e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 24.Leden 2020 - 7:12

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 16 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekOdeslal: 23.Říjen 2006 - 20:34 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 21.Říjen 2006 - 12:34
Příspěvky: 6
Chcem iba podakovat za perfektne odvedenu pracu. V piatok som kupil IPBOX 400S, v sobotu doobeda stiahol vsetko potrebne z ab-fora a v priebehu niekolkych hodin uz mi funfovala ENIGMA a CCcam - podotykam, ze som to robil prvy krat a vsetko slapalo bez problemov. Este raz vdaka a zelam vela elanu do buducnsti.
P.S. adresar /etc/init.d je readonly - ako spustit CCcam pri bootingu ?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekOdeslal: 23.Říjen 2006 - 21:07 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 29.Duben 2006 - 22:10
Příspěvky: 3664
satelitni prijimac: IPbox
Poděkováno: 3 krát
Tesi me, ze se ti tak zadarilo. Image SF109b je specialni, ktery se skoro ve vsem lisi od image klasickeho pro IPbox. Spise je to image podobny dreamboxu a neni vubec jednoduchy, ale uzivatelsky velmi privetivy.

Je nutne stahnout All in One panel, kde se ovlada spousteni emulatoru. Prvni je nutne nastavit LNB, popr. motor a komunikaci.
Pokud funguje komunikace na internet jde nainstalovat All on One Panel, kde se nastavuje server a klinet.

Pokud zmacknes zluty tlacitko (Pluigins), tak je tady Package Management Setting - tady se da pokracovat do Addons Options, kde se muze pres zeleny dat znovu nacteni nabidky a schovava se zde All in One panel. Po uspesne instalaci se do nej dostanes pres modry tlacitko. Tady uz pres volbu IPK se daji nainstalovat ruzne emulatory, settings, pluigins. Je zde take kontrola mista ve var (max. zaplneni je 85% - pak uz to muze byt nestabilni). Pokud si navolis Server a Klient - napr. Klient CCcam a server Cardserver a das aplikovat zlutym, tak pustis tyto emulatory. Nasledne staci provest restart a box si jiz zapamatuje, co ma poustet po startu.
Jinak CCcam je ve var/emu, takze se da nahrat i rucne.

Spatne se to vysvetluje, napis jak jsi postoupil. Urcite se to bude hodit i ostatnim.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekOdeslal: 24.Říjen 2006 - 9:11 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 29.Duben 2006 - 22:10
Příspěvky: 3664
satelitni prijimac: IPbox
Poděkováno: 3 krát
Tak jem se jeste rozhodl, trosku upresnit nutne kroky pri instalaci SF109b.

1. Instalace pomoci FlashTolls. Po restartu postupovat v nastavovani, dle instrukci na obrazovce - PAL, LNB, motor.
2. Pokud by nedoslo k nastaveni motoru nebo nastaveni satelitu je nutne to provest v menu Nastaveni - Hledani Programu - Nastaveni satelitu a Nataceci system (gotoXX funkce)
3. Nastaveni komunikace - pres Menu-Nastaveni-Expertni nastaveni-Nastaveni komunikace . Je zde predvoleno DHCP, takze kdo pouziva, mel by mit uz komunikaci pripravenou.
4. Instalace All in One panelu - pokud sledujete program zmacknete zlute tlacitko. Zde se pousti nainstalovane Pluigins (programky). Najdete Package Management System. Nasledne se objevi menu ¨- nainstalujte Addons Options - allinonel . Pokud nevidite seznam pluigins - aktualizujte zelenym Update. Pri instalaci nejdrive oznacite pomoci OK co chcete instalovat a pak cervenym pustite instalaci. Pokud se Vam to podarilo, tak mate komunikaci OK.
5. Pouziti All in One panelu. Tento panel se pousti modrym tlacitkem pri sledovani TV. Je zde videt obsazene misto ve var. Muzete instalovat dalsi dulezite veci pomoci IPK (cervene tlacitko). Zde je stejne menu jako v Package Management System. Nejdriv doporucuji nainstalovat emulatory v Addons nejlepe 1 server (newcs nebo cardserver) a 1 klient (mgcamd nebo CCcam). Samozrejme moznosti je vic a kazdy vyuzije s cim ma treba zkusenost. Dale urcite doinstalovat v Addons options - konfigy k emulatorum. Usetri praci s nastavenim internich ctecek. Nakonec stahnuti settingu. Po instalaci settings se provede automaticky restart boxu.
6. Nastaveni klienta a servru v AllinOnePanel. V polozce Client a Cardsrv nastavte pomoci sipek vpravo, vlevo nainstalovane emulatory a dejte aktivovat pomoci zluteho tlacitka applyALL. Pokud mate nainstalovane klice, tak by vam melo fungovat EMU a interni ctecky. Karty se vkladaji cipem dolu.

SF109b je velice pekne udelany image a jiste se brzo zorientujete. :)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekOdeslal: 24.Říjen 2006 - 10:40 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 29.Duben 2006 - 22:10
Příspěvky: 3664
satelitni prijimac: IPbox
Poděkováno: 3 krát
Pridal jsem do Downloadu k imagi SF109 rozlozeni klaves na ovladaci. Behem dne jeste pridam nastroje na sledovani TV a nahravani na PC pro tento image.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekOdeslal: 25.Říjen 2006 - 21:06 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 21.Říjen 2006 - 12:34
Příspěvky: 6
To vld: Dakujem za odpoved, ale moj IPBOX nie pripojeny na internet - mam notebook a PCMCIA modem, vsetko najprv stiahnem do NB a potom cez FTP kopirujem do prijimaca. CCcam spustam rucne cez putty.
Otazka: Je mozne instalovat All in One panel lokalne a ak ano, kde sa da stiahnut ?
Thx in advance.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekOdeslal: 25.Říjen 2006 - 21:25 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 29.Duben 2006 - 22:10
Příspěvky: 3664
satelitni prijimac: IPbox
Poděkováno: 3 krát
To jsi me celkem prekvapil. Zaklad je propojeni boxu na net. Pak se da plne vyuzit konfort pri instalaci a aktualizaci.
Nasel jsem 2 soubory. Umisti je do var/tuxbox/pluigins
allinone.cfg atributy 644
allinone.so 755

Obavam se, ze tak jednoduche to nebude. Vyzkousej. Pokud to nupujde pozadam primo SF team.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekOdeslal: 25.Říjen 2006 - 22:25 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 21.Říjen 2006 - 12:34
Příspěvky: 6
to vld: Urobil som, co si mi poradil, teraz sa allinone panel zobrazi, ale polozky Client select a Cardsrv select su nastavene ako 'none' a nedaju sa menit - napr. Sec select sa menit da. Zrejme to chce este nieco, ale dakujem za promptnu reakciu. Ak nieco zistis, budem rad.
Viem, ze priame pripojenie na net je pre komfortnu pracu s IPBOX-om potrebne, ale ja teraz potrebujem mobilne riesenie.
Thx.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekOdeslal: 26.Říjen 2006 - 6:52 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 29.Duben 2006 - 22:10
Příspěvky: 3664
satelitni prijimac: IPbox
Poděkováno: 3 krát
Odpoledne se na to podivam, existuji soubory, kde je zadane, ktere emulatory jsou nainstalovany a pak by to melo jit. Mozna by bylo v tomto pripade lepsi, kdyby jsi mi napsal na ICQ a vyzkuseli bychom to vyresit a pak bychom to zde napsali. Urcite to pujde pokud se ti all in one panel zobrazuje. :D

Jinak driv jsem mel taky mobilni spojeni CMDA od eurotelu. Podarilo se mi v nastaveni site povolit sdileni pripojeni k internetu a v boxu nastavit komunikaci DNS a brana byla IP notebooku a slo to. Musel jsem to po kazdem pripojeni znovu nastavovat, ale na stazeni klicu a addons, setting apod. to bylo super. Presne si to nepamatuji, ale muzu si pujcit modem a vyzkouset.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekOdeslal: 26.Říjen 2006 - 15:23 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 29.Duben 2006 - 22:10
Příspěvky: 3664
satelitni prijimac: IPbox
Poděkováno: 3 krát
Ahoj, tak jsem se trochu snazil. Rozbal si rar nekde na HDD, jsou tady cesty kam by se mely dostat soubory.
ve var/bin atributy 775 , jinak 644 to by melo stacit.

CCcam ve var/bin, nemusis prehravat - uz by jsi ho tam mel mit. Tento je verze 1.3.1 - na forech pisi, ze trochu mrzne. Takze pokud mas svuj dobry, tak ho nech.
CCcam.cfg muzes prehrat, je nachystany aby fungovaly interni ctecky a ma navaznost na newcs.xml. Stejne jako newcamd.conf a newcs.xml.
Pokud to nahrajes, mel by ti fugovat klient CCcam nebo Mgcamd a server newcs v poslednich verzich.

:D

Pokud budes mit nejakou nejasnost, tak radeji napis a vse si zalohuj nez to prehrajes.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekOdeslal: 26.Říjen 2006 - 21:28 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 21.Říjen 2006 - 12:34
Příspěvky: 6
to vld: Velka vdaka za pomoc, vsetko funguje perfektne, taky support nemaju ani velke firmy - viem co hovorim. Ak by bol k dispozicii popis konfiguracnych suborov, pomohlo by to nielen mne a teba trochu odbremenilo - teda ak je to mozne.
Este otazka - ma zmysel pre mna spustat server newcs ked nie som pripojeny priamo na net ?
Thx


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekOdeslal: 27.Říjen 2006 - 7:25 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 29.Duben 2006 - 22:10
Příspěvky: 3664
satelitni prijimac: IPbox
Poděkováno: 3 krát
Ahoj, s tema popisama to bude horsi. Ja jsem si koupil IP400 pro radost v cervnu a nikdy predtim jsem linuxovej pristroj nemel. Profesi jsem taky hodne daleko. Co je EMU jsem se dozvedel az tady naforu s prvnim sat AB 320.
Prvni dva mesice jsem zkousel spis klasicke image a emulatory. Pak jsem zacal s enigmou, a proto uz celkem vim, ci kde patri.

Poslal jsem ti schvalne i jeden server, protoze jsem nevedel jestli pouzivas karty v interni ctecce. Obsluhu karet zvladne i samotny CCcam, ale tam si nejsem jeste 100% jisty s propustnosti zapisu na kartu a se zamrzanim. Zatim je nakonfigurovan na spojeni s jinym emulatorem. Proto vse smeruji na newcs nebo cardserver. Mgcamd jsem pridal, protoze se mi zda, ze momentalne zvlada i DCW klice - viz.ESP CZ a dokaze bezproblemu pustit zapis.

Musis chapat ten pristroj jako pocitac. Takze pokud mluvim o servru, nemyslim nekdy jinde, ale primo v boxu. Tzn. emulator newcs je aplikace, ktera komunikuje s kartou v interni ctece a pak predava informace uzivatelum, ktere klice prijmaji a jsou specifikovani v newcs.xml. Takovy uzivatel je sam Ipbox a to napr. emulator mgcamd, ktery ma na strarosti tento klic prenest v "obraz". Zaroven muzes nastavit v newcs v boxu i dalsiho uzivatele, ktery je napriklad jiny box v lokalni siti nebo na venkovni IP. Tento jiny uzivatel ma nainstaloavny napr. emulator mgcamd a dokaze (pokud ma pristup na sit LAN, WAN a je ma pristup na servr-tvuj box) komunikovat s tvoji kartou - to je podstata sharingu, pri tom musi samozrejme fungovat internet. Jestli se jedna o spojeni servr a klient v boxu, tak nikoli a vse probiha bez nutnosti pripojeni .
Pokud nepouzivas interni karty, tak newcs nezapinej, zbytecny by sel kousek komunikace a vse navic box zdrzuje. V podstate aby fungovaly ctecky musi byt Ipbox klient vlastniho servru. Jeste by bylo dobre v CCcam.cfg dat pred vsechny radky zacinajici N: 192........ symbol #, aby se CCcam nesnazil najit interni karty. Neni to ale nutne.
Tak snad se mi podarilo ten princip server-klient vyjasnit.

Muzes sledovat co se v boxu deje i pomoci telentu, tady je prikaz pro sledovani komunikace v okne. Vypnes emulatory. Z telnetu prejdes do adresare, kde mas CCcam prikazem a pustis CCcam
cd var/bin
./CCcam -d

Postupne bych se venoval i samotne konfiguraci, aspon co uz znam a treba se i nekdo prida se svyma postrehama.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekOdeslal: 28.Říjen 2006 - 14:33 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 21.Říjen 2006 - 12:34
Příspěvky: 6
to vld: Funkciu servera v boxe som pochopil, vdaka - samozrejme myslim tym pre to, co teraz potrebujem, otazok bude zrejme este vela. Teraz pouzivam mgcamd, server nie spusteny, vsetko OK.
Otazka: Aky emu je podla tvojho nazoru v nasich podmienkach najvhodnejsi a tiez ktory editor setingov odporucas pre Enigmu v IPBOXe?
Thx


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekOdeslal: 28.Říjen 2006 - 16:09 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 29.Duben 2006 - 22:10
Příspěvky: 3664
satelitni prijimac: IPbox
Poděkováno: 3 krát
Prehled emulatoru a co kam patri je v nasledujici tabulce:
http://www.dreamboxworld.com/dbw/emu_dream.htm
Je to delane pro dreambox, takze ne vse je na IPbox podporovane.

Ja celkem rad pouzivam Mgcamd a CCcam. Mgcamd musi byt verze vyssi nez 1.00 (ten neumi EMU CW). Evocamd taky nemumi CW, coz je asi pro nas dulezity.
Camd3 by mel byt take dobry, ale ten jsem zatim zkousel jen okrajove jako EMU a posledni dobou se na muj vkus casto meni. Take Radegast jsem zkousel jen minimalne.
Hodne lidi pise o gboxu, ale kolem neho panovalo celkem tajemno, takze jsem ho uplne vynechal ze sveho badani.
Newcs a Cardserver pouzivam na obsluhu ctecek a newcs je muj favoritni i na PC ve spojeni s Phoenixem.
Nakonec clovek zvoli tak 2-3 emulatory a s tim vystaci. Pro me je nejlepsi mgcamd a newcs - umi vse co potrebuji a konfigurace neni slozita.
:)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekOdeslal: 28.Říjen 2006 - 16:16 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 29.Duben 2006 - 22:10
Příspěvky: 3664
satelitni prijimac: IPbox
Poděkováno: 3 krát
Jeste jsem zapomnel na setting. Setting pouzivam od Likry. Ten bohuzel konci s verejnou podporou a jeste nevim jestli mi ho bude dal posilat.
Verim, ze na nase forum je bude uvolnovat.
Pro editaci DreamBoxEdit - je v downloadu.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekOdeslal: 28.Říjen 2006 - 17:48 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 21.Říjen 2006 - 12:34
Příspěvky: 6
to vld: Dakujem za odpoved a vsetky rady, velmi si mi do zaciatku pomohol. Teraz budem experimentovat chvilu sam a na cas sa odmlcim. Este raz vdaka.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekOdeslal: 28.Říjen 2006 - 17:57 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 29.Duben 2006 - 22:10
Příspěvky: 3664
satelitni prijimac: IPbox
Poděkováno: 3 krát
Urcite je to dobra cesta - vyzkouset vic veci. Mozna by jsi mel vyzkouset i nektere klasicke image, napr. Highland 2.11, abys mel srovnani.

Taky jde s SF109 experimentovat a nahrat i image pro Dreambox7000 a mit treba vice imagi (multiboot) a pri startu si vybrat, ktere pouzijes.

V blizke dobe by le vyjit novy image 2.12 od vyrobce a neoficialni budou brzy nasledovat. :D


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 16 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk