AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)
http://ab-forum.info/

ASUS WL 500 gp
http://ab-forum.info/viewtopic.php?f=18&t=4442
Stránka 1 z 88

Autor:  cica26 [ 15.Listopad 2007 - 15:52 ]
Předmět příspěvku:  ASUS WL 500 gp

Pozdravujem všetkých odborníkov,
](*,)
vedel by mi niekto pomôcť stručným popisom ako naflaschovať tento router. Chcel by som ho nafleschovať (X-wrt) pod XP v PC.
Router by som chcel potom rozchodiť na card server cez USB phoenix, ale to už je hore uvedené. Pozeral som na mnohých fórach ale všade to je fleschnute len pod linuxom v PC. Niesom moc dobrý odborník na linux a preto sa v niektorých veciah až tak nevyznám.
ĎAKUJEM :thankyou:

Autor:  vld [ 15.Listopad 2007 - 16:39 ]
Předmět příspěvku:  Re: ASUS WL 500 gp

delal jsem to nekolikrat, ale ted presne nevim jak :D . Tady je navod :
http://wiki.openwrt.org/OpenWrtDocs/Ins ... WrtViaTftp

Jen doplnim, ze jsem to delal asi:
1. Ve win jsem si otevrel 2 dosove okna prikazem: cmd
- prvni jsem si dal: ping -t -w 10 192.168.1.1
- duruhe jsem si nachystal na odeslani firmware do routru - napsal jsem prikaz:
tftp -i 192.168.1.1 PUT firmwarexwrt.trx (jeste nepoustet)
2. Sponkou jsem zmacknul reset tlacitko a drzel jsem ho zamacknute (pozor ne Ezsetup ci jak se jmenuje to druhe)
3. Vypnul jsem router z elektriky, zapnul a cekal az zacne rychle blikat ledka se symbolem zapnuti
4. Odeslal jsem prikaz na prenos z Dosoveho okna - pokud se objevy hlaska, ze prenesl tak je OK
5. Nechal jsem dostatecnou dobu pro instalaci firmware (asi 10 minut) a restart routru

Uplne presne to ted nevim, ale podstata je dostat router do Recovery modu, kdy ocekava novy fimrware. Lze pouzit i utilita Firmware restorition - Asus musi byt taky pripraven na prijem - mozna je neco v navodu.

Vyzkousej a dej vedet

Jinak po instalaci a prvnim prihlaseni je nutne zmenit heslo.

Autor:  cica26 [ 22.Listopad 2007 - 8:10 ]
Předmět příspěvku:  Re: ASUS WL 500 gp

Pozdravujem,
po dlhom študovaní jednotlivých fór ktoré sa zaoberajú nastaveniami ASUS WL 500gp, podarilo sa mi preflaschovat router bez problémov.V PC mám systém XP, spojil so ho lankom s 1 lan vstupom routera a všetko ostatné som odpojil (ďalšie lan-ka a Wan). Potom som vyskúšal jednoducho urobiť Upgrade firmware routra cez web konzolu routra a prešlo to v pohode . Ja som dával Olega (z dôvodu na následné využitie Newcs Oleg tar.gz), proces trval asi (na moje prekvapenie) cca 3 min a sám sa reštartoval. Čiže nepoužil som žiaden núdzový režim Firmware restoration.
Ďalšie prekvapenie (príjemné) všetky nastavenia routra zostali v nezmenenom stave. Tak ako pred preflaschovaním prispôsobené pre moju potrebu Wan-ko (net), domácu Lan sieť a taktiež Wifi a aj heslo s Loginom zostalo bez zmeny, žiadna navyše robota. :clapping:

Autor:  slavo [ 22.Listopad 2007 - 8:18 ]
Předmět příspěvku:  Re: ASUS WL 500 gp

Je to subjekívny názor, ale ja sa prihováram za OpenWRT(X-vrt). Oleg je síce fajn, ale Openwrt je oveľa univerzálnejší a je preň skompilovaného veľa software. Newcs pre Openwrt je súšasťou distribúcie Newcs. Jeho inštalácia je zložitejšia (ako písal vld), ale stojí to za to.
Ešte daj pozor, aký máš USB phoenix, pretože ak ho máš natvrdo napájkovaný do režime phoenix (ako ja), tak ti to pod olegom nepôjde.

Autor:  vld [ 22.Listopad 2007 - 16:25 ]
Předmět příspěvku:  Re: ASUS WL 500 gp

mam vyzkouseno, ze Xwrt (openwrt) nefunguje pres web rozhrani, proto pouziva TFTP. Neni to tak slozite, vetsinou mam nejvetsi problem najit kancelarskou sponku, nebo neco na podrzeni reset tlacitka :cleanglasses:

Autor:  cica26 [ 23.Listopad 2007 - 8:21 ]
Předmět příspěvku:  Re: ASUS WL 500 gp

Samozrejme koľko ludí toľko názorov,

mne osobne sa zdal Oleg(pre čleveka NElinuxáka) asi najprijatelnejší, už len pre tú WEB konzolu, kedže sa mi nepodarilo rozchodiť TFTP pod winXP. A na jednom fore bol presný návod( po lopate) ako to rozchodiť. Možno že sa mýlim, neviem. Lebo ako som spomenul v mojom príspevku, chcem ešte rozchodiť Newcs Oleg. Zatial to skúšam len po nociach a aj to každý druhý deň pre absolútne vyťaženie.
Možno prídem aj na to, že X-wrt je schodnejšia cesta. Ale nato musím asi veľa čítať a asi aj niečo odskúšať.Zatial sa trápim( dosť) aj tak s OLEGOM, kedže, všetko my aj tak nejde akoby som chcel. :book:

Autor:  vld [ 23.Listopad 2007 - 9:07 ]
Předmět příspěvku:  Re: ASUS WL 500 gp

kazdemu vyhovuje neco jineho, ale xwrt neni pro nelinuxaka slozitejsi nez Oleg. Mozna je k Olegu vic informaci a pocit, ze web rozhrani je stejne jako oficialni, dodava vic jistoty.
Dokonce existuje navod na instalaci newcs na Oleg, ale clovek kterej ho psal :D byl uplne nezkusenej a pak uz ho nejak nedopiloval, protoze presel na Xwrt :smich:
Nic nebrani si udelat funkcni zalohu na Oleg, vyzkouset Xwrt a popr. se vratit - chce to ovladnout TFTP, kdyby nesel natlacit firmware zpet pres webrozhrani.

Pristi tyden budu delat jeden router, tak dam nekolik screenshotu pro orientaci na nejake knowe-how /neslibuji :) /.

Jinak Xwrt:
- ma web rozhrani v cestine,
- pomoci SFTP muzes propojit router s PC pres TotalCommander a nahravat soubory kam potrebujes,
- ma editor souboru pres web rozhrani - moznost jednoduse CTRL C - CTRL V
- existuje navod na instalci newcs , vc. upraveneho FTDI_SIO - neni potreba Flashdisk
- balicky lze instalovat z web rozhrani kliknutim mysi.
- po prvnim prilaseni po instalaci se meni heslo a pak je pristup pres port 22 - SSH pro putty

Instalace trva tak pul hodiny, u prvni to muze byt i nejaka ta noc. Zaklad je nastavit sit pres web rozhrani a pak uz jde.

Me stacil tyto novody:
http://www.macsat.com/macsat/content/category/3/14/30/
a to konkretne:
Installing OpenWRT
FTP Server - pouze Installing sftpd a nasledne do PC plugin SFTP pro TotalCommandera (viz. TC.jpg)

Zjednodusene:
1. Naistaluji Xwrt (posledni verze WL-500g/d/p na http://x-wrt.org/ ) - nastavim heslo.
2. Nastavim sit pro pristup - web rozhrani, nastavim cestinu, casove pasmo.
3. Prekontroluji nejnovejsi verze v INfo web rozhrani a popr. necham doistalovat.
4. Nainstaluji balicek openssh-sftp-server pres web rozhrani, v PC si pripravim plugin pro TC - SFTP.
5. Naistaluji balicky podle navodu na Newcs - pres web rozhrani.
6. Prekopiruji soubory newcs,newcs.xml, ftdi_sio a jednu knihovnu z PC.
4. Nastavim automaticky start pres web rozhrani a popr. upravim soubor firewall.user /etc/ pro pristup na porty newcs.
Konec zvonec

:znonek:

Autor:  cica26 [ 23.Listopad 2007 - 15:19 ]
Předmět příspěvku:  Re: ASUS WL 500 gp

VLD nabudil si ma idem vyskúšať v noci X-wrt,
len potrebujem pomôcť s tromi vecami ,možno budem opakovať čo už tu je uvedené(ale pre istotu :idea: ):

1. Preflaschovanie môžem urobiť cez Web konzolu routra-Upgrade firmwer alebo spôsobom hore uvedeným
2. Ten Plugin do total com. som nenašiel v návode inštalacie FTP servra ak ho máš picni mi ho [-o<
3.A okrem PUTTY(už mám aj rozchodené) a daného pluginu čo by som mal mať ešte natiahnuté vo winXP na ovládanie alebo prípadnú komunikáciu s routrom.

:poklona:

Autor:  vld [ 23.Listopad 2007 - 16:01 ]
Předmět příspěvku:  Re: ASUS WL 500 gp

Preflasovani delam odeslanim pres TFTP (pres webrozhrani se mi to nikdy nepovedlo) -
tusim, ze vypnu router z el. site
- nachystam si 2 okna , v jednom pingam na router a v druhem si nachytam prikaz pro odeslani /viz. drivejsi instrukce/
- zapnu router do site a drzim vzpominanou sponku :) tl. reset
- jak zacne ikonka zrychlene blikat, pustim sponku, routr musi odpovidat na ping v okne a v ten moment odklepnu prikaz na odeslani image /tady si nejsem uplne jisty momentem uvolnenim sponky/

Na komunikaci nic vic nepotrebujes, vse resis pres web rozhrani, nebo si budes kopirovat soubory do PC, kde je upravis v editoru napr. PSpad a vratis, attributy muzes menit pres TC.

Nejaky plugin jsem nasel vic goooglit :wink: a jeste pridam jeden screen pri nastavovani

Autor:  slavo [ 23.Listopad 2007 - 16:37 ]
Předmět příspěvku:  Re: ASUS WL 500 gp

Ešte pridám jeden odkaz na inštaláciu cez tftp z rôznych systémov - aj XP :
http://wiki.openwrt.org/OpenWrtDocs/Ins ... %28tftp%29

A jeden citát z inštalácie pre ASUS :
* After the TFTP upload is complete, wait at least 6 minutes. It is needed to wait due to the process that the firmware is first loaded into the RAM, and then first afterwards executed (or flashed). This process takes a little time, and to ensure that the router is not bricked the six minut waiting s needed.
* The router will reboot itself automatically after the upgrade is complete. Rebooting may take a while. It might be the case that the router does not reboot by itself, if this happens it should be safe to wait for the period mentioned and then to do a manual reboot (pull the power-cord).
* You are done! You should be able to telnet to your router (IP address: 192.168.1.1) and start configuring.

Autor:  vld [ 23.Listopad 2007 - 16:49 ]
Předmět příspěvku:  Re: ASUS WL 500 gp

ano po odeslani cekem radeji i delsi dobu. Mne se asus jeste sam nerebootoval, proste pockam cca 15 minut (ja mam cas :coffee2: ) a pak ho vytahnu z el. site a cekam az zacne odpovidat na ping a hned pres putty zmenim heslo prikazem: passwd a pak uz jdu :walk: na web rozhrani.

Jinak ten navod je platny, ale zas - pokud nepouziji sponku tak jsem nikdy netrefil presny okamzik pro odeslani.

Autor:  slavo [ 23.Listopad 2007 - 17:09 ]
Předmět příspěvku:  Re: ASUS WL 500 gp

Bez tej sponky to nejde. Ten odkaz popisuje všeobecnú inštaláciu openwrt a pre Asus je potrebné použiť tú sponku, aby sa dostal do "prijmu" firmware.
P.S. Teraz som si spomenul, máš pravdu, sám nespravil reboot ani mne. Ale počkať.

Autor:  vld [ 23.Listopad 2007 - 17:13 ]
Předmět příspěvku:  Re: ASUS WL 500 gp

Hura,ja to rikam furt - nejhorsi ne neztratit sponku jinak jsem pak :pottytrain5:

Autor:  majkl_007 [ 29.Listopad 2007 - 12:24 ]
Předmět příspěvku:  Re: ASUS WL 500 gp

Chtěl jsem se jen zeptat možná je to hloupá otázka je možné na WL500 provozovat internetovej USB modem a USB Phoenix součastně? Nekamenujte mě prosím jsem začátečník. Předem dík.

Autor:  vld [ 29.Listopad 2007 - 13:28 ]
Předmět příspěvku:  Re: ASUS WL 500 gp

teoreticky ano, prakticky jsem nemel moznost vyzkouset. Na koppel firmware newcs chodi, ale uz jsem to nijak moc nesledoval.

Autor:  BLUEANT [ 29.Listopad 2007 - 13:53 ]
Předmět příspěvku:  Re: ASUS WL 500 gp

vld napsal:
teoreticky ano, prakticky jsem nemel moznost vyzkouset. Na koppel firmware newcs chodi, ale uz jsem to nijak moc nesledoval.


Nie som si isty ale mam pocit ze som to mal spustene - ZADACO modem a USB2xPHOENIX.

KAzdopadne zalezi na modeme ci je vobec podporovany - hlavne teda prevodnik USB2SERIAL

Autor:  majkl_007 [ 29.Listopad 2007 - 15:36 ]
Předmět příspěvku:  Re: ASUS WL 500 gp

Super přesně o to mi šlo. Chci jít do toho a dat tam koppel firmware.
Děkuji moc za info. :thankyou:

Autor:  BLUEANT [ 29.Listopad 2007 - 21:00 ]
Předmět příspěvku:  Re: ASUS WL 500 gp

majkl_007 napsal:
Super přesně o to mi šlo. Chci jít do toho a dat tam koppel firmware.
Děkuji moc za info. :thankyou:


No len ta chcem upozornit ze mne ten usbphoenix na KOPPEL isiel dost nestabilne . ;)

Autor:  vld [ 30.Listopad 2007 - 6:55 ]
Předmět příspěvku:  Re: ASUS WL 500 gp

to BLUEANT: a zkousel jsi i rezim Smouse s nastavenim v newcs.xml reset - inverse ?
Kdyz Engy na tom popracoval, tak jsem zkousel Oleg i koppel a v podstate byl dost problem i s CW kartou. Nasledne se objevily informace o moznosti zmeny rezimu a od te doby zadne vetsi stiznost. Navod uz jsem neupravoval.
Jinak CW karty jdou pomerne dobre, co jsem testoval, ale napr. jednu v Nagre nemuzu vubec nacist - pouze v Ipboxu.

Autor:  BLUEANT [ 30.Listopad 2007 - 9:07 ]
Předmět příspěvku:  Re: ASUS WL 500 gp

vld napsal:
to BLUEANT: a zkousel jsi i rezim Smouse s nastavenim v newcs.xml reset - inverse ?
Kdyz Engy na tom popracoval, tak jsem zkousel Oleg i koppel a v podstate byl dost problem i s CW kartou. Nasledne se objevily informace o moznosti zmeny rezimu a od te doby zadne vetsi stiznost. Navod uz jsem neupravoval.
Jinak CW karty jdou pomerne dobre, co jsem testoval, ale napr. jednu v Nagre nemuzu vubec nacist - pouze v Ipboxu.


Bohuzial neskusal. Hral som sa s tym len chvilu zo zaciatku potom uz nebol cas.

Co sa tyka Nagry ak mas N2 kartu tak potrebujes krystal 3,68 a nie 3,57 ktory je tam standartne.
A musis vymenit ten 3,57 lebo ten 6MHZ sa pouziva aj na ine funkcie vo phoenixe.

Stránka 1 z 88 Všechny časy jsou v UTC+01:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/