e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 14.Prosinec 2019 - 0:03

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 39 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: IpBox400 vadný disk?
PříspěvekOdeslal: 20.Červenec 2008 - 0:54 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 30.Prosinec 2006 - 20:14
Příspěvky: 75
satelitni prijimac: VU+ UNO4K SE
Místo/Bydliště: Bratislava
Celý deň sa snažím spojazdniť box a mám dojem ako by bol vadný hdd. Začalo to kockovaním všetkých nahrávok, ale EMU išli. Potom spadol "Neumo_2_13_6_slon_3". Box sa nedal spustiť, tak som flašol všetko od začiatku, box sa spustil ale občas resetol db, občas format hdd, ale šli len volne programy. Nešli ani emu ani karty. Skusil som aj enigmu, vrátil sa späť na "Neumo_2_13_6_slon_3" ale stále to isté. Nahrávať sa dá ale len s kostičkami. Prosím o radu. Ďakujem


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IpBox400 vadný disk?
PříspěvekOdeslal: 20.Červenec 2008 - 10:29 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
daj skontrolovat disk. ak najde bad sektory - je vadny. s tym nic nenarobis , len vymenit. dnes sa uz tazsie zhanaju IDE HDD- takze doporucujem poriesit co najskor.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IpBox400 vadný disk?
PříspěvekOdeslal: 20.Červenec 2008 - 11:21 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 30.Prosinec 2006 - 20:14
Příspěvky: 75
satelitni prijimac: VU+ UNO4K SE
Místo/Bydliště: Bratislava
revis napsal:
daj skontrolovat disk. ak najde bad sektory - je vadny. s tym nic nenarobis , len vymenit. dnes sa uz tazsie zhanaju IDE HDD- takze doporucujem poriesit co najskor.

Myslíš cez Menu - Neumo nastavenia (HDD)? Tam mi neukaže či sú vadné, alebo ho vybrať a dať do PC? A tie moje problémy môžu byť tým diskom? Dík.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IpBox400 vadný disk?
PříspěvekOdeslal: 20.Červenec 2008 - 11:33 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
neviem ako dlho mas IPbox. Dve zavady to mozu byt. Vadny HDD (ozaj najlepsie je ho dat skontrolovat v PC), alebo uz odchadza zdroj. Skontroluj napajacie napatie k HDD -ci je max. 12,3 V . Ak je viac - treba riesit zdroj. Ak je napajanie v norme - treba riesit HDD.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IpBox400 vadný disk?
PříspěvekOdeslal: 20.Červenec 2008 - 11:54 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 30.Prosinec 2006 - 20:14
Příspěvky: 75
satelitni prijimac: VU+ UNO4K SE
Místo/Bydliště: Bratislava
revis napsal:
neviem ako dlho mas IPbox. Dve zavady to mozu byt. Vadny HDD (ozaj najlepsie je ho dat skontrolovat v PC), alebo uz odchadza zdroj. Skontroluj napajacie napatie k HDD -ci je max. 12,3 V . Ak je viac - treba riesit zdroj. Ak je napajanie v norme - treba riesit HDD.

Mám ho asi 2,5 roka. Idem skúsiť tvoje rady. Dík.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IpBox400 vadný disk?
PříspěvekOdeslal: 20.Červenec 2008 - 18:48 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 30.Prosinec 2006 - 20:14
Příspěvky: 75
satelitni prijimac: VU+ UNO4K SE
Místo/Bydliště: Bratislava
sat400 napsal:
revis napsal:
neviem ako dlho mas IPbox. Dve zavady to mozu byt. Vadny HDD (ozaj najlepsie je ho dat skontrolovat v PC), alebo uz odchadza zdroj. Skontroluj napajacie napatie k HDD -ci je max. 12,3 V . Ak je viac - treba riesit zdroj. Ak je napajanie v norme - treba riesit HDD.

Mám ho asi 2,5 roka. Idem skúsiť tvoje rady. Dík.

Zmeral som napatie pri zapnuti je 14,4 a po chvíli vstúpne na 15V.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IpBox400 vadný disk?
PříspěvekOdeslal: 20.Červenec 2008 - 18:50 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
opravit zdroj. Najvyssi cas :) To ten chudak disk dost trpi.
pozri sa sem :arrow: http://www.cssf.cz/showthread.php?t=31959

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IpBox400 vadný disk?
PříspěvekOdeslal: 20.Červenec 2008 - 19:24 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 30.Prosinec 2006 - 20:14
Příspěvky: 75
satelitni prijimac: VU+ UNO4K SE
Místo/Bydliště: Bratislava
revis napsal:
opravit zdroj. Najvyssi cas :) To ten chudak disk dost trpi.
pozri sa sem :arrow: http://www.cssf.cz/showthread.php?t=31959

Pokial som to čítal správne treba vymenit kondiky C12 1500m/6,3V a C13 1000m/6,3V. Najlepšie Low ESR. Nevieš náhodou kde v Bratislave sa dajú kúpiť, lebo GME nemajú skladom.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IpBox400 vadný disk?
PříspěvekOdeslal: 20.Červenec 2008 - 19:37 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
skus http://www.nedis.sk/ . ja som z okr Prievidza a blava je pre mna babylon :)

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IpBox400 vadný disk?
PříspěvekOdeslal: 20.Červenec 2008 - 19:51 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 30.Prosinec 2006 - 20:14
Příspěvky: 75
satelitni prijimac: VU+ UNO4K SE
Místo/Bydliště: Bratislava
revis napsal:
skus http://www.nedis.sk/ . ja som z okr Prievidza a blava je pre mna babylon :)

a tie kondiky a ich hodnoty sú správne?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IpBox400 vadný disk?
PříspěvekOdeslal: 20.Červenec 2008 - 19:58 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
ale ano - mozes si ich skontrolovat priamo na doske

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IpBox400 vadný disk?
PříspěvekOdeslal: 20.Červenec 2008 - 20:03 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 30.Prosinec 2006 - 20:14
Příspěvky: 75
satelitni prijimac: VU+ UNO4K SE
Místo/Bydliště: Bratislava
revis napsal:
ale ano - mozes si ich skontrolovat priamo na doske

je to tam zle vidieť a zatial som dosku neodmontoval.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IpBox400 vadný disk?
PříspěvekOdeslal: 20.Červenec 2008 - 22:57 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 30.Prosinec 2006 - 20:14
Příspěvky: 75
satelitni prijimac: VU+ UNO4K SE
Místo/Bydliště: Bratislava
Schéma by sa nenasla?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IpBox400 vadný disk?
PříspěvekOdeslal: 20.Červenec 2008 - 23:02 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
Take finty ja veru nemam.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IpBox400 vadný disk?
PříspěvekOdeslal: 27.Červenec 2008 - 18:31 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 30.Prosinec 2006 - 20:14
Příspěvky: 75
satelitni prijimac: VU+ UNO4K SE
Místo/Bydliště: Bratislava
Tak vymenené kondíky, 1000m a 470m a zatiaľ to fachčí. Dík.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IpBox400 vadný disk?
PříspěvekOdeslal: 13.Srpen 2008 - 16:37 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 29.Srpen 2007 - 17:23
Příspěvky: 56
mam jeden proble.ip box my obcas da do zakladneho rezimu ako keby som ho nanovo dal nanovo.tak som sa nahodou dozvedel ze asi bude problem so zdrojom .mam ip 422s s hdd segate baracuda 320Gb.mameral som napatie 12.5V.tak som vymenil kondiky c12 som dal 1500mF 6.3 V c 13 1000mF 6.3Vsom ich vymenil a my to nepomohlo napatie bolo take iste.tie kondiky som dal od takeho isteho vyrobcu ake boli tie stare.u nas v obcode ine nemali.a este k tomu kondil c 12 sa my nafukol mam strach ze my exploduje.moze to byt aj tym ze nepouzivam ventilator na chladenie.dik za pomoc


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IpBox400 vadný disk?
PříspěvekOdeslal: 13.Srpen 2008 - 16:59 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 09.Leden 2007 - 18:59
Příspěvky: 289
satelitni prijimac: IPBox 400S
indiamos napsal:
mam jeden proble.ip box my obcas da do zakladneho rezimu ako keby som ho nanovo dal nanovo.tak som sa nahodou dozvedel ze asi bude problem so zdrojom .mam ip 422s s hdd segate baracuda 320Gb.mameral som napatie 12.5V.tak som vymenil kondiky c12 som dal 1500mF 6.3 V c 13 1000mF 6.3Vsom ich vymenil a my to nepomohlo napatie bolo take iste.tie kondiky som dal od takeho isteho vyrobcu ake boli tie stare.u nas v obcode ine nemali.a este k tomu kondil c 12 sa my nafukol mam strach ze my exploduje.moze to byt aj tym ze nepouzivam ventilator na chladenie.dik za pomoc

Keď sa Ti nový kondík nafúkol, tak si tam dal pravdebobne kondík na nižšie napätie alebo si nedodržal polaritu.

_________________
Gigablue HD 800 Solo


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IpBox400 vadný disk?
PříspěvekOdeslal: 13.Srpen 2008 - 17:31 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
Napatie odmeraj aj pri odpojenom HDD. Ak bude rovnake - problem nieje v zdroji. 422 predsa nemozes mat tak dlho, aby sa starnutie kapacitorov mohlo prejavit.
Chladenie - tam by som skor hladal chybu.
Zas koli kazdej zavade nemusis hned srobovakom riesit problemy. :)
Nestabilita moze byt sposobena zlym chladenim, sw, bad sektormi na HDD- to su oblasti kde najskor treba hladat pricinu a letovacka je az kdesi uplne na konci.
C13 je nejak podozrivo maly, a nafuknuty mas aj C25 , polarita je dobre - vsetko posudzovane len podla obrazka! Ja na tvojom mieste by som s tym zasiel do servisu.
To vobec nemusela byt zavada v zdroji,aj ked teraz uz urcite ano -teda aj v zdroji. :(

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IpBox400 vadný disk?
PříspěvekOdeslal: 15.Srpen 2008 - 13:11 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 29.Srpen 2007 - 17:23
Příspěvky: 56
tak som ten nafuknuty kondik vymenil za ten povodny naspat.to pripisujem tomu ze natetie sa nezmenilo ze som nemal tie kondiky typu Low ESR.a ipbox mam uz skoro rok.a napetie som si zmeral len tak preventivne a malo 12.5 V.disk tymto napetim urcite neodpalim ale s casom bude stupat a nechcem si znicit disk.chladiaci ventilator na boxu nepouzivam.a teraz s tym povodnim kondikom mam napatie az 13.4 V.kupim nove kondiky typu Low ESR vymenim a kam vediet


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IpBox400 vadný disk?
PříspěvekOdeslal: 15.Srpen 2008 - 13:24 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
jj - daj tam ,co treba a pojde. Inak - ani klima ,ani napajanie cez zalozny zdroj neuchrania box pred touto zavadou. Aj ked - rok sa mi zda malo.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 39 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk