e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 15.Prosinec 2019 - 12:47

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 125 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 57 Další
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 11.Prosinec 2011 - 16:03 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
1: oscam.conf - ano rozsah
2: caid- to jednoducho musis vediet, aku kartu mas, aku kartu popripade zdielas. UPC stara je 0D02, a ICE vymena je 0D96
3:
Kód:
[account]
user                          = home
pwd                           = home
group                         = 1,2
au                            = 1
caid                          = 0D96

[account]
user                          = home2
pwd                           = home2
group                         = 1,2
au                            = 1
caid                          = 0D02,0D96

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Prosinec 2011 - 16:20 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 09.Listopad 2006 - 21:27
Příspěvky: 1341
Místo/Bydliště: Jablonec n.N.
Stáhni si oscam odtud: viewtopic.php?p=374908#p374908 .
Konfigurační soubory dej do odpovídajících adresářů. Soubory oscam a menu4.sh musí mít atributy 755, ostatní 644. Skylink kartu dej nahoru, tu druho dolů a poběžíš. Pokud máš ice kartu a ne irdeto, můžeš ještě navíc změnit v nastavení horní čtečky (oscam.server) toto: místo 0624 dej 0D96, vypni force irdeto. V souboru oscam.dvbapi změň P: 0624 1 na P: 0D96 1.

Edit: Revis byl (jako obvykle :D ) rychlejší, tak si teď vyber.
Pro 0D96 oprav ještě v oscam reader toto:
Kód:
mhz                           = 600
cardmhz                       = 600

na
Kód:
mhz                           = 500
cardmhz                       = 357

_________________
VU+ DUO, VU+ DUO2, Zgemma H9.2H


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Prosinec 2011 - 17:44 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 18.Září 2007 - 22:13
Příspěvky: 198
Vyskusal som oba sposoby ale nic. Ak stalcim na DO cervene tlacitko v scriptoch mam pod menu2 ccam a pod 4 mgcam+newcs. Nechapem.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Prosinec 2011 - 17:47 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 09.Listopad 2006 - 21:27
Příspěvky: 1341
Místo/Bydliště: Jablonec n.N.
oscam ti běží? zjistíš to přes webif.

_________________
VU+ DUO, VU+ DUO2, Zgemma H9.2H


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Prosinec 2011 - 17:59 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 18.Září 2007 - 22:13
Příspěvky: 198
Neviem ci som na to isiel dobre ale ak som v telnete dal prikaz "ps" vo vypise som videl mgcam,newsc,ccam ale nikde oscam.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Prosinec 2011 - 18:12 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 09.Listopad 2006 - 21:27
Příspěvky: 1341
Místo/Bydliště: Jablonec n.N.
To ti toho běží nějak moc najednou. Postupoval jsi podle toho, co jsem ti napsal? Všechny soubory z toho downloadu dej do stejných adresářů, zvol si nějakou volnou pozici na spouštěcí skript - v tom dowloadu je menu4.sh, takhle mi to na neumo/slon nejvíce vyhovovalo. Pokud chceš jinou, tak to překopíruj např na menu1.sh změn atributy na 755. Je nutné, aby i oscam měl atributy 755, jinak se nespustí. Ostatní musí mít atributy alespoň 644. Do menu8.sh (standardně v neumo/slon ukončení všech emu) přidej na konec řádku, který začíná kilall, oscam. Potom dej pro jistotu menu+ 8, potom spusť oscam - menu a č. toho skriptu.

Zkontroluj např. přes telnet, jestli běží. Přes webif (ip adresa boxu:8888), uživatel a heslo je tuším standardní root/relook, můžeš doladit nastavení oscamu.

_________________
VU+ DUO, VU+ DUO2, Zgemma H9.2H


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Prosinec 2011 - 21:44 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 18.Září 2007 - 22:13
Příspěvky: 198
Tak som to vsetko urobil odznova a:
1. v telnete vidim dake riadky aj s oscamom
/var/data/plugins/emu/oscam -b -r 2 -c /var/data/tuxbox sa opakuje viackrat
2. napriek tomu ze dam stop all emu bezi aj mgcamd a newcs - nemoze to byt problem?
3. hoci som nechal subor menu4.sh tak ako bol a skopiroval ho tam kam patri ak spustim menu+4 vypisuje mi ze sa spusta mgcamd+newcs (to co tam bolo povodne)
Zatial tma, neviem ako dlho by malo trvat kym prejdu zapisy.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Prosinec 2011 - 22:55 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 09.Listopad 2006 - 21:27
Příspěvky: 1341
Místo/Bydliště: Jablonec n.N.
podívej se do adresáře scripts. Opravuji to, co jsem psal výše - menu8.sh je pouze symlink na skript STOP_ALL_EMU v kterém je asi toto (takhle to mám já):
Kód:
#!/bin/sh

killall -9 camd3 CCcam capmtserver emuctl evocamd gbox mgcamd newcs rdgd oscam
sleep 3
touch /tmp/gbox.kill
rm -f /var/bin/init.d/4.1.sh


ten skript (STOP_...) je použit i ve skriptu menu4.sh před spuštěním oscamu.

Zkontroluj, jestli máš ty skripty správně. Zkus spustit ten skript z telnetu, uvidíš, jestli tam není nějaká chyba.

Mgcamd a newcs by neměly běžet zároveň s oscamem, pokud nemáš jistotu, že se nebudou hádat (v tém případě by určitě neměly být spuštěny).

To, co ti hlásí box v okně při spuštění přes menu+4 je v souboru menulist.txt v adresáři scripts. Stačí to zeditovat.

_________________
VU+ DUO, VU+ DUO2, Zgemma H9.2H


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Prosinec 2011 - 23:11 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 18.Září 2007 - 22:13
Příspěvky: 198
Urobil som a:
mgcamd a newcs uz asi neide newcs sa tam objavuje uz len v riadku bin/newcs -c bin/newcs.xml
2. mam uplnu tmu ani UPC a ni vymena :-(


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Prosinec 2011 - 23:20 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
zasadna vec - na citacku moze vzdy pristupovat len jeden proces . Jasne,ze ked killnes newcs (a to nemas killnute, lebo stale tam je spusteny ) , tak potom musis napriklad oscam spustit, aby obsadil /dev/sci01 a pouzil ho.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Prosinec 2011 - 23:27 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 18.Září 2007 - 22:13
Příspěvky: 198
OK. ale ako killnem ten newcs ked stop all emu nezabera? Napriek tomu ze ho zvilim newcs stale bezi.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Prosinec 2011 - 23:36 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
sak si to sprav inak - dopis si do toho start/stop scriptu osobitne aj :
killall newcs

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Prosinec 2011 - 23:37 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 12.Listopad 2006 - 14:44
Příspěvky: 160
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 2 krát
Sagron napsal:
OK. ale ako killnem ten newcs ked stop all emu nezabera? Napriek tomu ze ho zvilim newcs stale bezi.


např. killall newcs
spíš je otázkou, zdali po restartu boxu opět newcs nenaběhne, pokud ano je potřeba najít script, který ho spouští ikdyž byl zadán stop all emu

_________________
SHOWBOX-Vitamin, HDBOX FS-7119HD, Parabola offset 120/140, rozsah družic 80E až 45W, mini ITX - Linux server, Desktop PCLinuxOS


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Prosinec 2011 - 23:43 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 18.Září 2007 - 22:13
Příspěvky: 198
ok takze sa to asi podarilo, newcs uz nebezi ide len oscam. Ako dlho trva asi kym prejdu zapisy? ci mam cakat alebo radsej ist spat :-)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Prosinec 2011 - 23:44 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
sak , ak ho ma v autostarte, tak jasne ze sa spusti , to potom editovat priamo subor s automatickym startom . ja si uz nepamatam nazov, ale bol na to osobitny subor .
na ice do minuty pridu zapisy - len par krat prepni program a mas to tam .

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 12.Prosinec 2011 - 0:00 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 18.Září 2007 - 22:13
Příspěvky: 198
bezi len oscam
/var/data/plugins/emu/oscam -b -r 2 -c /var/data/tuxbox/co

a len UPC, vymena stale tma. Neviem mozno je to nepodstatne ale newcs a mgcamd isli z var/emu ...
Dnes to uz asi necham tak. Zatial ide aspon uPC. Dik vsetkym za pomoc, este ju budem potrebovat.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 12.Prosinec 2011 - 15:58 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 18.Září 2007 - 22:13
Příspěvky: 198
Zdravim. Takze oscam bezi, upc ide ale na vymene stale tma.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 12.Prosinec 2011 - 17:16 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 09.Listopad 2006 - 21:27
Příspěvky: 1341
Místo/Bydliště: Jablonec n.N.
A co vidíš přes webif, když se připojíš k oscamu?

_________________
VU+ DUO, VU+ DUO2, Zgemma H9.2H


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 12.Prosinec 2011 - 18:22 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 18.Září 2007 - 22:13
Příspěvky: 198
Herkis napsal:
A co vidíš přes webif, když se připojíš k oscamu?

Nic nakolko webif nespustim (http://ip boxu:8888).Pozeral som len cez DCC tam mam vo viacerych riadkoch
/var/data/plugins/emu/oscam -b -r 2 -c /var/data/tuxbox


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 12.Prosinec 2011 - 18:43 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 09.Listopad 2006 - 21:27
Příspěvky: 1341
Místo/Bydliště: Jablonec n.N.
A přečetl sis něco o oscamu nebo čekáš, až ti to tady někdo všechno řekne? Člověče, jestli nedokážeš ani spustit webif, tak radši ten linuxový box prodej. Použij tlačítko hledat tady na foru, webif oscamu je stejný pro všechny boxy.

Nejdříve spusť webif, pak udělej log, ten přilož k příspěvku a pak uvidíme, co s tím je.

_________________
VU+ DUO, VU+ DUO2, Zgemma H9.2H


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 125 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 57 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk