e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 27.Leden 2020 - 3:39

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 1744 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 13 4 5 6 788 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: ASUS WL 500 gp
PříspěvekOdeslal: 15.Říjen 2008 - 14:25 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 15.Říjen 2007 - 15:46
Příspěvky: 35
Místo/Bydliště: okr. Prievidza
Po dvoch dňoch hľadania, študovania a skúšania si neviem rady.
Mám na Asuse 500gp/FW 1.9.2.7-10-USB-1.70a/ cez USB pripojaný HDD naformátovaný na EXT3 s 1 partition. Cez PC všetko funguje, samba je bezproblémová. PC ho zobrauje : disc0_1. /HOSTNAME = Externydisk/.
Cez LAN je na Asus pripojený IP250 s 80gb HDD a poslednou ABEnigmou. Všetko plne funkčné.
Chcel by som sa cez NFS z IPboxu pripojiť na HDD v Asuse, aby sa dala prehrávať hudba, len neviem vyplniť:
V boxe:
1. Dir: - skúšal som všetko možné
2. Localdir: - dal som /mnt/nfs
Option mám ro, Extra:nolock,rsize=8192,wsize=8192.
V Asuse:
1. NFS Server Export. - tiež som skúšal rôzne.
Skúšal som to aj cez telnet, podľa návodov na foré, stále vypisuje failed.
V expertných nastaveniach som v položne Disable NFSD start fajku zrušil.

Môže mi prosím niekto poradiť, ako to rozbehať? Ďakujem.

_________________
------------------------------------------------------------------------------------------------

DM800orig. DM8000clon, AB Cryptobox


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ASUS WL 500 gp
PříspěvekOdeslal: 15.Říjen 2008 - 18:23 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 29.Duben 2006 - 22:10
Příspěvky: 3664
satelitni prijimac: IPbox
Poděkováno: 3 krát
trochu jsem zmaten co chces. Chapu prvni cast, kdy na PC prehravas veci ulozene na USB disku na Asusu.
Potrebujes na PC prehravat veci ulozene na HDD v ipboxu?

_________________
IPbox400 :) : AB enigma, Dreambox8000 :) : OoZooN, IPbox99 :) : ABenigma
Parabola: Multibeam 85, Alix.3D3 Voyage linux, Dlink DNS-323, HTC Desire


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ASUS WL 500 gp
PříspěvekOdeslal: 15.Říjen 2008 - 19:25 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 15.Říjen 2007 - 15:46
Příspěvky: 35
Místo/Bydliště: okr. Prievidza
Nie potrebujem v IPBoxe prehrávať hudbu z HDD na Asuse.

_________________
------------------------------------------------------------------------------------------------

DM800orig. DM8000clon, AB Cryptobox


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ASUS WL 500 gp
PříspěvekOdeslal: 15.Říjen 2008 - 19:30 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 29.Duben 2006 - 22:10
Příspěvky: 3664
satelitni prijimac: IPbox
Poděkováno: 3 krát
pak by se mohlo vyuzit pripojit disk primo do Ipboxu. Vyuzit Samba server na Asusu.
Zkousel jsi CIFS - pripojit disk primo do Ipboxu ?

_________________
IPbox400 :) : AB enigma, Dreambox8000 :) : OoZooN, IPbox99 :) : ABenigma
Parabola: Multibeam 85, Alix.3D3 Voyage linux, Dlink DNS-323, HTC Desire


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ASUS WL 500 gp
PříspěvekOdeslal: 15.Říjen 2008 - 19:55 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 15.Říjen 2007 - 15:46
Příspěvky: 35
Místo/Bydliště: okr. Prievidza
Skúšal som aj Cifs, ale neviem vyplniť horeuvedené položky. Myslel som si, že keď je HDD naformátovaný na EXT3, tak by bol lepší NFS. Neviem, čo mám zadať do Asusu do Export server NFS a v IPBoxe do DIR.

_________________
------------------------------------------------------------------------------------------------

DM800orig. DM8000clon, AB Cryptobox


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ASUS WL 500 gp
PříspěvekOdeslal: 15.Říjen 2008 - 20:21 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 29.Duben 2006 - 22:10
Příspěvky: 3664
satelitni prijimac: IPbox
Poděkováno: 3 krát
asi by byl lepsi NFS, ale nevim jak to mas vyplnit. Mozna kdyby jsi se dostal do Asusu a dal prikaz : mount

to pak uvidime presne nazev disku, pak uz by melo stacit povilit IP adresu Ipboxu a dat spravny prizkaz na IPboxu pro pripojeni HDD.

_________________
IPbox400 :) : AB enigma, Dreambox8000 :) : OoZooN, IPbox99 :) : ABenigma
Parabola: Multibeam 85, Alix.3D3 Voyage linux, Dlink DNS-323, HTC Desire


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ASUS WL 500 gp
PříspěvekOdeslal: 15.Říjen 2008 - 20:27 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 15.Říjen 2007 - 15:46
Příspěvky: 35
Místo/Bydliště: okr. Prievidza
Vypísalo mi toto:

[admin@Externydisk root]$ mount
/dev/root on / type squashfs (ro)
none on /dev type devfs (rw)
proc on /proc type proc (rw)
ramfs on /tmp type ramfs (rw)
usbfs on /proc/bus/usb type usbfs (rw)
/dev/discs/disc0/part1 on /tmp/mnt/disc0_1 type ext3 (rw,noatime)
[admin@Externydisk root]$

Ale tomu moc nerozumiem.

_________________
------------------------------------------------------------------------------------------------

DM800orig. DM8000clon, AB Cryptobox


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ASUS WL 500 gp
PříspěvekOdeslal: 16.Říjen 2008 - 7:32 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 29.Duben 2006 - 22:10
Příspěvky: 3664
satelitni prijimac: IPbox
Poděkováno: 3 krát
v Asusu u NFS servru musis exportovat adresar nebo pokud mas na disku jeste jiny

/tmp/mnt/disc0_1
/tmp/mnt/disc0_1/jpeg
a doplnit IP adresu pro Ipbox

V ipboxu pak muzes z tenetu vyzkouset prikaz:
mount -t nfs -o nolock 192.168.1.1:/tmp/mnt/disc0_1 /var/mnt/nfs
jen se mrkni jestli adresar /var/mnt/nfs/ v Ipboxu existuje

_________________
IPbox400 :) : AB enigma, Dreambox8000 :) : OoZooN, IPbox99 :) : ABenigma
Parabola: Multibeam 85, Alix.3D3 Voyage linux, Dlink DNS-323, HTC Desire


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ASUS WL 500 gp
PříspěvekOdeslal: 16.Říjen 2008 - 9:36 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 15.Říjen 2007 - 15:46
Příspěvky: 35
Místo/Bydliště: okr. Prievidza
Ďakujem pekne, už to funguje.

_________________
------------------------------------------------------------------------------------------------

DM800orig. DM8000clon, AB Cryptobox


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ASUS WL 500 gp
PříspěvekOdeslal: 16.Říjen 2008 - 9:46 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 15.Říjen 2007 - 15:46
Příspěvky: 35
Místo/Bydliště: okr. Prievidza
Fungovalo to, ale keď som dal z HDD Asusu prehrať nejakú pesničku, tak IPBox zamrzol a po reštarte, už spojenie nieje. Asi to nebol dobrý nápad. Zatiaľ od toho upúšťam. Dík za rady.

_________________
------------------------------------------------------------------------------------------------

DM800orig. DM8000clon, AB Cryptobox


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ASUS WL 500 gp
PříspěvekOdeslal: 14.Listopad 2008 - 10:56 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 05.Leden 2007 - 14:36
Příspěvky: 181
Poděkoval: 2 krát
Koupil jsem ASUS WL-520gU, k němu mám připojený LAN disk. Neexistuje možnost pouštět v paměti routeru NGRAB pro nahrávání, chtěl bych mít vypnuté PC.
A ještě se chci zeptat, jestli mohu zatížit ten jeden USB výstup pro print server USB Hubem pro 1x tiskarnu a 1xsmartcardreader.

Moc tomuto nerozumim, takže jsou otázky možná totálně mimo mísu, tak mi to proísm vysvětlete. Všude samej OLEG atd., já mám orig firmware a jsem rád že dejchám, ale za pokus nic nedám ...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ASUS WL 500 gp
PříspěvekOdeslal: 14.Listopad 2008 - 11:03 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 99 krát
520Gu ma len jeden USB port a ten je urceny na print. zadaj si do web prehliadaca http://192.168.1.1 , a pozri ci tam mas polozku ako ftp server. Myslim, ze nie. Takze asi ozaj jedine Olega nahrat. Rozbocovac na USB to moc rado nema, lepsie povedane, nie s kazdym rozbocovacom dokaze pracovat. A ked ano, je potrebne pouzit rovnake zariadenia - teda dva disky,alebo dve tlaciarne. Kombinovat to moc nepojde a rozhodne uz asi nie s cardreaderom.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ASUS WL 500 gp
PříspěvekOdeslal: 14.Listopad 2008 - 11:14 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 05.Leden 2007 - 14:36
Příspěvky: 181
Poděkoval: 2 krát
FTP tam neni. Potreboval jsem WLAN router s PRintServerem a az vcera mne napadlo, ze 520gU a 500gP by mohlo byt podobne. Takze koupit jeste 500gp ??? A jakou verzi V1 nebo V2. A co ta sance ohledne NGRABu ?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ASUS WL 500 gp
PříspěvekOdeslal: 14.Listopad 2008 - 11:40 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 99 krát
500gp a verziu 1. Potom mozes kludne zavesit USB disk a nan nahravat. 500gp ma 2 USB konektory.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ASUS WL 500 gp
PříspěvekOdeslal: 14.Listopad 2008 - 11:41 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 29.Duben 2006 - 22:10
Příspěvky: 3664
satelitni prijimac: IPbox
Poděkováno: 3 krát
520gU neznam, 500gp urcite v1 , ale tu asi nesezenes.
Jinak nahravani po siti je co do kvality problematicke. Ja zatim resim proste nahravani na interni disk, co potrebuji prehodim na sitov disk a necham pouze pro prehravani na IP400 (enigma), Optibox (enigma) , IP9000 (klacicke image - ma prehravac mpg).

Pro tebe by bylo reseni, kdyby klasicky image IP400 mel nejaky prehravac, ktery by dokazal mpg. Pak by jsi mohl mit napr. Neumo na IP400 se 2 tunery a na jinych SD neco s enigmou.

_________________
IPbox400 :) : AB enigma, Dreambox8000 :) : OoZooN, IPbox99 :) : ABenigma
Parabola: Multibeam 85, Alix.3D3 Voyage linux, Dlink DNS-323, HTC Desire


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ASUS WL 500 gp
PříspěvekOdeslal: 14.Listopad 2008 - 11:51 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 05.Leden 2007 - 14:36
Příspěvky: 181
Poděkoval: 2 krát
A existuje mpg prehravac pro image s klasickym zakladem neenigmovym ?Mozna slon by vedel neco pro NEUMO ?
Vim, ze to motam porad dokola.

Jeste jsem tu nekde na foru natrefil na fotku externi USB SmartCard Reader
ted to nemuzu najit. Nevite, kde to koupit, nic jsem "nevygooglil" ...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ASUS WL 500 gp
PříspěvekOdeslal: 14.Listopad 2008 - 11:57 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 99 krát
USB reader nestaci - musi ho podporovat aj fw toho ruotera. Ak bude k tomu readeru aj nejake cd, neverim tomu,ze tam budu drivery pre router. V zasade palti - k ASUS dokupovat len take zariadenia, pre ktore vyvinul vyrobca,alebo este lepsie neof. podpora, ovladace. Router nieje PC s wind., kde je predinstalovanych ccca 75000 driverov.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ASUS WL 500 gp
PříspěvekOdeslal: 14.Listopad 2008 - 12:08 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 05.Leden 2007 - 14:36
Příspěvky: 181
Poděkoval: 2 krát
Jsem v tomhle tematu total LAMA, nekde jsem tu vycetl, ze je na OLEGove softu zprovozneni newcs, tak jsem predpokladal, ze do jednoho z USB portu je strcena USB ctecka se SMARTCARD, treba CZlinku


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ASUS WL 500 gp
PříspěvekOdeslal: 14.Listopad 2008 - 12:18 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 99 krát
ale ano, ide to,ale citacka musi byt Phoenix . napriklad citacka Infinity Phoenix uz nefunguje .

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ASUS WL 500 gp
PříspěvekOdeslal: 14.Listopad 2008 - 12:30 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 05.Leden 2007 - 14:36
Příspěvky: 181
Poděkoval: 2 krát
a ten phoenix se da jeste nekde sehnat ?


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 1744 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 13 4 5 6 788 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
cron
ellano.sk