e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 13.Srpen 2020 - 19:38

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 10 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Špatný signál - Prosím pomoc
PříspěvekOdeslal: 14.Říjen 2009 - 22:24 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 18.Říjen 2008 - 10:28
Příspěvky: 29
satelitni prijimac: VU+ ZERO
Místo/Bydliště: Valašské Meziříčí, Podlesí
Zdravím všechny, a prosím o radu,

IPBox 400S rel3, Slon image, mám problém s kvalitou signálu, žlutý sloupec asi 90 procent a zelený 50. Když je špatné počasí je to mnohem horší a nedá se na to dívat. Parabola je nastavená dobře, zkoušel jsem jiný přímač a ten zobrazí kvalitu téměř 100 procent. Zajímavé je že program HBO comedy má signál pořád dobrý a dá se na něj dívat i když ostatní kanály už neběží.

Prosím tímto o radu, co udělat nebo jak postupovat abych problém vyřešil.

Předem díky. Luboš


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Špatný signál - Prosím pomoc
PříspěvekOdeslal: 15.Říjen 2009 - 8:06 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 10.Listopad 2008 - 7:07
Příspěvky: 28
jo ja jsem měl ten problem taky a stačí kousek doladit parabolu nebo potočit s LBN to že maš na druhem příjmači dost signalu budes ho tam mít dost i potom.Každý príjmač měrí trochu jinak nemužes to srovnavat.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Špatný signál - Prosím pomoc
PříspěvekOdeslal: 15.Říjen 2009 - 9:04 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 13.Březen 2009 - 20:37
Příspěvky: 57
omette snih z paraboly!

_________________
UPC, DIGI, Skylink, AB DSR 320, HumaX 5400 CR, Stab HH 90, LNB Sharp, twin monoblock TMT 43 Titanium


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Špatný signál - Prosím pomoc
PříspěvekOdeslal: 16.Říjen 2009 - 12:54 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 18.Říjen 2008 - 10:28
Příspěvky: 29
satelitni prijimac: VU+ ZERO
Místo/Bydliště: Valašské Meziříčí, Podlesí
Sněhem to určitě není, ale zkusím vylézt na střechu s mým přímačem a doladit parabolu, to má i logiku, díky za radu.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Špatný signál - Prosím pomoc
PříspěvekOdeslal: 25.Říjen 2009 - 14:25 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 29.Srpen 2007 - 17:23
Příspěvky: 58
a este dost zalezi na coax.kabli ci neni zlomeni a koncovky zaoxidovane...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Špatný signál - Prosím pomoc
PříspěvekOdeslal: 07.Prosinec 2009 - 20:41 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 18.Říjen 2008 - 10:28
Příspěvky: 29
satelitni prijimac: VU+ ZERO
Místo/Bydliště: Valašské Meziříčí, Podlesí
Byl jsem na střeše s mým přijímačem a snažil jsem se nastavit parabolu co nejlépe (zelený sloupec 60 - 70 procent). Zdálo se že je to o něco lepší.

Teď se mi ale stane že některé kanály vůbec nenajedou (Služba není dostupná, nebo je kódovaná. Třeba HBO1 funguje, HBO2 ne, někdy když přepnu na HBO1, zobrazí se program až po chvíli, někdy i 10 vteřin.

Když smažu všechny programy a dám je znovu naladit, najde jich to asi 100 a hodně českých tam chybí?

Poradíte prosím někdo jak postupovat s řešením problému.

Jaký máte signál na digi ve vašem IP400S ?
Jestli mám špatně nastavenou parabolu, poraďte prosím jak na to, už si opravdu nevím rady (parabolu mám 80ku)
Koaxem to být nemůže, to by dělalo i na jiných příjmačích.
Předem moc díky za trpělivost.

Sifon


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Špatný signál - Prosím pomoc
PříspěvekOdeslal: 07.Prosinec 2009 - 23:20 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17037
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 101 krát
Ipbox sa vobec nehodi na nastavovanie paraboly.
moje ukazovatele na IPboxe pisu cosi ako:
78- 82
80-84
mal by si pri nastavovani pouzit aj skew - teda pootocit konvertor. Najviac je to "viditelne" na STV1-2 programe (digi) .

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Špatný signál - Prosím pomoc
PříspěvekOdeslal: 08.Prosinec 2009 - 8:36 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 18.Říjen 2008 - 10:28
Příspěvky: 29
satelitni prijimac: VU+ ZERO
Místo/Bydliště: Valašské Meziříčí, Podlesí
Díky za radu Revisi, LNB skew u Digi by měl být 13,3 stupnů doprava.
Pokusím se ještě vylézt na střechu s přímačem a malým LCDčkem a pokusím se trfit tu zakletou družici přesně.

ahoj Sifon


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Špatný signál - Prosím pomoc
PříspěvekOdeslal: 10.Prosinec 2009 - 10:08 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 16.Březen 2009 - 9:16
Příspěvky: 14
satelitni prijimac: AZBox, AB Cyptobox 650HD
Ahoj,
je možné, že je špatný tuner. Tyto hodnoty máš na obou tunerech nebo pouze u jednoho ?

_________________
Satelit:
AZBox - Enigma 2
AB Cryptobox 650HD
OSCAM Server (Windows Server 2012R2)
Parabola:
Maximum E-85 Al - Thor 1W, Hotbirt 13E, Astra 19.2E, Astra 23.5E
Router:
Turris GenII
Server:
Windows Server 2012R2, 5 x 1500 GB (RAID 5)
Media Center:
KODI - Raspberry Pi2


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Špatný signál - Prosím pomoc
PříspěvekOdeslal: 10.Prosinec 2009 - 12:28 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17037
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 101 krát
na ipboxe vzdy zobrazuje len hodnoty z tuneru c.1 .

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 10 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk