e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 11.Prosinec 2019 - 7:07

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 125 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 13 4 5 6 7 Další
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 12.Prosinec 2011 - 23:41 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 18.Září 2007 - 22:13
Příspěvky: 198
Herkis napsal:
Tak oprav ještě oscam.server na 0D96. Změna services je nutná, protože ...když se podíváš do oscam.services, dojde ti to.


myslis riadok caid? mam 0D96 a stale rovnako


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 12.Prosinec 2011 - 23:43 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 09.Listopad 2006 - 21:27
Příspěvky: 1341
Místo/Bydliště: Jablonec n.N.
Ne, řádek services a ještě si přečti edit na předchozí stránce.

_________________
VU+ DUO, VU+ DUO2, Zgemma H9.2H


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Prosinec 2011 - 0:03 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 18.Září 2007 - 22:13
Příspěvky: 198
Herkis napsal:
Ne, řádek services a ještě si přečti edit na předchozí stránce.

[reader]
label = lower
description =
enable = 1
protocol = internal
device = /dev/sci0
key =
password =
pincode = none
readnano =
services = upc
resetcycle = 0
smargopatch = 0
showcls = 10
fallback = 0
logport = 0
caid = 0D02
boxid =
fix9993 = 0
rsakey =
ins7e =
force_irdeto = 0
boxkey =
atr =
ecmwhitelist =
detect = cd
nagra_read = 0
mhz = 500
cardmhz = 357
ident =
chid =
class =
aeskeys =
showcls = 10
group = 1
emmcache = 1,2,31
blockemm-unknown = 0
blockemm-u = 0
blockemm-s = 0
blockemm-g = 0
saveemm-unknown = 0
saveemm-u = 0
saveemm-s = 0
saveemm-g = 0
blockemm-bylen =
lb_weight = 100
savenano =
blocknano =
ccchop = 0
deprecated = 0
audisabled = 0
auprovid =
ndsversion = 0
ratelimitecm = 0
ratelimitseconds = 0
cooldown = 0,0


[[reader]
label = upper
description =
enable = 1
protocol = internal
device = /dev/sci1
key =
password =
pincode = none
readnano =
services = skylink_ice
resetcycle = 0
smargopatch = 0
showcls = 10
fallback = 0
logport = 0
caid = 0D96
boxid =
fix9993 = 0
rsakey =
ins7e =
force_irdeto = 0
boxkey =
atr =
ecmwhitelist =
detect = cd
nagra_read = 0
mhz = 500
cardmhz = 357
ident =
chid =
class =
aeskeys =
showcls = 10
group = 1
emmcache = 1,2,1
blockemm-unknown = 0
blockemm-u = 0
blockemm-s = 0
blockemm-g = 0
saveemm-unknown = 0
saveemm-u = 0
saveemm-s = 0
saveemm-g = 0
blockemm-bylen =
lb_weight = 100
savenano =
blocknano =
ccchop = 0
deprecated = 0
audisabled = 0
auprovid =
ndsversion = 0
ratelimitecm = 0
ratelimitseconds = 0
cooldown = 0,0


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Prosinec 2011 - 0:19 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 18.Září 2007 - 22:13
Příspěvky: 198
Zistil som ze:
- ak prepnem na kanal zo Skylinku vypnem-zapnem box nic mi neide, ani upc
- ak prepnem na kanal z upc, vypnem-zapnem, ide mi upc
- ak si v oscame pozriem READERS mam tam len lower co je spodna upc.
-zapnem box, ide mi kanal na upc, prepnem na kanal zo skylinu v oscame sa objavy:
2011/12/13 0:14:46 10118390 c ipbox400 (0D96&000004/1F42/80:1D90): rejected group (155 ms) (0 of 0) - TV Prima (no matching reader)

mozno to nic nezamena...


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Prosinec 2011 - 0:36 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 09.Listopad 2006 - 21:27
Příspěvky: 1341
Místo/Bydliště: Jablonec n.N.
Máš tam dvě levé závorky u reader. V tom je docela dost velký problém. :D

_________________
VU+ DUO, VU+ DUO2, Zgemma H9.2H


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Prosinec 2011 - 22:13 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 18.Září 2007 - 22:13
Příspěvky: 198
Herkis napsal:
Máš tam dvě levé závorky u reader. V tom je docela dost velký problém. :D

Len pred nedavnom som prisiel zo sluzobky a ked som si toto precital skoro ma je..o!! Taka pi...ovina!!! Mam svoje roky tak asi ani zrak nesluzi a preto som to prehliadol, samozrejme po oprave je vsetko OK.
Ako som dalej zistil, oproti inym co sa trapili s oscamom tomu "mojmu" jednoducho trvalo cca 4 hodiny kym sa rozbehol. Takze som nic extra neurobil, len oscam si dal nacas.
Dakujem vsetkym za pomoc, dufam ze mi box bude dalsich par rokov sluzit bez nutnosti zasahu. Ja som len uzivatel, nie expert, tak sa ospravedlnujem ak som mal obcas dlhe vedenie a nerozumel som veciam ktore su pre Vas mozno uplne "normalne". Este raz dik.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Prosinec 2011 - 22:48 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 09.Listopad 2006 - 21:27
Příspěvky: 1341
Místo/Bydliště: Jablonec n.N.
Tak ať ti to ještě nějaký pátek funguje. Prostě u počítačů a u těchto linuxových mašin (což je taky malý počítač) platí, že neodpustí ani tu nejmenší prkotinu. Chce to jenom trpělivost a když se něco hned nedaří, radši to na chvíli odložit, projít se třeba na čerstvém vzduchu, pak se k tomu vrátit.

_________________
VU+ DUO, VU+ DUO2, Zgemma H9.2H


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Leden 2012 - 10:11 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 18.Září 2007 - 22:13
Příspěvky: 198
Zdravim. Minuly som tu riesil oscam a mam v suvislosti s nim mensi problem. Ak si totiz zacnem z boxu stahovat nejaku nahravku, skylink karta mi zamrzne a v oscame sa objavy:

2012/01/09 9:46:33 1011C528 c ipbox400 (0D96&000004/1F41/80:936E): timeout (9624 ms) - TV Markíza
2012/01/09 9:46:34 10118370 r ERROR in IO_Serial_Write u=-1676 to_send=5 (errno=0 Success)
2012/01/09 9:46:34 10118370 r ERROR in IO_Serial_Read (errno=0 Success)
2012/01/09 9:46:34 10118370 r Error processing ecm for caid 0D96, srvid 1F41 (servicename: TV Markíza) on reader upper.
Toto samozrejme zmizne hned ako zrusim kopirovanie ale aj tak musim box restartnut.
Pouzivam PCEditor a priemo prevadzam nahravky do mpeg-u. Da sa s tym nieco urobit alebo mam prestat pouzivat pceditor. ale napr. cez total commander mi kopirovanie neide....


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Leden 2012 - 16:59 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 09.Listopad 2006 - 21:27
Příspěvky: 1341
Místo/Bydliště: Jablonec n.N.
To se mi objevuje občas taky. Podezřívám, že to souvisí s vysokým zatížením procesoru a že pak pravděpodobně není schopen včas ošetřit nějakou komunikaci s čtečkou. Připoj se přes telnet k boxu a spusť z rootu top - uvidíš, jak je procesor zatížený. Ujisti se, že máš v oscamu vypnutá logování a nemáš spuštěné nějaké zbytečnosti. Parametr nice nedávej na méně než =-10. V menu boxu si nastav epg na "zmiechane epg" - po pár minutách po přeladění přestane box posílat emm.

Já jsem vždy nahrávky stahoval jako stream ts - bez konverze na mpeg. Podívej se na můj letitý návod tady v sekci - je tam snad odkaz na DDC nebo podobný šikovný program, který umožňuje přístup přes ftp a telnet. Pokud nechceš použít ten projectX k převodu ts na mpg, můžeš použít makeps (myslím, že se tak jmenuje).

_________________
VU+ DUO, VU+ DUO2, Zgemma H9.2H


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Únor 2012 - 9:06 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 18.Září 2007 - 22:13
Příspěvky: 198
Zdravim vsetkych. Mam pretrvavajuci mensi problem s oscammom. Casto mi pada, zamrza. Pomoze bud restart samotneho oscamu alebo vypnutie-zapnutie boxu. Moze mi niekto poradit? Ked som doma nieje problem restartnem oscam a je vsetko ok. Ale zena mi pili usi ze ked nie som doma su v pr....li a pod. Kto je zenaty to pozna :-) Dik za pomoc.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Únor 2012 - 15:02 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 09.Listopad 2006 - 21:27
Příspěvky: 1341
Místo/Bydliště: Jablonec n.N.
Bylo by dobré, kdybys připomněl, jaký máš image, kartu, oscam atp. - nebo si to dej do podpisu. Jestli si to tu někde už psal, nepočítej s tím, že někdo bude luštit tvé předchozí příspěvky, aby to zjistil. :)

_________________
VU+ DUO, VU+ DUO2, Zgemma H9.2H


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Únor 2012 - 18:10 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 18.Září 2007 - 22:13
Příspěvky: 198
Sorry. IP422S nie rel.3, neumo slon 2.13.7 + util+emu, karty starsia UPC a Skylink vymena. OSCAM 1.20-unstable_svn build #6059


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Únor 2012 - 20:16 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 09.Listopad 2006 - 21:27
Příspěvky: 1341
Místo/Bydliště: Jablonec n.N.
Nainstaluj poslední verzi od black_ship - ppc old. Ta mi běží na ipbox400 bez jediného pádu už 15 dní - od 1. instalace. Emm filtry jsou funkční, mám tam teď karty 0d0f a 0d02.

P.S. Vím, že jsme to spolu dávali nějak dokupy, ale už si nic nepamatuji. :D

_________________
VU+ DUO, VU+ DUO2, Zgemma H9.2H


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Březen 2012 - 17:37 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 18.Září 2007 - 22:13
Příspěvky: 198
Zdravim. Sorry. IP422S nie rel.3, neumo slon 2.13.7 + util+emu, karty starsia UPC a Skylink vymena. OSCAM 1.20-unstable_svn build #6059
Dnes mi prestala ist Skylink ICE karta v oscmae vidim len toto.
2012/03/14 17:22:26 10118370 r Error processing ecm for caid 0D96, srvid 13F1 (servicename: 0D96:13F1 unknown) on reader upper.
2012/03/14 17:22:26 1011C878 c ipbox400 (0D96&000004/13F1/80:EFF4): not found (93 ms) by upper - 0D96:13F1 unknown
Pouzivam starsi oscam aj ked mrzne, lebo na ten od black-ship si netrufam. Je tam len jeden subor s ktorym neviem co a nerad by som zostal bez obrazu. Dik za radu.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Březen 2012 - 20:18 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 09.Listopad 2006 - 21:27
Příspěvky: 1341
Místo/Bydliště: Jablonec n.N.
Tak oscamu od black_shipa se nemusíš vůbec bát. :)
Ve verzi ppc_old je to dnes jediný novější oscam, který na tomto boxu běhá. Ty nemáš irdeto kartu, tak to je úplně bez problémů. Mám teď na ipb400 oscam od black_shipa v6448 test6c a běží mi už 4 dny v kuse bez zámrzu (box vypínám jen do standby).

Prostě se připoj k boxu do adresáře /var/emu (třeba pomocí DCC nebo RCC). Oscam shoď (přes menu+8), současný můžeš zazálohovat pro jistotu přímo na boxu (přejmenuj jej třeba na oscam.ok nebo oscam.old, prostě jak chceš), hoď tam tu novou verzi, přejmenuj na oscam (nebo přesně tak, jak se jmenuje tvůj současný oscam), zkontroluj atributy (755 nebo 777) a spusť oscam (pomocí menu + číslo, na kterém máš oscam).

K tomu problému s kartou - je možné, že máš nějakou verzi oscamu, která má problém s emm instrukcemi a neprojdou ti na kartu zápisy. Dá se říci, že každá verze, která je odjinud, než tady z fóra, bude mít problém se zápisy.

Je dost pravděpodobné, že výše uvedeným postupem s novým oscamem vyřešíš oba problémy.

_________________
VU+ DUO, VU+ DUO2, Zgemma H9.2H


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Březen 2012 - 20:59 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 18.Září 2007 - 22:13
Příspěvky: 198
Tak som sa teda odhodlal a zmenil som ten oscam. UPC mi ide bez problemov, skylink stale nie. Nastala tam zmena, prikladam screen, predtym tam to "ERROR (no entitlements)" nebolo. Dik.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Březen 2012 - 22:23 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 09.Listopad 2006 - 21:27
Příspěvky: 1341
Místo/Bydliště: Jablonec n.N.
Stáhni konfigy z adresáře /var/tuxbox/config, zpakuj je, a dej je sem na fórum.

Nejdříve se podívej na nastavení čteček (readers), jestli tam nemáš moc vysoké kmitočty - stačí takové, jako na obrázku.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
VU+ DUO, VU+ DUO2, Zgemma H9.2H


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Březen 2012 - 22:30 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 09.Listopad 2006 - 21:27
Příspěvky: 1341
Místo/Bydliště: Jablonec n.N.
Ještě jedna věc. Pokud jsou frekvence v pořádku, zkus vytáhnout kartu skylink, cca 10 sec. počkej a znovu ji zasuň.

_________________
VU+ DUO, VU+ DUO2, Zgemma H9.2H


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Březen 2012 - 22:33 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 18.Září 2007 - 22:13
Příspěvky: 198
Kmitocty v hernej citacke, ke je skylink, mam 500 a 357 kedze aj v oscam.server mam pre hornu citacku nastavene tieto hodnoty. Ostatne idem vyskusat.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 20.Červenec 2012 - 10:07 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 18.Září 2007 - 22:13
Příspěvky: 198
Zdravim. Som tu opat. Takze IP420, neumo slon7, najnovsi oscam od black-ship, 2 karty UPC a Skylink ICE.
Do predvcera vsetko OK, odvtedy mi neide Skylink a v oscame mi pise toto:
2012/07/20 09:29:12 1012EE18 c ipbox400 (0D96&000004/0000/13F1/80:8586): not found (84 ms) by upper - 0D96:13F1 unknown
Vyskusal som vsetko co som tu nasiel, dnes som nahral najnovsi oscam a stale nic. Podotykam ze som nic nerobil, az ked mi Skylink vypadla.A UPC mi ide bez problemov.Dik


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 125 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 13 4 5 6 7 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk