e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 03.Srpen 2020 - 13:57

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 22 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: AKO NA KLUCE ikeys.sh - slon 6
PříspěvekOdeslal: 17.Leden 2010 - 20:11 
Offline
Registrovaný
Registrovaný
Avatar uživatele

Registrován: 02.Červen 2008 - 21:18
Příspěvky: 24
satelitni prijimac: IPBOX 422s rev.3
Místo/Bydliště: Zilina
Vela sa tu popisalo ohladom upravy ikeys.sh, no nikde som nenasiel konktetne vysvetlenie na konktetne veci preto zakladam tuto temu.

1, co presne treba upravit v skripte ,aby bol funkcny??? /myslim tym paths/
2, vie niekto dat funkcu url ???

Samozrejme, ze box musi mat pristup na net a funkcny ping inak to fungovat nebude.
Nemohol by niekto prilepil funkcny script priamo sem.

Potrebujem to k studijnym ucelom nakolko sa v tejto oblasti stale vzdelavam

dakujem


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
AB IPBox 422S rel.3(Seagate 250GB)
Neumo_2_13_6_slon_6_usb_kernel_root_db_rel3 + EMU a utility


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AKO NA KLUCE ikeys.sh - slon 6
PříspěvekOdeslal: 17.Leden 2010 - 21:04 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 01.Duben 2008 - 9:11
Příspěvky: 38
Najdi si v tom souboru tento text:
keys_server=${url#*"http://"}
keys_server=${keys_server%%"/"*}
(ping -c 2 -q $keys_server) &&

a řádek
(ping -c 2 -q $keys_server) &&
nahraď řádkem
(ping -c 2 -q http://www.google.com || ping -c 2 -q http://www.yahoo.com) &&
viz. http://www.ab-forum.info/viewtopic.php? ... 7&#p113477. V tom popisu to má Slon, myslím, nepřesné. Ten nový řádek tam radí dát za ten původní, ale mě to tak nešlo. Když jsem ten původní vymyzal a dal tam ten nový a spustil jsem skript přes virtuální konzoli (nebo by mělo stačit vypnout a zapnout IPBOX), tak se mi to rozjelo.
Nevím, jestli je to u všech druhů image stejné, já používám Neumoslon image. Před změnou souboru si udělej zálohu.

Ten soubor máš v UNIX textovém formátu. Jestli to upravuješ ve Windows, převeď si ho před úpravou raději na Windows textový formát (liší se jen jiným značením konců řádků), ať se ti to lépe upravuje. Po úpravě zase převést na UNIX formát a nahrát zpátky do IPBOXu. Já to převáděl konvertorem češtiny Pokluda, nebo pokud používáš TotalCommander, tak tam to jde nastavit přímo při přenosu souboru, ale mě to tam jaksi zrovna u tohoto nechtělo fungovat.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AKO NA KLUCE ikeys.sh - slon 6
PříspěvekOdeslal: 17.Leden 2010 - 22:51 
Offline
Registrovaný
Registrovaný
Avatar uživatele

Registrován: 02.Červen 2008 - 21:18
Příspěvky: 24
satelitni prijimac: IPBOX 422s rev.3
Místo/Bydliště: Zilina
hlad napsal:
Najdi si v tom souboru tento text:
keys_server=${url#*"http://"}
keys_server=${keys_server%%"/"*}
(ping -c 2 -q $keys_server) &&

a řádek
(ping -c 2 -q $keys_server) &&
nahraď řádkem
(ping -c 2 -q http://www.google.com || ping -c 2 -q http://www.yahoo.com) &&
viz. viewtopic.php?f=18&t=13669&p=113477&#p113477. V tom popisu to má Slon, myslím, nepřesné. Ten nový řádek tam radí dát za ten původní, ale mě to tak nešlo. Když jsem ten původní vymyzal a dal tam ten nový a spustil jsem skript přes virtuální konzoli (nebo by mělo stačit vypnout a zapnout IPBOX), tak se mi to rozjelo.
Nevím, jestli je to u všech druhů image stejné, já používám Neumoslon image. Před změnou souboru si udělej zálohu.

Ten soubor máš v UNIX textovém formátu. Jestli to upravuješ ve Windows, převeď si ho před úpravou raději na Windows textový formát (liší se jen jiným značením konců řádků), ať se ti to lépe upravuje. Po úpravě zase převést na UNIX formát a nahrát zpátky do IPBOXu. Já to převáděl konvertorem češtiny Pokluda, nebo pokud používáš TotalCommander, tak tam to jde nastavit přímo při přenosu souboru, ale mě to tam jaksi zrovna u tohoto nechtělo fungovat.


diki za odpoved, ale aj podla tvojej odpovedi si myslim o to viacej , ze niektori studenti maju s tymto gulas,a tato tema nie je naozaj dobre vysvetlena.

1, prispevok od slona k tejto teme co si dal odkaz som si precital niekolko krat uz predtym a prisiel som k nasledovnemu takze poporiadku ako som ho ja pochopil:

riadok zacinajuci sa # znamena zadokumentovanie tzn. tento riadok neberie program ako prikazivy riadok

takze tym ze slon zadokumentoval urcite riadky vyradil ich s cinnosti skriptu a urobil to asi preto, lebo radil jednemu typkovi ako rozbehat ten script a chcel sa presvedcit ci sa ten script vobec spusti a ide ping na google a yahoo /preto ten riadok s google a yahoo nezadokumentoval/

podla mna sa v riadku
keys_server=${url#*"http://"}
definuje server odkial sa maju natahat kluce takze tam treba dopisat aktualnu adresu servera na ktorom su kluce, kedze ten script pisal davno server je uz davno iny xD /

v riadku
(ping -c 2 -q $keys_server) &&
pinguje server ktory kluce obsahuje /kedze ho zadokumentoval k tomu problemu co riesil ho nepotreboval vykonat /

ok ale co som pri studiu skriptu pochopil ja - ak sa mylim opravte ma

na zaciatku definuje cesty kde sa nachadzju stare kluce v boxe. potom definuje temp cesty pre robalenie alebo stiahnutie keysov so servera. potom definuje url servera odkial sa keyse stiahnu.
Potom urobi download keysov do tempu kde vytvori adresare keys,keys0 a scce
potom to porovna so starymi klucami a ako su novsie tak ich prekopci do adresarov var/data/plugins/keys a var/data/plugins/keys0 /ak mas druhy tunner/
a nakoniec dir scce

a potom ti funguju nove kluce

cize podla mna je potreba nadefinovat cesty v uvode scriptu

tmpdir="/tmp"
destdir1="/var/keys"
destdir2="/var/keys0"
destdir3="/var/scce"
#destdir1="/tmp/keys"
#destdir2="/tmp/keys0"
#destdir3="/tmp/scce"

lebo tieto su v skutocnosti ine

potom nadefinovat url servera kde sa nachadzaju keysi
a potom by to malo slapat aspon tak som to pri studiu pochopil ja.
Co som vedel to som urobilale neslape to este. Preto sa pytam skusenejsich studentov aby mi poradili a vysvetlili kde robim chybu popripade mi poslali uz ulohu vyriesenu tzn funkcny script, aby som si mohol prestudovat kde robim chybu

takze bratia radte diki moc

peace

ja pouzivam Neumo_2_13_6_slon_6

_________________
AB IPBox 422S rel.3(Seagate 250GB)
Neumo_2_13_6_slon_6_usb_kernel_root_db_rel3 + EMU a utility


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AKO NA KLUCE ikeys.sh - slon 6
PříspěvekOdeslal: 17.Leden 2010 - 23:55 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 01.Duben 2008 - 9:11
Příspěvky: 38
sgl napsal:
1, prispevok od slona k tejto teme co si dal odkaz som si precital niekolko krat uz predtym a prisiel som k nasledovnemu takze poporiadku ako som ho ja pochopil:

riadok zacinajuci sa # znamena zadokumentovanie tzn. tento riadok neberie program ako prikazivy riadok

Ah, takový základ a mě to nedošlo. :shock:
Máš samozřejmě pravdu a Slonův návod je v pořádku, tímto se mu omlouvám.

Předpokládám, že adresa serveru je napsaná v tom ikeys.sh na začátku souboru v tomto řádku:
url="http://www.uydu.ws/deneme6.php?file="

Pokud upravíš ten soubor, co jsi poslal, podle návodu od Slona, tak by to mělo jít. Až na tu úpravu máme ty soubory totožné. Mám od včerejška zformátovaný disk v boxu + čistou instalaci image "Neumo_2_13_6_slon_6_usb_kernel_root.img" + instalaci "Emu_Neumo_2_13_6_slon_6" + obnova databáze (abych nemusel znovu vyhledávat programy atd.) + úpravu toho ikeys.sh. Po úpravě jsem v konzoli na boxu spustil akorát ve virtualní konzoli (vyvoláš ji stlačením MENU+RCL na dálkovém ovladači) zadal /var/data/plugins/ikeys.sh, spustil to a po chviličce již dekódování fungovalo (viz. http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=18&t=15567).


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AKO NA KLUCE ikeys.sh - slon 6
PříspěvekOdeslal: 18.Leden 2010 - 1:34 
Offline
Registrovaný
Registrovaný
Avatar uživatele

Registrován: 02.Červen 2008 - 21:18
Příspěvky: 24
satelitni prijimac: IPBOX 422s rev.3
Místo/Bydliště: Zilina
hlad napsal:
sgl napsal:
1, prispevok od slona k tejto teme co si dal odkaz som si precital niekolko krat uz predtym a prisiel som k nasledovnemu takze poporiadku ako som ho ja pochopil:

riadok zacinajuci sa # znamena zadokumentovanie tzn. tento riadok neberie program ako prikazivy riadok

Ah, takový základ a mě to nedošlo. :shock:
Máš samozřejmě pravdu a Slonův návod je v pořádku, tímto se mu omlouvám.

Předpokládám, že adresa serveru je napsaná v tom ikeys.sh na začátku souboru v tomto řádku:
url="http://www.uydu.ws/deneme6.php?file="

Pokud upravíš ten soubor, co jsi poslal, podle návodu od Slona, tak by to mělo jít. Až na tu úpravu máme ty soubory totožné. Mám od včerejška zformátovaný disk v boxu + čistou instalaci image "Neumo_2_13_6_slon_6_usb_kernel_root.img" + instalaci "Emu_Neumo_2_13_6_slon_6" + obnova databáze (abych nemusel znovu vyhledávat programy atd.) + úpravu toho ikeys.sh. Po úpravě jsem v konzoli na boxu spustil akorát ve virtualní konzoli (vyvoláš ji stlačením MENU+RCL na dálkovém ovladači) zadal /var/data/plugins/ikeys.sh, spustil to a po chviličce již dekódování fungovalo (viz. viewtopic.php?f=18&t=15567).


diki za odpoved
ked sa snazim nieco pochopit tak idem uplne od zaciatku. Asi sa budes dost divit, ale vela ludi na tomto fore nepozna vyznam znaku # / to preto som sa to snazil vysvetlit /. Ale podme k uprave

Urobil som vsetko tak ako si napisal a nefunguje to /subor prikladam/ + vypis s telnetu.

este raz sa pytam ako to moze fungovat ked na zaciatku scriptu su zle nadefinovane cesty????
Ja tak isto ako ty pouzivam slona 6.

pozri sa v TC ci ti existuje
/var/keys
/var/keys0
/var/scce

asi to tam tiez nemas. Tak ako ti to potom moze fungovat???

Ked na zaciatku scriptu definujes
url="http://www.dvbfiles.com/SoftCam.Key"
a potom ju nasledne zadokumentujes odkial si to nacita kluce???
#keys_server=${url#*"http://"}
#keys_server=${keys_server%%"/"*}

podla mna s tychto dovodov to nemoze ani teoreticky fungovat bez toho aby si tieto veci upravil. Script je podla mna skopceny s enigmi a treba to upravit.

Ja sa snazim veci pochopit nie len robit to co mi niekto povie. Pozri si moje prilohy / vypis s telnetu, print screen s TC a upraveny ikeys.sh /a potom mi to skus vysvetlit.

peace


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
AB IPBox 422S rel.3(Seagate 250GB)
Neumo_2_13_6_slon_6_usb_kernel_root_db_rel3 + EMU a utility


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AKO NA KLUCE ikeys.sh - slon 6
PříspěvekOdeslal: 18.Leden 2010 - 8:54 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 01.Duben 2008 - 9:11
Příspěvky: 38
Adresu serveru tam mám tuhle: http://www.uydu.ws/deneme6.php?file=
Tenhle řádek se nemá vyřadit
keys_server=${url#*"http://"}
Slon to v tom příspěvku dole opravil. Takže po odpoznámkování toho řádku by se měl server s klíči načíst.

Ty cesty /var/keys, /var/keys0 a /var/scce vidím jak v TC, tak i přes telnet (např. lrwxrwxrwx 1 root root 23 Jan 1 1970 keys0 -> /var/data/plugins/keys0). Nejsou to přímo adresáře, ale linky na soubory nebo adresáře, takže když přistupuješ do /var/keys0, ten adresář tam přímo není, ale je tam link, který odkazuje do /var/data/plugins/keys0 a /var/keys0 se tedy chová jako adresář, ale ve skutečnosti se pracuje s /var/data/plugins/keys0. Je to něco jako zástupce ve Windows.

Soubor ikeys.sh tam máš i se správnými atributy. Možná ti ten příkaz na spuštění skriptu nefunguje, protože předpokládá, že stojíš v kořenovém adresáři a ty v něm nestojíš. Zadej v telnetu příkaz
pwd
ukáže ti, v jakém adresáři stojíš. Pokud nebudeš v "/", skript spusťíš takhle (3 různé varianty):
Možnost A:
cd /
var/data/plugins/ikeys.sh
Možnost B:
/var/data/plugins/ikeys.sh
Možnost C:
cd /var/data/plugins
./ikeys.sh
a pak by ti to mělo fungovat.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AKO NA KLUCE ikeys.sh - slon 6
PříspěvekOdeslal: 18.Leden 2010 - 23:05 
Offline
Registrovaný
Registrovaný
Avatar uživatele

Registrován: 02.Červen 2008 - 21:18
Příspěvky: 24
satelitni prijimac: IPBOX 422s rev.3
Místo/Bydliště: Zilina
diki za skoru odpoved hlad,
cenim si ze sa mi snazis pomoct, ale aj tak mi to neslape. upravu scriptu som urobil ako si napisal pouzil som aj spobob A,B,C posielam ti screenshot

1, to co vidis v adresary var pod polozkamy keys, keys0 a scce su podla mna iba shortcuts na adresar, ktory je v skutocnosti uplne niekde inde, podla mna adresar je oznaceny <DIR> a shortcut ako <LNK>. S toho vyplyva, ze vo var sa nenachadza adrersar keys atd. Ak v skripte funguje link na adresare tak je to potom v poriadku. Ak nemam pravdu tak ma oprav.
Posielam ti screenshot
2, tvoj url je nefuncny !!!
Not Found
The requested URL /deneme1.php was not found on this server.
Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

potom ako ti moze bezat ten script???


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
AB IPBox 422S rel.3(Seagate 250GB)
Neumo_2_13_6_slon_6_usb_kernel_root_db_rel3 + EMU a utility


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AKO NA KLUCE ikeys.sh - slon 6
PříspěvekOdeslal: 19.Leden 2010 - 10:18 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 01.Duben 2008 - 9:11
Příspěvky: 38
Nevím, jak ti ještě lépe vysvětlit linky. Prostě v adresáři /var je vytvořen link "keys0", který ukazuje do "/var/data/plugins/keys0". Ať už bude cokoli (skript, program, ruční zadávání příkazů) chtít pracovat se soubory v adresáři "/var/keys0", systém se podívá do /var, zjistí, že to, na co se má podívat, je link a taky kam ukazuje. Chová se tak, jako by adresář /var/keys0 existoval a přitom ve skutečnosti pracuje s tím, kam ten link ukazuje.
Prostě si to představ jako ukazatel:
-máš jít na schůzku do restaurace A. Přijdeš tam a tam je cedule "nejsme tu, jsme v restauraci B". Tak jdeš do restaurace B.
-hledáš ve slovníku slovo "zmrlá voda" a tam je napsáno "viz. led", hledáš "led" a najdeš to, co jsi hledal.
Více viz. http://cs.wikipedia.org/wiki/Symbolick%C3%BD_odkaz.

Ve skriptu mám na desátém řádku toto:
url="http://www.uydu.ws/deneme6.php?file="
Pokud tu adresu zadáš do internetového prohlížeče, načte se ti. Poku ne, má server výpadek.
Tohle URL jsem ve skriptu již měl, nevkládal jsem ho tam. Jediné, co jsem v tom skriptu po instalaci měnil, je ten řádek s pingem.

Při tom spouštění skriptu jsi v jedné z těch možností udělal chybu, chybí ti tam tečka a lomítko:
cd /var/data/plugins
./ikeys.sh
Tohle ještě zkus a napiš mi, co ti to vypsalo.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AKO NA KLUCE ikeys.sh - slon 6
PříspěvekOdeslal: 19.Leden 2010 - 11:14 
Offline
Registrovaný
Registrovaný
Avatar uživatele

Registrován: 02.Červen 2008 - 21:18
Příspěvky: 24
satelitni prijimac: IPBOX 422s rev.3
Místo/Bydliště: Zilina
Nemusime sa dalej zaoberat co je dir a link, problem vznikol, ze sme sa nepochopili ja som tvrdil ze dir keys atd sa nenachadza vo var a mal som pravdu je tam iba link, ale aj ty si mal pravdu lebo ten link plni svoju ulohu v nasom scripte a co je dalej je uz iba natahovanie o slovicka. Takze natahovanie sa o slovicka nechajme radsej detom na pieskovisku o podme na to :D

myslim si ze ak su vsetky 3 syntaxi spravne /co su isto / staci pouzit lubovolnu moznost z 3 aby sa prikaz vykonal.
Ok skusim aj ten treti pokus / u nas sa tomu na slovensku hovori "mozno aj motyka vystreli" / a skusim to poslednu moznost zadat v telnete.

podla mna je problem niekde inde. To "not found" podla mna neznamena ze nemoze najist ikey.sh v ceste, lebo je jasne ze tam je, ale mozno mu chyba nejaka premenna v scripte ked ho spusti.

co sa tyka url ta stranka je davno znama bola defaulticky zadana v slonovom scripte, ale ten script bol vytvoreny viac ako pred rokom a to url podla mna nie je funkcne. Vsak skus si to v prehliadaci http://www.uydu.ws/deneme6.php?file=.

Takze navrhujem zohnat funkcny url potom to skusit /mozno to je ten not found/.

Co sa tu nikde na fore nenajde niekto co ma ten script rozchodeny a mohol by ho sem strcit????? :dontknow:

hlad mozes mi ti prosim poslat printsceen s telnetu kes si pustil ten script co ti to napisalo???


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
AB IPBox 422S rel.3(Seagate 250GB)
Neumo_2_13_6_slon_6_usb_kernel_root_db_rel3 + EMU a utility


Naposledy upravil(a) sgl dne 19.Leden 2010 - 11:43, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AKO NA KLUCE ikeys.sh - slon 6
PříspěvekOdeslal: 19.Leden 2010 - 11:37 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 14.Květen 2008 - 15:24
Příspěvky: 1368
Si zober script odo mna a si ho preprob ... viewtopic.php?f=22&t=15977

Slonov image nepoznam, co potrebujete len SoftCam.Key ? Ked tak Vam to spravim ...

Chyba nemusi byt v scripte samotnom, daj sem vypis z:
ls -la /var/data/plugins/ikeys.sh

A pokial nieco nefunguje tak tymto zapnes DEBUG (prvy riadok v scripte) a hned uvidis co presne script robi aj s vypisom premennych:

#!/bin/sh -x


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AKO NA KLUCE ikeys.sh - slon 6
PříspěvekOdeslal: 19.Leden 2010 - 11:50 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 01.Duben 2008 - 9:11
Příspěvky: 38
Ta stránka se mi ještě o víkendu načetla, tak nevím, kde je chyba.
Tento skript (viz. příloha) jsem zkoušel o víkendu a v té době mi fungoval. Je již v UXIX formátu, tak ho do IPBOXu přenes binárně.
Příloha:
ikeys.sh.txt

Příloha:
skript.GIF


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Naposledy upravil(a) hlad dne 19.Leden 2010 - 11:57, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AKO NA KLUCE ikeys.sh - slon 6
PříspěvekOdeslal: 19.Leden 2010 - 11:55 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 14.Květen 2008 - 15:24
Příspěvky: 1368
To nieje binarny ale textovy subor ...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AKO NA KLUCE ikeys.sh - slon 6
PříspěvekOdeslal: 19.Leden 2010 - 12:09 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 01.Duben 2008 - 9:11
Příspěvky: 38
Jasně, že je to textový soubor, ale mě v TotolCommanderu zrovna u tohoto souboru nefunguje při kopírování z boxu na PC automatický převod na Windows textový formát, takže jsem jej z boxu stáhl binárně a proto je vhodné jej nakopírovat zpátky zase binárně. V Unixu (Linuxu) je řádek v textovém souboru zakončen znakem LF, kdežto Windows používají CR LF. Pokud v TotalCommanderu zafunguje převod textového souboru, změní při kopírování souboru z Linuxu na Windows soubot tak, že přidá před LF znak CR a pak je takový soubor lépe editovatelný, přehledný atd. Při kopírování zpět na Linux (pokud převod zafunguje) je ze sekvence znaků CR LF odebrán znak CR, aby to bylo košér zase pro Linux. (viz. http://cs.wikipedia.org/wiki/Textov%C3%BD_soubor).
Nevím, z jakého důvodu mě tohle teď nefunguje, nevím, jak je kdo zvyklý soubor editovat a na čem ho kdo edituje, a čím ho kdo přenáší, proto píši, že je již v Unix formátu a že je potřeba jej přenést binárně.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AKO NA KLUCE ikeys.sh - slon 6
PříspěvekOdeslal: 19.Leden 2010 - 12:21 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 14.Květen 2008 - 15:24
Příspěvky: 1368
Subory sa edituju na Linuxe pomocou vi alebo na Windowse programom Pspad ...

Nic binarne sa neprenasa, to je textovy subor a si ho zmrvil lebo si ho zrejme editoval Notepadom.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AKO NA KLUCE ikeys.sh - slon 6
PříspěvekOdeslal: 19.Leden 2010 - 12:33 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 01.Duben 2008 - 9:11
Příspěvky: 38
V telnetu v PCEditoru jsem VI zkoušel a chová se tam divně. Možná to tam jde nějak nastavit, ale nevím jak.
VI editor znám a v práci jej používám.
Nic jsem nezmrvil. Když soubor přenesu binárně a upravím něčím sekvenci ukončování řádků (je na to spousta programů), v pohodě si pak upravím co chci Notepadem. Pak to opět projedu programem, co změní sekvenci ukončování řádků a přenesu binárně na Linux/Unix. Nic složitého, funguje to. Pspad nepoužívám, možná je na tyhle převody pohodlnější ale věř, že výsledek by byl stejný.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AKO NA KLUCE ikeys.sh - slon 6
PříspěvekOdeslal: 19.Leden 2010 - 12:36 
Offline
Registrovaný
Registrovaný
Avatar uživatele

Registrován: 02.Červen 2008 - 21:18
Příspěvky: 24
satelitni prijimac: IPBOX 422s rev.3
Místo/Bydliště: Zilina
cyberbob napsal:
Si zober script odo mna a si ho preprob ... viewtopic.php?f=22&t=15977

Slonov image nepoznam, co potrebujete len SoftCam.Key ? Ked tak Vam to spravim ...

Chyba nemusi byt v scripte samotnom, daj sem vypis z:
ls -la /var/data/plugins/ikeys.sh

A pokial nieco nefunguje tak tymto zapnes DEBUG (prvy riadok v scripte) a hned uvidis co presne script robi aj s vypisom premennych:

#!/bin/sh -x


posielam


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
AB IPBox 422S rel.3(Seagate 250GB)
Neumo_2_13_6_slon_6_usb_kernel_root_db_rel3 + EMU a utility


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AKO NA KLUCE ikeys.sh - slon 6
PříspěvekOdeslal: 19.Leden 2010 - 14:04 
Offline
Registrovaný
Registrovaný
Avatar uživatele

Registrován: 02.Červen 2008 - 21:18
Příspěvky: 24
satelitni prijimac: IPBOX 422s rev.3
Místo/Bydliště: Zilina
hlad napsal:
Ta stránka se mi ještě o víkendu načetla, tak nevím, kde je chyba.
Tento skript (viz. příloha) jsem zkoušel o víkendu a v té době mi fungoval. Je již v UXIX formátu, tak ho do IPBOXu přenes binárně.
Příloha:
ikeys.sh.txt

Příloha:
skript.GIF


nazdar hlad tvoj scrip som vlozil do var/data/plugins
spustil som ho v telnete tak ze ked som bol v roote napisal som
var/data/plugins/ikeys.sh

a zase not found mna asi jebne. Uz som bez napadov idem asi upravit ten bobov skript dufam ze sa naezakopem viacej

hlad chcem sa opytat teraz ked ta url teraz nefunguje ako sa ti chova ten script mozes mi poslat screen???? nemas tam to moje zname "not found"?

hosi to iba jednemu cloveku na 4xx funguje ten slonov script????

_________________
AB IPBox 422S rel.3(Seagate 250GB)
Neumo_2_13_6_slon_6_usb_kernel_root_db_rel3 + EMU a utility


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AKO NA KLUCE ikeys.sh - slon 6
PříspěvekOdeslal: 19.Leden 2010 - 15:31 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 14.Květen 2008 - 15:24
Příspěvky: 1368
Stale robis tu istu chybu, chyba ti tam "/":

/var/data/plugins/ikeys.sh

Potom samozrejme dostanes hlasku ze ten subor nenasiel ... takze to spusti takto:/var/data/plugins/ikeys.sh


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AKO NA KLUCE ikeys.sh - slon 6
PříspěvekOdeslal: 19.Leden 2010 - 18:12 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 01.Duben 2008 - 9:11
Příspěvky: 38
Ten screenshot, co jsem posílal, byl čerstvý.
Hlášení "not found" znamená, že nemůže najít ten skript.
Zkoušel jsem jen tak změnit tu url adresu ve skriptu na neexistující a skript vypsal to samé, co jsem posílal ve screenshotu, takže skript něco vypisuje, ať už tam máš tu adresu funkční nebo ne.
Už nevím, co ti poradit.
Když v konzoli napíšeš
ping http://www.google.cz
co ti to vypíše?
Zkus ještě na ovladači zmáčknout tlačítko Menu a pak RCL, otevře se ti virtuální konzole. Napiš tam
/var/data/plugins/ikeys.sh
a zmáčkni OK. Opiš to přesně včetně toho prvního lomítka, píše se tam pomocí ovladače jako na mobilu.

Cyberbob: to lomítko mu tam chybí, ale když mu nefunguje ani "./ikeys.sh" v sdresáři se skriptem, tak je to divný.

EDIT: Oprava pingu (napsat bez toho http://):
ping www.google.com


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AKO NA KLUCE ikeys.sh - slon 6
PříspěvekOdeslal: 20.Leden 2010 - 1:34 
Offline
Registrovaný
Registrovaný
Avatar uživatele

Registrován: 02.Červen 2008 - 21:18
Příspěvky: 24
satelitni prijimac: IPBOX 422s rev.3
Místo/Bydliště: Zilina
takze chlapi pred tym som to skusal aj s lomitkom aj bez aj s bodkov

attribut je stale 755
potom som tam nakopol aj ten hladov script a stale not fount

bob posielm ti screen
hlad posielam ti screen

samozrejme vsetko editujem PSPADOM

este som na nieco prisiel ked spustim ten hladov script tak je stale not found ale ked v nom urobim nasledujucu zmenu tak to robi nieco ine mozno z toho sa da nieco vydedukovat
zmena je na prvom riadku
s
#!/bin/sh
na
!/bin/sh
a do obidvoch som pridal
echo "AHOJ"

v 1. pripade sa nic nezmenilo stale iba not found ani echo sa nezobrazilo
a potom sa konecne v 2. pripadene nieco dialo pozrite sa na to


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
AB IPBox 422S rel.3(Seagate 250GB)
Neumo_2_13_6_slon_6_usb_kernel_root_db_rel3 + EMU a utility


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 22 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk