e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 19.Leden 2020 - 12:13

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 14 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: preklad domenovych jmen NEFUNGUJE
PříspěvekOdeslal: 06.Leden 2009 - 23:18 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 11.Srpen 2006 - 19:56
Příspěvky: 51
Dobry vecer, nefunguje mi preklad domenovych jmen. Mam v prijimaci linux Slon5, v souboru /etc/resolv.conf mam nastaveny nameserver na DNS sveho providera, ale preklad mi vubec nefunguje, stale mi pise "hostname lookup failure" (napr. pri ping www.seznam.cz). Router mam nastaveny spravne, takze s routovanim neni problem, pouze s tim prekladem. Nemate nekdo podobny problem? (Ted si vzpominam, alespon myslim, ze se to spravi vzdy, kdyz jdu do menu nastaveni IP adresy v prijimaci -> potvrdim nastaveni, tak to chvili preklada dobre).

Diky moc za rady.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: preklad domenovych jmen NEFUNGUJE
PříspěvekOdeslal: 12.Leden 2009 - 15:26 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 30.Leden 2007 - 9:12
Příspěvky: 587
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
littleoak napsal:
Dobry vecer, nefunguje mi preklad domenovych jmen. Mam v prijimaci linux Slon5, v souboru /etc/resolv.conf mam nastaveny nameserver na DNS sveho providera, ale preklad mi vubec nefunguje, stale mi pise "hostname lookup failure" (napr. pri ping http://www.seznam.cz). Router mam nastaveny spravne, takze s routovanim neni problem, pouze s tim prekladem. Nemate nekdo podobny problem? (Ted si vzpominam, alespon myslim, ze se to spravi vzdy, kdyz jdu do menu nastaveni IP adresy v prijimaci -> potvrdim nastaveni, tak to chvili preklada dobre).

Diky moc za rady.

Mam router a cez IPBox stahujem kluce bez problemov. Mas spravne nastavenu branu?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: preklad domenovych jmen NEFUNGUJE
PříspěvekOdeslal: 13.Leden 2009 - 12:05 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 11.Srpen 2006 - 19:56
Příspěvky: 51
prave ze mam. Proste mi to nepreklada adresy, ale ven se dostanu vpohode. DNS mam nastaveny na svyho providera, stejne jako na PC s windows, kde to chodi.

Jak vlastne v linuxu restartuju sitovy rozhrani? pomoci ifconfig?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: preklad domenovych jmen NEFUNGUJE
PříspěvekOdeslal: 13.Leden 2009 - 19:27 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 14.Květen 2008 - 15:24
Příspěvky: 1368
Siet sa restartuje (Enigma, ci je to u Slona rovnake netusim):
/etc/init.d/networking {start|stop|restart}

Daj sem vypisy z:

nslookup www.google.com
cat /etc/resolv.conf
cat /etc/hosts

Pozrieme sa preco Ti nefunguje ten preklad ... :oops:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: preklad domenovych jmen NEFUNGUJE
PříspěvekOdeslal: 16.Leden 2009 - 16:26 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 11.Srpen 2006 - 19:56
Příspěvky: 51
Diky moc, takze
cat /etc/resolv.conf
Kód:
nameserver 10.82.190.1

to odpovida DNS meho providera
cat /etc/hosts
Kód:
127.0.0.1 relook400s localhost.localdomain localhost

a nslookup neni v bussyboxu implementovanej, pise ...not found.
Nevim kde sehnat nejakej nslookup zkompilovanej pro powerpc, nemuzu ho najit.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: preklad domenovych jmen NEFUNGUJE
PříspěvekOdeslal: 16.Leden 2009 - 17:03 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 14.Květen 2008 - 15:24
Příspěvky: 1368
Plugin nezozenies, nslookup je sucast busyboxu (Enigma), sa divim ze to tam neni :(

Takze IP adresu DNS servera mas nastavenu rovnako ako na Windowse a tam to chodi, koho je ta IP adresa '10.82.190.1' ? Tvojho routera alebo toho poskytovatela (musi ale byt na LANke podla IP triedy A) ?

IP adresu mas staticku alebo dynamicku ?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: preklad domenovych jmen NEFUNGUJE
PříspěvekOdeslal: 16.Leden 2009 - 20:53 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 11.Srpen 2006 - 19:56
Příspěvky: 51
IP adresa '10.82.190.1' je myho providera. Ja mam adresu statickou, nastavenou v APcku. Mam Ovislink AP 1120 s tim polskym routovacim softem. To mi tam nahral muj provider.

Zavada musi byt nekde u mne v boxu, protoze s enigmou mi to chodilo vsechno dobre(All in one panel a stahovani ipk balicku vpohode). Ale pritom jsem se v tom nehrabal.

Proste mi to pise(wget, ping atd.) "Host name lookup failure" a hotovo. Udelal jsem si skriptik na stahovani klicu a zjistil jsem, ze to nechodi. Jinak to na nic nepotrebuju, ale ted mne zacina spis zajimat, cim to muze byt?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: preklad domenovych jmen NEFUNGUJE
PříspěvekOdeslal: 18.Leden 2009 - 14:37 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 14.Květen 2008 - 15:24
Příspěvky: 1368
Tazko povedat, daj sem este vypisy:
- Windows:
ipconfig /all
netstat -rn

- IPBox:
ifconfig -a
netstat -rn

Ping Windows -> IPBox funguje ?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: preklad domenovych jmen NEFUNGUJE
PříspěvekOdeslal: 21.Leden 2009 - 21:20 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 11.Srpen 2006 - 19:56
Příspěvky: 51
PC:
Kód:
===========================================================================
Seznam rozhraní
 12 ...00 19 db ce f4 d3 ...... Realtek RTL8169/8110 Family PCI Gigabit Ethernet NIC (NDIS 6.0)
  1 ........................... Software Loopback Interface 1
 13 ...00 00 00 00 00 00 00 e0  isatap.localnetwork
 11 ...02 00 54 55 4e 01 ...... Teredo Tunneling Pseudo-Interface
===========================================================================

IPv4 Sm╪rovací tabulka
===========================================================================
Aktivní sm╪rování:
         Cíl v síti   Sí£ová maska            Brána        Rozhraní Metrika
          0.0.0.0          0.0.0.0    192.168.100.1  192.168.100.102     20
        127.0.0.0        255.0.0.0       Propojené         127.0.0.1    306
        127.0.0.1  255.255.255.255       Propojené         127.0.0.1    306
  127.255.255.255  255.255.255.255       Propojené         127.0.0.1    306
    192.168.100.0    255.255.255.0       Propojené   192.168.100.102    276
  192.168.100.102  255.255.255.255       Propojené   192.168.100.102    276
  192.168.100.255  255.255.255.255       Propojené   192.168.100.102    276
        224.0.0.0        240.0.0.0       Propojené         127.0.0.1    306
        224.0.0.0        240.0.0.0       Propojené   192.168.100.102    276
  255.255.255.255  255.255.255.255       Propojené         127.0.0.1    306
  255.255.255.255  255.255.255.255       Propojené   192.168.100.102    276
===========================================================================
Trvalé trasy:
  ªádné


Konfigurace protokolu IP systému Windows

   Název hostitele . . . . . . . . . : kompjutr
   Primární p²ípona DNS. . . . . . . :
   Typ uzlu  . . . . . . . . . . . . : hybridní
   Povoleno sm╪rování IP . . . . . . : Ne
   WINS Proxy povoleno . . . . . . . : Ne
   Prohledávací seznam p²ípon DNS. . : localnetwork

Adaptér sít╪ Ethernet P²ipojení k místní síti 2:

   P²ípona DNS podle p²ipojení . . . : localnetwork
   Popis . . . . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8169/8110 Family PCI Gigabit Ethernet NIC (NDIS 6.0)
   Fyzická Adresa. . . . . . . . . . : 00-19-DB-CE-F4-D3
   Protokol DHCP povolen . . . . . . : Ano
   Automatická konfigurace povolena  : Ano
   Spojení - místní adresa IPv6 . . . : fe80::18c4:9ba4:80:49f5%12(Preferované)
   Adresa IPv4 . . . . . . . . . . . : 192.168.100.102(Preferované)
   Maska podsít╪ . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
   Zapàjƒeno . . . . . . . . . . . . : 15. ledna 2009 8:59:38
   Zápàjƒka vyprτí . . . . . . . . . : 31. ledna 2009 20:52:05
   V∞chozí brána . . . . . . . . . . : 192.168.100.1
   Server DHCP . . . . . . . . . . . : 192.168.100.1
   Servery DNS . . . . . . . . . . . : 10.82.190.1
   Rozhraní NetBios nad protokolem TCP/IP. . . . . . . . : Povoleno

Adaptér pro tunelové p²ipojení P²ipojení k místní síti*:

   Stav média  . . . . . . . . . . . : odpojeno
   P²ípona DNS podle p²ipojení . . . : localnetwork
   Popis . . . . . . . . . . . . . . : isatap.localnetwork
   Fyzická Adresa. . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
   Protokol DHCP povolen . . . . . . : Ne
   Automatická konfigurace povolena  : Ano

Adaptér pro tunelové p²ipojení P²ipojení k místní síti* 6:

   P²ípona DNS podle p²ipojení . . . :
   Popis . . . . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
   Fyzická Adresa. . . . . . . . . . : 02-00-54-55-4E-01
   Protokol DHCP povolen . . . . . . : Ne
   Automatická konfigurace povolena  : Ano
   Adresa IPv6. . . . . . . . . . . : 2001:0:d5c7:a2d6:1cde:20be:3f57:9b99(Preferované)
   Spojení - místní adresa IPv6 . . . : fe80::1cde:20be:3f57:9b99%11(Preferované)
   V∞chozí brána . . . . . . . . . . : ::
   NetBIOS nad TCP/IP. . . . . . . . : zakázáno



IPBOX:
Kód:
eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:13:18:01:46:21  
          inet addr:192.168.100.4  Bcast:192.168.100.255  Mask:255.255.255.0
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:211 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:214 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:0 (0.0 B)  TX bytes:0 (0.0 B)
          Interrupt:29 Base address:0x2000

lo        Link encap:Local Loopback 
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
          RX packets:26 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:26 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:1900 (1.8 KiB)  TX bytes:1900 (1.8 KiB)


Kernel IP routing table
Destination     Gateway         Genmask         Flags   MSS Window  irtt Iface
192.168.100.0   0.0.0.0         255.255.255.0   U         0 0          0 eth0
0.0.0.0         192.168.100.1   0.0.0.0         UG        0 0          0 eth0



Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: preklad domenovych jmen NEFUNGUJE
PříspěvekOdeslal: 21.Leden 2009 - 21:30 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 27.Prosinec 2008 - 15:48
Příspěvky: 31
Skus zadat priamo IP adresu verejne pristupneho DNS servera na internete.
Skus niektore z tychto: http://theos.in/windows-xp/free-fast-pu ... rver-list/

Riesil som podobny problem v LANke, ked z piatich rovnako nakonfigurovanych PC na jednom nefungoval preklad pri ziskani IP adresy DNS servera od providera cez DHCP.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: preklad domenovych jmen NEFUNGUJE
PříspěvekOdeslal: 21.Leden 2009 - 23:53 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 11.Srpen 2006 - 19:56
Příspěvky: 51
keso napsal:
Skus zadat priamo IP adresu verejne pristupneho DNS servera na internete.
Skus niektore z tychto: http://theos.in/windows-xp/free-fast-pu ... rver-list/

Riesil som podobny problem v LANke, ked z piatich rovnako nakonfigurovanych PC na jednom nefungoval preklad pri ziskani IP adresy DNS servera od providera cez DHCP.


Diky, vyzkousel jsem je, ale nechodi to. Nechapu to.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: preklad domenovych jmen NEFUNGUJE
PříspěvekOdeslal: 22.Leden 2009 - 10:54 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 14.Květen 2008 - 15:24
Příspěvky: 1368
Sprav factory reset a vyskusaj to ...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: preklad domenovych jmen NEFUNGUJE
PříspěvekOdeslal: 10.Květen 2010 - 19:40 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 08.Červen 2008 - 23:48
Příspěvky: 3
zdravim, mel jsem podobny problem

IPBOX 250S
Kód:
ping 74.125.87.103
74.125.87.103 is alive!


Kód:
ping www.google.com
ping: www.google.com: Host name lookup failure


Kód:
 nslookup www.google.com
Server:  212.71.143.88
Address: 212.71.143.88

nslookup: getaddrinfo('www.google.com') failed: Temporary failure in name resolution


router je asus wl-500g

vyresilo to nastaveni na dns serveru na 8.8.8.8 = public dns server od googlu..

s puvodnim nastavenim serveru (se kterym funguje winxp, w7 a dreambox v pohode) to nejelo.. nechapu.. asi se ipbox nedomluvi s danym dns serverem.. nebo router zlobi? fakt nevim..


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: preklad domenovych jmen NEFUNGUJE
PříspěvekOdeslal: 20.Červen 2010 - 15:10 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 11.Srpen 2006 - 19:56
Příspěvky: 51
mne to zacalo proste zniceho nic chodit. Nevim, kde byl zakopanej pes...


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 14 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk