e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 26.Leden 2020 - 11:52

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 13 příspěvků ] 
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 16.Prosinec 2010 - 12:06 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 18.Říjen 2008 - 10:28
Příspěvky: 29
satelitni prijimac: VU+ ZERO
Místo/Bydliště: Valašské Meziříčí, Podlesí
Při zapnutí IP400 slon image se objevilo PANIC, zkusil jsem znovu fleshnout FW. Nepomohlo, tak jsem flešnul loader (usb_uboot.img).
Flash proběhl ale po zapnutí už box nenajede, svítí všechny segmenty. Nejde se dostat ani do USB módu, ani do menu přístroje (šipka vpravo).
Poradíte prosím někdo něco? je vůbec co poradit?
RS232 kabel mám, ale nedám box do módu pro jakoukoliv komunikaci.
Díky předem za jakýkoliv nápad. Luboš


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Prosinec 2010 - 15:44 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 17.Leden 2007 - 10:19
Příspěvky: 22
Místo/Bydliště: Banská Bystrica
Ešte raz sprav flash slon.img a malo by to nabehnúť.Vlado


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Prosinec 2010 - 16:02 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 18.Říjen 2008 - 10:28
Příspěvky: 29
satelitni prijimac: VU+ ZERO
Místo/Bydliště: Valašské Meziříčí, Podlesí
Jenže k fleshování se nedostanu.
Řešení je Jtag kabel: http://forum.digitalfernsehen.de/forum/ ... 0-a-2.html
Du na to, potom dám vědět jak jsem dopadl.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Prosinec 2010 - 17:35 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 18.Říjen 2008 - 10:28
Příspěvky: 29
satelitni prijimac: VU+ ZERO
Místo/Bydliště: Valašské Meziříčí, Podlesí
Tak jsem si vyrobil jtag kabel, vše proběhlo dobře.

8)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 31.Prosinec 2010 - 19:57 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 16.Červen 2008 - 19:17
Příspěvky: 4
Sifonek napsal:
Tak jsem si vyrobil jtag kabel, vše proběhlo dobře.

8)


Nedari se mi ztahnout soubor Relook400s_PAL_Jtag_0.1.exe, mohl by prosim nekdo hodit do vlakna jiny odkaz na ztazeni.
diky


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 31.Prosinec 2010 - 20:00 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 99 krát
:arrow: viewtopic.php?f=22&t=5354

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Leden 2011 - 21:45 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 16.Červen 2008 - 19:17
Příspěvky: 4
revis napsal:



Díky za odkaz,

zkoušel jsem udělat ten kabel (15cm) a potom spustit jtag -m relook400s, ale hlasí mi to chybku "communication with box FAILED" ..... tak teď nevím kabel vypada ok.; možna je flash kaput
nevím zda by se vůbec oplatilo davat do servisu - poradíte někdo?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 02.Leden 2011 - 10:12 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 14.Listopad 2008 - 6:53
Příspěvky: 95
satelitni prijimac: Dm800,Ariva200,IpBox420,atd..
Poděkováno: 2 krát
Mas zli kabel.Premeraj odpory,vsetky musia mat 100 Ohmov inak nic nebude.Ties som sa s tym natrapil.Musi Ti to ist.A flashovat verziou jtag 1.4. :smoke:


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 03.Leden 2011 - 18:12 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 14.Květen 2008 - 15:13
Příspěvky: 2
Vlastní blbostí jsem se dostal do stejného stavu - po flashnutí Enigma2 na IPBOX 422S rel.3 svítí všechny segmenty na displayi a nelze přepnou do USB módu. Řešil jsem to poslední 2dny, stáhl jsem si soubor Jtag_new_flash_050308_200and400_only.zip, vyrobil JTAG kabel a zkracoval a zkracoval až byl kratší než 10cm a stále nic. Až před chvilkou se mi to povedlo - chyba byla, že se musí nejen zapnout IPBOX (to jsem dělal pokaždé) ale také stisknout Power aby se neúspěšně pokusil nabootovat (rozsvítí se všechny segmenty). Teprve pak lze přepsat boot loader ve flashi příkazem "jtag -m relook400s" jinak hlásí chybu "check cable". Snad ti to pomůže. Hodně štěstí a pěkný nový rok...


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 12.Leden 2011 - 17:59 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 16.Červen 2008 - 19:17
Příspěvky: 4
ulejm napsal:
Vlastní blbostí jsem se dostal do stejného stavu - po flashnutí Enigma2 na IPBOX 422S rel.3 svítí všechny segmenty na displayi a nelze přepnou do USB módu. Řešil jsem to poslední 2dny, stáhl jsem si soubor Jtag_new_flash_050308_200and400_only.zip, vyrobil JTAG kabel a zkracoval a zkracoval až byl kratší než 10cm a stále nic. Až před chvilkou se mi to povedlo - chyba byla, že se musí nejen zapnout IPBOX (to jsem dělal pokaždé) ale také stisknout Power aby se neúspěšně pokusil nabootovat (rozsvítí se všechny segmenty). Teprve pak lze přepsat boot loader ve flashi příkazem "jtag -m relook400s" jinak hlásí chybu "check cable". Snad ti to pomůže. Hodně štěstí a pěkný nový rok...



Díky za radu, ale bohužel i tak se mi to nedaří. A to jsem předělal dat. kabel, proměřil odpory a kontakty a stejně nic. No už mně to přestává bavit a nejraději bych to někomu poslal komu se to povedlo, nebo za někým zajel. Nevíte o někom blízko Ostravy.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 12.Leden 2011 - 19:16 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 18.Říjen 2007 - 8:46
Příspěvky: 593
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 5 krát
mury,možno píšem od veci,ale skús si zmerať napätia zdroja. Mal som problém (pri Enigme),že mi svietili všetky segmenty. Vetva 3,3V dávala cca 2V. Po výmene kondenzátorov v príslušnej vetve všetko OK.

_________________
GI Xpeed LX3,Ariva102,T 90.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Leden 2011 - 19:54 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 29.Duben 2006 - 22:10
Příspěvky: 3664
satelitni prijimac: IPbox
Poděkováno: 3 krát
priklanim se k servisu a poradne kontrole zdroje. Jinak ti muzu poslat aktivni Jtag kabel postou, pokud ho pak vratis :roll:

_________________
IPbox400 :) : AB enigma, Dreambox8000 :) : OoZooN, IPbox99 :) : ABenigma
Parabola: Multibeam 85, Alix.3D3 Voyage linux, Dlink DNS-323, HTC Desire


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 06.Březen 2011 - 21:38 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 16.Červen 2008 - 19:17
Příspěvky: 4
vld napsal:
priklanim se k servisu a poradne kontrole zdroje. Jinak ti muzu poslat aktivni Jtag kabel postou, pokud ho pak vratis :roll:


Dnes jsem to dal přímo do servisu a za 1 hodinu bylo po problému. Podle vyjádření - chyba ve zdojové části.

Díky všem za pomoc při řešení.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 13 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk