e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 19.Září 2020 - 5:08

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 1744 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 588 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: ASUS WL 500 gp
PříspěvekOdeslal: 15.Prosinec 2007 - 15:01 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 29.Duben 2006 - 22:10
Příspěvky: 3664
satelitni prijimac: IPbox
Poděkováno: 3 krát
BLUEANT napsal:
Co sa tyka Nagry ak mas N2 kartu tak potrebujes krystal 3,68 a nie 3,57 ktory je tam standartne.
A musis vymenit ten 3,57 lebo ten 6MHZ sa pouziva aj na ine funkcie vo phoenixe.


Diky, vymenil jsem sutr a uz se karta nacita. Vysledku pokusu:

Newcs1.20 - karta jede

Newcs1.31 - karta jede, ale nacte se pouze pri zhurba kazdem druhem startu, na konci newcs
[ 14:59:19 ] [ Loader ] Card 1801 on port /dev/usb/tts/5 ready
[ 14:59:19 ] [ Loader ] Starting Newcamd Server on port 15001
[ 14:59:19 ] [ NewCS ] Ready to GO! :)
Segmentation fault

Newcs1.50 - karta jde , ale start newcs konci:
Segmentation fault

Takze nejlip se mi zda na openwrt newcs1.20 :(

_________________
IPbox400 :) : AB enigma, Dreambox8000 :) : OoZooN, IPbox99 :) : ABenigma
Parabola: Multibeam 85, Alix.3D3 Voyage linux, Dlink DNS-323, HTC Desire


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ASUS WL 500 gp
PříspěvekOdeslal: 12.Duben 2008 - 9:07 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 08.Duben 2008 - 20:37
Příspěvky: 112
satelitni prijimac: IP Box 910 HD
Místo/Bydliště: Valašské Meziříčí
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 2 krát
XWRT mám nahranou poslední verzi Kamikaze 7.09, ale nemůžu rozchodit net, mám připojení přes PPTP a nevím, jak to tam dohrát.

_________________
•PBox 910HD•PGI 1.3.0 flash•Enigma2 usb PKT 1.3.633/sdb1•Enigma2 usb PKT Nebula/sdb2•
•HDD 2.5" interní Samsung HM320JI 320GB•
•Motor SG-2100•
•ASUS RT-N16 Tomato•


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ASUS WL 500 gp
PříspěvekOdeslal: 12.Duben 2008 - 9:31 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 29.Duben 2006 - 22:10
Příspěvky: 3664
satelitni prijimac: IPbox
Poděkováno: 3 krát
ani se moc nedivim, pokud vim tak pro Asus 7.09 (kernel 2.4) je chybove a snad nebude nikdy opraveno. V druhe verzi kernel 2.6 nedokazu posoudit.
Nefunguje newcs server, takze pouzivam osvedceny Xwrt 0.9 /whiterussien/.

_________________
IPbox400 :) : AB enigma, Dreambox8000 :) : OoZooN, IPbox99 :) : ABenigma
Parabola: Multibeam 85, Alix.3D3 Voyage linux, Dlink DNS-323, HTC Desire


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ASUS WL 500 gp
PříspěvekOdeslal: 12.Duben 2008 - 12:25 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 08.Duben 2008 - 20:37
Příspěvky: 112
satelitni prijimac: IP Box 910 HD
Místo/Bydliště: Valašské Meziříčí
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 2 krát
Dík za info, už ho tam cpu.

_________________
•PBox 910HD•PGI 1.3.0 flash•Enigma2 usb PKT 1.3.633/sdb1•Enigma2 usb PKT Nebula/sdb2•
•HDD 2.5" interní Samsung HM320JI 320GB•
•Motor SG-2100•
•ASUS RT-N16 Tomato•


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ASUS WL 500 gp
PříspěvekOdeslal: 14.Duben 2008 - 12:58 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 08.Duben 2008 - 20:37
Příspěvky: 112
satelitni prijimac: IP Box 910 HD
Místo/Bydliště: Valašské Meziříčí
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 2 krát
Mám nahránou verzi Kamikaze 7.09 na WL500GP, k poskytovateli se připojuji přes PPTP. Nový firmware již má trochu vyřešenou podporu PPTP, ale ještě to potřebuje stáhnout nějaký baliček a zde je kámen úrazu. Abych nainstaloval pptp balíček, potřebuji být připojen, jenže to bez toho balíčku nelze, dočetl jsem se že balíčky lze instalovat i přímo z PC, nějaké návody jsem našel, ale vše je většinou pro OS Linux, který je pro mne velkou neznámou, jde instalovat balíček i z prostředí Windows? Popřípadě nastínil by mi někdo jak? Zkoušel jsem verzi WhiteRussian určenou pro PPTP, ta funguje bez problému, ale novější verze je vizuálně hezčí a propracovanější. Co se týče OS Linux, tak jsem vážně nováček, ale zdá se, že mě ten routr donutí Linux trochu naučit používat :).
Skrátka potřeboval bych poradil jak správně napsat v Putty cestu na stáhnutí balíčku z PC do routru, mohu na to použít příkaz wget C:/cesta/jmeno_balicku, nebo je na to jiný příkaz?

_________________
•PBox 910HD•PGI 1.3.0 flash•Enigma2 usb PKT 1.3.633/sdb1•Enigma2 usb PKT Nebula/sdb2•
•HDD 2.5" interní Samsung HM320JI 320GB•
•Motor SG-2100•
•ASUS RT-N16 Tomato•


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ASUS WL 500 gp
PříspěvekOdeslal: 14.Duben 2008 - 22:11 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 29.Duben 2006 - 22:10
Příspěvky: 3664
satelitni prijimac: IPbox
Poděkováno: 3 krát
zalezi co ti vsechno funguje, idelani pokud se dostanes do Asusu pres SFTP. Pak uz jen prekopirujes balicek do /tmp - prihlasis se treba pomoci putty /SSH/ do routru a napises prikazy:
cd /tmp
ipkg install balicek.ipk

_________________
IPbox400 :) : AB enigma, Dreambox8000 :) : OoZooN, IPbox99 :) : ABenigma
Parabola: Multibeam 85, Alix.3D3 Voyage linux, Dlink DNS-323, HTC Desire


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ASUS WL 500 gp
PříspěvekOdeslal: 15.Duben 2008 - 20:09 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 08.Duben 2008 - 20:37
Příspěvky: 112
satelitni prijimac: IP Box 910 HD
Místo/Bydliště: Valašské Meziříčí
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 2 krát
Tak jsem to zkoušel a nedostanu se do routr ani přes SFTP, ještě se s tím skusím nějak poprat.

_________________
•PBox 910HD•PGI 1.3.0 flash•Enigma2 usb PKT 1.3.633/sdb1•Enigma2 usb PKT Nebula/sdb2•
•HDD 2.5" interní Samsung HM320JI 320GB•
•Motor SG-2100•
•ASUS RT-N16 Tomato•


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ASUS WL 500 gp
PříspěvekOdeslal: 15.Duben 2008 - 21:15 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 08.Listopad 2006 - 11:52
Příspěvky: 1121
Poděkováno: 6 krát
To sftp nutne potrebuješ. Ako klienta vyskúšaj winscp. Neviem, či je v Kamikaze priamo (skontroluj inštalované balíčky), ale vo WhiteRussian tuším nie je a treba ho doinštalovať.
Ten wget ti nepôjde, iba ak by na PC bežal http server (to je jedna možnosť riešenia).
Ešte ma napadlo : to PC, na ktoré sa chceš pripojiť vidí internet ? Ak áno, tak aj router ho musí vidieť.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ASUS WL 500 gp
PříspěvekOdeslal: 16.Duben 2008 - 22:01 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 08.Duben 2008 - 20:37
Příspěvky: 112
satelitni prijimac: IP Box 910 HD
Místo/Bydliště: Valašské Meziříčí
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 2 krát
Děkuji za odpovědi, už mi to jede dle mých představ, nainstaloval jsem tam WhiteRussian, nejnovější verze je totožná s Kamikaze, ale zase mi nešlo se připojit, tak jsem se naštval, hodil jsem tam Olegův firm. tam jsem vše nastavil, síť mi bez problému najela, pak jsem si řekl, že skusím znova ten nevější White, přímo z Olegova firmweru, jsem provedl fleš, provedlo se vše v pořádku, dokonce zůstalo i nastavení a ke všemu mi jde i net :)). Teď jdu na instalaci USB disku, tiskárny.....

_________________
•PBox 910HD•PGI 1.3.0 flash•Enigma2 usb PKT 1.3.633/sdb1•Enigma2 usb PKT Nebula/sdb2•
•HDD 2.5" interní Samsung HM320JI 320GB•
•Motor SG-2100•
•ASUS RT-N16 Tomato•


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ASUS WL 500 gp
PříspěvekOdeslal: 17.Duben 2008 - 9:40 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 29.Duben 2006 - 22:10
Příspěvky: 3664
satelitni prijimac: IPbox
Poděkováno: 3 krát
Kdyz uz tady pretrasame Asus, tak konecne diky pomoci odborniku bezi CM9 karta. \:D/

Vysledkem jsem nadmiru spokojeny, rychlost prenosu z IPboxu se mi vic jak 2x zvysila puvodne kolisala mezi 500-900 kbajtu/s
ted bezi 1350-1420 a je to srovnatelne s kabelem - zadna slava IP400, ale je to realita. Dokonce mam ted pocit, ze mi wifi funguje lip nez pres kabel.

Ted se chystam k dalsimu brutalnejsimu zasahu, kde zas budu muset sehnat odbornou pomoc:
http://www.wl500g.info/showpost.php?p=8 ... stcount=30
http://oleg.wl500g.info/wl500gp_ram.html
http://forum.x-wrt.org/index.php/topic,657.0.html

Nejspis bude problem CPU, protoze pokud kopiruji, nahravam pres NFS tak jede na 100% :( .

_________________
IPbox400 :) : AB enigma, Dreambox8000 :) : OoZooN, IPbox99 :) : ABenigma
Parabola: Multibeam 85, Alix.3D3 Voyage linux, Dlink DNS-323, HTC Desire


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ASUS WL 500 gp
PříspěvekOdeslal: 24.Květen 2008 - 10:57 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17037
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 101 krát
dnes mi konecne dosiel ASUS. a vcul asko zistim verziu ???

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ASUS WL 500 gp
PříspěvekOdeslal: 24.Květen 2008 - 11:01 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 29.Duben 2006 - 22:10
Příspěvky: 3664
satelitni prijimac: IPbox
Poděkováno: 3 krát
v podstate bych mrk na krabici jestli je to v2. Nebo pres web rozhrani.

_________________
IPbox400 :) : AB enigma, Dreambox8000 :) : OoZooN, IPbox99 :) : ABenigma
Parabola: Multibeam 85, Alix.3D3 Voyage linux, Dlink DNS-323, HTC Desire


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ASUS WL 500 gp
PříspěvekOdeslal: 24.Květen 2008 - 11:16 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17037
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 101 krát
vld napsal:
v podstate bych mrk na krabici jestli je to v2. Nebo pres web rozhrani.

na krabici je prd- ziadna verzia a doma to kuknem. Inak - Made in China. vyrob. 04.2008.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ASUS WL 500 gp
PříspěvekOdeslal: 24.Květen 2008 - 22:35 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17037
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 101 krát
Tak a cez web sa toho o nejakej verzii tiez vela nedozviem. :( To by chcelo asi otvorit... Kde ma byt ta verzia ? na doske ?

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ASUS WL 500 gp
PříspěvekOdeslal: 25.Květen 2008 - 8:08 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 29.Duben 2006 - 22:10
Příspěvky: 3664
satelitni prijimac: IPbox
Poděkováno: 3 krát
tady jsou rozdily:
http://wiki.openwrt.org/OpenWrtDocs/Har ... /WL500GPV2
http://wiki.openwrt.org/TableOfHardware

nejake cteni na Koppel
http://koppel.cz/conferences/viewtopic. ... c&start=15
"V2 ma udajne vse integrovane a nema mini-pci sbernici a na ni wifi modul."

Firmware od Olega by mel mit uz podporu V2:
http://oleg.wl500g.info/

_________________
IPbox400 :) : AB enigma, Dreambox8000 :) : OoZooN, IPbox99 :) : ABenigma
Parabola: Multibeam 85, Alix.3D3 Voyage linux, Dlink DNS-323, HTC Desire


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ASUS WL 500 gp
PříspěvekOdeslal: 25.Květen 2008 - 8:37 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17037
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 101 krát
no slava ! ja nemam V2 :Yahoo!:
a dali mi k tomu aj 8 portovy switch asus. Neviem sice k comu mi to bude, ale mam to :D

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ASUS WL 500 gp
PříspěvekOdeslal: 25.Květen 2008 - 8:49 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 29.Duben 2006 - 22:10
Příspěvky: 3664
satelitni prijimac: IPbox
Poděkováno: 3 krát
v tom pripade muzes klidne zacit s X-wrt whiterussian nebo Kamikatze - pokud by jsi mel Phoenixe a chtel zkouset Chameleona 2 :D http://x-wrt.org/
taky muzes prepajet pameti - ten muj je asi definitivne mrtvej - ani s overenyma chipama se nerozjel. ](*,) ](*,)

_________________
IPbox400 :) : AB enigma, Dreambox8000 :) : OoZooN, IPbox99 :) : ABenigma
Parabola: Multibeam 85, Alix.3D3 Voyage linux, Dlink DNS-323, HTC Desire


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ASUS WL 500 gp
PříspěvekOdeslal: 25.Květen 2008 - 8:50 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 08.Listopad 2006 - 11:52
Příspěvky: 1121
Poděkováno: 6 krát
To revis:
Máš šťastie pretože Koppel dočasne stiahol podporu V2 a mojim kolegom sa síce na V2 podarilo rozchodiť kamikaze, ale bez wifi.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ASUS WL 500 gp
PříspěvekOdeslal: 25.Květen 2008 - 9:08 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17037
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 101 krát
To ja mam uplne ine ciele. Ma to dva USB porty. Do jedneho citacka (samozrejme), ale na druhom chcem rozchodit modem HUAWEI (PPP), tak dufam,ze pamat bude stacit. Musi byt miesto na driver modemu aj na newcs. A ked nie - ide sa pamat pridavat.
Este som nezistil,ako je to s podporou u X-wrt a PPP modemu.
Uz v noci som si vsimol,ze nejako rozhaveny :D
Chudak ASUS -cakaju ho tazke dni :lol:

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ASUS WL 500 gp
PříspěvekOdeslal: 25.Květen 2008 - 9:18 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 08.Listopad 2006 - 11:52
Příspěvky: 1121
Poděkováno: 6 krát
Na tie 2 veci (modem a newcs) by mala stačiť. Ak nie, máš možnosť strčiť USB kľúč a inštalovať naň. Ja mám newcs na kľúči.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 1744 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 588 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
cron
ellano.sk