e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 14.Prosinec 2019 - 2:37

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 423 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 117 18 19 20 21 22 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Neumo-2.13.6
PříspěvekOdeslal: 03.Červen 2008 - 13:01 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 30.Leden 2007 - 9:12
Příspěvky: 587
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
vld napsal:
ale co vlastne se musi upravovat , to je otazka - je jinak rozdelena pamet? Neslo by proste jen nahrat uboot 1.1.1 a dohrat all_noboot image Neumo 2.13.6 ? Ted jsem to zjednodusil jak to jen slo :) , ale je to vlastne myslenka postupneho poskladani all_image - uboot je, ted uz jen welcom_kernel_root_db nebo jak se presne oznacuje.
Otazka vlastne je, co zabranuje pouzit starsi image nez 2.17 , uboot to podle me nebude.

PS:
Dokazu si to predstavit vyzkouset s enigmou - najhraji na svuj starsi box enigmu nekdy z roku 2007 udelam zalohu oblasti mtd7 all_noboot - pomoci mkdnimg udelam all_noboot image, ktere pujde nahrat pres Flashtools.
V IP400 rel.3 nahraji uboot 1.2.0 pro rel.3 a nasledne pomoci Flashtools mnou upravene starsi all_noboot image, nez je uvedeno na stitku. A co se stane, nejspis nepujde :) , nejspis. Proc to neudelam - nemam IP400rl.3 , nezahravam si ze zarukou - predpokladam, ze vyrobce dobre vedel proc stitek dava.

Ak by to bol len u-boot, asi by stacilo urobit flash Neumo 2.13.6 image a potom hned flash u-boot - bez restartu (povodny u-boot prepisat novym), jeden flash po druhom. Myslim, ze by nebolo treba spajat casti do image. Musel by to niekto vyskusat, kto ma IP400 rel.3 . Ale je tu asi riziko poskodenia hardware.


Naposledy upravil(a) slon dne 03.Červen 2008 - 13:37, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo-2.13.6
PříspěvekOdeslal: 03.Červen 2008 - 13:10 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
Mozno sa staci spytat dovozcu. Ak bude chciet -odpovie. Ak nie -dnes to nieje problem. IPbox uz funkciami a cenou davno nieje jediny . Su aj lepsie, lacnejsie a s lepsou podporou prijimace. Falosnou loajalitou k znacke sa problem ipboxu nevyriesi.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo-2.13.6
PříspěvekOdeslal: 04.Červen 2008 - 8:06 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 29.Duben 2006 - 22:10
Příspěvky: 3663
satelitni prijimac: IPbox
Poděkováno: 2 krát
dotaz byl zaslan uvidime.
Znovu jsem se dival na popis Neumo 2.13.6 a je tam podpora rel.2 - noveho tuneru.
Neumo-2.13.6_ReleaseNotes
-------------------------
I: new feature or improvement
-------------------------
I: Relook now supports new tuner introduced in recent models.
Uboot existuje, takze se nechame prekvapit.

_________________
IPbox400 :) : AB enigma, Dreambox8000 :) : OoZooN, IPbox99 :) : ABenigma
Parabola: Multibeam 85, Alix.3D3 Voyage linux, Dlink DNS-323, HTC Desire


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo-2.13.6
PříspěvekOdeslal: 04.Červen 2008 - 23:33 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 24.Duben 2008 - 23:48
Příspěvky: 47
tak som to vyskusal, mam IP422 rel.3, nahral som img neumo a za tym uboot, rel3. Nefunguje to prijimac sa zapne a po 10sec. sa vypne a blika led. po znovunahrati enigmy prijimac funguje tak ako predtym, takze HW nie je poskodeny. Ak ma niekto nejake napady, sem s nimi ja to odskusam.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo-2.13.6
PříspěvekOdeslal: 04.Červen 2008 - 23:40 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
Neviem preco riskujes...
Neumo ano ,ale u-boot na klasicke image pre rel.3 . Nepojde to, takze to ani nemusis skusat. A neriskuj. :)
Pre rel3 nebude velmi dlho nove klasicke image.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo-2.13.6
PříspěvekOdeslal: 05.Červen 2008 - 16:09 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 24.Duben 2008 - 23:48
Příspěvky: 47
riskujem preto, lebo 422 rel.3 sa mi javi ako kopa šrotu. myslim si aj tak že ho ťažko hardwarovo poškodiť zmenou softwaru. Stale je tu jtag ktory vie opraviť vymazany bootloader. A keď je v rel.3 použity iny hw, prip ine pamate a procesory tak si myslim ze maximalne nebude sediet adresacia pamati, pripadne iná inštrukčná sada v procesori. ale tym prijimač fyzicky nepoškodim.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo-2.13.6
PříspěvekOdeslal: 05.Červen 2008 - 16:29 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
Principialne spravne, ale vyrobca taji ,co vsetko zmenil. A potom, sw je riadene aj napajanie kompnentov -aspon niektore su .
Kopa srotu.. Neocakavam DGS 2.18 . Taka verzia uz proste nebude. Teraz su in HD stroje, ktore vychadzaju von bez pouzitelneho sw. Ja osobne som cakal,ze IPbox dopadne ako Atari. Ziadne zmeny a doladovanie uz len sw . Abcom to vzal z druhej strany . HW zmeny a sw ziadny. A aby to chudak zakaznik nemal tak jednoduche - stary sw nieje mozne pouzit.
Tak teraz neviem - vsadili sme na zleho kona, alebo kon zdochyna . Co je horsie ?

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo-2.13.6
PříspěvekOdeslal: 13.Červenec 2008 - 20:03 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 14.Červenec 2007 - 10:10
Příspěvky: 101
satelitni prijimac: AB IPBox 400S
Místo/Bydliště: Děčín
Zdravim, mam mensi problem s istalaci Neumoslon 4. Poridil jsem novej HDD a nejak to nemuzu spojezdit, muj postup : Nahraju origo soft, vlozim HDD a naformatuju, pote nahraji Neumoslon normal, vse nastavim v menu. Pak nahraju Neumoslon 4 a po nem do var/data/plugins soubory Emu.rar a install-emu.sh ( zde zmenim atributy na 775). Dam to nainstalit a rcc vypise OK. Pote dam cold restart a chci vlest do var/key abych tam nahral klice ale odkaz se vubec neotevre. Uz jsem to delal 3x vsechny istalace, ale porad to nejede. Kde delam chybu, dik za radu

_________________
IPBox 400s Neumo 2.13.6 Slon 6


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo-2.13.6
PříspěvekOdeslal: 14.Červenec 2008 - 13:36 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 30.Leden 2007 - 9:12
Příspěvky: 587
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
marseli napsal:
Zdravim, mam mensi problem s istalaci Neumoslon 4. Poridil jsem novej HDD a nejak to nemuzu spojezdit, muj postup : Nahraju origo soft, vlozim HDD a naformatuju, pote nahraji Neumoslon normal, vse nastavim v menu. Pak nahraju Neumoslon 4 a po nem do var/data/plugins soubory Emu.rar a install-emu.sh ( zde zmenim atributy na 775). Dam to nainstalit a rcc vypise OK. Pote dam cold restart a chci vlest do var/key abych tam nahral klice ale odkaz se vubec neotevre. Uz jsem to delal 3x vsechny istalace, ale porad to nejede. Kde delam chybu, dik za radu

var/key neexistuje, spravne ma byt /var/keys/


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo-2.13.6
PříspěvekOdeslal: 14.Červenec 2008 - 14:31 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 30.Leden 2007 - 9:12
Příspěvky: 587
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
Pridal som do downloadu Emu_Neumo_2_13_6_slon_5 a Neumo_2_13_6_slon_5_usb_kernel_root.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo-2.13.6
PříspěvekOdeslal: 14.Červenec 2008 - 14:37 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
len pre rel.2 a starsie ? ak ano , aj to tam, prosim ta, uved.
A vecer to vyskusam, co za zazrak to je :D

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo-2.13.6
PříspěvekOdeslal: 14.Červenec 2008 - 23:14 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 05.Únor 2007 - 18:50
Příspěvky: 45
Slon: Díky moc za další úpravy. Hlavně díky za jpg plugin, na ten jsem dlouho čekal. Dalo by se někde vypnout roztahování jpg? Když mám např. fotku na výšku, tak se dost poškodí.
Jinak už dříve jsem narazil na problém s plánováním nahrávek přes web. Jak jsme teď nahrával novou verzi, vyměnil jsem při té příležitosti disk a znovu instaloval Neumo 2.13.6, pak Slon_5 a EMU_5. Problém s plánováním nahrávek stále trvá. Vyberu na webu v seznamu programů pořad, kliknu na kameru, parametry se mi přenesou do plánovače a dám uložit. V IPBOXU se nic nestane a na webu plán vidím, ale nesmím obnovit stránku. Jakmile dám upravit a plán uložim znovu, zapíše se do IPBOXU. Jakmile dám ale obnovit stránku na webu žádný plán nevidím, v boxu ale je.
Dělám někde chybu? Ve fóru se psalo, že to v pohodě funguje.
Díky za info a ještě jednou díky Slonovi za skvělou práci.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo-2.13.6
PříspěvekOdeslal: 21.Červenec 2008 - 11:29 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 30.Leden 2007 - 9:12
Příspěvky: 587
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
revis napsal:
len pre rel.2 a starsie ? ak ano , aj to tam, prosim ta, uved.
A vecer to vyskusam, co za zazrak to je :D

Image je len pre rel.2 a starsie.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo-2.13.6
PříspěvekOdeslal: 21.Červenec 2008 - 11:41 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 30.Leden 2007 - 9:12
Příspěvky: 587
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
zahii napsal:
Slon: Díky moc za další úpravy. Hlavně díky za jpg plugin, na ten jsem dlouho čekal. Dalo by se někde vypnout roztahování jpg? Když mám např. fotku na výšku, tak se dost poškodí.
Jinak už dříve jsem narazil na problém s plánováním nahrávek přes web. Jak jsme teď nahrával novou verzi, vyměnil jsem při té příležitosti disk a znovu instaloval Neumo 2.13.6, pak Slon_5 a EMU_5. Problém s plánováním nahrávek stále trvá. Vyberu na webu v seznamu programů pořad, kliknu na kameru, parametry se mi přenesou do plánovače a dám uložit. V IPBOXU se nic nestane a na webu plán vidím, ale nesmím obnovit stránku. Jakmile dám upravit a plán uložim znovu, zapíše se do IPBOXU. Jakmile dám ale obnovit stránku na webu žádný plán nevidím, v boxu ale je.
Dělám někde chybu? Ve fóru se psalo, že to v pohodě funguje.
Díky za info a ještě jednou díky Slonovi za skvělou práci.

Roztahovanie sa da vyriesit pridanim okrajov obrazku do konfiguracneho suboru. Ale to Ti nepomoze, lebo okraje budu potom pridane na vsetky fotografie, aj na tie, ktore su na sirku. Do pluginu by bolo treba doprogramovat citanie nejakeho konfiguracneho suboru pre jednotlive foto subory zvlast.
Na otazku webinterface som odpovedal v inom vlakne.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo-2.13.6
PříspěvekOdeslal: 25.Srpen 2008 - 8:24 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 09.Leden 2007 - 18:59
Příspěvky: 289
satelitni prijimac: IPBox 400S
Dá sa v tomto image rozbehať internetové rádio ?

_________________
Gigablue HD 800 Solo


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo-2.13.6
PříspěvekOdeslal: 25.Srpen 2008 - 13:04 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 30.Leden 2007 - 9:12
Příspěvky: 587
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
bibibo napsal:
Dá sa v tomto image rozbehať internetové rádio ?

Ak mas pri image verzie 5 nainstalovane EMU a ... pre ten image, je tam aj plugin shoutcast.plugin. Nie som jeho tvorcom a nemam ho ani vyskusany (len som ho kompiloval) ale mal by sluzit na pocuvanie internetoveho radia.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo-2.13.6
PříspěvekOdeslal: 25.Srpen 2008 - 13:32 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
Ten shoucast plugin si mozes vyskusat aj sam. Ked si v PC naisntalujes JetAudio 7.1.1 , mozes si spustit vlastny stream (tlacidlo JetCast) a potom experimentovat s ipboxom v lokalnej sieti.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo-2.13.6
PříspěvekOdeslal: 26.Srpen 2008 - 21:56 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 09.Leden 2007 - 18:59
Příspěvky: 289
satelitni prijimac: IPBox 400S
Tak ten shoutast plugin som nerozbehal. Keď spustím cez tento plugin rádio tak mi zamrzne celý box a musím ho natvrdo vypnúť.

_________________
Gigablue HD 800 Solo


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo-2.13.6
PříspěvekOdeslal: 26.Srpen 2008 - 22:17 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
Pamat - mas dostatok? A kde ti uklada cash? urcil si mu to, sedi predprogramovane umiestnenie s relanou poziciou? format? *.pls? Nie vsetky zvladnu *.pls, niekde treba *.m3u. Spusti shoucast cez telnet s vypisom a uvidis, na akej chybe zastane.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo-2.13.6
PříspěvekOdeslal: 26.Srpen 2008 - 22:27 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 09.Leden 2007 - 18:59
Příspěvky: 289
satelitni prijimac: IPBox 400S
revis napsal:
Pamat - mas dostatok? A kde ti uklada cash? urcil si mu to, sedi predprogramovane umiestnenie s relanou poziciou? format? *.pls? Nie vsetky zvladnu *.pls, niekde treba *.m3u. Spusti shoucast cez telnet s vypisom a uvidis, na akej chybe zastane.

Nemám šajnu kde ukladá cash. Ako sa dá určiť pozícia cash ? Jediné čo som spravil je, že som pridal do list_shoutcast.txt parametre internetového rádia. Je tam súbor formátu m3u.

_________________
Gigablue HD 800 Solo


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 423 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 117 18 19 20 21 22 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk