e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 11.Prosinec 2019 - 7:00

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 11 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: nemožnost kopírování
PříspěvekOdeslal: 12.Srpen 2012 - 22:56 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 24.Prosinec 2006 - 10:30
Příspěvky: 48
Dobrý večer,
Po zakoupeni karty skylink-výměna,jsem chtěl kartu zprovoznit na IPBoxu 400 S har.80G.Měl jsem v něm slonovo image k plné spokojenosti.Protože karta nefungovala,tak jsem začal zkoušet podle zdejšího fora různé postupy.Po nahrání nového mgcamd+newcs se karta rozběhla,ale nebyla stabilní při nahrávání.Chtěl jsem zkusit postup od slona(je to pro mě složité) a nějak se mi to vymklo z ruky.Nyní jsem v situaci,že mi nejdou žádné soubory kopírovt do EMU,i jiných.Píše mi to ,,chyba při zapisování // emu 10.0.0.1/ mgcamd(důvodem může být plný disk).Zkoušel jsem disk několikrát formátovat,dával výrobní nastavení a je to stále stejné.Tak jsem vložil originál image od ab comu,ale chyba při kopírování stále stená.Pokud chci kopírovat z image,tak to jde.Do image nejde nic kopírovat.
Pokud by se našel nějaký dobrák a pomhl mi s vyřešením problému,budu rád.
Předem děkuji za každou radu.

trew


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: nemožnost kopírování
PříspěvekOdeslal: 13.Srpen 2012 - 18:53 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 09.Listopad 2006 - 21:27
Příspěvky: 1341
Místo/Bydliště: Jablonec n.N.
Nevím, kam co zapisuješ, ale pokud na flash paměť, tak ta není moc velká a EMU se tam asi nevejde. Taky nevím, jak je to na ab enigma, ale Neumo image má ve standby HDD namountovaný jen na čtení, nejde na něj pak zapisovat.
Na Neumo je adresář, do kterého se dá něco zapisovat /var, to je flash pamět, var/data a /var/media jsou HDD, takže emu musíš dát do nějakého podadresáře na HDD (myslím, že to je /var/data/plugins/emu) a /var/emu pak udělat jako link na /var/data/plugins/emu. Potom by neměl problém něco do něj zapisovat (atributy rwx, tj. 777).

Doporučil bych vzít si nějaký podrobný návod a postupovat podle něj.

_________________
VU+ DUO, VU+ DUO2, Zgemma H9.2H


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: nemožnost kopírování
PříspěvekOdeslal: 14.Srpen 2012 - 13:43 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 24.Prosinec 2006 - 10:30
Příspěvky: 48
Děkuji Ti Herkisi za odpověď,
doufám ,že jsi mi přivedl na správnou cestu.Momentálně jsem v časové tísni,ale jak to bude možné,tak udělám pár pokusů.Naposledy jsem se do satu vrtal asi před pěti lety.Co jste mě tady naučili,tak jsem hnedle vše zapoměl.Jsem jen divák a stačí mi pokud bude sat zase spolehlivě nahrávat ze dvou tunerů.

Ještě jednou díky

Trew


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: nemožnost kopírování
PříspěvekOdeslal: 14.Srpen 2012 - 17:28 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 09.Listopad 2006 - 21:27
Příspěvky: 1341
Místo/Bydliště: Jablonec n.N.
Pamatuji si, že jsme kdysi dávno (když byl ipb400 na vrcholu slávy) už něco řešili. :)

Ale také si už moc nepamatuji, co a jak na ipboxu400. Nemohu tak dávat spolehlivé rady na obecné otázky - nejlépe je konkretizovat problém, můžu si tak vyzkoušet postup a poradit přesněji, co a jak.

_________________
VU+ DUO, VU+ DUO2, Zgemma H9.2H


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: nemožnost kopírování
PříspěvekOdeslal: 16.Srpen 2012 - 13:50 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 24.Prosinec 2006 - 10:30
Příspěvky: 48
Tak jsem si myslel,že to zvládnu,ale opak je pravdou.Chtěl to kopírovat v total comanderu a to mi psalo,že je plný disk.Tak jsem zkusil pustit spojení rovnou přes IP adresu,to se mi podařilo a šlo mi kopírovat.I jsem spustil přes telnet install-emu.Pak jsem chtěl udělat korektní instalaci 13,5 od slona a zkončil jsem.Myslím,že IP adresu mám v pořádku a nastavení též.Nyní mi to píše Chyba 324 ERR-EMPTY-RESPONSE a nemohu se připojit žádnou cestou.Pokud do satu vrátím originál image od AB jsem schopen se s počítačem spojit.Jak tam vrátím image od slona,tak to hlásí chybu 324.Tak pokud by byla dobrá rada co s tím pro neznalce budu potěšen.Jedná se mi o snadné nahrávání.

Děkuji za případnou pomoc

Trew


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: nemožnost kopírování
PříspěvekOdeslal: 18.Srpen 2012 - 9:05 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 30.Leden 2007 - 9:12
Příspěvky: 587
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
trew napsal:
Tak jsem si myslel,že to zvládnu,ale opak je pravdou.Chtěl to kopírovat v total comanderu a to mi psalo,že je plný disk.Tak jsem zkusil pustit spojení rovnou přes IP adresu,to se mi podařilo a šlo mi kopírovat.I jsem spustil přes telnet install-emu.Pak jsem chtěl udělat korektní instalaci 13,5 od slona a zkončil jsem.Myslím,že IP adresu mám v pořádku a nastavení též.Nyní mi to píše Chyba 324 ERR-EMPTY-RESPONSE a nemohu se připojit žádnou cestou.Pokud do satu vrátím originál image od AB jsem schopen se s počítačem spojit.Jak tam vrátím image od slona,tak to hlásí chybu 324.Tak pokud by byla dobrá rada co s tím pro neznalce budu potěšen.Jedná se mi o snadné nahrávání.

Děkuji za případnou pomoc

Trew

Posli vypis po spusteni prikazu
mount
v telnete.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: nemožnost kopírování
PříspěvekOdeslal: 18.Srpen 2012 - 21:56 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 24.Prosinec 2006 - 10:30
Příspěvky: 48
Až nyní jsem se dostal k PC.


welcome to relook400s
relook400s login: root
Password:
relook400s:~# mount
/dev/root on / type squashfs (ro)
none on /dev type devfs (rw)
none on /proc type proc (rw,nodiratime)
none on /dev/pts type devpts (rw)
none on /tmp type tmpfs (rw)
/dev/mtdblock/3 on /var type jffs2 (rw,noatime)
/dev/ide/host0/bus0/target0/lun0/part3 on /var/data type ext2 (ro,noatime,nodira
time)
/dev/ide/host0/bus0/target0/lun0/part4 on /var/media type ext3 (ro,noatime,nodir
atime)
relook400s:~#


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: nemožnost kopírování
PříspěvekOdeslal: 19.Srpen 2012 - 8:28 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 30.Leden 2007 - 9:12
Příspěvky: 587
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
trew napsal:
Až nyní jsem se dostal k PC.


welcome to relook400s
relook400s login: root
Password:
relook400s:~# mount
/dev/root on / type squashfs (ro)
none on /dev type devfs (rw)
none on /proc type proc (rw,nodiratime)
none on /dev/pts type devpts (rw)
none on /tmp type tmpfs (rw)
/dev/mtdblock/3 on /var type jffs2 (rw,noatime)
/dev/ide/host0/bus0/target0/lun0/part3 on /var/data type ext2 (ro,noatime,nodira
time)
/dev/ide/host0/bus0/target0/lun0/part4 on /var/media type ext3 (ro,noatime,nodir
atime)
relook400s:~#

Subory EMU musis kopirovat a instalovat pri zapnutom boxe, v standby su particie read-only.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: nemožnost kopírování
PříspěvekOdeslal: 19.Srpen 2012 - 11:09 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 24.Prosinec 2006 - 10:30
Příspěvky: 48
Děkuji Ti slone za odpověď,
omlouvám se,že výpis byl při vypnutém satu.Nahrávání dělám samozřejmě při zapnutém satu.Protože nefunguje,tak byl vypnutý.Dopolene jsem,zase zkusil pokus o nahrání EMU tar.Zjistil jsem,že pokud byl sat. vypnutý i z el.sítě,tak mi šlo z EMU tar nakopírovat asi tři soubory a pak se kopírování zastaví.Po vypnutí a zapnutí z el.sítě mi šlo opět nějaký soubor nahrát.Viděl jsem,že tam mám již vše nahrané a tak jsem spustil install.emu.Rozbalování se rozběhlo,ale nedokončilo.Nemám asi řádně zkopírované adresáře,i když jsou tam vidět všechny.Kopírování mi jde pouze když se připojím přes místa v síti.Pokud se připojím přes total comander(myslel jsem,že to v něm má jít kopírovat) ,tak mi to píše,že to nejde,že je asi plný disk.Protože jsem neznalec této problematiky,tak zkouším pokus-omyl.Před nahrávám image jsem formátoval disk jen z MENU(formátování).Tak se pokusím udělat formátování podle tvého návodu a nahraji znovu 3x image dle návodu.(to nebude první pokus)

Díky, že se mnou ztrácíš čas(a jistě i nervy).Je vidět,že se o svůj výborný výrobek stále zajímáš.

Trew


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: nemožnost kopírování
PříspěvekOdeslal: 19.Srpen 2012 - 12:15 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 30.Leden 2007 - 9:12
Příspěvky: 587
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
trew napsal:
Děkuji Ti slone za odpověď,
omlouvám se,že výpis byl při vypnutém satu.Nahrávání dělám samozřejmě při zapnutém satu.Protože nefunguje,tak byl vypnutý.Dopolene jsem,zase zkusil pokus o nahrání EMU tar.Zjistil jsem,že pokud byl sat. vypnutý i z el.sítě,tak mi šlo z EMU tar nakopírovat asi tři soubory a pak se kopírování zastaví.Po vypnutí a zapnutí z el.sítě mi šlo opět nějaký soubor nahrát.Viděl jsem,že tam mám již vše nahrané a tak jsem spustil install.emu.Rozbalování se rozběhlo,ale nedokončilo.Nemám asi řádně zkopírované adresáře,i když jsou tam vidět všechny.Kopírování mi jde pouze když se připojím přes místa v síti.Pokud se připojím přes total comander(myslel jsem,že to v něm má jít kopírovat) ,tak mi to píše,že to nejde,že je asi plný disk.Protože jsem neznalec této problematiky,tak zkouším pokus-omyl.Před nahrávám image jsem formátoval disk jen z MENU(formátování).Tak se pokusím udělat formátování podle tvého návodu a nahraji znovu 3x image dle návodu.(to nebude první pokus)

Díky, že se mnou ztrácíš čas(a jistě i nervy).Je vidět,že se o svůj výborný výrobek stále zajímáš.

Trew

Preco to nerobis podla navodu? Ziadne subory z emu.tar nerozbaluj. Nakopiruj emu.tar a install-emu.sh do /var/data/plugins/ cez ftp, zmen atributy suboru /var/data/plugins/install-emu.sh na 755 a v telnete spusti /var/data/plugins/install-emu.sh. Po instalacii emu si ho potom mozes upravit podla seba (napr. prepisat newcs upravenou verziou).


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: nemožnost kopírování
PříspěvekOdeslal: 21.Srpen 2012 - 22:24 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 24.Prosinec 2006 - 10:30
Příspěvky: 48
Dobrý večer,
tak jsem se konečně dostal k nové instalaci.Chyba byla v tom,že jsem se snažil kopírovat rozbalené EMU tar.Tímto Tě chci slone velmi poděkovat za odhalení mé chyby.Jsem učedník a tak mi to promiň.Nyní budu mít čas na zprovoznění karty výměna,Začnu zatím tím nejméně obtížným pro mě.400S bych rád zprovoznil.Manželka je navyklá na jednoduché nahrávání.Pokud je klid,zůstane mi čas na mé zájmy.(nejraději mariáš)

Ještě jednou díky všem za odpovědi.Jsem dočasně o něco znalejší.

Trew


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 11 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk