e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 22.Leden 2020 - 10:03

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 13 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Multiprepínač
PříspěvekOdeslal: 28.Prosinec 2009 - 17:50 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 18.Září 2007 - 22:13
Příspěvky: 198
Zdravim. Potrebujem poradit ako riesit 5 prijimacov na 1 parabolu s 1LNB. Riesenie s LNB ktory ma viac vystupov nie je mozne, kvoli kablom (hotove zateplenie). Uvazoval som nad 1 kablom (ktory je uz pod strechou)k multiprepinacu a odtial kable k prijimacom. Otazka:
- staci prepinac P.122-A 5/10 (pasivny 5 vstupov+5 vystupov) a LNB s jednym vystupom?
- je lepsie pouzit LNB s 2 vystupmi?
- ine riesenie?
Dik za kazdu radu.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Multiprepínač
PříspěvekOdeslal: 28.Prosinec 2009 - 19:22 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 10.Listopad 2008 - 7:07
Příspěvky: 28
NEJROZUMĚJŠI I NEJLEVNĚJŠÍ MÁŠ POUŽÍT 1 LBN S 8 VYSTUPY


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Multiprepínač
PříspěvekOdeslal: 28.Prosinec 2009 - 19:25 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 10.Listopad 2008 - 7:07
Příspěvky: 28
První varianta fungovat nemuže druha ano ale cenově jsi dost vysoko !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Multiprepínač
PříspěvekOdeslal: 28.Prosinec 2009 - 21:45 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 18.Září 2007 - 22:13
Příspěvky: 198
Variant s 1LNB a 8 vystupmi nemozem pouzit. Bytovka je zatelpena a je tam prechodka na max.1 kabel. Preto rozmyslam o multiprepinaci, ten 1 kabel k nemu by som dostal.
Variant 2 by mal teda faungovat? O peniaze sa nejedna, twin LNB mam a multiprepinac nie je taka hrozna cena. Ide mi len o to aby som neinvestoval do niecoho co nakoniec nepojde.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Multiprepínač
PříspěvekOdeslal: 28.Prosinec 2009 - 23:16 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 25.Březen 2006 - 20:34
Příspěvky: 111
Poděkováno: 2 krát
Toto si nastuduj
http://satlex.net/sk/1participant.html

_________________
Obrázek


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Multiprepínač
PříspěvekOdeslal: 29.Prosinec 2009 - 17:47 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 29.Květen 2008 - 9:01
Příspěvky: 66
Uniklo mi nieco?

Ak chcete 5 prijmacov (citam 5 nezavislych TV), tak bud 8 vystupove LNB, alebo 4 vystupove LNB + prepinac...

Dostat z 1 kabla z LNB signal pre 5 roznych TV (nezavisle) mi pride nerealne... (alebo mi nieco unika?)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Multiprepínač
PříspěvekOdeslal: 30.Prosinec 2009 - 12:10 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 18.Září 2007 - 22:13
Příspěvky: 198
Moja predstava je 1xtwin LNB a multiprepinac 5/10. Ak spravne chapem, takto by to malo fungovat.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Multiprepínač
PříspěvekOdeslal: 30.Prosinec 2009 - 22:09 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 29.Duben 2008 - 21:25
Příspěvky: 463
satelitni prijimac: IP BOX 250S
Místo/Bydliště: kousek od Vyskova
Poděkoval: 1 krát
spravne by jsi mel mit 1xLNB quatro + multiswitch a nebo jak jsem se prave docetl 2x LNB dual/twin + multiswitch

_________________
Pouzivej tlacitko hledat
Navody najdes ve slozce download
-----------------------------------------------------------------
IP BOX 250S rel.2; AB Enigma 9.3.2009; SG 2100BS
&
Opticum 4100TSCXE; Yumatu 5119 xbox net 2.4.21


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Multiprepínač
PříspěvekOdeslal: 05.Leden 2010 - 22:16 
Offline
Registrovaný
Registrovaný
Avatar uživatele

Registrován: 22.Prosinec 2008 - 15:57
Příspěvky: 10
satelitni prijimac: Amiko Alien 8900
Mám podobný problém, ale já mám ze střechy do rozvodny (kde bude umístěn multiswitch) dva kabely. Čtyři nemohu natáhnout. Existuje řešení pro jeden konvertor-pět účastníků?

_________________
Amiko Alien 8900 - PKT Nebula - 13°,19°,23,5°


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Multiprepínač
PříspěvekOdeslal: 06.Leden 2010 - 13:00 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 18.Září 2007 - 22:13
Příspěvky: 198
Pouzil som 1xLNB quatro + prepínac ale stale to neide akob by malo. 2 TV idu v pohode, ale ked uz pripojim treti, je tam ten isty problem ako predtym t.j. musim sledovat na 2 TV kanaly z tej istej frek. Napr CT1 a CT2, alebo STV1 a Markiza..... Robi to len pri tychto frek. 12565 a 12525. Jedna ma H polarizaciu druha V. Na prepinaci su 4 vstupy zo sat oznacene Hor./High, Hor/low, Vert./High a vert./Low. Do kazdeho vstupu ide jeden kabel. Dalej su tam vystupy 8x Sat a 2 x ter.. Su v kobinaciu 4sat + 1ter z boku a z protilahlej strany ako su vstupy. Ma daky efekt ako tieto vystupy zapojim. Teda ktory vystup na ktory prijimac? Resp. Je potrebne aj dake nastavenie v prijimaci v zavislosti od toho na ktory vystup je napojeny. Sice som to skusal, ale na nic rozumne som neprisiel, preto sa pytam. Inak zo zaciatku mi neislo nic, tak som teraz pouzil monoblok ASTRA 19,2 a 23,5 aj ked Astru 19,2 som vobec neladil. Takto to "ciastocne" funguje. Povodne LNB je asi vadne, mal som ho doma uz asi 2 roky, nepamatam si uz dovod :-)Mozno to ma daky vyznam.
Mi2_cz napsal:
spravne by jsi mel mit 1xLNB quatro + multiswitch a nebo jak jsem se prave docetl 2x LNB dual/twin + multiswitch


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Multiprepínač
PříspěvekOdeslal: 09.Leden 2010 - 17:33 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 29.Duben 2008 - 21:25
Příspěvky: 463
satelitni prijimac: IP BOX 250S
Místo/Bydliště: kousek od Vyskova
Poděkoval: 1 krát
musis vice hledat
Nevim jak jsou vystupy z LNB quatro znacene (mel by jsi to najit)
a zapojit do spravnych vstupu HH/-H/L -V/H - V/L a potom napojis SAT a v nem nastavis diseqc nebo tak nejak melo by to byt v navodu

neco malo je tady: http://www.digitalnitelevize.cz/forum/i ... ka_oblast=

a jeste http://www.cssf.cz/archive/index.php/t-27525.html

_________________
Pouzivej tlacitko hledat
Navody najdes ve slozce download
-----------------------------------------------------------------
IP BOX 250S rel.2; AB Enigma 9.3.2009; SG 2100BS
&
Opticum 4100TSCXE; Yumatu 5119 xbox net 2.4.21


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Multiprepínač
PříspěvekOdeslal: 09.Leden 2010 - 17:51 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 29.Duben 2008 - 21:25
Příspěvky: 463
satelitni prijimac: IP BOX 250S
Místo/Bydliště: kousek od Vyskova
Poděkoval: 1 krát
naivka napsal:
Mám podobný problém, ale já mám ze střechy do rozvodny (kde bude umístěn multiswitch) dva kabely. Čtyři nemohu natáhnout. Existuje řešení pro jeden konvertor-pět účastníků?


minimum jsou 4 kabely a nebo budes miuset ozelet nejake pasmo

_________________
Pouzivej tlacitko hledat
Navody najdes ve slozce download
-----------------------------------------------------------------
IP BOX 250S rel.2; AB Enigma 9.3.2009; SG 2100BS
&
Opticum 4100TSCXE; Yumatu 5119 xbox net 2.4.21


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Multiprepínač
PříspěvekOdeslal: 25.Leden 2010 - 10:21 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 18.Říjen 2007 - 8:46
Příspěvky: 593
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 5 krát
Unicable,akurát ho musia podporovať prijímače.Napr. http://www.emp-centauri.cz/products.php ... =16&id=237

_________________
GI Xpeed LX3,Ariva102,T 90.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 13 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk