e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 10.Prosinec 2019 - 8:20

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 43 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 3 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: IP 400 a Skylink Irdeto/Cryptoorks ICE
PříspěvekOdeslal: 08.Srpen 2010 - 10:04 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 09.Červenec 2009 - 19:04
Příspěvky: 24
satelitni prijimac: Dreambox 8000, Dreambox 525
Poděkoval: 1 krát
Viem rozbehnúť túto novú kartu v IP Boxe? Mam AB COM img v 109 z 24.8.2009, CCCam 2.0.11, stara karta funguje bez problemov.

_________________
Dreambox 8000, 1000 Gb Hdd, Multiboot - Nabilosat Enigma2 Black Hole v0.12, Newnigma2 Image DM8000 v2.8.3, Black Hole hyperspace dm8000 MultiBoot... IP Box 400 S, 120 Gb Hdd, AB Enigma, Openbox X800


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 08.Srpen 2010 - 10:10 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
ano - nainstaluj si Scam - pozri do tohto vlakna :arrow: viewtopic.php?f=19&t=28665&p=235583#p235583

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 08.Srpen 2010 - 10:55 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 09.Červenec 2009 - 19:04
Příspěvky: 24
satelitni prijimac: Dreambox 8000, Dreambox 525
Poděkoval: 1 krát
Vykúšal som scam v3.28 a 3.45 bez úspechu.

_________________
Dreambox 8000, 1000 Gb Hdd, Multiboot - Nabilosat Enigma2 Black Hole v0.12, Newnigma2 Image DM8000 v2.8.3, Black Hole hyperspace dm8000 MultiBoot... IP Box 400 S, 120 Gb Hdd, AB Enigma, Openbox X800


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 08.Srpen 2010 - 12:42 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
kartu do spodnej citacky

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Srpen 2010 - 21:43 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 09.Červenec 2009 - 19:04
Příspěvky: 24
satelitni prijimac: Dreambox 8000, Dreambox 525
Poděkoval: 1 krát
je tam teda aj bola.. nic..

_________________
Dreambox 8000, 1000 Gb Hdd, Multiboot - Nabilosat Enigma2 Black Hole v0.12, Newnigma2 Image DM8000 v2.8.3, Black Hole hyperspace dm8000 MultiBoot... IP Box 400 S, 120 Gb Hdd, AB Enigma, Openbox X800


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Srpen 2010 - 18:24 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 12.Listopad 2006 - 14:44
Příspěvky: 160
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 2 krát
keygenerator napsal:
je tam teda aj bola.. nic..


Zjistil jsem následující u firmware ABEnigmy, alespoň tedy u 400 verze firmware. Pokud někdo nemůže rozběhnout Scam, Oscam přes "All In One Panel". Chyba je někde v binárce allinonesw.
Dá se to obejít následujícím způsobem:
1) nakopírovat scam (nebo ho lze stáhnout přes ipk->SF_Addons)
2) změnit název souboru scam ve /var/bin na např. opencam
3) změnit řádek ve /var/tuxbox/config v souboru emulist.xml na
<emu text="Scam" name="OPENCAM" helptext="opencam" emuadvanced="" help="" />
V případě Oscamu je to podobné oscam do /var/bin a tam přejmenovat na opencam

Funguje to i s novější verzí scamu (ta je dobrá na SoftNDS u SVT, DR, NRK na 5°E), tam je ale potřeba dohrát dvě knihovny
libssl.so.0.9.7 a libcrypto.so.0.9.7 do /var/lib nebo v případě nedostatku místa nakopírovat knihovny na HDD a vytvořit symlink do /var/lib.

_________________
SHOWBOX-Vitamin, HDBOX FS-7119HD, Parabola offset 120/140, rozsah družic 80E až 45W, mini ITX - Linux server, Desktop PCLinuxOS


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 28.Únor 2011 - 19:38 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 09.Červenec 2009 - 19:04
Příspěvky: 24
satelitni prijimac: Dreambox 8000, Dreambox 525
Poděkoval: 1 krát
Nezmenilo sa niečo ohladom emulátorov, ktorý by pracoval s ICE kartami? Ja to fakt nemôžem rozchodiť na mojej 400-ke. Oscam asi nie je v IPK verzii, či?

_________________
Dreambox 8000, 1000 Gb Hdd, Multiboot - Nabilosat Enigma2 Black Hole v0.12, Newnigma2 Image DM8000 v2.8.3, Black Hole hyperspace dm8000 MultiBoot... IP Box 400 S, 120 Gb Hdd, AB Enigma, Openbox X800


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Březen 2011 - 17:45 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 13.Červen 2008 - 22:30
Příspěvky: 405
Místo/Bydliště: okr.Poprad
Poděkoval: 6 krát
Poděkováno: 8 krát
oscam v enigme nie je ale scam si stiahnes tu na fore

_________________
Vu+ zero
@Maximum E85 Multibeam
@diseq prepinac-23,5°E-19,2°E-13°E-0,8°W
@140,motor Optibox 3800


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 03.Březen 2011 - 22:06 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 15.Prosinec 2008 - 8:17
Příspěvky: 7
ma niekto funkcny OSCAM + config + navod co kam nakopirovat?

system v IP 422 vyzera asi takto:

http://www.chainslaw.com/tp/01032011132.jpg


Naposledy upravil(a) chainslaw dne 05.Březen 2011 - 23:08, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 05.Březen 2011 - 23:07 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 15.Prosinec 2008 - 8:17
Příspěvky: 7
takze vyriesene cez fixnuty newcs


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 06.Červen 2011 - 8:42 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 05.Leden 2009 - 8:09
Příspěvky: 49
Místo/Bydliště: Púchov
Funguje niekomu na IP 400 karta I...o? Ak áno veľmi by som poprosil o podrobný návod (polopate). Už dávnejšie v minulosti sa mi podarilo nainštalovať nanovo 400ku podľa návodu čo tu písal Revis. aby mi fungovalo ako Skylink (stará karta) tak aj Cigi. :thankyou:

_________________
Formuler F1 (AB IP BOX 9900+ - kremíkové nebo), parabola 80cm Strong, motor HH 90, Skylink ICE


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Červen 2011 - 22:15 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
nainstaluj si ipk od slava a ICE pojde .
:arrow: viewtopic.php?f=23&t=21138&p=332692#p332692

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Červen 2011 - 7:51 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 05.Leden 2009 - 8:09
Příspěvky: 49
Místo/Bydliště: Púchov
ďakujem, vyskúšam

_________________
Formuler F1 (AB IP BOX 9900+ - kremíkové nebo), parabola 80cm Strong, motor HH 90, Skylink ICE


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Červen 2011 - 19:49 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 05.Leden 2009 - 8:09
Příspěvky: 49
Místo/Bydliště: Púchov
Ešte jeden dotaz (dúfam že posledný) Stiahol som ten Oscam od Slava, nakopíroval podľa návodu, aj nainštaloval. Čo teraz? Čo sa nastavuje do "Client select? a do " Cardsrv select"?

_________________
Formuler F1 (AB IP BOX 9900+ - kremíkové nebo), parabola 80cm Strong, motor HH 90, Skylink ICE


Naposledy upravil(a) juuro dne 14.Červen 2011 - 21:39, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Červen 2011 - 21:00 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 28.Leden 2009 - 12:40
Příspěvky: 422
satelitni prijimac: Linuxové prijmače
juuro napsal:
Ešte jeden dotaz (dúfam že posledný) Stiahol som ten Oscam od Slava, nakopíroval podľa návodu, aj nainštaloval. Čo teraz? Čo sa nastavuje do "Client select! a do " Cardsrv select"?



nazdar,
sak to tam je napisane,"Nakopírovať do tmp a cez AIO panel nainštalovať. Takisto možné odinštalovať. Konfiguračné súbory v /var/tuxbox/config.
Spúšta cez AIO panel (modré) a cardserver."
ja som to tiez dnes skusal a vse OK.Pred tým som ale radsej vypol CCcam,odinstaloval ho,restartol som box,potom som nahral oscam a v tom cardservery som ho zapol,jednoduché ako facka :D

_________________
:good:Xtrend ET10000HD G-edition 3xDVB-S2+DVB-C_OpenPli_Oscam,Vu+Zero_OpenPli_Oscam/CCcam,FUBA DA110 AL_LNB Invacom Twin,40mm Feed,0,3 dB_motor 30W-75E+FE perforated 90cm_08W,LNB Inverto Twin Black Ultra 0,2 dB
http://www.vhannibal.net/autosetting.php


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Červen 2011 - 22:00 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 05.Leden 2009 - 8:09
Příspěvky: 49
Místo/Bydliště: Púchov
V "Client select" nemáš nastavené nič? Budem to musieť všetko zmazať z pamäte a nainštalovať to všetko nanovo. Je možné že sa to tam s niečim bije.

_________________
Formuler F1 (AB IP BOX 9900+ - kremíkové nebo), parabola 80cm Strong, motor HH 90, Skylink ICE


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Červen 2011 - 22:30 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 28.Leden 2009 - 12:40
Příspěvky: 422
satelitni prijimac: Linuxové prijmače
juuro napsal:
V "Client select" nemáš nastavené nič? Budem to musieť všetko zmazať z pamäte a nainštalovať to všetko nanovo. Je možné že sa to tam s niečim bije.


ano client select som nemal nic,spominal som ze som CCcam predsa najskor odinstaloval..... :)

_________________
:good:Xtrend ET10000HD G-edition 3xDVB-S2+DVB-C_OpenPli_Oscam,Vu+Zero_OpenPli_Oscam/CCcam,FUBA DA110 AL_LNB Invacom Twin,40mm Feed,0,3 dB_motor 30W-75E+FE perforated 90cm_08W,LNB Inverto Twin Black Ultra 0,2 dB
http://www.vhannibal.net/autosetting.php


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Červen 2011 - 23:38 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 08.Listopad 2006 - 11:52
Příspěvky: 1121
Poděkováno: 6 krát
Ak máte dosť pamäte (je vidieť v AIO paneli), nemusíte nič odinštalovávať. Ale tej pamäte je málo, takže opatrne a ak niečo nepotrebujete, tak je lepšie to odinštalovať.
V klientovi treba naozaj nastaviť "nič" a server ten oscam.
Ešte raz vysvetlím :
Oscam je v prvom rade kartový server, preto patrí do položky server. Ak je zapnuté tzv. "dvbapi" (v tom ipk samozrejme je), tak sa chová zároveň ako klient a nepotrebuje iného klienta. Preto je vAIO paneli pri klientovi nastavené "nič". Ale to dvbapi sa dá aj vypnúť a môže sa použiť iný klient, ako ste zvyknutí, napr. mgcamd. Ale pre jednoduché použitie to nemá význam.
To len pre vysvetlenie.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 17.Červen 2011 - 16:35 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 05.Leden 2009 - 8:09
Příspěvky: 49
Místo/Bydliště: Púchov
Tak som to celé preinštaloval a nič. Napíšem Vám sem postup, či som niečo nevynechal. Enigmu klasicky cez USB, potom AIO, tam som nainštaloval len "SK" jazyk, a "url" (toto netuším načo slúži ale predpokladám že na spojenie s netom) potom som tam nakopíroval, nainštaloval a nastavil do "Cardsrv select" ten Oscam od Sláva a nič. Idú len volné stanice TA3 a ČT24. Ešte neviem ako je na tom karta, či na ňu prebehli zápisy. Pre istotu som dal "reautorizáciu IRDETO". Pomaly ale iste prepadám zúfalstvu a začínam sa obzerať po novom sate.

_________________
Formuler F1 (AB IP BOX 9900+ - kremíkové nebo), parabola 80cm Strong, motor HH 90, Skylink ICE


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 17.Červen 2011 - 23:50 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 08.Listopad 2006 - 11:52
Příspěvky: 1121
Poděkováno: 6 krát
1. Ak máš ICE kartu, doplň si do /var/tuxbox/config/oscam.dvbapi riadok :
P : 0D96 1.
Počkaj minútu na nejakom Skylinkovom programe na zápisy.
Funguje to bez problémov. Teraz som mal v ruke jeden ipbox420.

2. Ale ak nemáš ICE, ale čisté I rdeto, tak ti v tejto chvíli ani svätená voda nepomôže.
Musíš čakať, situácia sa asi vyrieši, ale nateraz ti nepôjde žiaden linuxový box, ani Dreambox 8000 za 1000,- EUR.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 43 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 3 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk