e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 15.Prosinec 2019 - 0:14

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 9 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Clean disk na IP box 422 Slon Image 7
PříspěvekOdeslal: 29.Prosinec 2012 - 19:05 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 07.Říjen 2008 - 21:47
Příspěvky: 66
Po zmazani nahravky pri vypnuti Ip boxu vypise box Clean disk a za urcitu dobu sa vypne. Uz raz sa mi stalo ze som zmazal naraz vela nahravok a clean disk tam svietil niekolko hodin, az som to uz nevydrzal a vypol som ho natvrdo. Vtedy som musel znova nainstalovat cely Image odznova nakolko sa povodny uz nerozbehol. Momentalne mam znova ten isty problem. Clean disk mi svieti uz asi 4 hodiny a neviem ci mam este pockat /napriklad do rana/ alebo to mozem znova zabalit :(

_________________
IPBOX 422S, WesternDigital SCORPIO 2.5" 160GB WD1600BEVE, DiSEqC BigSat SG-2100, LNB Twin, Neumo_2_13_6_slon_5_usb_kernel_root_db_rel3 + Emu_Neumo_2_13_6_slon_5


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 30.Prosinec 2012 - 3:22 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 07.Říjen 2008 - 21:47
Příspěvky: 66
Vydrzal som asi 10 hodin a potom som primac natvrdo vypol. Po zapnuti normalne nabehol ale znova nesiel vypnut. Oprava particii nepomaha, lebo tiez ide do nekonecna clean disk.

_________________
IPBOX 422S, WesternDigital SCORPIO 2.5" 160GB WD1600BEVE, DiSEqC BigSat SG-2100, LNB Twin, Neumo_2_13_6_slon_5_usb_kernel_root_db_rel3 + Emu_Neumo_2_13_6_slon_5


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 30.Prosinec 2012 - 8:01 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 30.Leden 2007 - 9:12
Příspěvky: 587
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
nimor napsal:
Vydrzal som asi 10 hodin a potom som primac natvrdo vypol. Po zapnuti normalne nabehol ale znova nesiel vypnut. Oprava particii nepomaha, lebo tiez ide do nekonecna clean disk.

Chyby na HDD. Zapni kontrolu HDD po nasledujucom starte v neumo nastaveniach, vypni prijimac cold a zapni. Ak nepojde vypnut, vypni ho vypinacom na zadnom paneli a zapni. Po starte prebehne kontrola HDD.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 30.Prosinec 2012 - 8:46 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 07.Říjen 2008 - 21:47
Příspěvky: 66
slon napsal:
nimor napsal:
Vydrzal som asi 10 hodin a potom som primac natvrdo vypol. Po zapnuti normalne nabehol ale znova nesiel vypnut. Oprava particii nepomaha, lebo tiez ide do nekonecna clean disk.

Chyby na HDD. Zapni kontrolu HDD po nasledujucom starte v neumo nastaveniach, vypni prijimac cold a zapni. Ak nepojde vypnut, vypni ho vypinacom na zadnom paneli a zapni. Po starte prebehne kontrola HDD.

Momentalne som v praci tak to vyskusam hned ako pridem domov. Este dodam ze po prezreti HDD som zbadal ze subory /nahravky/ co mali byt zmazane sa premenovali na /dead + povodny nazov/ ale zmazane neboli. Taktiez v korenovom adresary vznikol subor dead + nejake cisla z velkostou niekolko Gb. Tieto subory sa nedali vymazat cez FTP, tak som chcel dat HDD do PC tam to vymazat popripade znova naformatovat HDD - ale v tom pripade by som asi prisiel o nastavenia satelitu a mozno aj o cely image. Ked pridem domov skusim kontrolu hdd po starte..
Zatial diky

_________________
IPBOX 422S, WesternDigital SCORPIO 2.5" 160GB WD1600BEVE, DiSEqC BigSat SG-2100, LNB Twin, Neumo_2_13_6_slon_5_usb_kernel_root_db_rel3 + Emu_Neumo_2_13_6_slon_5


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 30.Prosinec 2012 - 9:08 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 30.Leden 2007 - 9:12
Příspěvky: 587
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
nimor napsal:
slon napsal:
nimor napsal:
Vydrzal som asi 10 hodin a potom som primac natvrdo vypol. Po zapnuti normalne nabehol ale znova nesiel vypnut. Oprava particii nepomaha, lebo tiez ide do nekonecna clean disk.

Chyby na HDD. Zapni kontrolu HDD po nasledujucom starte v neumo nastaveniach, vypni prijimac cold a zapni. Ak nepojde vypnut, vypni ho vypinacom na zadnom paneli a zapni. Po starte prebehne kontrola HDD.

Momentalne som v praci tak to vyskusam hned ako pridem domov. Este dodam ze po prezreti HDD som zbadal ze subory /nahravky/ co mali byt zmazane sa premenovali na /dead + povodny nazov/ ale zmazane neboli. Taktiez v korenovom adresary vznikol subor dead + nejake cisla z velkostou niekolko Gb. Tieto subory sa nedali vymazat cez FTP, tak som chcel dat HDD do PC tam to vymazat popripade znova naformatovat HDD - ale v tom pripade by som asi prisiel o nastavenia satelitu a mozno aj o cely image. Ked pridem domov skusim kontrolu hdd po starte..
Zatial diky

Dead* to je OK, ak vymazes nahravky pomocou volby v prijimaci, nahravka je premenovana na dead*, vymazana je po vypnuti prijimaca. To prebieha so sucasnou spravou "clean disk" na prednom paneli. To, ze prijimac nepokracuje dalej vo vypinani a ze nemozes cez ftp vymazat suboty dead* ukazuje na chyby na hdd. Kontrola HDD by to mala vyriesit (ak to nie je chyba hardveru).


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 31.Prosinec 2012 - 13:00 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 07.Říjen 2008 - 21:47
Příspěvky: 66
Kontrola HDD po nasledujucom starte pomohla. Diky
:thankyou:

_________________
IPBOX 422S, WesternDigital SCORPIO 2.5" 160GB WD1600BEVE, DiSEqC BigSat SG-2100, LNB Twin, Neumo_2_13_6_slon_5_usb_kernel_root_db_rel3 + Emu_Neumo_2_13_6_slon_5


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 03.Leden 2013 - 21:38 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 08.Říjen 2008 - 21:28
Příspěvky: 5
Zdravím kolegovia. Mám IP 422 a Slon7 image a stalo sa mi pri prezeraní zoznamu nahrávok že box zatuhol. Po vypnutí sieťovým vyp. a zapnutí box vypisuje: POWER ON no nenabehne. Poraďte prosím, lebo už 3 dni hľadám na fóre, no zatiaľ márne. Skúsil som flashnúť Slon7, no nepomohlo. Zajtra skúsim vybrať a skontrolovať disk a potom flashnuť Slon5 a následne Slon7+EMU. Ďakujem za každú radu.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 04.Leden 2013 - 22:49 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 10.Listopad 2008 - 7:07
Příspěvky: 28
měl jsem podobný problém odešel ti kondezator ve zdroji tady na foru je to tu uš rešeno myslim že i z obrazkami Rozeber sat a ten kondenzator poznaš je nafouklý nebo už prasklý zajdi koupit ten samy nebo alespon tu samou kapacitu napěti muže být větší to vubec nevadí. :shock:


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Leden 2013 - 18:50 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 08.Říjen 2008 - 21:28
Příspěvky: 5
Problem nebol v kondikoch ale skratovala nejaká malá pamäť pri tuneri.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 9 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk