
revis napsal:
jj - daj tam ,co treba a pojde. Inak - ani klima ,ani napajanie cez zalozny zdroj neuchrania box pred touto zavadou. Aj ked - rok sa mi zda malo.

Mal som v rukach IPBox 400S, ktory sa spraval "neracionalne" - zamrzal, EMU sa po starte niekedy nespustilo vobec, nahravanie casto zlyhavalo. Bol kupeny pred necelymi 2 rokmi, ale majitel ho pouzival v uzavretej skrinke. Po otvoreni - mal napatie 13,4V na napajani HDD. Vymena kondenzatorov nepomohla (povodne kondenzatory ani neboli nafuknute), napatie bolo stale rovnake. Kedze napajanie 5V bolo v poriadku, riesil som to vymenou HDD za 2,5'', ktory ma len 5V-e napajanie. Vysledkom som bol naozaj prekvapeny, hoci mal disk len 5400 otacok, bol ovela rychlejsi. Teraz sa prijimac hreje minimalne, funguje uplne spolahlivo. Myslim, ze IPBox 4xxS je po HW stranke dobry, nedostatok vidim v diskoch (resp. v chladeni), ktore sa do neho davaju. Ten 2,5'' disk by sa do neho mal montovat hned - prijimac by sa neprehrieval a zivotnost by sa zvysila.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IpBox400 vadný disk?
PříspěvekOdeslal: 18.Srpen 2008 - 9:14 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 10.Listopad 2006 - 19:43
Příspěvky: 414
satelitni prijimac: ještě se uvidí
slon napsal:
revis napsal:
jj - daj tam ,co treba a pojde. Inak - ani klima ,ani napajanie cez zalozny zdroj neuchrania box pred touto zavadou. Aj ked - rok sa mi zda malo.

Mal som v rukach IPBox 400S, ktory sa spraval "neracionalne" - zamrzal, EMU sa po starte niekedy nespustilo vobec, nahravanie casto zlyhavalo. Bol kupeny pred necelymi 2 rokmi, ale majitel ho pouzival v uzavretej skrinke. Po otvoreni - mal napatie 13,4V na napajani HDD. Vymena kondenzatorov nepomohla (povodne kondenzatory ani neboli nafuknute), napatie bolo stale rovnake. Kedze napajanie 5V bolo v poriadku, riesil som to vymenou HDD za 2,5'', ktory ma len 5V-e napajanie. Vysledkom som bol naozaj prekvapeny, hoci mal disk len 5400 otacok, bol ovela rychlejsi. Teraz sa prijimac hreje minimalne, funguje uplne spolahlivo. Myslim, ze IPBox 4xxS je po HW stranke dobry, nedostatok vidim v diskoch (resp. v chladeni), ktore sa do neho davaju. Ten 2,5'' disk by sa do neho mal montovat hned - prijimac by sa neprehrieval a zivotnost by sa zvysila.

Tak to je pravda, protože první co jsem pomáhal kamarádovi tak bylo i v dm boxu clazení HDD a všeho co se hřálo dokonce jsme zkoušeli i pomaloběžný ventilátor a pokud si vzpomínám tak byli velmi dobré výsledky a funguje už delší dobu bez problémů :good:

_________________
DREAM 5OOS... DM800HD klon... ASUS RT-N16...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IpBox400 vadný disk?
PříspěvekOdeslal: 18.Srpen 2008 - 9:55 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
Pekne, lenze kde bola cena 2,5" HDD pred dvomi rokmi,ze? :D

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IpBox400 vadný disk?
PříspěvekOdeslal: 18.Srpen 2008 - 10:36 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 30.Leden 2007 - 9:12
Příspěvky: 587
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
revis napsal:
Pekne, lenze kde bola cena 2,5" HDD pred dvomi rokmi,ze? :D

Dnes uz ceny nie su vysoke, ale do 4xxS sa stale davaju 3,5'' HDD.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IpBox400 vadný disk?
PříspěvekOdeslal: 18.Srpen 2008 - 10:47 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
to mas ako s tymi skatulami na prijimace. A co ich maju vyhodit ? :)
davaju to vsade -aj do malych boxov a tam sa ozaj vobec nehodia. su lacne.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IpBox400 vadný disk?
PříspěvekOdeslal: 18.Srpen 2008 - 16:06 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 17.Březen 2008 - 12:47
Příspěvky: 210
satelitni prijimac: AB IPBox 422S rel.3
Místo/Bydliště: Handlová
Ja keby som menil tie kondiky, tak by som tam uz dal radsej 105°C-ove a nie ako su tam originaly 85°C-ove. Predsa je tam nejaky ten pekac.

Daju sa objednat aj tu (povadsine to pride do 2-3 dni):
http://www.sos.sk/?str=12&code=A204012&level=5

Otvoril som ho aj ja. Odmeral som napatie 12,34V a 4,89V.

Riesenim by bol aj nejaky cooler, ale nie je tam dost miesta.

_________________
AB IPBox 422S rel.3(250GB);2xDiSEqC1.0Quad;3xLNBtwin(13°E-19,2°E-23,5°E)
Neumo_2_13_6_slon_7_usb_kernel_root + EMU a utility
Obrázek


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IpBox400 vadný disk?
PříspěvekOdeslal: 19.Srpen 2008 - 12:37 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 29.Srpen 2007 - 17:23
Příspěvky: 56
ja som dneska odmeral napatie na kondikov pri zapnutom boxe a som prisel na jednu vec kondik c 12 je priamo pararelne pripojeny k vystupu 12 V na hdd newem kto to tu poradil ze staci kupit kondik 1500mF 6,3Vmyslim ze to bol ten odkaz na csssalelitne forum. potom je iste ze sa my hned nafukne.a este druha vec c13 kondik je na vetve 5V pre hdd.takze si myslim ze z napatim 12V pre hdd nema nic spolocne.a este mala drobnost ja mam kodiky na 105 stupnov celsia asi rozlicne serie boxu.male odlisnosti sa vzdycky najdu


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IpBox400 vadný disk?
PříspěvekOdeslal: 19.Srpen 2008 - 12:46 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
ten mladenec tam pisal "myslim" - popis robil z pamati. Otocit dosku a skontrolovat konkretne zapojenie pri konkretnom kuse, je vecou "majstra", ktory to opravuje.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IpBox400 vadný disk?
PříspěvekOdeslal: 20.Srpen 2008 - 4:12 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 13.Duben 2008 - 2:26
Příspěvky: 5
Ten mladenec, co psal puvodni prispevek na CSSF jsem ja.

Schvalne jsem ted znovu box rozdelal a je to tak, jak jsem psal driv. Hladina 3.3V je zapojena takto : z trafa T1 je zapojena dioda D6, na jeji katodu pak kondenzator C12, za nim indukcnost L5, pak kondenzator C13, umeza zatez R17 a ven na konektor. Ve zpetne vazbe je pres odpor R13 buzena LED v optronu IC1.

Jak jsem ale psal, mam IPbox uz pres 2.5 roku. Takze mezitim samozrejme mohl vyrobce upravit zdroj a puvodni popis uz nemusi sedet (muj IPbox 400 ma na desce zdroje oznaceni FEL-50DG, VER-00). Mimochodem ten zdroj by si upravu urcite zaslouzil. Cely zdroj nahrazovat nebudu, ma to spoustu hladin. Pokud by ale mel s nim byt jeste nekdy nejaky problem, tak urcite minimalne hladinu 3.3V a pripadne i napajeni disku upravim, nebo je udelam jinym zdrojem.

Dik, zes napsal, ze v jinych boxech je zdroj zapojeny jinak. Napisu to i do puvodniho threadu na CSSF, at s tim zbytecne nema problem i nekdo dalsi. Pokud bys omeril konkretni zpojeni, tak by bylo fajn, abys ho sem (nebo tam) napsal. Treba to nekomu pomuze.

Ahoj.
rollfree


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IpBox400 vadný disk?
PříspěvekOdeslal: 20.Srpen 2008 - 8:27 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 29.Srpen 2007 - 17:23
Příspěvky: 56
moj zdroj ma oznacenie DG-50 rev a.mne to ide tak isto ale tie kondezatory su inak oznacene Hladina 3.3V je zapojena takto : z trafa T1 je zapojena dioda D9, katoda diody ide kondenzator C11, za nim indukcnost L1, kondenzator C12, umela zatez R6 a von na konektor. V zpetnej vazbe je skrz odpor R46 budeny Q1.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IpBox400 vadný disk?
PříspěvekOdeslal: 14.Říjen 2008 - 22:20 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 03.Březen 2007 - 16:42
Příspěvky: 58
Místo/Bydliště: TT
Zdravím všetkých.Tak mám box po výmene zdroja v AB-come(oprava stala cca 800 sk) a chcel by som vzmeniť HD za2,5.Mohli by ste niekto poradiť,s ktorým typom HD bez problemov funguje?Na forach som čital aj o redukcii viewtopic.php?f=19&t=9781,mohol by som poprosiť o radu aj v tomto smere?Ďakujem :thankyou:

_________________
VU+DUO,500 GB HDD,VTI 6.0.5
IP BOX4OOS,Neumo 2.13.6.slon7.HDD 160GB
HD Box 9105+,sietovy HDD 1TB
Ariva 202E


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IpBox400 vadný disk?
PříspěvekOdeslal: 15.Říjen 2008 - 10:36 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 30.Leden 2007 - 9:12
Příspěvky: 587
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
stupel2 napsal:
Zdravím všetkých.Tak mám box po výmene zdroja v AB-come(oprava stala cca 800 sk) a chcel by som vzmeniť HD za2,5.Mohli by ste niekto poradiť,s ktorým typom HD bez problemov funguje?Na forach som čital aj o redukcii viewtopic.php?f=19&t=9781,mohol by som poprosiť o radu aj v tomto smere?Ďakujem :thankyou:

Mam dobre skusenosti s 2,5 '' IDE diskami HITACHI TRAVELSTAR.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IpBox400 vadný disk?
PříspěvekOdeslal: 24.Říjen 2008 - 22:15 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 03.Březen 2007 - 16:42
Příspěvky: 58
Místo/Bydliště: TT
slon napsal:
stupel2 napsal:
Zdravím všetkých.Tak mám box po výmene zdroja v AB-come(oprava stala cca 800 sk) a chcel by som vzmeniť HD za2,5.Mohli by ste niekto poradiť,s ktorým typom HD bez problemov funguje?Na forach som čital aj o redukcii viewtopic.php?f=19&t=9781,mohol by som poprosiť o radu aj v tomto smere?Ďakujem :thankyou:

Mam dobre skusenosti s 2,5 '' IDE diskami HITACHI TRAVELSTAR.

Vopred sa ospravedlňujem za túto otázku,budem k tomuto HD potrebovať aj nejakú redukciu(nemám s výmenou HD žiadne skúsenosti) :thankyou: :oops:

_________________
VU+DUO,500 GB HDD,VTI 6.0.5
IP BOX4OOS,Neumo 2.13.6.slon7.HDD 160GB
HD Box 9105+,sietovy HDD 1TB
Ariva 202E


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IpBox400 vadný disk?
PříspěvekOdeslal: 24.Říjen 2008 - 23:01 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
budes musiet pouzit redukciu,ale maju ju v kazdom shope s pc technikou.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IpBox400 vadný disk?
PříspěvekOdeslal: 24.Říjen 2008 - 23:14 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 03.Březen 2007 - 16:42
Příspěvky: 58
Místo/Bydliště: TT
revis napsal:
budes musiet pouzit redukciu,ale maju ju v kazdom shope s pc technikou.

Ďakujem a ešte aby som tam nebádal má tá redukcia aj nejake konkrétne označenie?Ešte raz vďaka!!!!!!!!!!!! :good:

_________________
VU+DUO,500 GB HDD,VTI 6.0.5
IP BOX4OOS,Neumo 2.13.6.slon7.HDD 160GB
HD Box 9105+,sietovy HDD 1TB
Ariva 202E


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IpBox400 vadný disk?
PříspěvekOdeslal: 24.Říjen 2008 - 23:28 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
napriklad :arrow: http://www.atcomp.sk/zbozi/redukce-slim ... ?p=z:50240
to mi vyhodilo google ako prve :)

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IpBox400 vadný disk?
PříspěvekOdeslal: 18.Listopad 2013 - 15:28 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 18.Březen 2007 - 0:27
Příspěvky: 53
satelitni prijimac: IPBOX 200S(64MB) + 1GB MMC
moj zdroj ma kod FEL-50DG
moze prosim niekto zmerat odpor R8 a pozriet aka je tam pri nom zenerova dioda ZD2, obe suciastky mi totiz vyhoreli.

dakujem


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IpBox400 vadný disk?
PříspěvekOdeslal: 21.Listopad 2013 - 20:56 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 18.Březen 2007 - 0:27
Příspěvky: 53
satelitni prijimac: IPBOX 200S(64MB) + 1GB MMC
opravene, vyschnute kondenzatory, dioda 24V, rezistor dopasovany na 120R.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 39 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk