e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 29.Leden 2020 - 21:27

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 423 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 522 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Neumo-2.13.6
PříspěvekOdeslal: 26.Září 2007 - 8:24 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 30.Leden 2007 - 9:12
Příspěvky: 587
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
Problemy s epg - ja tento image nemam nainstalovany, takze len cisto teoreticky - robili ste import starsej databazy alebo ste skenovali programy nanovo?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo-2.13.6
PříspěvekOdeslal: 26.Září 2007 - 8:37 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 99 krát
slon napsal:
Problemy s epg - ja tento image nemam nainstalovany, takze len cisto teoreticky - robili ste import starsej databazy alebo ste skenovali programy nanovo?

Nanovo skenovane. Aspon ja -neexportujem .

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo-2.13.6
PříspěvekOdeslal: 26.Září 2007 - 12:09 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 05.Únor 2007 - 18:50
Příspěvky: 45
revis napsal:
slon napsal:
Problemy s epg - ja tento image nemam nainstalovany, takze len cisto teoreticky - robili ste import starsej databazy alebo ste skenovali programy nanovo?

Nanovo skenovane. Aspon ja -neexportujem .

Ja taky - nový scan. Ale včera večer už to vypadalo líp. EPG se chytlo všude. Nevím, jestli ho už vysílají i na Nově na CSLinku, ale tam jsme ho měl taky. Jen občasná ta maďarština (AXN, HBO2,..), ale možná taky zmizí :D


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo-2.13.6
PříspěvekOdeslal: 27.Září 2007 - 8:02 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 23.Červen 2007 - 19:32
Příspěvky: 12
Je třeba při přechodu z Neumo 2.13.5 na 2.13.6 provádět formát disku? Nerad bych přišel o pár nahrávek.

_________________
IPBox 400s Neumo 2.13.6


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo-2.13.6
PříspěvekOdeslal: 27.Září 2007 - 11:14 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 99 krát
Steve_CZ napsal:
Je třeba při přechodu z Neumo 2.13.5 na 2.13.6 provádět formát disku? Nerad bych přišel o pár nahrávek.

nie

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo-2.13.6
PříspěvekOdeslal: 27.Září 2007 - 11:56 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 07.Leden 2007 - 21:37
Příspěvky: 674
Místo/Bydliště: Košice
Poděkováno: 1 krát
Ja som zase DB len prekopíroval a ono si ju previedlo na v 1.20, ale to EPG vyskúšam a uvidíme. Nejako som tomu nevenoval pozornosť (a ani nebolo kedy). Prechádzal som z HL 2.16 a formátovať tiež nebolo treba (prechod z 2.13.5 na svojich boxoxh ešte len plánujem).

Zahii - to program name in CH list nebude náhodou zobrazovanie aj názvu programu ak sa program prepína v pravom hornom rohu? Lebo doteraz tam bolo vždy len číslo a teraz už sa tam zobrazuje číslo a názov.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo-2.13.6
PříspěvekOdeslal: 27.Září 2007 - 15:03 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 05.Únor 2007 - 18:50
Příspěvky: 45
V pravém rohu mám název jen při zapnutí. Jakmile pak přepnu, tak pravý roh nic neukazuje. Myslím, že by se to ukázalo, kdybych jedním tunerem nahrával a přepnul na druhý. V levo pak vidím LIVE a REC a mozna v pravo bude ten název. Myslím si to, protože při zapnutí vidím levou i pravou stranu. Ještě na to kouknu.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo-2.13.6
PříspěvekOdeslal: 27.Září 2007 - 17:21 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 17.Duben 2007 - 23:07
Příspěvky: 32
Pani, skusili ste ci funguje interna citacka v tomto image? Nerad by som prisiel o Skylink ked som uz do neho investoval :D .


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo-2.13.6
PříspěvekOdeslal: 27.Září 2007 - 18:04 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 99 krát
Druss napsal:
Pani, skusili ste ci funguje interna citacka v tomto image? Nerad by som prisiel o Skylink ked som uz do neho investoval :D .

funguju - na IPBOX 400 -obe.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo-2.13.6
PříspěvekOdeslal: 27.Září 2007 - 20:11 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 07.Leden 2007 - 21:37
Příspěvky: 674
Místo/Bydliště: Košice
Poděkováno: 1 krát
EPG funguje správne, teda okrem staníc z balíka SL. Z balíka CL nemá EPG jedine Nova a HBO.

Obidve interné čítačky samozrejme fungujú. Odskúšané na 400S aj 422S.

Číslo v pravom rohu sa zobrazuje len pri prepnutí programu zadaním čísla, nie pri prepínaní šípkami.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo-2.13.6
PříspěvekOdeslal: 27.Září 2007 - 20:24 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 05.Únor 2007 - 18:50
Příspěvky: 45
EPG mám i na Nově na CSLINKU. Nevím,jestli jsem pustil nějaké kopírování z UPC,ale nejsem si toho vědom. Jinak stále mám občasné maďarské EPG u některých programů.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo-2.13.6
PříspěvekOdeslal: 28.Září 2007 - 8:33 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 30.Leden 2007 - 9:12
Příspěvky: 587
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
zahii napsal:
EPG mám i na Nově na CSLINKU. Nevím,jestli jsem pustil nějaké kopírování z UPC,ale nejsem si toho vědom. Jinak stále mám občasné maďarské EPG u některých programů.

To obcasne madarske EPG moze byt chyba providera (nie image).


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo-2.13.6
PříspěvekOdeslal: 28.Září 2007 - 15:19 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 05.Únor 2007 - 18:50
Příspěvky: 45
možná, ale zatím se mi to nikdy nestalo
EPG se srovnalo. Řekl bych, že se ta maďarština objevovala, než se projevilo nastavení lokalizace. Zajímavé bylo to, že to nebylo u všech programů, ale jen občas.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo-2.13.6
PříspěvekOdeslal: 01.Říjen 2007 - 15:40 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 30.Leden 2007 - 9:12
Příspěvky: 587
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
zahii napsal:
možná, ale zatím se mi to nikdy nestalo
EPG se srovnalo. Řekl bych, že se ta maďarština objevovala, než se projevilo nastavení lokalizace. Zajímavé bylo to, že to nebylo u všech programů, ale jen občas.

Nastav si v menu content language ako prvy jazyk slovensky, vymaz epg databazu (napr. cez PCEditor, prip. pri warm vypnutom prijimaci scriptom /var/data/plugins/sql.sh 4 -> ak mas v IPBoxe script na kopirovanie EPG). Novo nacitane EPG uz bude v slovencine.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo-2.13.6
PříspěvekOdeslal: 01.Říjen 2007 - 21:45 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 07.Leden 2007 - 21:37
Příspěvky: 674
Místo/Bydliště: Košice
Poděkováno: 1 krát
Slon - prosím ťa, nenašiel by si si čas a nepripravil pre nás s image N 2.13.6 EPG na SL?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo-2.13.6
PříspěvekOdeslal: 02.Říjen 2007 - 8:01 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 30.Leden 2007 - 9:12
Příspěvky: 587
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
Diamant napsal:
Slon - prosím ťa, nenašiel by si si čas a nepripravil pre nás s image N 2.13.6 EPG na SL?

Daval som ho do downloadu minuly tyzden.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo-2.13.6
PříspěvekOdeslal: 02.Říjen 2007 - 17:22 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 07.Leden 2007 - 21:37
Příspěvky: 674
Místo/Bydliště: Košice
Poděkováno: 1 krát
Parada, hned stiahnem! :thankyou: Za do downloadu nechodim tak casto, ako sem.

Edit: Stiahol som, sql.sh nakopíroval do /var/data/plugins, atribúty 755, ale skúšal som to spustiť cez telnet ako "/var/data/plugins/sql.sh &" a zatiaľ sa žiadny účinok nedostavil. Pri spúšťaní sa neobjavila žiadna chybová hláška. Pritom program beží už niekoľko minút a EPG nikde. Robím niekde chybu, mám dlhšie čakať, alebo ... Ide tento script identifikovať napr. cez ps?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo-2.13.6
PříspěvekOdeslal: 03.Říjen 2007 - 7:56 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 30.Leden 2007 - 9:12
Příspěvky: 587
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
Diamant napsal:
Parada, hned stiahnem! :thankyou: Za do downloadu nechodim tak casto, ako sem.

Edit: Stiahol som, sql.sh nakopíroval do /var/data/plugins, atribúty 755, ale skúšal som to spustiť cez telnet ako "/var/data/plugins/sql.sh &" a zatiaľ sa žiadny účinok nedostavil. Pri spúšťaní sa neobjavila žiadna chybová hláška. Pritom program beží už niekoľko minút a EPG nikde. Robím niekde chybu, mám dlhšie čakať, alebo ... Ide tento script identifikovať napr. cez ps?

Nestartuj script cez telnet, vytvor len stvorkovy script vo /var/bin/init.d, vypni IPBox a opat zapni (podla navodu v downloade - precitaj si ho dokladne, vsetko co potrebujes je tam popisane). Ak si spustal script pri warm vypnutom IPBoxe, script sa zastavil (caka na pristup k /dev/commander, co nie je mozne pri warm vypnutom boxe), musis ho ukoncit killall -9 sql.sh. Ak by si script predsa len chcel spustit pri warm vypnutom boxe, musis okomentovat riadky s echo "epg_enable 0" > /dev/commnader a echo "epg_enable 1" > /dev/commnader.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo-2.13.6
PříspěvekOdeslal: 03.Říjen 2007 - 9:02 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 07.Leden 2007 - 21:37
Příspěvky: 674
Místo/Bydliště: Košice
Poděkováno: 1 krát
Ach tak. Napravíme. :) A ten štvorkový script má spúšťať rovno sql.sh, alebo ešte ten tvoj skript na spúšťanie? Ale inak sa to tou mojou metódou napokon spustilo, akurát som upravil ako providera priamo v sql.sh UPC Direct. Zapínal som to pri zapnutom boxe. Skúšal som aj cold reštart a EPG stále ide. Ale netuším, či ten script zabezpečuje aktuálne zobrazovanie EPG na SL programoch z programov UPC, alebo či script kopíruje EPG dáta v dbpeg z UPC balíka do SL balíka.

Slon - prosímťa, mal by pod N 2.13.6 bežať aj tvoj tymesyn? Alebo je to tiež nejako viazané na DB?

Ešte by ma zaujímalo, či niekto už vyriešil problém nezobrazujúceho sa Emud pluginu. Skúšal som do zložky scripts dať všetky scripty a k nim som pridal ako emud_plugin.txt tak aj menulist.txt, ale stále sa zoznam nezobrazuje. Skúšal som aj samoinštalačný script s balíčkom emu pre N 2.13.5, ktorý doinštaluje potrebné emus sám, ale ten iba narobil hromatu neporiadku a zoznam taktiež nefunguje.

Inak aj mne sa stalo, že konkrétne Discovery má EPG v maďarčine (nie komplet, ale niektoré relácie majú EPG aj CZ), pritom som jazyky nastavil korektne v poradí SK/CZ/EN. Riešil toto už niekto? A nech mi nikto nehovorí, že kým ráno ešte s N 2.13.5 bolo celé EPG OK, tak že teraz o hodinku neskôr sa poskytovateľ služby (UPC) takto náhle pomiatol.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Neumo-2.13.6
PříspěvekOdeslal: 03.Říjen 2007 - 11:09 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 30.Leden 2007 - 9:12
Příspěvky: 587
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
Pri stvorkovom scripte su 2 moznosti, je to popisane v downloade. Myslim, ze zaujimavejsia je moznost spustenia na pozadi (link na sql-run.sh). Aku si vyberies, to je na tebe. Ak menis cesty, zmen ich aj v scriptoch. V sql.sh si providera nemusel upravovat, v scripte je retazec pre providera "UPC%". Tie "%" znamenaju lubovolne dalsie znaky za slovom UPC, napr. UPC, UPC dedko, UPC babka, .... To, ze sa script spustil pri zapnutom boxe je normalne, ale funkcny nemusi byt (databaza dbepg.dat je skoro vzdy v stave "locked"). Ak sa Ti EPG na SL objavilo, je to nahoda. Ked je databaza v stave "locked" script do nej nezapise udaje, neukonci sa, bude stale bezat. Preto treba script spustit stvorkovym scriptom po starte, vtedy je databaza este odomknuta. Co sa tyka funkcnosti scriptu - len 1 krat zapise udaje do databazy -> zapise trigger -> to je vlastne program, ktory sa stane sucastou databazy a potom si databaza kopiruje EPG sama, script sa k tomu uz nevyuziva. Takze ak sa Ti EPG na SL objavi a stvorkovy link + script vymazes, EPG sa bude kopirovat nadalej (pribudne relacia na UPC a okamzite pribudne aj na SL). Ten link a script je ale vhodne nechat, ak pridas dalsi TV kanal pre kopirovanie, ak budes nanovo skenovat TV programy, ak sa Ti nejakym sposobom vymaze databaza s EPG (napr. vypadok el. prudu) script zabezpeci kopirovanie EPG (opat zapise trigger + potrebne data). Odpoved na otazku, ci script kopiruje EPG z UPC balika je nie. Kopiruje si ho samotna databaza dbepg.dat pomocou triggerov a dat, ktore do nej zapise script (ako inac - SL EPG data nevysiela, vysiela ich len UPC). Ak si uz skusal spustat sql.sh, doporucujem Ti po vytvoreni stvorkoveho linku najskor vypnut warm prijimac, potom (s cestami) spustit:
sql.sh 2
sql.sh 0
Je vhodne aj uplne vymazat obsah EPG databazy prikazom
sql.sh 4
Script na synchronizaciu casu bude fungovat, nezavisi od verzie databazy. Pre jeho cinnost je potrebny prikaz adjtimex. Ak je implementovany do image, script bude funkcny (v Neumo 2.13.x je implementovany).
Co sa tyka madarskeho EPG, pomohlo mi po nastaveni jazyka (content language -> prvy slovencina) vymazanie obsahu dbepg.dat (sql.sh 4). Novo nacitane EPG uz bolo v poriadku.
Emud.plugin nie je funkcny, ale je to len zobrazovac obsahu menulist.txt a spustac scriptu menux.sh. Takze toto treba naprogramovat.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 423 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 522 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk