e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 21.Září 2020 - 14:17

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 86 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 5 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Opakovany restart
PříspěvekOdeslal: 18.Prosinec 2009 - 16:56 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 24.Prosinec 2006 - 10:30
Příspěvky: 48
Dobré odpoledne,
zdravím všechny postižené vypínáním IPBoxu 400S.
Tak jsem si myslel,že že se mi sat.porouchal,ale vidím,že nejsem postižený poruchou sám.Mám též od 16.12.problém se samovolným vypínáním 400 S.Mám slonovu verzi a byl jsem s ní velmi spokojen. Zjistil jsem, že k vypínání dochází pokud se dívám na Novu přes kartu TT. Ve chvíli kdy se dívám na ČT1 nebo jiný kanál (né všechny mám vyzkoušené), satelit se nevypne. Po přepnutí na Novu dojde k okamžitému vypnutí. Dívám-li se na Novu přes D... tak k poruše nedojde. Když chci znovu zapnout sat. po vypnutí na Nově, tak musím při nabíhání přepínat kanály, aby mi naskočil jiný program, jinak se sat stále vypíná. Budu velmi rád,pokud by někdo poruchu dovedl odstranit a poradit nám amatérům.

Předem děkuji za pomoc.

Trew


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opakovany restart
PříspěvekOdeslal: 18.Prosinec 2009 - 21:40 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 18.Září 2007 - 22:13
Příspěvky: 198
Preinstaloval som vsetko a vratil som sa k Neumo Slon 2.13.6 v.6. A tak ako sa inde pise, box po cca 10 minutach sam vypne. Zatial skusam kedy, na akom kanali a pod sa to deje. Mozno nieco zaujimave zistim. Velmi sa mi nechce opustat Slona, som s nim velmi spokojny. Tak uvidime.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opakovany restart
PříspěvekOdeslal: 19.Prosinec 2009 - 9:24 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 30.Leden 2007 - 9:12
Příspěvky: 587
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
Chyba je v neumo kode (ale aj pravdepodobne na frekvencii 11992 je vo vysielanom EPG nejaky problem zo strany providera, kedze image dlho fungoval dobre), takze ju maju vsetky image zalozene na Neumo 2.13.5 a 2.13.16 (ci aj Neumo 3+, neviem – kod je trocha odlisny). Neumo team pridal svoj kod (dvbepg – jedna z casti, ktore ziskavaju EPG data) do oficialneho DGS firmware (image, ktore nie su zalozene na Neumo kode nemaju spravne EPG, ale ani tuto chybu). V prilohe je cast image verzie 7 (este nie uplne dokoncena), ale su tu opatrenia proti chybe v EPG. Piste postrehy k funkcnosti. Postup instalacie:
1. Vypnut warm prijimac.
2. Cez telnet zadat prikaz:
mount -n -o remount,rw,noatime,nodiratime /dev/ide/host0/bus0/target0/lun0/part4 /var/media
3. Vytvorit vo /var/media adresar bin
4. Rozbalit prilohu a cez ftp nakopirovat do /var/media/bin
5. Zmenit atributy suboru /var/media/bin/relook na 755
6. Zapnut prijimac a testovat


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opakovany restart
PříspěvekOdeslal: 19.Prosinec 2009 - 9:56 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 17.Březen 2008 - 12:47
Příspěvky: 210
satelitni prijimac: AB IPBox 422S rel.3
Místo/Bydliště: Handlová
Ja mozem povedat, ze skusil som Neumo 3.1.1 a tam to nerobi.
Pouzil som mgcamd + newcs z EMU pre Neumo 2.13.6 Slon 6.
Skylink slape v pohode.

Slon tu opravu treba pouzit len v tvojich image, alebo vo vsetkych 2.x verziach?

_________________
AB IPBox 422S rel.3(250GB);2xDiSEqC1.0Quad;3xLNBtwin(13°E-19,2°E-23,5°E)
Neumo_2_13_6_slon_7_usb_kernel_root + EMU a utility
Obrázek


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opakovany restart
PříspěvekOdeslal: 19.Prosinec 2009 - 10:49 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 17.Březen 2008 - 12:47
Příspěvky: 210
satelitni prijimac: AB IPBox 422S rel.3
Místo/Bydliště: Handlová
No asi som sa preriekol.

Spravilo to "asi" aj na 3.1.1. Dcera pozera na JOJ-ke rozpravky a uz dvakrat sa vypol. Ale neviem ci vypisalo ERROR, nebol som pri tom. Zatial to ide.

Takto to totiz zacalo aj na Neumo 2.13.6 Slon 6 a potom to robilo uz stale.


Otazka pre Slona:
Vlaste tam vytvori dalsiu particiu na disku? Ja som mal vybraty HDD ked som nainstaloval 3.1.1 (predtym som vymazal vsetky particie na HDD - full unallocated) a boli tam vytvorene 4 particie. Uz neviem presne dve neboli asi formatovane a dalsie dve ext2. Ta stvrta bola vlastne asi /var/media/ lebo bola najvacia (asi 230GB z 250GB).

Ten subor "relook" je vlastne co a ako sa spusti, je niekde nan skript, alebo z tohoto adresara "bin" sa spustaju automaticky?

Ten adresar "media" tu uz je. Jedine "bin" tam nieje. Mam to skusit aj na tomto image 3.1.1 ???

_________________
AB IPBox 422S rel.3(250GB);2xDiSEqC1.0Quad;3xLNBtwin(13°E-19,2°E-23,5°E)
Neumo_2_13_6_slon_7_usb_kernel_root + EMU a utility
Obrázek


Naposledy upravil(a) iki dne 19.Prosinec 2009 - 11:01, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opakovany restart
PříspěvekOdeslal: 19.Prosinec 2009 - 10:49 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 24.Prosinec 2007 - 20:07
Příspěvky: 8
SUPER! Tak za tohle by si Slon zaslouzil metál. Nainstalovano dle navodu, a vse maka naprosto v pohode. :thankyou:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opakovany restart
PříspěvekOdeslal: 19.Prosinec 2009 - 12:18 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 05.Září 2008 - 19:44
Příspěvky: 6
Jak jinak, Slon jsi borec a je na Tebe spolehnutí - znalost kodu obdivuhodná. Doma mašina už maká, ještě musím k našim. Zatím se měj. Těším se na 7. Jar.

_________________
AB IPBox 400s Neumo Slon 6 Cslink + UPC


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opakovany restart
PříspěvekOdeslal: 19.Prosinec 2009 - 12:35 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 28.Listopad 2007 - 19:40
Příspěvky: 45
Slone mooc děkuji :thankyou: si fakt borec :poklona:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opakovany restart
PříspěvekOdeslal: 19.Prosinec 2009 - 16:27 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 28.Listopad 2006 - 17:34
Příspěvky: 1
Přidávám se k poděkování. :D


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opakovany restart
PříspěvekOdeslal: 19.Prosinec 2009 - 18:42 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 29.Květen 2008 - 9:01
Příspěvky: 66
Slon je jediny dovod, preco nelutujem nakup 422ky... klobuk dole (nahodene na 1. pokus a funguje zatial tak ako ma...). Velka vdaka


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opakovany restart
PříspěvekOdeslal: 19.Prosinec 2009 - 19:59 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 18.Červen 2007 - 14:03
Příspěvky: 35
Poděkováno: 1 krát
Slone dík. Kup si AZ HD-Elite. :Yahoo!:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opakovany restart
PříspěvekOdeslal: 19.Prosinec 2009 - 20:11 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 18.Září 2007 - 22:13
Příspěvky: 198
Aj ja sa pridavam k "vdakyvzdaniu" Zatial vsetko fuguje OK, dufam ze to tak dlho aj bude.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opakovany restart
PříspěvekOdeslal: 19.Prosinec 2009 - 20:31 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 09.Červen 2007 - 8:55
Příspěvky: 21
Slone take se pridavam a velke diky !!!!! vanoce jsou zachraneny. :good:


Jeste bych touto cestou chtel poprosit o dve rady k EMU a utility pre Neumo_2_13_6_slon_6

Nejsem vubec linuxar, tak musim pozadat o radu.
Ma prvni otazka se tyka EMU. V jakem souboru (skryptu) mam provest zmenu a to jakou aby pri startu boxu automaticky nabihal Mgcamd(v1.31)+newcs(v1.65) to co je pod nabidkou Menu+5 ???????

Ma druha otazka je smerovana k vytvoreni souboru /var/.csstandby.
Prikazem v telnetu echo > /var/.csstandby se mi bohuzel zadny soubor nevytvori. Nevim proc :( . Kdyz dam vytvorit soubor s jmenem bez tecky tak se vytvori a kdyz se ho pokusim po te pres ftp prejmenovat, tak mi zmizi jakmile dam pred jmeno tecku.

Muze mi v techto dvou otazkach nekdo poradit ?

Predem dekuji za odpovedi.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opakovany restart
PříspěvekOdeslal: 19.Prosinec 2009 - 21:55 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 21.Červenec 2006 - 21:32
Příspěvky: 30
satelitni prijimac: VU+ DUO
samozrejme, slon je boh, ale zaujimave je, ze dnes to ide aj bez slonovej upravy, t.j. este som na boxe nic nemenil a dnes som error a vyp. zatial nemal

_________________
IP400 rel.3 CCcam(v2.0.0)+capmtserver
Inetbox300S Mgcamd 1.31 +newcs1.62
Toroidal90(15°W;5°W+4°W;1°W+0,8°W;5°E;13°E;16°E;19,2°E;23,5°E) DiseqC 1/8 EMP-P168, 2xGI411


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opakovany restart
PříspěvekOdeslal: 19.Prosinec 2009 - 22:09 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 18.Září 2007 - 22:13
Příspěvky: 198
To som si najprv naivne myslel aj ja, az kym som neprepol napr. na MGM a nedal si EPG. Dalej to pokracovalo "klasicky", ale predtym som zopar hodin sledoval vsetko bez problemov. Decka rozpravky, zena daku hovadinu....
pulo napsal:
samozrejme, slon je boh, ale zaujimave je, ze dnes to ide aj bez slonovej upravy, t.j. este som na boxe nic nemenil a dnes som error a vyp. zatial nemal


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opakovany restart
PříspěvekOdeslal: 20.Prosinec 2009 - 0:28 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 28.Listopad 2007 - 19:40
Příspěvky: 45
Lidi, jste nevděčníci. :oops: Staženo 30x a poděkovali jste stěží z poloviny, nebýt Slona, koukáte na černý obrazovky.
Je to fakt borec, co se obětuje pro nás neznalé. Tuším, že už minile psal, že je to poslední úprava image, z důvodů časové tísně. Také tam byla zmínka, že už nevlastní ani ipbox 420. Takže to vypadá že se nad námi smiloval a zaslal nám Jeíška v podobě úpravy Imae. :clapping:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opakovany restart
PříspěvekOdeslal: 20.Prosinec 2009 - 7:19 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 30.Leden 2007 - 9:12
Příspěvky: 587
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
iki napsal:
No asi som sa preriekol.

Spravilo to "asi" aj na 3.1.1. Dcera pozera na JOJ-ke rozpravky a uz dvakrat sa vypol. Ale neviem ci vypisalo ERROR, nebol som pri tom. Zatial to ide.

Takto to totiz zacalo aj na Neumo 2.13.6 Slon 6 a potom to robilo uz stale.


Otazka pre Slona:
Vlaste tam vytvori dalsiu particiu na disku? Ja som mal vybraty HDD ked som nainstaloval 3.1.1 (predtym som vymazal vsetky particie na HDD - full unallocated) a boli tam vytvorene 4 particie. Uz neviem presne dve neboli asi formatovane a dalsie dve ext2. Ta stvrta bola vlastne asi /var/media/ lebo bola najvacia (asi 230GB z 250GB).

Ten subor "relook" je vlastne co a ako sa spusti, je niekde nan skript, alebo z tohoto adresara "bin" sa spustaju automaticky?

Ten adresar "media" tu uz je. Jedine "bin" tam nieje. Mam to skusit aj na tomto image 3.1.1 ???

Instalacia image vytvori 4 particie, je to v poriadku, kazda ma svoj vyznam. Subor relook je aplikacia v operacnom systeme linux, ktory mas v prijimaci. Je to prostredie, ktore sa objavi po zapnuti prijimaca, v ktorom pozeras, nahravas, ..., TV programy. Je umiestneny vo flash (odtial sa aj spusta), ale Neumo image sa ho naskor pokusi spustit z /var/media/bin. To je prave vyuzite pri tejto "oprave". Takze teraz vlastne vsetci uz aj testujete image verzie 7 (to co je doteraz hotove). Subor sa spusti automaticky po starte, ty ho nespustas. Je pouzitelny len na image zalozenom na Neumo 2.13.6. Na inom moze ist, ale nie je zarucene spravne fungovanie.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opakovany restart
PříspěvekOdeslal: 20.Prosinec 2009 - 7:24 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 30.Leden 2007 - 9:12
Příspěvky: 587
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
parde napsal:
Slone take se pridavam a velke diky !!!!! vanoce jsou zachraneny. :good:


Jeste bych touto cestou chtel poprosit o dve rady k EMU a utility pre Neumo_2_13_6_slon_6

Nejsem vubec linuxar, tak musim pozadat o radu.
Ma prvni otazka se tyka EMU. V jakem souboru (skryptu) mam provest zmenu a to jakou aby pri startu boxu automaticky nabihal Mgcamd(v1.31)+newcs(v1.65) to co je pod nabidkou Menu+5 ???????

Ma druha otazka je smerovana k vytvoreni souboru /var/.csstandby.
Prikazem v telnetu echo > /var/.csstandby se mi bohuzel zadny soubor nevytvori. Nevim proc :( . Kdyz dam vytvorit soubor s jmenem bez tecky tak se vytvori a kdyz se ho pokusim po te pres ftp prejmenovat, tak mi zmizi jakmile dam pred jmeno tecku.

Muze mi v techto dvou otazkach nekdo poradit ?

Predem dekuji za odpovedi.

Po starte sa vzdy spusti EMU, ktore si mal vybrane pred vypnutim (ak si ho vybral pomocou DO prijimaca). /var/.csstandby nevidis, lebo linux skryva subory, ktorych nazov zacina bodkou. Zadaj v telnete prikaz
ls -a /var/
a vo /var/ sa ti zobrazia aj skryte subory.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opakovany restart
PříspěvekOdeslal: 20.Prosinec 2009 - 7:34 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 30.Leden 2007 - 9:12
Příspěvky: 587
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
pulo napsal:
samozrejme, slon je boh, ale zaujimave je, ze dnes to ide aj bez slonovej upravy, t.j. este som na boxe nic nemenil a dnes som error a vyp. zatial nemal

Ta chyba (alebo len zmena) vo vysielanom EPG zo strany providera je pravdepodobne len na jednom programe, v urcity den a v urcitu hodinu (ten den je podla mojho nacitaneho EPG pred vypinanim pondelok alebo utorok). Tym, ze sa snazi prijimac nacitat taketo EPG, zakazdym vypne s chybou. Je mozne, ze po 4 dnoch (EPG uz bude kompletne nove) uz povodne image bude opat fungovat bez vypinania.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opakovany restart
PříspěvekOdeslal: 20.Prosinec 2009 - 10:17 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 29.Květen 2008 - 9:01
Příspěvky: 66
Slon, kedze pises, ze testujeme cast tvojej novej 7micky, pochval sa co nove, nech to teda vieme pretestovat.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 86 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 5 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk