e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 15.Prosinec 2019 - 0:44

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 312 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 110 11 12 13 1416 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Neumo_2_13_6_slon_5_usb_kernel_root
PříspěvekOdeslal: 01.Prosinec 2008 - 20:49 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 30.Leden 2007 - 9:12
Příspěvky: 587
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
cibik2 napsal:
zdravim pani,
image funguje s emu vyborne, neviem vsak preco mi nefunguje vypinanie led na prednom paneli. Ono aj funguje, ale musim mat v menu nastavene vypinanie DGS orig. Aj vtedy vsak ked vypnem prijimac stlacenim vypinacieho tlacitka o trochu dlhsie sa opat rozsvieti a musim to znovu preulozit v nastaveniach. Je to chyba alebo je to tak normalne?

Ak je prijimac vypnuty (cold, alebo DGS original + dlhe stlacenie POWER), LED svieti vzdy. Ak nie je uplne vypnuty (warm alebo DGS original + kratke stlacenie POWER), vtedy sa berie do uvahy nastavenie vypinanie LED v menu. Nemusis nic v menu opat nastavovat, ulozene to zostane aj po cold vypnuti prijimaca.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo_2_13_6_slon_5_usb_kernel_root
PříspěvekOdeslal: 01.Prosinec 2008 - 21:00 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 30.Leden 2007 - 9:12
Příspěvky: 587
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
datacz napsal:
Takze panove a damy, prisel jsem, videl jsem, zvitezil jsem... Nahravani dvou kodovanych programu na jednu kartu s pouzitim interni ctecky je presne to co jsem od koupe 422 ocekaval, ale ze cesta k tomuto cili bude tak snadna jsem necekal.

Dekuji :thankyou:

Otazkou do budoucna je tedy, zda by neslo pouzit tunery v promiskujitnim rezimu a nahravat vice jak jeden kanal ze stejneho transponderu na kazdem tuneru zvlast...
No vlastne si moc nedokazu predstavit, ze by davali neco tak zajimaveho na vice kanalech zrovna na jednom, max. 2 transponderech...
Ale kdyz pry jde nahravat 10 programu na db7025, tak proc by to neslo na 422?
Neviem, ako funguje db7025, ale u IPBoxu (klasicke image), funguje nahravanie tak, ze ak nie je zapniuty TIMESHIFT, zapne sa. Po skonceni nahravana sa prechodna nahravka - cast TIMESHIFTu presunie medzi nahravky a premenuje. Ak ma byt TIMESHIFT vypnuty (nastavenie v menu), tak sa potom vypne. Ked sucasne nahravas na 2 tunery, vytvaraju sa 2 prechodne subory TIMESHIFTu. Ak by ich bolo viac, nie som si isty, ci by to prijimac zvladol po hardwarovej stranke. V nahravkach by bolo vela chyb.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo_2_13_6_slon_5_usb_kernel_root
PříspěvekOdeslal: 02.Prosinec 2008 - 1:01 
Offline
Registrovaný
Registrovaný
Avatar uživatele

Registrován: 30.Listopad 2008 - 1:36
Příspěvky: 15
satelitni prijimac: AB IPBox 422S 400GB
slon napsal:
datacz napsal:
Takze panove a damy, prisel jsem, videl jsem, zvitezil jsem... Nahravani dvou kodovanych programu na jednu kartu s pouzitim interni ctecky je presne to co jsem od koupe 422 ocekaval, ale ze cesta k tomuto cili bude tak snadna jsem necekal.

Dekuji :thankyou:

Otazkou do budoucna je tedy, zda by neslo pouzit tunery v promiskujitnim rezimu a nahravat vice jak jeden kanal ze stejneho transponderu na kazdem tuneru zvlast...
No vlastne si moc nedokazu predstavit, ze by davali neco tak zajimaveho na vice kanalech zrovna na jednom, max. 2 transponderech...
Ale kdyz pry jde nahravat 10 programu na db7025, tak proc by to neslo na 422?
Neviem, ako funguje db7025, ale u IPBoxu (klasicke image), funguje nahravanie tak, ze ak nie je zapniuty TIMESHIFT, zapne sa. Po skonceni nahravana sa prechodna nahravka - cast TIMESHIFTu presunie medzi nahravky a premenuje. Ak ma byt TIMESHIFT vypnuty (nastavenie v menu), tak sa potom vypne. Ked sucasne nahravas na 2 tunery, vytvaraju sa 2 prechodne subory TIMESHIFTu. Ak by ich bolo viac, nie som si isty, ci by to prijimac zvladol po hardwarovej stranke. V nahravkach by bolo vela chyb.


Pokud driver disku pouziva udma a ne pio nemel by byt problem ukladat tech 10 streamu po max 6Mbitech (HBO ma 2-3). Disk udela nejakych 560Mb/s linearnie a pokud jsou vysledne soubory fragmentovane (coz asi budou, protoze nelze alokovat misto pokud nevime kolik ho bude potreba), jde v podstate o linearni zapis. Procesor se tezko zapoti kopirovanim dat, tedy pokud disk jede v udma (hned jak si udelam rozdvojku na UTPcku kouknu jestli to jde zjistit).

Otazkou je zda jde prepnout driver tuneru do promiskuitniho rezimu a zda se daji potom od sebe odlisit data ruznych PIDu (bez zdrojaku driveru tezko rici). Tedy jetli by bylo mozno nahravat dva programy z jednoho transponderu jednim tunerem, coz by hw stihat mel, nebot to umi :-)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo_2_13_6_slon_5_usb_kernel_root
PříspěvekOdeslal: 02.Prosinec 2008 - 6:33 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 30.Leden 2007 - 9:12
Příspěvky: 587
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
Disk nejde v UDMA, ovladace to nepodporuju.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo_2_13_6_slon_5_usb_kernel_root
PříspěvekOdeslal: 02.Prosinec 2008 - 16:24 
Offline
Registrovaný
Registrovaný
Avatar uživatele

Registrován: 26.Září 2008 - 16:23
Příspěvky: 13
Připravovaný Neumo 3 by podle release notes http://neumoteam.org/~deeptho/neumex/ReleaseNotes.neumo.3.x.r3001 měl v budoucnu zvládat nahrávání 3 programů ze 2 transponderů.

_________________
AB IPBox 9900 HD plus (PKT Nebula v3 / USB), AB IPBox 420S (Neumo Slon 7)
T90 (28.2E-23.5E-19.2E-13E-9E-4.8E-0.8W-4W)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo_2_13_6_slon_5_usb_kernel_root
PříspěvekOdeslal: 07.Prosinec 2008 - 22:02 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 29.Srpen 2007 - 17:23
Příspěvky: 56
prosim vie my niekto poradit.schcem skusit sharing na mojom boxe. mam ip box 422s a neumo slon5. som prehladfaval temy ale newiem to najst .napiste link bo neniem to najst .diky


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo_2_13_6_slon_5_usb_kernel_root
PříspěvekOdeslal: 07.Prosinec 2008 - 22:09 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
sharing ? to ti staci mat spusteny napriklad mgcamd a do newcamd.list zapisat udaje pre pristup a restartovat emulator. Nic ine na to nepotrebujes. Ostatne - nieje to zalezitost image,ale konkretneho emulatora.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo_2_13_6_slon_5_usb_kernel_root
PříspěvekOdeslal: 08.Prosinec 2008 - 23:27 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 04.Září 2007 - 17:22
Příspěvky: 13
cosmo napsal:
Zdravim vetkych znalcov :)
Mam problem s EPG. Namiesto typickych slovenkych pripadne ceskych znakov mi ukazuje len hieroglify. Niekedy naozaj treba mat dobru predstavivost aby sa to vobec dalo precitat. Zrejme nejaky problem s fontom... Len kde a ako to treba zmenit?
A ako je to s EPG na DiGITV? Je tam aj podrobny popis k filmom? Alebo len zakladne EPG s nazvom a dlzkou filmu? Lebo mne to nacita len ten zaklad.

cavte


Nema nikto iny tento problem? Ukazuje vam vas Relook slovenske znaky v EPG tak ako ma? Alebo mate tiez "hieroglify"?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo_2_13_6_slon_5_usb_kernel_root
PříspěvekOdeslal: 09.Prosinec 2008 - 8:42 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 30.Leden 2007 - 9:12
Příspěvky: 587
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
cosmo napsal:
cosmo napsal:
Zdravim vetkych znalcov :)
Mam problem s EPG. Namiesto typickych slovenkych pripadne ceskych znakov mi ukazuje len hieroglify. Niekedy naozaj treba mat dobru predstavivost aby sa to vobec dalo precitat. Zrejme nejaky problem s fontom... Len kde a ako to treba zmenit?
A ako je to s EPG na DiGITV? Je tam aj podrobny popis k filmom? Alebo len zakladne EPG s nazvom a dlzkou filmu? Lebo mne to nacita len ten zaklad.

cavte


Nema nikto iny tento problem? Ukazuje vam vas Relook slovenske znaky v EPG tak ako ma? Alebo mate tiez "hieroglify"?

Nastav v menu jazyk slovencinu a
viewtopic.php?f=18&t=8728&p=87814&#p87814


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo_2_13_6_slon_5_usb_kernel_root
PříspěvekOdeslal: 09.Prosinec 2008 - 18:22 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 01.Červenec 2007 - 11:27
Příspěvky: 12
satelitni prijimac: AB SAT DSR 300Ci,IPBOX422s
Dobrý večer, mám IPBOX 422S od pátku a snažím se ho rozchodit. Co prosím znamená hláška: service is not available or scrambled
co se stím dá dělat. Děkuji za každou radu

_________________
AB SAT DSR 300CI + motor + moduly, IP BOX 422 S, SKY Link


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo_2_13_6_slon_5_usb_kernel_root
PříspěvekOdeslal: 09.Prosinec 2008 - 18:30 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
Sluzba nieje dostupna ,alebo je kodovana.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo_2_13_6_slon_5_usb_kernel_root
PříspěvekOdeslal: 09.Prosinec 2008 - 18:55 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 01.Červenec 2007 - 11:27
Příspěvky: 12
satelitni prijimac: AB SAT DSR 300Ci,IPBOX422s
Revis děkuji, ještě mám dotázeček, dnes jsen nakopíroval SoftCam key, ale běželo to cca 2 minuty a spadlo dekodování D**i, poraď prosím, jak a kam mám správně nakopírovat a jak nainstalovat MGCamd a CCCamd

_________________
AB SAT DSR 300CI + motor + moduly, IP BOX 422 S, SKY Link


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo_2_13_6_slon_5_usb_kernel_root
PříspěvekOdeslal: 09.Prosinec 2008 - 18:57 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
mas neumo_slon image ?

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo_2_13_6_slon_5_usb_kernel_root
PříspěvekOdeslal: 09.Prosinec 2008 - 19:01 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 01.Červenec 2007 - 11:27
Příspěvky: 12
satelitni prijimac: AB SAT DSR 300Ci,IPBOX422s
Mám tam Neumo_2_13_6_slon_5_usb_kernel_root_db_rel3.img, do var/data/plugins jsem rozbalil EMU_Neumo_2_3_16_slon_5 a u toho souboru install.emu.sh a u všech jsem změnil atribut na 755

_________________
AB SAT DSR 300CI + motor + moduly, IP BOX 422 S, SKY Link


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo_2_13_6_slon_5_usb_kernel_root
PříspěvekOdeslal: 09.Prosinec 2008 - 19:04 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
Aha - tak bud pouzi iny emulator - lebo mas na vyber viac, alebo spusti emulator a restartni prijimac.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo_2_13_6_slon_5_usb_kernel_root
PříspěvekOdeslal: 09.Prosinec 2008 - 19:11 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 01.Červenec 2007 - 11:27
Příspěvky: 12
satelitni prijimac: AB SAT DSR 300Ci,IPBOX422s
Dal jsem menu+8, restartoval, menu+5, ale stále tma, já to zítra ještě jednou celé zformátuji a přeinstaluji a uvidím. Zatím děkuji

_________________
AB SAT DSR 300CI + motor + moduly, IP BOX 422 S, SKY Link


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo_2_13_6_slon_5_usb_kernel_root
PříspěvekOdeslal: 11.Prosinec 2008 - 15:26 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 20.Březen 2008 - 23:19
Příspěvky: 108
no tak tam mam nainstalovanej image od slona - ten posledni pro rel.3 - a zena mne bombarduje ze prej u minulyho se ji po nahrani poradu ip box sam vypnul a ted se po skonceni nahravani nevipina a pak taky nefunguje zamčení programu - nastavim tam zamek ale kdyz spetne prepnu na zamcenej program tak heslo nechce a rovnou bezi - coz je s detma velkej problem - nemate nekdo nejaky reseni ???


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo_2_13_6_slon_5_usb_kernel_root
PříspěvekOdeslal: 11.Prosinec 2008 - 15:57 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 30.Leden 2007 - 9:12
Příspěvky: 587
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
Killer z Cech napsal:
no tak tam mam nainstalovanej image od slona - ten posledni pro rel.3 - a zena mne bombarduje ze prej u minulyho se ji po nahrani poradu ip box sam vypnul a ted se po skonceni nahravani nevipina a pak taky nefunguje zamčení programu - nastavim tam zamek ale kdyz spetne prepnu na zamcenej program tak heslo nechce a rovnou bezi - coz je s detma velkej problem - nemate nekdo nejaky reseni ???

Vsetko, co popisujes, funguje. Ak je box vypnuty pred nahravanim, alebo ho vypnes pocas nahravania (skutocne sa vypne az po nahrati), po skonceni nahravania sa vypne. Ak nie je box vypnuty pri zacati nahravania (alebo pocas nahravania), zostane zapnuty aj po skonceni nahravania.
Pri nastavovani zamku musis v menu zapnut uzamknutie programu (mozes nastavit aj heslo), ak ak potom das zamok na nejaky program a prepnes sa na neho, objavi sa vyzva na zadanie hesla.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo_2_13_6_slon_5_usb_kernel_root
PříspěvekOdeslal: 11.Prosinec 2008 - 16:10 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 20.Březen 2008 - 23:19
Příspěvky: 108
uz sem ji to vysvetlil a zamek sem nastavil :thankyou:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo_2_13_6_slon_5_usb_kernel_root
PříspěvekOdeslal: 12.Prosinec 2008 - 22:52 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 17.Leden 2007 - 10:19
Příspěvky: 22
Místo/Bydliště: Banská Bystrica
ftp nepristupne.Meno root heslo relook


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 312 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 110 11 12 13 1416 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk