e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 22.Leden 2020 - 8:35

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 5 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Nastavení LNB - DiSEqC
PříspěvekOdeslal: 19.Listopad 2009 - 22:16 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 01.Duben 2008 - 9:11
Příspěvky: 38
Mám dotaz. Na jedné parabole mám monoblok na Astru 19,5 a 23,5. Na druhé parabole mám singl LNB. Tyhle 2 paraboly jsem připojil skzr DiSEqc2.0 přepínač "P.162-IW" (např. zde http://eshop.sapro.cz/?cls=stoitem&stiid=220) do IPBOXu.
Dříve jsem měl připojen pouze monoblok na Astry a po připojení přepínače a druhé paraboly se mi sem tam zaškobrtne zvuk a část linky obrazu se rozkostičkuje. Možná je to jen náhoda a problém je jinde, tak ještě zkusím formát HDD a přeinstalaci. Programy jdou ze všech družic.
Ale pro jistotu, mám nastavení LNB v pořádku? Není problém v přepínači?
Nastavení:
Typ LNB=UNIV_LNB, DiSEqC 1.1=žádný

Satelit - DiSEqC 1.0
-------------------
LNB1: Astra 19,2E - A
LNB2: Astra 23,5E - B
LNB3: Intelsat 10-02 1.0W - C
LNB4: Thor 2,3 0,8W - C

V Neumo Settings jsem nastavil "Send DiSEqC" = 2times, protože mi to nechtělo přepínat z Intelsatu na Astru (musel jsem přepnout ještě jednou na jiný program na Astře).


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nastavení LNB - DiSEqC
PříspěvekOdeslal: 19.Listopad 2009 - 22:37 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 99 krát
asi pouzitie jedneho vstupu C dva krat moze robit problem. Preco nepouzivas len jednu poziciu ? ved chybajuce TP si mozes kludne doskenovat na napriklad 0,8W .
Diseqc repeat je spravne zvolene ,ale pouzil by som protokol DiseqC 1.1 .
Celkom kludne to moze byt aj zvysenym odberom - presahujucim 400mA na vstupe tunera . CHcelo by to pomerat na presnejsiu identifikaciu chyby .

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nastavení LNB - DiSEqC
PříspěvekOdeslal: 18.Leden 2010 - 0:23 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 01.Duben 2008 - 9:11
Příspěvky: 38
Díky, mám teď LNB nastaveny na:
LNB1: Astra 19,2E - A
LNB2: Astra 23,5E - B
LNB3: Intelsat 10-02 1.0W - C.

Používaný přepínač P.162-IW verze Option (ne verze Position) je konstruovaný tak, že na první vstup se připojí monoblok (např. Astra 19,2 + 23,5) a na druhý se připojí další LNB. Příkazy na přepnutí switche v monobloku propouští tento přepínač dál, má se to přepínat příkazem "Option". Co jsem zahlédl v Enigmě, tam se to dá nastavit přímo v nabídce, jestli je LNB přes "Option" nebo ne. Nevím, jestli Neumo image používá příkaz "Option", ale nejspíš ano, protože to funguje.

Box mám čerstvě z opravy z ABCOMu, kde mi opravili zdroj a to přeskakování to dělá stále. Po odpojení koaxu z druhého tuneru přeskakování zvuku zmizne. Ale nezmizí to, co to dělá chviličku po změně kanálu, ale to je, předpokládám, normální.
Ještě se pokusím změřit ten proud.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nastavení LNB - DiSEqC
PříspěvekOdeslal: 18.Leden 2010 - 13:15 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 99 krát
mam to chapat tak,ze pouzivas dva tunery v rezime loop , alebo mas prepinace dva a kazdy tuner ma moznost samostatnej volby pozicie ?

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nastavení LNB - DiSEqC
PříspěvekOdeslal: 18.Leden 2010 - 18:15 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 01.Duben 2008 - 9:11
Příspěvky: 38
Mám dvě paraboly, jedna má quad LNB monoblok na Astry a druhá má quad LNB na Thor 0,8W. Z těchto LNB vedou kabely do toho DiSEqC přepínače (mám celkem dva, každý pro jeden tuner) a z přepínače pakpřímo do tuneru. Oba dva tunery jsou nezávislé, mají shodné zapojení tak abych mohl cokoli na jednom sledovat a cokoli na druhém ukládat na disk.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 5 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk