AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)
http://ab-forum.info/

Neumo-2.13.6
http://ab-forum.info/viewtopic.php?f=18&t=3753
Stránka 21 z 22

Autor:  nimor [ 24.Listopad 2008 - 14:42 ]
Předmět příspěvku:  Po prepnuti seka obraz

Nikde som sa o tomto nedocital preto sa chcem o tom zmienit. Po prepnuti na iny kanal mi obraz v priebehu asi piatich sekund seka. Nemam na mysli klasicke kockatenie ake je pri slabom signale, ale obraz proste na zlomok sekundy postoji. Toto seknutie sa zopakuje 3 alebo 4 krat. Prve postojenie obrazu je najdlhsie /priblizne pol sekundy/ postupne sa doba seknutia skracuje az ide obraz plynule. Zvuk sa prehrava v poriadku. Neviem ci sa jedna o zavadu alebo je to normalne s konfiguciou aku mam v podpise.

Autor:  slon [ 24.Listopad 2008 - 14:47 ]
Předmět příspěvku:  Re: Po prepnuti seka obraz

nimor napsal:
Nikde som sa o tomto nedocital preto sa chcem o tom zmienit. Po prepnuti na iny kanal mi obraz v priebehu asi piatich sekund seka. Nemam na mysli klasicke kockatenie ake je pri slabom signale, ale obraz proste na zlomok sekundy postoji. Toto seknutie sa zopakuje 3 alebo 4 krat. Prve postojenie obrazu je najdlhsie /priblizne pol sekundy/ postupne sa doba seknutia skracuje az ide obraz plynule. Zvuk sa prehrava v poriadku. Neviem ci sa jedna o zavadu alebo je to normalne s konfiguciou aku mam v podpise.

Nie je to normalne. Ci je 2.5'' disk kompatibilny, zistis az postupom casu. Ak nemas chyby na disku (skus dat opravit particie), moze to byt nie celkom dobrou kompatibilitou HDD.

Autor:  nimor [ 24.Listopad 2008 - 16:39 ]
Předmět příspěvku:  Re: Po prepnuti seka obraz

slon napsal:
nimor napsal:
Nikde som sa o tomto nedocital preto sa chcem o tom zmienit. Po prepnuti na iny kanal mi obraz v priebehu asi piatich sekund seka. Nemam na mysli klasicke kockatenie ake je pri slabom signale, ale obraz proste na zlomok sekundy postoji. Toto seknutie sa zopakuje 3 alebo 4 krat. Prve postojenie obrazu je najdlhsie /priblizne pol sekundy/ postupne sa doba seknutia skracuje az ide obraz plynule. Zvuk sa prehrava v poriadku. Neviem ci sa jedna o zavadu alebo je to normalne s konfiguciou aku mam v podpise.

Nie je to normalne. Ci je 2.5'' disk kompatibilny, zistis az postupom casu. Ak nemas chyby na disku (skus dat opravit particie), moze to byt nie celkom dobrou kompatibilitou HDD.

Ale mne to robilo aj na povodnom 3.5" HDD. Ten obraz mi trha pri kazdom prepnuti programu. / aj ked program nenahravam a ani time shift nepouzivam/ Pripada mi to ako keby procesor nestihal a trva mu chvilu kym sa ustali po prepnuti na iny kanal.

Autor:  nimor [ 24.Listopad 2008 - 17:37 ]
Předmět příspěvku:  Re: Neumo-2.13.6

Tak ze to robi EMU...Nekodovane programy netrhaju. Ale preco to trha iba mne???..aj ked musim uznat ze trhanie si nevsimnem vzdy. Vela krat je po preputi staticky obraz, a nie vzdy to trha aj ked je obraz dynamicky..

Autor:  slon [ 02.Únor 2009 - 9:36 ]
Předmět příspěvku:  Re: Neumo-2.13.6

Do downloadu som dal image Neumo_2_13_6_slon_6 a EMU pre image.

Autor:  uherektomas [ 02.Únor 2009 - 12:45 ]
Předmět příspěvku:  Re: Neumo-2.13.6

tak jsem si to nahral mam 422 r3 meljsem tam image Neumo_2_13_6_slon_5

po nahraní pres usb mi to pise na obrazovce: the format of storeddbepg.dat database is diferentfrom the current programś database

mam tam volbu :
1. resetthe databaze all epg datawill be erased

když ji dam tak se primač restartuje a je to tam znova

prosím co mám dělat roba mě roztrhne! :unknown: :unknown:

Autor:  slon [ 02.Únor 2009 - 13:20 ]
Předmět příspěvku:  Re: Neumo-2.13.6

uherektomas napsal:
tak jsem si to nahral mam 422 r3 meljsem tam image Neumo_2_13_6_slon_5

po nahraní pres usb mi to pise na obrazovce: the format of storeddbepg.dat database is diferentfrom the current programś database

mam tam volbu :
1. resetthe databaze all epg datawill be erased

když ji dam tak se primač restartuje a je to tam znova

prosím co mám dělat roba mě roztrhne! :unknown: :unknown:

Take nieco sa objavi, ked ma EPG databaza iny format, ako by mala mat. Ale ona ma ten isty format. Prebehlo flashovanie v poriadku? Ako vyberas tu volbu? Stlacil si 1?

Autor:  uherektomas [ 02.Únor 2009 - 13:32 ]
Předmět příspěvku:  Re: Neumo-2.13.6

jo vybiram 1 flesovani probehlo bez chyby

ted jsem spatky nahral 5 ta se rozlela v pohode a zase 6 a ten samy problem
:unknown:

Autor:  uherektomas [ 02.Únor 2009 - 13:53 ]
Předmět příspěvku:  Re: Neumo-2.13.6

tu volbu jsem vybiral aj šipkou a pak ok aj zmačknutim čísla1 je to furt stejne

Autor:  uherektomas [ 02.Únor 2009 - 14:13 ]
Předmět příspěvku:  Re: Neumo-2.13.6

skusil jsem to naflashovat po tretí a 6 se rozjela pohodě takže netusim kde se stala chyba

Autor:  Georgii [ 06.Únor 2009 - 11:36 ]
Předmět příspěvku:  Re: Neumo-2.13.6

Prosím o pomoc! Mám v IPbox422 nejnovější Enigmu a chtěl bych kvůli využití 2xtunerů použít Neuoma-slona. Samozřejmě mi to nejde nabootovat - našel jsem následující, ale jsem z toho jelen:
"Ak na image s Enigmou, najskor uboot z downloadu pre 2.17 (pre rel.3), potom image"
Můžete mi někdo popsat co mám konkrétně udělat,abych něco nepo...?

Autor:  trabuco [ 06.Únor 2009 - 12:55 ]
Předmět příspěvku:  Re: Neumo-2.13.6

Georgii napsal:
Prosím o pomoc! Mám v IPbox422 nejnovější Enigmu a chtěl bych kvůli využití 2xtunerů použít Neuoma-slona. Samozřejmě mi to nejde nabootovat - našel jsem následující, ale jsem z toho jelen:
"Ak na image s Enigmou, najskor uboot z downloadu pre 2.17 (pre rel.3), potom image"
Můžete mi někdo popsat co mám konkrétně udělat,abych něco nepo...?


Stahni si uboot verze 2.17 je v download. Musís tam nejprve dostat booloader 1.1.1 protože enigma používa boot 1.2.0. já jsem to řesil tak, že jsem tam dal celý originální soft DGS 2.17. Ten stahnes taky na foru, nebo na http://www.satupdate.net je to soubor AB_IPBox400s_2.17_usb_all.zip. Nahraj image pres Flash tools taktéž ke stažení zde i na satupdate. Po instalaci restart a můžes tam dat Neumo Slona. Pozor musís nahrat nejprve IMAGE NEumo_Slon_5 až potom tam můžes dát Neumo_slon_6.

Autor:  tira [ 22.Červenec 2009 - 9:40 ]
Předmět příspěvku:  Re: Neumo-2.13.6

zdravím nainstaloval jsem neumo_slon_5 a nevím co dál s EMU je tu popiska kam co překopírovat a zasekl jsem se na spuštění
3. Spustit /var/data/plugins/install-emu.sh

nevím kde ho spustit :(

Autor:  revis [ 22.Červenec 2009 - 21:28 ]
Předmět příspěvku:  Re: Neumo-2.13.6

Pripoj sa do boxu cez Telnet a napis presne to ,co si uviedol, teda : /var/data/plugins/install-emu.sh a stlac enter na klavesnici.
Tomu sa hovori spustit.

Autor:  tira [ 23.Červenec 2009 - 8:58 ]
Předmět příspěvku:  Re: Neumo-2.13.6

aha dekuju

Autor:  Diamant [ 02.Srpen 2009 - 14:16 ]
Předmět příspěvku:  Re: Neumo-2.13.6

Už dávno som s boxami nič nerobil. Jednému prestala chodiť sieť, tak som tam nahral originálny image 2.17. Napokon sa ale ukázalo, že bol vadný switch. Tak som sa chcel vrátiť Neumo 2.13.6 Slon 6 a ani za svet sa mi to nedarí. Nahrám na 2.17 image Neumo 2.13.6 a na to ešte image 2.13.6 Slon 6 a po zapnutí vidím len úvodnú obrazovku a na displeji POWER ON. Skúšal som stláčať OK na DO aj na prednom paneli niekoľko krát, ale nič sa nedeje. Skúsil som aj preinštalovanie a to isté. Neviete, kde robím chybu?

Autor:  revis [ 02.Srpen 2009 - 15:08 ]
Předmět příspěvku:  Re: Neumo-2.13.6

musis sledovat obrazovku hned po zapnuti prijimaca. Minimalne verzia databazy bude nekompatibilna- to sa pyta aj hned pri starte. ak nepovolis zmenu databazy - nenastartuje. (volba1 pri starte)

Autor:  Diamant [ 02.Srpen 2009 - 21:22 ]
Předmět příspěvku:  Re: Neumo-2.13.6

Dík za odpoveď. Ale na obrazovke nič nevidno, len úvodný obrázok. Ale napokon som postláčal na DO snáď všetko a rozbehlo sa to.

Mám ale ešte 2 problémy:

1) Ani za svet neviem rozbehať NewCS. Vymenil som newcamd.list a newcs.xml za moje osvedčené a nastavené a stále mám v NewCS len tých dvoch predvolených userov. Viem, že pre voľbu 4 sa ten súbor nachádzal kdesi inde (tuším v bin) a tam nejde prepísať. Ale netuším, ako sa to napokon dalo napraviť.

2) Nedarí sa mi podľa návodu vytvoriť súbor /var/.csstandby aby sa po warm vypnutí prijímača nevypol NewCS. Skúšal som v telnete zadať echo > /var/.csstandby ako aj echo>/var/.csstandby a nič. Kde robím chybu?

Autor:  revis [ 03.Srpen 2009 - 9:20 ]
Předmět příspěvku:  Re: Neumo-2.13.6

Ta uvodna obrazovka sa zobrazi len raz- takze si ju jednoducho prepasol. :D
/var/.csstandby adresar /var/ je editovatelny. tam sa da vytvorit cokolvek - otazne je ,ci to bude fungovat. Ako editor pouzi pspad, alebo aplikaciu v RCC- volba ftp a pridat texovy subor.
ak to co vytvoris ma byt nieco spustitelne- malo by to mat atribut 755 .
Otazne je, aky adresar /var/ pouziva box- ten na ktory natrafis tak lahko, urcite nie. A asi je uz aj preplneny- preto tam nic nemozes nove pridat. Ked budes citat dalej- dozvies sa aj preco.
Ak si neistaloval celkom korektne slonove image- mas dva krat rovnake adresare. Vo flash aj na HDD. Prijimac pravdepodobne cita tie z HDD, ale ty sa pokusas editovat tie, co su vo /var/ - v korenovom adresary. Noze pohladaj skutocne pouzivany /var/ - ale na HDD a tam men parametre.
Dlho ti ale to image bezchybne fungovat nebude- vela chyb si spravil - hned na zaciatku.

Autor:  smilan [ 08.Srpen 2012 - 6:30 ]
Předmět příspěvku:  Re: Neumo-2.13.6

Zdravim

Potrebujem nastavit box tak aby pri standby rezime ( warm alebo dgs original) mi vyplo tociaci sa HDD.

Pouzivam 400s ako server tak ten hdd dost rusi


Dakujem

Ps timeshift som vypol ale to nepomohlo

Stránka 21 z 22 Všechny časy jsou v UTC+02:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/