AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)
http://ab-forum.info/

Blesk a zdroj...
http://ab-forum.info/viewtopic.php?f=18&t=28274
Stránka 2 z 2

Autor:  goed [ 08.Červenec 2011 - 18:32 ]
Předmět příspěvku:  Re: Blesk a zdroj...

Musí to byť bezpodmienečne vadný zdroj. Vymenil som všetky elity aj tak kto nejde. Na sat. bliká to modré tlačidlo a sú rozsvietené všetky segmentovky na displeji? Ďalej by som niekoho z vás poprosil postupne aké napätia maju byť na pinoch nakoľko na plošaku niektoré sú a niektoré nie s označené. Vopred vďaka.

Autor:  revis [ 09.Červenec 2011 - 20:09 ]
Předmět příspěvku:  Re: Blesk a zdroj...

Moze to byt aj vadny zdroj. Po burke sa vyjadrovat formou hadania s prizvukom na "bezpodmienecne" je neopodstatnene.

Autor:  goed [ 10.Červenec 2011 - 11:59 ]
Předmět příspěvku:  Re: Blesk a zdroj...

revis napsal:
Moze to byt aj vadny zdroj. Po burke sa vyjadrovat formou hadania s prizvukom na "bezpodmienecne" je neopodstatnene.


Ja som tam zabudol dať otáznik. Lebo mám pocit že hľadám chybu tam kde nie je. Napätia som meral ale neviem vyjsť s popisu na plošnom spoji neviem kde aké napätie mám byť.

Autor:  revis [ 10.Červenec 2011 - 17:40 ]
Předmět příspěvku:  Re: Blesk a zdroj...

v ip 4xx bolo viac dosiek na napajanie , takze tazko povedat . v downloade mam sice schcemu,ale nemusi zodpovedat skutocne pouzitej doske .

Autor:  goed [ 14.Srpen 2011 - 9:38 ]
Předmět příspěvku:  Re: Blesk a zdroj...

Ahoj, kto by pomohol??? Potrebujem aby ste sa niekto pozreli na váš zdroj a zistili mi aké hodnoty majú kondenzátory, C11, C12, C13, C14, C18, C19, C24, C25, Dobrej duši vopred ďakujem...

Autor:  MARIOM [ 14.Srpen 2011 - 10:01 ]
Předmět příspěvku:  Re: Blesk a zdroj...

No, mozno by prv stalo za uvahu pripojit celu hracku k riadenemu zdroju s prislusnymi napatiami. Nikde nemas zaruku ze sa po takom pulznom elektrosoku vobec preberie doska. Ak Ti odisla vetva napajania pre HDD, skus otestovat pevny disk. (su citlive na pulzy) Ak sa odporucal, dalsie laborovanie nema velky zmysel.
(test hdd je orientacny, riadeny zdroj to isti) :))

Autor:  MarekMM [ 14.Srpen 2011 - 10:34 ]
Předmět příspěvku:  Re: Blesk a zdroj...

Pozor pri oprave zdroja sat. prijímača v úvodzovkách oprave,
bez dostatočných znalostí, spôsobom vymeň súčiastku a zapni,
vymeň ďalšiu súčiastku a znovu zapni,
sa môže zničiť aj to čo nebolo pôvodne zničené a bolo v poriadku. ](*,)

:book:
Ak svieti prijímač ako vianočný stromček, neznamená že je to porucha
zdroja treba vedieť čo a koľkokrát zo zdroja lezie, presnejšie má liezť.

:)

Autor:  goed [ 14.Srpen 2011 - 11:34 ]
Předmět příspěvku:  Re: Blesk a zdroj...

Ale chyba je určite v zdroji na pozicii SPS1 a keď že ho idem objednávať tak pri jenom by som objednal aj kondenzátory. Len že pri oživovaní som tam nahodil čo zásuvka dala, a nezapísal som si pôvodné hodnoty. Tak že tak..

Autor:  fri [ 26.Prosinec 2012 - 13:05 ]
Předmět příspěvku:  Re: Blesk a zdroj...

goed napsal:
revis napsal:
aha - cakaj , to opravim aby ti slo pridat . inak - to je zdroj zo starej ip400 . ty mas uz asi miliontu variantu zdroja, ale zaklad by mohol byt rovnaky .


No tu je foto toho zdroja.


Ahojte,

mame tiez problem presne s takym istym zdrojom, bratovi sa zrejme podarilo vyskratovat antenny kabel (stred a tienenie) pri oprave konektora pri LNB, pritom prijimac bol zapnuty :(, no a na tej fotke ten mensi (nie zeleny) odpor pri spodnom okraji dosky je uplne spaleny (je to R28). Neviete nahodou niekto, aku ma hodnotu? Na tej fotke to nie je dobre vidiet :(
Okrem toho na prilinkovanej scheme R28 a R29 maju rovnaku hodnotu, ale na tej fotke to nevyzera, ze by boli rovnake (viem, ta schema je k inemu zariadeniu).

Vopred vdaka!
Feri

Stránka 2 z 2 Všechny časy jsou v UTC+01:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/