e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 01.Říjen 2020 - 14:55

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 423 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 522 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Neumo-2.13.6
PříspěvekOdeslal: 06.Říjen 2007 - 16:56 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 07.Leden 2007 - 21:37
Příspěvky: 674
Místo/Bydliště: Košice
Poděkováno: 1 krát
Našiel som ale nový baug u N 2.13.6. Odkedy mám tento image, tak je už priamo pri prehrávaní v boxe posunutý obraz a zvuk. Pri spracovaní to nejako extra nevadí, ono sa mi to beztak vždy v Dub-e posunulo a musel som to spasovať, ale aj tak.

Inak som meral nepresnosť hodín a dospel som k záveru, že mi denne meškajú v oboch boxoch 400S o 13,67s / deň. Tak idem napraviť to EPG na SL podľa Slonovho doporučenia a hneď aj odskúšam Slonov "naprávač času".

Edit: EPG som napravil a to Maďarské EPG sa konečne stratilo. Sláva!


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo-2.13.6
PříspěvekOdeslal: 08.Říjen 2007 - 8:56 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 30.Leden 2007 - 9:12
Příspěvky: 587
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
Diamant napsal:
Našiel som ale nový baug u N 2.13.6. Odkedy mám tento image, tak je už priamo pri prehrávaní v boxe posunutý obraz a zvuk. Pri spracovaní to nejako extra nevadí, ono sa mi to beztak vždy v Dub-e posunulo a musel som to spasovať, ale aj tak.

Inak som meral nepresnosť hodín a dospel som k záveru, že mi denne meškajú v oboch boxoch 400S o 13,67s / deň. Tak idem napraviť to EPG na SL podľa Slonovho doporučenia a hneď aj odskúšam Slonov "naprávač času".

Edit: EPG som napravil a to Maďarské EPG sa konečne stratilo. Sláva!

Posum casu som si nevsimol, ale tych chyb tam je viac (v 2.13.5 ich bolo menej) a niektore su kriticke. Napr.:
- ak nahravas a stlacis "stop" a nasledne vyberies volbu "zrusit", IPBox skolabuje
- ak prave image zapisuje do epg databazy a stlacis "OK", trva velmi dlho, kym sa objavi menu so zoznamom programov a niektore EPG sa objavi az po opatovnom nacitani zoznamu programov
- ak sa pri nahravani stlaci na DO "POWER OFF" a o chvilu opat, obraz je 16:9 (aj ked v menu je nastavene 4:3)
- stava sa, ze prijimac sa nevypne uplne, na display zostane svietit "CLEAN DB" a predny display prestane uplne reagovat
- pri vypnuti IPBoxu na chvilu predny display zostane prazdny (medzi "CLEAN DB" a zobrazenim casu)
- pixelacia je vacsia ako u 2.13.5
Ale v celku sa mi ten image paci, priniesol vela zaujimavych vylepseni. Pokusim sa nieco s tymi chybami urobit (ako mi cas dovoli).


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo-2.13.6
PříspěvekOdeslal: 11.Říjen 2007 - 21:40 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 07.Leden 2007 - 21:37
Příspěvky: 674
Místo/Bydliště: Košice
Poděkováno: 1 krát
Ja som žiadne neštandardné kroky nerobil, ale to Clean DB sa už stalo občas aj mne pri vypnutí. Ale už neplánujem prechod späť na N 2.13.5, radšej si počkám, až tento pomerne vydarený image vylepšia a potom to už dúfam bude to pravé orechové.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo-2.13.6
PříspěvekOdeslal: 14.Říjen 2007 - 19:53 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 07.Leden 2007 - 21:37
Příspěvky: 674
Místo/Bydliště: Košice
Poděkováno: 1 krát
Takže chybyčky sa potvrdzujú, už som narazil na problém, kedy počas nahrávania stlačím tlačidlo STOP a potom zvolím zrušiť. Nasleduje reboot prístroja. Čo je horšie, práve sa mi stalo čosi podobné po stlačení obálky, teda zoznamu nahrávok. Došlo k rebootu a neustále píše POWER ON, po stlačení tlačidla ON prístroj nabehol. Skúsil som ho normálne vypnúť a skončil prei cleaning disk a pomohlo len vypnutie sieťovým vypínačom. Nasledujúce zapnutie už nevyšlo, prijímač ostáva visieť na POWER ON. Toto sa mi snáď ešte so žiadnym image nestalo. Takže ten prechod na N 2.13.5 nevidím zase až tak nereálny :(


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo-2.13.6
PříspěvekOdeslal: 15.Říjen 2007 - 8:10 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 30.Leden 2007 - 9:12
Příspěvky: 587
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
Diamant napsal:
Takže chybyčky sa potvrdzujú, už som narazil na problém, kedy počas nahrávania stlačím tlačidlo STOP a potom zvolím zrušiť. Nasleduje reboot prístroja. Čo je horšie, práve sa mi stalo čosi podobné po stlačení obálky, teda zoznamu nahrávok. Došlo k rebootu a neustále píše POWER ON, po stlačení tlačidla ON prístroj nabehol. Skúsil som ho normálne vypnúť a skončil prei cleaning disk a pomohlo len vypnutie sieťovým vypínačom. Nasledujúce zapnutie už nevyšlo, prijímač ostáva visieť na POWER ON. Toto sa mi snáď ešte so žiadnym image nestalo. Takže ten prechod na N 2.13.5 nevidím zase až tak nereálny :(

Dalsia chyba:
- pri nahravani na oba tunery sucasne a skonceni nahravania jedneho tunera sa uz nahravanie druheho neukoncilo v naplanovanom case - nahraval stale a nahravanie sa nedalo ukoncit tlacitkom "stop", lebo v zobrazenom dialogu pre ukoncenie nahravania bola iba volba "zrusit". Toto sa nestalo vzdy - tusim len vtedy, ked sa prijimac prebudil z warm vypnuteho stavu a predtym, ako zacal nahravat na 2. tuner (pocas nahravania na 1. tuner) sa DO parkrat preplo na iny program.
Pracujem na odstraneni chyb tohto image, ale nemam to este uplne hotove (je to velmi narocne na cas). Tu chybu pri zruseni nahravania (ked rebootoval IPBox) som uz odstranil a tiez zopar dalsich. Ak bude zaujem, mozem dat upravenu verziu image do downloadu (neviem, kedy to dokoncim uplne).


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo-2.13.6
PříspěvekOdeslal: 15.Říjen 2007 - 14:19 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 07.Leden 2007 - 21:37
Příspěvky: 674
Místo/Bydliště: Košice
Poděkováno: 1 krát
Ja by som o tú opravenú verziu mal jednoznačne záujem, lebo ten štandardný N 2.13.6 neoplýva stabilitou.

Inak po tej vcerajsej prihode som dnes zistil, ze sa nic nenahralo. Otestoval som disky, bez chyb. Hladal som vsade moznu pricinu, lebo plan nahravok nebol prazdny a zaznamy spravne. Napokon sa chyba nasla, datum sa totalne rozhodil, ale cas na pocudovanie ostal spravny.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo-2.13.6
PříspěvekOdeslal: 17.Říjen 2007 - 19:37 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 09.Únor 2007 - 18:04
Příspěvky: 14
s tym datumom som si to uz vsimol aj ja. obcas sa prestavi na uplne iny. a este nechapem, akym zazrakom sa na stavuje doba trvania nahravky, ked sa spusti nahravanie rucne tlacitkom. raz mi to nahrava dve hodiny a niekedy zase len pol hodinu. a ked si to nevsimnem, tak ma ide porazit, ked si nahram len pol hodinu z filmu, pokial pozeram na druhom tunery iny.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo-2.13.6
PříspěvekOdeslal: 18.Říjen 2007 - 7:58 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 30.Leden 2007 - 9:12
Příspěvky: 587
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
kukino napsal:
s tym datumom som si to uz vsimol aj ja. obcas sa prestavi na uplne iny. a este nechapem, akym zazrakom sa na stavuje doba trvania nahravky, ked sa spusti nahravanie rucne tlacitkom. raz mi to nahrava dve hodiny a niekedy zase len pol hodinu. a ked si to nevsimnem, tak ma ide porazit, ked si nahram len pol hodinu z filmu, pokial pozeram na druhom tunery iny.

Datum sa prestavi vtedy, ked nebol riadne ukonceny beh systemu (havaruje, vypadok prudu,...). Ked stlacis "REC" na DO:
- program ma EPG -> je ponuknuta volba nahravania do konca programu a 2 hodiny
- program nema EPG -> nahravanie je pol hodinu, kazdym dalsim stlacenim sa prida polhodina (mozes to vidiet na informacnom paneli v dolnej casti obrazovky)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo-2.13.6
PříspěvekOdeslal: 18.Říjen 2007 - 15:46 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 10.Leden 2007 - 21:00
Příspěvky: 9
Pridam aj ja dalsi BUG :shock: - nezobrazuje datovy tok pri v rozhlasovych staniciach, zobrazi sa posledna hodnota z naposledy sledovanej TV stanice...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo-2.13.6
PříspěvekOdeslal: 18.Říjen 2007 - 17:26 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 09.Únor 2007 - 18:04
Příspěvky: 14
slon napsal:
Datum sa prestavi vtedy, ked nebol riadne ukonceny beh systemu (havaruje, vypadok prudu,...). Ked stlacis "REC" na DO:
- program ma EPG -> je ponuknuta volba nahravania do konca programu a 2 hodiny
- program nema EPG -> nahravanie je pol hodinu, kazdym dalsim stlacenim sa prida polhodina (mozes to vidiet na informacnom paneli v dolnej casti obrazovky)


dik, moc si mi pomohol. a este otazka, funguje to EPG na slovlink. nejak sa mi to nepodarilo rozbehat :thankyou:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo-2.13.6
PříspěvekOdeslal: 18.Říjen 2007 - 18:21 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 07.Leden 2007 - 21:37
Příspěvky: 674
Místo/Bydliště: Košice
Poděkováno: 1 krát
Mne funguje, stiahni si poslednu verziu EPG na SL od Slona.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo-2.13.6
PříspěvekOdeslal: 19.Říjen 2007 - 22:13 
Offline
Registrovaný
Registrovaný
Avatar uživatele

Registrován: 24.Září 2007 - 12:48
Příspěvky: 9
Ja mam problem s pouzivanim vitualneho dialkoveho ovladaca ... Predtym som pouzival Hl verzie ... a dnes po prechode na tuto neviem vobec webove ovladanie rozchodit ... zda sa mi, ako keby bol uplne mrtvy port. Pokusam sa telnetnut na danu ipcku na port 81 a nedostavam ziadnu odpoved ...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo-2.13.6
PříspěvekOdeslal: 19.Říjen 2007 - 22:17 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17037
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 101 krát
a ma webove rozhranie nainstalovane? Myslim Neumo 2.3,16

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo-2.13.6
PříspěvekOdeslal: 19.Říjen 2007 - 22:25 
Offline
Registrovaný
Registrovaný
Avatar uživatele

Registrován: 24.Září 2007 - 12:48
Příspěvky: 9
to je otazka asi na vacsieho borca, ako som ja ..


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo-2.13.6
PříspěvekOdeslal: 19.Říjen 2007 - 22:39 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17037
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 101 krát
bajo napsal:
to je otazka asi na vacsieho borca, ako som ja ..

mam teraz enigmu,tak neviem povedat - dojde slon - on to vie presne.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo-2.13.6
PříspěvekOdeslal: 19.Říjen 2007 - 22:41 
Offline
Registrovaný
Registrovaný
Avatar uživatele

Registrován: 24.Září 2007 - 12:48
Příspěvky: 9
hm, dufam ze to pojde rozchodit, tento image si mi zda ako najpodarenejsi .. lenze pouzivam niekolko tv a nerad by som sa vracal k inemu, ked v tomto som si v podstate nakonfiguroval vsetko, ako som chcel ...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo-2.13.6
PříspěvekOdeslal: 19.Říjen 2007 - 23:01 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17037
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 101 krát
Ten zazrak,co tam musi byt sa vola geckov web interface (dufam,ze som to dobre napisal). Proste tam musi byt niekde adresar www a mat nejaky obsah. V tom adresary musia mat vsetky subory atribut 755- ked pisem vsetky-myslim vsetky- takze aj subory v podadresaroch,alebo ked chces - vnorene. Na jednu verziu neuma existovalo rozsirenie,ktore riesilo problem web interface. Neviem ci existuje aj na tuto verziu. To ozaj slon najlepsie vie. Ale viem,ze geckov web interface sa dal doinstalovat - aj rucne,akurat ta zmena atributov je dost pracna :D Teraz uz vies, co to potrebujes (co hladat) a kde by to malo byt.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo-2.13.6
PříspěvekOdeslal: 20.Říjen 2007 - 22:03 
Offline
Registrovaný
Registrovaný
Avatar uživatele

Registrován: 24.Září 2007 - 12:48
Příspěvky: 9
revis, vdaka .. tvoj navod pomohol ... po nekonecnom googleni a hladani nejakeho geckov fajlu som nakoniec pouzil prednastaveny link v IPboxe na fantacy team, kde som nasiel geckov pohodeny :D - zadal som v pc do browsera prednastavenu adresu z IPBoxu, stiahol geckov 1.05 .. rozpakoval v pc, cez ftp narval do /var/data/www a zmenil atributy ... a ono to funguje :D


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo-2.13.6
PříspěvekOdeslal: 25.Říjen 2007 - 12:08 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 07.Leden 2007 - 21:37
Příspěvky: 674
Místo/Bydliště: Košice
Poděkováno: 1 krát
Slon - rád by som sa opýtal, či si nejako nepochodil s úpravou toho image N 2.13.6, nakoľko je faktom, že pixelácia je vyššia ale hlavne mi značne vadí, že už pri prehrávaní záznamu priamo v boxe je obraz a zvuk citeľne posunutý. Tak zvažujem, či počkať na Neumoslona 2.13.6, alebo sa vrátiť k neumoslonovi 2.13.5.

A ešte by som sa rád opýtal, či už niekto skúšal ten Relook_Support_Image? Čo to vlastne je? Opravený image 2.13.6, alebo jeaký dodatok? Inštaloval to niekto?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo-2.13.6
PříspěvekOdeslal: 25.Říjen 2007 - 12:48 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 30.Leden 2007 - 9:12
Příspěvky: 587
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
Diamant napsal:
Slon - rád by som sa opýtal, či si nejako nepochodil s úpravou toho image N 2.13.6, nakoľko je faktom, že pixelácia je vyššia ale hlavne mi značne vadí, že už pri prehrávaní záznamu priamo v boxe je obraz a zvuk citeľne posunutý. Tak zvažujem, či počkať na Neumoslona 2.13.6, alebo sa vrátiť k neumoslonovi 2.13.5.

A ešte by som sa rád opýtal, či už niekto skúšal ten Relook_Support_Image? Čo to vlastne je? Opravený image 2.13.6, alebo jeaký dodatok? Inštaloval to niekto?

Postupne sa snazim chyby odstranovat. Je ich dost, k pixelacii som sa este ani nedostal (posledna odstranena chyba - nefunkcnost rezervacie cez "FILES" na DO). To bude urcite najvacsi problem (zdrojov pixelacie moze byt vela), ak sa mi aj nieco podari odstranit, bude to nejaku dobu trvat. Sledoval som zatazenie procesora (prikaz "top" v telnete) - pri tomto image bezi velmi casto na 100%, co urcite sposobuje posun zvuku voci obrazu a moze to sposobovat aj zvysenu pixelaciu. Myslim, ze je tu nejaky problem v EPG module.
Co sa tyka Relook_Support_Image a podobnych image, staci si precitat popis odstranenych chyb (ak je prilozeny). Nedostatky jednotlivych verzii image su zname a pokial v popise image nie je informacia o odstraneni tychto chyb (aspon niektorych), podla mna nema vyznam image skusat.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 423 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 522 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk