e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 15.Prosinec 2019 - 1:14

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 224 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 3 4 512 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: IP422 rel3 -DGS/enigma
PříspěvekOdeslal: 21.Březen 2008 - 22:18 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 20.Březen 2008 - 23:19
Příspěvky: 108
Ahoj můžete mi někdo poradit pls?
včera sem koupil AB IPBox 422s a linux sem v životě neviděl
píšou tam - připojení na internet přes sitovku
zajimalo by mně JAK
mám win vista pripojil sem ipbox přes sít ke mne do pc ale nic se nestalo
jo a jeste jeden dotaz daj se v ipboxu pak treba vyzvedavat emaily nebo prohlizet www stranky ???

jsem uplna lama poradte pls :-)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBOX 422s internet
PříspěvekOdeslal: 21.Březen 2008 - 22:46 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 17.Duben 2007 - 11:34
Příspěvky: 558
Poděkoval: 1 krát
Tak jako každý jiný počítač.

Ano jdou, ale....

Ad inet: Třeba nastavit IP adresu boxu, síťovou masku, adresu(y) jmenných serverů případně adresu brány. To vše podle konkrétních podmínek místní sítě. A to buď ručně nebo pomocí DHCP serveru.

A co návod, četls? Nejen ten k boxu.


Naposledy upravil(a) mácal dne 21.Březen 2008 - 22:56, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBOX 422s internet
PříspěvekOdeslal: 21.Březen 2008 - 22:56 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 20.Březen 2008 - 23:19
Příspěvky: 108
Adresi jmennych servru?? DHCP servr??? nastavil sem ip adresu masku branu
visty mi pisou omezene pripojeni
v ipboxu sem nenasel nic podobnyho jako IE nebo firefox - ani sem necekal ze tam bude konkretne tohle ale ani nic podobnyho sem nenasel
a jeste jeden dotaz - na dreambox prodavaj klavesnici - je neco takovyho i na ipbox??


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBOX 422s internet
PříspěvekOdeslal: 21.Březen 2008 - 22:59 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
Na ipbox nieje klavesnica.
mas tam enigmu? to je zakladna info.
Pre enigmove image sa da doinstalovat web browser, aj tuxmail (postovy klient), ale ich pouzitie a ovladanie pomocou DO je skor utrpenim. Na druhej strane- kupil si si satelitny prijimac- s moznostou nahravania na hdd -to najskor rozchod- a na to budes potrtebovat funkcnu siet- nie s obmedzenym pripojenim.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBOX 422s internet
PříspěvekOdeslal: 21.Březen 2008 - 23:20 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 20.Březen 2008 - 23:19
Příspěvky: 108
ee ne kliknu menu a naskoci mi obrazovka s nastavenim vseho moznyho a kdyz k tomu kliknu 5 tak zas menu zmizi a kdyz soucasne tak se nedeje nic
a ohledne enigmi --- V prijímačoch je možné používať iba softvér AB Enigma 060308 a novší (s touto verziou sú aktuálne dodávané) --- tohle je z tehle stranek na foru jestli ti to pomuze


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBOX 422s internet
PříspěvekOdeslal: 21.Březen 2008 - 23:23 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
Takze tam mas klasicke image , neenigmove DGS 2.17. Na tom sice emulatory nepojdu,ale problem zo sietou riesit treba.
Menu - nastavenia siete - mas povoleny rezim DHCP,alebo si IPboxu nastavoval rucne ?

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBOX 422s internet
PříspěvekOdeslal: 21.Březen 2008 - 23:31 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
aha , takze box si nacital IP adresu sam: Vista ti len ohlasila, ze dalej ako do PC sa nedostanes. Zatial to ani nieje potrebne, ale ked chces,aby box mohol ist aj na net - musis v sietovych nastaveniach povolit zdielanie pripojenia, ktore pouzivas na pristup na internet . Klikni na to pripojenie pravym tlacidlom mysi a pohladaj polozku - povolit ostatnym uzivatelom pripajat sa pomocou tohto zariadenia . Potom restartuj box- aby si nacital novu IP -podla aktualnej situacie.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBOX 422s internet
PříspěvekOdeslal: 21.Březen 2008 - 23:35 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
Programy potrebne pre pracu s boxom:
RCC :arrow: download/file.php?id=4805
Flash Tools :arrow: download/file.php?id=3805
sietovy kabel mas a este budes potrebovat USB kabel.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBOX 422s internet
PříspěvekOdeslal: 21.Březen 2008 - 23:44 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
velmi jednoducho - nainstaluj RCC , zapis tvoje skutocne IP podla obrazku a stlac reconect. Ked zasvieti na zeleno - si pripojeny.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBOX 422s internet
PříspěvekOdeslal: 21.Březen 2008 - 23:58 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
zle si na to isiel . IP boxu zapis skutocnu, zistis ju v menu-nastavenia siete. Ostatne polozky v RCC tiez zaskrtni tak,ako mam ja. Ja som si IP prideloval manualne -preto som dal o 1 viac! DHCP taketo finty nerobi akludne aj o 20 bude vyssie koncove cislo.
Pokial IP adresu boxu nevies zistit - pouzi polozku hladat v RCC .


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBOX 422s internet
PříspěvekOdeslal: 22.Březen 2008 - 0:07 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 20.Březen 2008 - 23:19
Příspěvky: 108
mam to naprosto stejne jako ty krom ip adresi u pc mam 169.254.2.229 a u ip boxu taktez
a vzdy napise login failed
a v tom vyhledavaci mi najde cca 25 adres zacinajcich stejne jako ta moje - jak poznam ktera je ipboxu?


Naposledy upravil(a) Killer z Cech dne 22.Březen 2008 - 0:14, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBOX 422s internet
PříspěvekOdeslal: 22.Březen 2008 - 0:13 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
samozrejme, to ale potom nemoze fungovat - IP boxu musi byt ina! nesmies mat dve rovnake :D Prejdi do nastavenia siete v IPboxe -zrus DHCP a nastav rucne:
IPboxu daj 169.254.2.231
net mask: 255.255.255.0
nameserver: 169.254.2.229
gateway daj zatial rovnaku ako nameserver: 169.254.2.229
a uloz nastavenia.
podla novych nastaveni potom uprav IP aj v RCC a stlac reconect.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBOX 422s internet
PříspěvekOdeslal: 22.Březen 2008 - 0:25 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
Podarilo sa ti pripojit do boxu . stlac ftp (na lavej strane RCC ) a pozri sa na adresarovu strukturu. Je uplne ina ako vo windows- tak si zvykaj. Tvoj adresar (a jediny,kde ma vyznam cosi menit) je /var/. Tak ho rozbal a skus spravit screen rcc s rozbalenym /var/ adresarom, tak ako som spravil ja, a poslat sem. Nech vidim,co za image tam ozaj mas.
Ina vec je,ze pokial budes chciet pouzivat napr. sw emulaciu , budes musiet zmenit image. Napriklad za HL2.17 (vlastne to jedine mozes pouzit). Najskor ale ten screen hod sem.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBOX 422s internet
PříspěvekOdeslal: 22.Březen 2008 - 0:31 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 20.Březen 2008 - 23:19
Příspěvky: 108
asi takhle??
jakou emulaci? k cemu je to dobry? a co ten internet na ipboxu?


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBOX 422s internet
PříspěvekOdeslal: 22.Březen 2008 - 0:34 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
v kazdom pripade ale nainstaluj aj flash tools . To je pre teba zivotne dolezita aplikacia.
Klasicke image sa nahravaju pomocou USB kabla a Flash tools. Box sa do stavu, ked je schopny prijat nove image dostava takto:
Vypnes box vzadu sietovym vypinacom. Stlacis v predu tlacidlo POWER a zaroven v zadu zapnes box. Tlacidlo POWER drzis dovtedy, kym sa ti na displayi neobjavi napis USB mode. Potom ho pusti. Aj to si vyskusaj.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBOX 422s internet
PříspěvekOdeslal: 22.Březen 2008 - 0:44 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
sw emulacia umoznuje pomocou emulatorov a keys spristupnit programy, na ktore je potrebne mat pristupovu kartu. Na studijne ucely-samozrejme. :)
Najskor musis dostat box k PC a pripojit ho pomocou USB kabla.
potom musis do neho nahrat nove image -ktore to umozni.
to stiahni tu :arrow: download/file.php?id=7214
Nahrava sa pomocou flash tools- volba- USB.
cez siet sa da nahravat na HDD,ale image tym sposobom nenahras. kedze nepoznas ani adresarovu strukturu boxu - ani nevies, kde vlastne HDD je. :D
Najskor si teda prestuduj manual - :arrow: download/file.php?id=5234
a na dnes koncim. Studuj.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBOX 422s internet
PříspěvekOdeslal: 22.Březen 2008 - 0:53 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 20.Březen 2008 - 23:19
Příspěvky: 108
ja ve svim ip boxu zatim hdd nemam a proto mne zajimalo jestli si de nahrat film pres sitovi kabel
sw emulace nahrazuje pristupovou kartu??
neposkodi to moji t-t kartu?
bude to behat i kdyz mam novou verzy flashky nebo co znamena to oznaceni AB IPBox XXX rel.3?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBOX 422s internet
PříspěvekOdeslal: 22.Březen 2008 - 8:39 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
Mas aj modul cryptoworks? Lebo ak nie, tak v internych citackach moc s TaT kartou nepochodis.. :) Asi ziadny dekodovaci modul nemas - takze nic ine, ako nahrat neoficialne image ti nepomoze. Bez emulatora su tie dve citacky k nicomu :) Zabudli ti asi povedat, ked ti ho predavali....
Nahravanie na disk umiestneny na sieti mozne je- minimalne na HDD v PC to pojde.
Tvojou ulohou teraz je dostat do stroja (cize nahrat pomocou USB kabla) nove image.
IPbox sa da poskodit akakolvek verzia - nie len rel.3. Aj ked treba povedat, ze prave tie vzhladom na pocet predanych kusov, su najviac poskodzovane. Nieje to ale chybou toho boxu ! To len predajcovia zabudli na funkcne image , najskor predali stroje a image uvolnili az potom. Hovori sa tomu obchodna strategia.
Najhraj image, naskenuj programy a budeme pokracovat. Nezabudni si ist kupit kabel USB- dobre si pozri aku ma mat koncovku! Stare verzie mali koncovku rovnaku,ako ide do tlaciarne- na novej si to ale pre istotu pozri.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBOX 422s internet
PříspěvekOdeslal: 22.Březen 2008 - 11:53 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
Killer z Cech napsal:
mam parabolu bez motoru mam tam 2 konvertory ale zapojenej zatim jen jeden
--- Spider manual - nastaveni site, Pceditor pro setting ---
kde to stahnu pls??

stiahni tu :arrow: download/file.php?id=5234 - ten spider manual. Ale ty si lenivy citat, lebo rovnaky link som ti dal aj o par prispevkov vyssie. Mal si ho uz mat davno stiahnuty v PC !.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: IPBOX 422s internet
PříspěvekOdeslal: 22.Březen 2008 - 13:00 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
Najskor - web prehliadac, a postovy klient su aplikacie pre ABenigmu. Ty mas klasicke image-neenigmove. nemas tam teraz enigmu ,takze na tie neprekaticke vychytavky (web a tuxmail) si musis pockat. Radost z ich pouzivania ta rychlo prejde, ked si ich vyskusas-ale to ti teraz nebudem odhovarat, sam mi das neskor za pravdu, ze je to na boxe s dialkovym ovladanim o nicom a to dokonca tak o nicom, ze tuxmail sa mi nepodarilo ani spojazdnit. Vyzadovane parametre pri jeho konfiguracii bud boli pre mna nezname,alebo sa museli zapisat vo formate, ktory bol nestandartny. Nepochybujem ovsem,ze existuju ludia, ktory konfiguraciu postoveho klienta v enigme zvladnu- inak by ta aplikacia neexistovala. AB enigma pre tvoj stroj sice k dispozicii je, ale nic si nestiahnes do nej (ani ten web prehliadac), lebo server na stahovanie je docasne (cca 3dni) nedostupny.....
Celkom na prvej strane v menu prijimaca (spodna polozka) sluzi na pripojenie externeho zariadenie, musis poznat IPadresu (v tvojom pripade PC) a zadat aj cestu k adresaru. Celkom presne si to uz nepamatam, a ani tvorca image,alebo vyrobca IPboxu mi to nikdy nenasepka- ovladanie je tam linuxove- takze metodou pokus/omyl to vzdy nejako spojazdnime.
Mas teraz dve moznosti -pockat,ak sa prihlasi niekto, kto tu moznost v HL vyuziva,alebo skusat sam. Zakladnu konfiguraciu siete som ta naucil - takze v tom skusani niesi celkom v cudzich vodach.
V kazdom pripade ale pripominam, ze pokial budes chciet vyuzit nahravanie na disk v PC- pocitac musi byt zapnuty! a to aj v pripade planovaneho nahravania (napriklad o 02:00) v noci! Inak HL konci hlaskou -panic.
Osobne by som sa zameral na inu funkciu prijimaca. Vsimni si,ze medzi naskenovanymi programami mas aj Eurospot 1 a 2 a tie su zakodovane. Lenze ty mas HL image a keby si zvolil na dialkovom Menu a 2 - stal by sa zazrak a tie programy by fungovali - bez karty.
Zameral si sa na tie funkcie boxu. ktore niesu prave najpraktickejsie, ale ktore ti predajca asi vyfarbil ako jedinecne funkcie. Skoda. Box vie ine veci. Mal by si ho ist vratit a kupit si KAON PVR- aj s HDD. Tam netreba nad nicim uvazovat- staci dokupit HDD, vopchat kartu a nahravat. Sprostosti ako emu a zdielanie na tom nikdy nepojdu- ale ved to je aj tak blbost. Nie? web a mail mozes mat aj za usetrene peniaze na novom mobile. :(

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 224 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 3 4 512 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk