e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 27.Leden 2020 - 4:05

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 224 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 512 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: IPBOX 422s internet
PříspěvekOdeslal: 24.Březen 2008 - 17:16 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 20.Březen 2008 - 23:19
Příspěvky: 108
Ahoj na neco sem prisel :-) porad si hraju s tim nastavenim dvou ruznych satelitu na dva tunery - a mam to

dal sem na 1 tuneru 1 lbn astra 23.5 a na druhej tuner sem dal taky 1 lbn na druhej satelit (ma divnej nazev ) nastavil sem je oddelene a tim padem funguje kazdej nezavisle na tom druhym

a funguje to :-) problem je v tom ze kdyz koukam na kodovany kanaly na astre tak modul s t-t kartou se jakoby navaze ciste na prvni tuner s astrou
a kdyz si pustim jinej kanal z druhyho satelitu ( a neni kodovanej ) tak to bezi ale v pripade ze prepnu na kodovanej kanal na tom druhym satelitu tak ipbox napise ERROR :-(

restartuje se a pak je karta svazana s tunerem c.2 :-) dokud neprepnu na kodovanej kanal na astre :-) pak se to opakuje a svaze se zase s astrou

nejde nejakym imigem nebo necim takovym prikazat ipboxu aby kartu svazal na oba tunery najednou ??


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBOX 422s internet
PříspěvekOdeslal: 24.Březen 2008 - 18:06 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 99 krát
To sa da odstranit a jednoducho. Vytiahnes modul , kartu z neho daj do internej citacky (chipom dole) a stlac Menu a 4 na dialkovom.
Nastartujes tym emulator a sfunkcnis internu citacku. Ten CAM modul beztak nieje najlepsie riesenie - hreje sa ,akoby tam bol koli vykurovaniu :)
Dokonca - pokial si cez ftp vlozis aktualny SoftCam.key do /var/keys/ - bude ti na ASTRA19,2 dekodovat aj Premiere balik.
Po vlozeni toho softcam.key nezabudni restartovat emulator - cize opat: Menu a 4 na dialkovom.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBOX 422s internet
PříspěvekOdeslal: 24.Březen 2008 - 18:42 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 20.Březen 2008 - 23:19
Příspěvky: 108
uuaauuu zejtra du vratit modul :Yahoo!:


muzu potom treba jeden kodovanej kanal nahravat a na druhej kodovanej koukat??


jo a uz tam mam HDD 200 GB \:D/


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBOX 422s internet
PříspěvekOdeslal: 24.Březen 2008 - 19:07 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 99 krát
ale koli tomu nemusis vracat modul :D ten nieje predsa vadny !
aj ja mam modul- len ho nepouzivam. Ked mas HDD a dokazes sa vzdat dvoch tunerov (pouzijes pritom Diseqc prepinac, aby si mal obe druzice k dispozicii, mohol by si dat do stroja novu Abenigmu. :)
Tam ten VLC funguje a da sa aj ten nestastny web browser nainstalovat.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBOX 422s internet
PříspěvekOdeslal: 24.Březen 2008 - 19:37 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 20.Březen 2008 - 23:19
Příspěvky: 108
byl sem LAMA a jeste porad sem LAMA
1. - nevedel sem naco je nejake EMU
2. - a ano PREMIERE kanali mi jdou \:D/ kdyz sem kupoval kartu tak mneli zrovna akci na 2 mesice multi4 + premiere


az mi pujdou premiere kanali pres emu pujdou mi i kanali v balicku multi?

jako treba pohadky jimjam atd??


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBOX 422s internet
PříspěvekOdeslal: 24.Březen 2008 - 20:02 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 20.Březen 2008 - 23:19
Příspěvky: 108
de i zapojit na 1 tuner - Diseqc prepinac - motor
- konvertor
2 tuner - Diseqc prepinac - 2x konvertor

???

jakoze bich jeden mnel na cestovani mezi satelitama

a dalsi bych mnel na pevno astra 23.5 a astra 19 ( nebo kolik ma ) ?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBOX 422s internet
PříspěvekOdeslal: 24.Březen 2008 - 20:10 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 99 krát
Ano - ide to,ale obmedzis sa tym len na pouzivanie klasickeho image. Na enigmu ti to nebude k nicomu. Ale da sa. Ostatne ja ocakavam najblizsie nove DGS (klasicke) image a to dufam nebude len o pridani potrebneho uboot, ale aj o odstraneni zjavnych nedostatkov image ako takeho. Takze - ano.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBOX 422s internet
PříspěvekOdeslal: 24.Březen 2008 - 20:12 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 20.Březen 2008 - 23:19
Příspěvky: 108
enigma neumi pracovat s dvema tunerama ? ani enigma 2? nebo nejaka nejnovejsi? ( nebo abenigma se to menuje? )


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBOX 422s internet
PříspěvekOdeslal: 24.Březen 2008 - 20:23 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 20.Březen 2008 - 23:19
Příspěvky: 108
takze na dreamboxe nebo na jinejch podobnejch strojich ( jestli sou ) to bezi?

a jestlize ano nejde to nejak prebrat ( okopcit nebo tak neco? )


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBOX 422s internet
PříspěvekOdeslal: 24.Březen 2008 - 20:33 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 99 krát
Bezi to na dvojtunerovom prijimaci Dreambox. Nebavme sa tu o kopirovani a neriesme to, co je ulohou inych.
Zatial mas dost velke medzery v zakladnom ovladani a chapani podstaty linuxoveho prijimaca.
Napriklad - nahravat uz asi vies, ale keby som ti povedal,aby si spravil z nahravky DVD - takych 20 otazok by si hned napisal. :D

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBOX 422s internet
PříspěvekOdeslal: 24.Březen 2008 - 20:48 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 20.Březen 2008 - 23:19
Příspěvky: 108
grabovani , prevadeni souboru z jednoho formatu do druhyho , strihat nahravky , - pokud si nahrany soubory muzu prehrat pres ftp v rcc 190 skopirovat do pc tak myslim ze by to nemusel bejt problem. - nahrany video je v var/media/video ( avsak jakmile budu v nouzi hned ti pisnu :-)
akorat sem jeste neskoumal v jaky kvalite jsou nahravky delany :-(

pomuzes mi prosim zitra s tou enigmou do meho ipboxu ?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBOX 422s internet
PříspěvekOdeslal: 24.Březen 2008 - 21:09 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 20.Březen 2008 - 23:19
Příspěvky: 108
vyndal sem modul kartu samotnou sem strcil do slotu zmackl sem menu + 4 a nic tak menu+3 a nic menu+2 a zase nic no a menu+1 je to sami :-(


uz to bezi :-) pri prvnim restartu ji asi nenacetl


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBOX 422s internet
PříspěvekOdeslal: 24.Březen 2008 - 21:20 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 99 krát
to bezhlave stlacanie Menu a neviem co ,si si mohol kludne odpustit. To co sa ti rozbehne po Volbe Menu + nejake cislo je v popise k image
Kód:
1.GBox v2.24)
2.CAMD3(v883)
3.CAMD3(v883)+NEWCS(RC9)
4.MGCAMD(v1.26)+NEWCS(RC9)
5.CCcam(v1.7.1)+capmtserver
6.KEY_UPDATE
7.STOP_ALL_EMU

Len keyupdate nefunguje, ale aj to sa da jednoducho vyriesit . Keyupdate stahuje aktualny softcam z netu - staci box pripojeny k sieti a dialkove ovladanie po ruke.
Trochu si este pocvic s HL - potom sa vrhneme na abenigmu.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IP422 rel3 -DGS/enigma
PříspěvekOdeslal: 25.Březen 2008 - 19:08 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 20.Březen 2008 - 23:19
Příspěvky: 108
Ahoj :-)
koukam zes prejmenoval tohle Téma :-)

prosimte jeste mali dotaz k abenigmne - ted to mam tak ze jeden kanal nahravam a na druhej koukam de to i v abenigmne?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IP422 rel3 -DGS/enigma
PříspěvekOdeslal: 25.Březen 2008 - 19:10 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 29.Duben 2006 - 22:10
Příspěvky: 3664
satelitni prijimac: IPbox
Poděkováno: 3 krát
tohle v Abenigme momentalne nejde - tady zatim 2 tunery nevyuzijes :( .

_________________
IPbox400 :) : AB enigma, Dreambox8000 :) : OoZooN, IPbox99 :) : ABenigma
Parabola: Multibeam 85, Alix.3D3 Voyage linux, Dlink DNS-323, HTC Desire


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IP422 rel3 -DGS/enigma
PříspěvekOdeslal: 25.Březen 2008 - 19:12 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 17.Duben 2007 - 11:34
Příspěvky: 558
Poděkoval: 1 krát
Bohužel nejde. Ale AB Enigma má přece jen co nabídnout. Skvělé ovládání, daleko lepší webové rozhranní, větší možnosti emulace a sdílení karet a jiné vychytávky. Vyzkoušej a uvidíš. Vrátit se můžeš vždy.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IP422 rel3 -DGS/enigma
PříspěvekOdeslal: 25.Březen 2008 - 19:16 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 29.Duben 2006 - 22:10
Příspěvky: 3664
satelitni prijimac: IPbox
Poděkováno: 3 krát
tady bych napsal, skoro vzdy :D az na majitele boxu rel. 3 :D

_________________
IPbox400 :) : AB enigma, Dreambox8000 :) : OoZooN, IPbox99 :) : ABenigma
Parabola: Multibeam 85, Alix.3D3 Voyage linux, Dlink DNS-323, HTC Desire


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IP422 rel3 -DGS/enigma
PříspěvekOdeslal: 25.Březen 2008 - 19:18 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 17.Duben 2007 - 11:34
Příspěvky: 558
Poděkoval: 1 krát
Předpokládám v nejhorším případě JTAG řešení.


Sorry, zapoměl jsem na smajla. :wink:


Naposledy upravil(a) mácal dne 25.Březen 2008 - 19:41, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IP422 rel3 -DGS/enigma
PříspěvekOdeslal: 25.Březen 2008 - 19:26 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 99 krát
Kua - nestraste ho jtag-om :D .
ABenigma je svizna, spolupracuje s najnovsimi emulatormi (aj s camd3.900 :) ), ma moznost nainstalovania web browsera, postoveho klienta, pozna titulkovac (drtic), a vcelku komfortnym sposobom ponuka video stream , ma pekne a odladene ovladanie cez web, nahravka enigmou ide prehrat v PC - bez dodatocnych uprav atd atd.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IP422 rel3 -DGS/enigma
PříspěvekOdeslal: 25.Březen 2008 - 20:21 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 20.Březen 2008 - 23:19
Příspěvky: 108
no tak sem dal na vyber zene - bud jeden kanal koukat a druhej nahravat nebo koukat na to co nahrava + net a email no a jelikoz zena ma rada par serialu , deti - pubertaci sem tam nejakej film , prcek (neceli 3 roky) zase kanal jimjam s pohadkama tak zatim vyhrala vyhoda dvou tuneru

ja na telku nekoukam - mne je to celkem jedno

predpokladam ale ze kdyz uz mame na svete dva tunery v jednom prijmaci tak ze se v brzke dobe obevi i abenigma s podporou na oba tunery najednou ne? (snad)

:smoke:

apropo nejde tam nahrat oba softy s tim ze pri bootovani si vyberes jestli abenigma nebo hl.... ???


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 224 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 512 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk