e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 15.Prosinec 2019 - 1:24

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 54 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 Další
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 25.Září 2007 - 19:40 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 29.Duben 2006 - 22:10
Příspěvky: 3663
satelitni prijimac: IPbox
Poděkováno: 2 krát
ten se jen prekopiruje (644). Budes se muset podivat telnetem (treba DCC) co se deje v boxu. Prikazem ps se podivta jestli bezi proces smbd a nmbd a pokud ne, tak pustit rucne a to:
1.prejde do adrsesare var/bin prikazem:
cd /var/bin
2. spustis soubory postupne
./smbd -D
./nmbd -D

3. vyzkousis vyhledat v PC

_________________
IPbox400 :) : AB enigma, Dreambox8000 :) : OoZooN, IPbox99 :) : ABenigma
Parabola: Multibeam 85, Alix.3D3 Voyage linux, Dlink DNS-323, HTC Desire


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 29.Listopad 2007 - 11:25 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 07.Listopad 2007 - 14:46
Příspěvky: 54
skusal som rozbehat sambu a asi moje vedomosti nie su az take dobre, aby sa mi to podarilo. robil som to presne ako je tu napisane, nie a nie to rozchodit, ked dam search vo win, ziadny disk nenajde. workgroup sa mi volalo tak isto, tak som to vo win premenoval-resetol , prepisal v konfig subore, stale nic. neviem co este by tam bolo treba. ip250 ab-enigma

_________________
IPBox 250S - AB-Enigma - 80GB - 80cm


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 29.Listopad 2007 - 13:10 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 19.Leden 2007 - 17:28
Příspěvky: 3
vld napsal:
Mapovani sdilenych adresaru v PC do IPboxu (CIFS)

V PC mam sdilenou slozku s nazvem Mp3 a chci prehravat soubory pomoci IPboxu.

Normalnim zpusob je mapovani v Expertnim nastaveni - Nastaveni komunikace pomoci CIFS - momentalne v posledni AB enigme nefunkcni, takze musim vyuzit telnet (DCC, putty) - po prihlaseni do Ipboxu zadam prikaz:
~ > mount -t cifs -o username=root //192.168.1.63/Mp3 /mnt/cifs

kde 192.168.1.63 je lokalni IP mojeho PC a Mp3 je sdilena slozka s pisnickama, /mnt/cifs je adresar, kde budou videt soubory v boxu.
Kontrolu mohu provest napsanim prikazu: mount

Nasledne uz staci pres Menu prejit na Soubory - Cervene tl. Root - mnt - cifs a zde by podle vseho mely byt soubory v PC. :D

Dalsi moznost je pustit v PC NFS server - rozebrano v dreambooku, v sekci download.


nemate nekdo zkusenosti sdileni na Vistach

na Xpkach jsem to rozchodil v pohode ale na vistach ne a ne to rozbehnout :-(


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 29.Listopad 2007 - 14:13 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 07.Listopad 2007 - 14:46
Příspěvky: 54
vld napsal:
ten se jen prekopiruje (644). Budes se muset podivat telnetem (treba DCC) co se deje v boxu. Prikazem ps se podivta jestli bezi proces smbd a nmbd a pokud ne, tak pustit rucne a to:
1.prejde do adrsesare var/bin prikazem:
cd /var/bin
2. spustis soubory postupne
./smbd -D
./nmbd -D

3. vyzkousis vyhledat v PC



aj toto som spravil, nic sa nedeje, nechapem co robim zle

_________________
IPBox 250S - AB-Enigma - 80GB - 80cm


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 29.Listopad 2007 - 14:18 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
mas vobec medzi spustenymi sluzbami smbd?
pokial nie, vo /var/bin/ mas smbd ? alebo nmbd?
ked zadas prikaz na spustenie ,tak ako poradil vld, vypise nejake chybove hlasenie?

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 29.Listopad 2007 - 14:30 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 07.Listopad 2007 - 14:46
Příspěvky: 54
revis napsal:
mas vobec medzi spustenymi sluzbami smbd?
pokial nie, vo /var/bin/ mas smbd ? alebo nmbd?
ked zadas prikaz na spustenie ,tak ako poradil vld, vypise nejake chybove hlasenie?


vo var/bin mam nakopirovane smbd aj nmbd, ked dam prikaz na spustenie ziadne chybove hlasenie nenapise. skusal som aj ./smbd -D aj smbd D, ani tak ani tak mi nevypisalo chybu. zapnute to isto bude

ked skusim pripojit sietovu jednotku tools/map network drive , do folder napisem \\192.168.1.81\hdd vyhodi mi user name a password, daval som root , ipbox. nejde to.

_________________
IPBox 250S - AB-Enigma - 80GB - 80cm


Naposledy upravil(a) lukiportk dne 29.Listopad 2007 - 14:38, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 29.Listopad 2007 - 14:37 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
Je to v zobrazenych procesoch?

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 29.Listopad 2007 - 14:41 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 07.Listopad 2007 - 14:46
Příspěvky: 54
revis napsal:
Je to v zobrazenych procesoch?


124 root 616 S smbd -D
151 root 760 S nmbd -D

Příloha:
obr.JPG


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
IPBox 250S - AB-Enigma - 80GB - 80cm


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 29.Listopad 2007 - 19:55 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 07.Listopad 2007 - 14:46
Příspěvky: 54
nevedeli by ste mi poradit s tym? neviem nato prist co robim zle, samba proste nejde.

_________________
IPBox 250S - AB-Enigma - 80GB - 80cm


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 29.Listopad 2007 - 20:14 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 29.Duben 2006 - 22:10
Příspěvky: 3663
satelitni prijimac: IPbox
Poděkováno: 2 krát
jak ti mame poradit, jen vidime, ze mas pustene binarky :( .

Dej sem konfig, ktery jsi dal do boxu, popis svoje nastaveni site a zarizeni, zkousel jsi neco delat s firwallem, co mas za operacni system v PC, prohlizel jsi Expertni nastaveni v boxu (Povoleni sdileni souboru, disable firewall) - nevim,me to slo bez zvlastnich uprav.

_________________
IPbox400 :) : AB enigma, Dreambox8000 :) : OoZooN, IPbox99 :) : ABenigma
Parabola: Multibeam 85, Alix.3D3 Voyage linux, Dlink DNS-323, HTC Desire


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 29.Listopad 2007 - 20:30 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 07.Listopad 2007 - 14:46
Příspěvky: 54
firewall mam na pc jasne zapnute, ale ked sa pyta nieco z boxu dam unlock. s tymi v boxe som som nerobil nic.

Příloha:
smb.rar


nastavenie boxu:
ip 192.168.1.81
nemeserver 80.81.224.130
gareway 192.168.1.1
dhcp - ok
povolit siet - ok

je divne ze ked dam pripojit sietovu jednotku , pyta nejake heslo a meno odo mna, skusal som root ipbox a nic.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
IPBox 250S - AB-Enigma - 80GB - 80cm


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 29.Listopad 2007 - 20:49 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
mas povolene dhcp???

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 29.Listopad 2007 - 21:00 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 07.Listopad 2007 - 14:46
Příspěvky: 54
revis napsal:
mas povolene dhcp???


ano mam to povolene, napisal som to hore v prispevku :)

_________________
IPBox 250S - AB-Enigma - 80GB - 80cm


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 29.Listopad 2007 - 21:11 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
lukiportk napsal:
revis napsal:
mas povolene dhcp???


ano mam to povolene, napisal som to hore v prispevku :)

ved prave :) ja dhcp kazdemu dorazne kazem zakazat- hold:iny kraj, iny mrav. Mas v pc povolene zdielanie suborov a priecinkov? Ked pyta meno a heslo -nepyta uz nahodou podla nastavenych podmienok zdielania na PC ?

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 29.Listopad 2007 - 21:23 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 07.Listopad 2007 - 14:46
Příspěvky: 54
ked zakazem dhcp nejde net na ip. preto ho mam. zdielanie suborov na pc? no ja fakt neviem, to ma nejaky dosledok na to aby som videl disk v ipboxe ?

_________________
IPBox 250S - AB-Enigma - 80GB - 80cm


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 29.Listopad 2007 - 21:29 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
lukiportk napsal:
ked zakazem dhcp nejde net na ip. preto ho mam. zdielanie suborov na pc? no ja fakt neviem, to ma nejaky dosledok na to aby som videl disk v ipboxe ?

ci to ma vplyv neviem - leda ze by som to vyskusal aj ja. idem skusit a uvidime.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 29.Listopad 2007 - 21:37 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 07.Listopad 2007 - 14:46
Příspěvky: 54
uz mi to ide, sakra som sa uz nahneval a spravil to :D

ps.: dhcp s tym nema nic spolocne, ani povolenie priecinkov v pc, lebo pc hlada disk v boxe, nie box v pc

_________________
IPBox 250S - AB-Enigma - 80GB - 80cm


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 29.Listopad 2007 - 21:45 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
lukiportk napsal:
uz mi to ide, sakra som sa uz nahneval a spravil to :D

ps.: dhcp s tym nema nic spolocne, ani povolenie priecinkov v pc, lebo pc hlada disk v boxe, nie box v pc

no jo - ved pozeram,ze musim nastavit local dir v boxe- aj mi to bolo divne :D kokso - skoro som si box rozhasil :ROFL:

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 29.Listopad 2007 - 21:53 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 17.Duben 2007 - 11:34
Příspěvky: 558
Poděkoval: 1 krát
lukiportk napsal:
firewall mam na pc jasne zapnute, ale ked sa pyta nieco z boxu dam unlock. s tymi v boxe som som nerobil nic.

Příloha:
smb.rar


nastavenie boxu:
ip 192.168.1.81
nemeserver 80.81.224.130
gareway 192.168.1.1
dhcp - ok
povolit siet - ok

je divne ze ked dam pripojit sietovu jednotku , pyta nejake heslo a meno odo mna, skusal som root ipbox a nic.



Píšu to sice s křížkem po funuse, ale nedá mi jinak.

Samba ti běží jen se k ní nemůžeš přihlásit. Přihlašovací údaje jsou daný v konfiguráku samby, samba používá svá hesla, ne linuxová. Dhcp s tím samo nic nemá.

Tak ted koukám do toho přiloženýho konfiguráku a máš tam nastavený sdílení bez hesla. Divný


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 29.Listopad 2007 - 22:10 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 07.Listopad 2007 - 14:46
Příspěvky: 54
uz iba ten kod neviem najst :D , ked chcem pripojit sietovu jednotku, napise ip adresu boxu\guest , cize ziadne meno nechce odo mna, iba password. skusam, zatial ziadne vysledky. ktore je to v configu ?

Příloha:
samba.jpg


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
IPBox 250S - AB-Enigma - 80GB - 80cm


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 54 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk