e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 14.Srpen 2020 - 15:19

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 17 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Multiboot
PříspěvekOdeslal: 21.Prosinec 2008 - 9:14 
Offline
Registrovaný
Registrovaný
Avatar uživatele

Registrován: 17.Listopad 2007 - 8:37
Příspěvky: 21
Místo/Bydliště: Prešov
Ahojte, potreboval by som poradit , ako vyskušat viacero image na AB IpBOX 400 a 250. Dakujem
IPBOX 400 AB Enigme
IPBOX 250 AB Enigma


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Multiboot
PříspěvekOdeslal: 21.Prosinec 2008 - 9:21 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17037
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 101 krát
v oboch musi byt HDD. ABenigmu nainstaluj, nechaj ju vo flash , a cez web rozhranie pouzi funkciu multiboot. Iny image uloz na hdd do part1 a nainstaluj cez web . Nie kazdy image je vhodny do multibootu .

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Multiboot
PříspěvekOdeslal: 21.Prosinec 2008 - 9:22 
Offline
Registrovaný
Registrovaný
Avatar uživatele

Registrován: 17.Listopad 2007 - 8:37
Příspěvky: 21
Místo/Bydliště: Prešov
revis napsal:
v oboch musi byt HDD. ABenigmu nainstaluj, nechaj ju vo flash , a cez web rozhranie pouzi funkciu multiboot. Iny image uloz na hdd do part1 a nainstaluj cez web . Nie kazdy image je vhodny do multibootu .


V oboch mám HDD, ktoré image sa hodia na toto? Nejaký návod na to nieje?
Dík


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Multiboot
PříspěvekOdeslal: 21.Prosinec 2008 - 9:26 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 29.Duben 2006 - 22:10
Příspěvky: 3664
satelitni prijimac: IPbox
Poděkováno: 3 krát
o multibootu tabylo napsalo celkem dost , prevazne v sekci IP200/250. Nastavuje se pres web rozhrani.

Zakl. postup je nahrati image na hdd a ve vewb rozhrani /config/Boot manager/ zadat spravne hodnoty.
viewtopic.php?f=19&t=6801&p=52903&hilit=multiboot#p52903

pohledej jeste na foru. Hodnoty Skip, COunt, Bloksize nejsou pevne stanovene, ber je jako orientacni.

_________________
IPbox400 :) : AB enigma, Dreambox8000 :) : OoZooN, IPbox99 :) : ABenigma
Parabola: Multibeam 85, Alix.3D3 Voyage linux, Dlink DNS-323, HTC Desire


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Multiboot
PříspěvekOdeslal: 21.Prosinec 2008 - 9:29 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17037
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 101 krát
Aha - nuz - otestuj , vyskusaj a daj vediet. :) Ja som to len raz pouzil , vldovi ide tak IP400 od nepamati , ale neskumal som,aky image ide ,a aky nie. Bolo by dobre to otestovat. Na HDD vojde hafo vela image, mas co robit :)
Po spravnom nainstalovani image v multiboote sa box sam restartne. Ak nie - nieje vhodny do multibootu. Ale niekedy to neplati - staci tvrdy restart -manualne a uz je vo vybere bootu pred startom. Prvy start image z HDD trva dost dlho.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Multiboot
PříspěvekOdeslal: 21.Prosinec 2008 - 9:33 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 29.Duben 2006 - 22:10
Příspěvky: 3664
satelitni prijimac: IPbox
Poděkováno: 3 krát
doporucuji nejake image pro DM7000 a pouzit doporucene honotu. Pokud se spravne image rozbali - poznas v /hdd/fwpro se ti vytvori adresarova struktura a soubory noveho image. Nezapomen, ze u nekterych se musi pred startem nastavit MID menu.

_________________
IPbox400 :) : AB enigma, Dreambox8000 :) : OoZooN, IPbox99 :) : ABenigma
Parabola: Multibeam 85, Alix.3D3 Voyage linux, Dlink DNS-323, HTC Desire


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Multiboot
PříspěvekOdeslal: 21.Prosinec 2008 - 13:02 
Offline
Registrovaný
Registrovaný
Avatar uživatele

Registrován: 17.Listopad 2007 - 8:37
Příspěvky: 21
Místo/Bydliště: Prešov
vld napsal:
o multibootu tabylo napsalo celkem dost , prevazne v sekci IP200/250. Nastavuje se pres web rozhrani.

Zakl. postup je nahrati image na hdd a ve vewb rozhrani /config/Boot manager/ zadat spravne hodnoty.
viewtopic.php?f=19&t=6801&p=52903&hilit=multiboot#p52903

pohledej jeste na foru. Hodnoty Skip, COunt, Bloksize nejsou pevne stanovene, ber je jako orientacni.


Ako nahrat image na hdd?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Multiboot
PříspěvekOdeslal: 21.Prosinec 2008 - 16:05 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 29.Duben 2006 - 22:10
Příspěvky: 3664
satelitni prijimac: IPbox
Poděkováno: 3 krát
normalne nakopirovat pomoci FTP klienta do /hdd

http://www.satupdate.net/soubory/AB%20I ... 50SPVR.zip

_________________
IPbox400 :) : AB enigma, Dreambox8000 :) : OoZooN, IPbox99 :) : ABenigma
Parabola: Multibeam 85, Alix.3D3 Voyage linux, Dlink DNS-323, HTC Desire


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Multiboot
PříspěvekOdeslal: 21.Prosinec 2008 - 19:38 
Offline
Registrovaný
Registrovaný
Avatar uživatele

Registrován: 17.Listopad 2007 - 8:37
Příspěvky: 21
Místo/Bydliště: Prešov
vld napsal:
normalne nakopirovat pomoci FTP klienta do /hdd

http://www.satupdate.net/soubory/AB%20I ... 50SPVR.zip


Tak som tam skúsil SiF Team , ale ked dám reštart a zvolím si SiF tak nič sa nedeje, ale ked dám flash image tak to nabehne hned


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Multiboot
PříspěvekOdeslal: 21.Prosinec 2008 - 19:40 
Offline
Registrovaný
Registrovaný
Avatar uživatele

Registrován: 17.Listopad 2007 - 8:37
Příspěvky: 21
Místo/Bydliště: Prešov
fevla napsal:
vld napsal:
normalne nakopirovat pomoci FTP klienta do /hdd

http://www.satupdate.net/soubory/AB%20I ... 50SPVR.zip


Tak som tam skúsil SiF Team , ale ked dám reštart a zvolím si SiF tak nič sa nedeje, ale ked dám flash image tak to nabehne hned

Už to vídím že prvý nábeh trvá dlhšie


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Multiboot
PříspěvekOdeslal: 22.Prosinec 2008 - 18:12 
Offline
Registrovaný
Registrovaný
Avatar uživatele

Registrován: 17.Listopad 2007 - 8:37
Příspěvky: 21
Místo/Bydliště: Prešov
vld napsal:
doporucuji nejake image pro DM7000 a pouzit doporucene honotu. Pokud se spravne image rozbali - poznas v /hdd/fwpro se ti vytvori adresarova struktura a soubory noveho image. Nezapomen, ze u nekterych se musi pred startem nastavit MID menu.


Ktoré image konkretne doporučuješ, a ako zistím tie hodnoty.Prektoré image nebudem musiet menit MID?
Dík


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Multiboot
PříspěvekOdeslal: 22.Prosinec 2008 - 19:57 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 29.Duben 2006 - 22:10
Příspěvky: 3664
satelitni prijimac: IPbox
Poděkováno: 3 krát
nemam zadne konkretni doporuceni, vzdy jsem spis pouzival multiboot k prozkoumani pluginu, nez k dlouhodobemu pouzivani.

Vezmu priklad - Image urcene pro DM7000.Hodne imagi pro IPbox jsou predelavky prave z DM7000.
SifTeam 1.9.3c dm7000
http://rapidshare.com/files/174819839/S ... 00.img.zip

1. Nahraji image SifTeam-1.9.3C-7000.img (5 971 968 bajtů) do /hdd

2. Urceni Blocksize, Skip, Count
Skip - zacatek /preskoc/
- prvni si otevru image na PC v Hex editoru /lze vyuzit PSpad/ - funkci CTRL + F hledam zacatek rootfs casti pomoci retezce sqsh . Je to hodnota, kde se z image zacinaji kopirovat udeje - vse co je v souboru pred tim se preskakuje SKip.
Ted kalkulacka:
120000 HEX = 1179648 DEC . Nyni nastupuje blocksize - urcuje po kolika blocich bude udaje kopirovat. Pokud je hodnota delitelna u Skip 1024, tak hodne urychlime rozbalovan image.
Tzn. 1179648 / 1024 = 1152

Hodnota Skip pro tohle image je 1152 - hodne imagi pro DM7000 maji pravne tenhle zacatek, proto je pro DM doporucena tahle hodnota. Nemusi vsak byt uplne pravidlem, proto jsem uvadel postup, jak ji lze dohledat.
V pripade, ze by Skip nebyl delitelny 1024, tak Bloksize ponechavm roven 1 a hodnota Skip bude 1179648.

Count - pocet
Ted uz multiboot vi, kde ma zacit brat udaje a jeste mu musis rict, kde ma ukoncit cinnost. Takze definujes pocet, velikost rootfs casti. Rootfs cast je odlelena od dalsi casti celkem vyrazne 0000 0000 0000 0000 0000 ....
Pokud me zacatek Skip casti vysel delitelny 1024, tak i count hledam deliteny 1024.
5B1800 HEX = 5969920 DEC / 1024 (blocksize) = 5830 (coz je konec). Potrebujes zadat , ale pocet. Takze:
Konec - zacatek = 5830 - 1152 = 4678 /pocet/

Doprucena hodnota je 4992, coz by ani nevadilo. V pripade, ze budes jako vychozi mit image pro IPbox uz bude situace jina. Image je poskladane trochu jinak a za rootfs casti nasleduje jeste boot cast. Tady doporucuji se se Count trefit :) .

Takze mam hodnoty:

Block size = 1024 - zacatek byl delitelny timto cislem
Skip = 1152 - propocteno na zaklade zacatku rootfs a blocksize
Count = 4678 - propocteno na zaklade konce rootfs casti, vysledku skip a pouziti blocksize
TypBoxe = 5 - pouzivam image urceny pro DM7000

3. Zadam Add pridani image - vyberu image nahrane na /hdd a cekam na dokonceni. Doba rozbalovani je urcena pouzitim hodnoty blocksize.

4. V ipboxu /hdd/fwpro pro se vytvoril adresar s nazvem image a kompletni adresarouvou strukuturou.

5. Restaruji ipbox, nastavuji MID pro DM7000, nastavim boot SifTeam 1.9.3c dm7000 a snad mi nabehne image - tady jsem az nedosel :) .

Nejde vzdy kazde image, ale multiboot funguje skutecne velice dobre.

Hodne zdaru.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
IPbox400 :) : AB enigma, Dreambox8000 :) : OoZooN, IPbox99 :) : ABenigma
Parabola: Multibeam 85, Alix.3D3 Voyage linux, Dlink DNS-323, HTC Desire


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Multiboot
PříspěvekOdeslal: 24.Prosinec 2008 - 8:18 
Offline
Registrovaný
Registrovaný
Avatar uživatele

Registrován: 17.Listopad 2007 - 8:37
Příspěvky: 21
Místo/Bydliště: Prešov
fevla napsal:
vld napsal:
doporucuji nejake image pro DM7000 a pouzit doporucene honotu. Pokud se spravne image rozbali - poznas v /hdd/fwpro se ti vytvori adresarova struktura a soubory noveho image. Nezapomen, ze u nekterych se musi pred startem nastavit MID menu.


Ktoré image konkretne doporučuješ, a ako zistím tie hodnoty.Prektoré image nebudem musiet menit MID?
Dík


Nabehne mi na tv Multiboot 0.6 , dám tam SiF Team a nerobí nič, ked dám flash image, tak AB Enigma nabehne raz dva.Ten image ktorý kopírujem do hdd rozbalit alebo ho tam dat zazipovaný, zbalený.
Dík


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Multiboot
PříspěvekOdeslal: 24.Prosinec 2008 - 8:23 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 29.Duben 2006 - 22:10
Příspěvky: 3664
satelitni prijimac: IPbox
Poděkováno: 3 krát
nakopiruje se proste soubor SifTeam-1.9.3C-7000.img do /hdd nic vic. Zkousel jsem cely postup co jsem napsal a multiboot funguje. Prvni bootovani chvilku trva, ale ne vic jak 2 min.

_________________
IPbox400 :) : AB enigma, Dreambox8000 :) : OoZooN, IPbox99 :) : ABenigma
Parabola: Multibeam 85, Alix.3D3 Voyage linux, Dlink DNS-323, HTC Desire


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Multiboot
PříspěvekOdeslal: 24.Prosinec 2008 - 8:28 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 29.Duben 2006 - 22:10
Příspěvky: 3664
satelitni prijimac: IPbox
Poděkováno: 3 krát
jeste jednu vec, soubor imagii si muzes prejmenovat. Jak ho pojmenujes, tak se ti bude zobrazovat v menu. Doporucuji zredukovat nazev napr.

SifTeam-1.9.3C-7000.img :arrow: SiF1.9.3C.img

Pokud to budes zkouset znovu, tak ho radeji prejmenuj, nebo odstran, co jsi tam driv vytvoril.

_________________
IPbox400 :) : AB enigma, Dreambox8000 :) : OoZooN, IPbox99 :) : ABenigma
Parabola: Multibeam 85, Alix.3D3 Voyage linux, Dlink DNS-323, HTC Desire


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Multiboot
PříspěvekOdeslal: 24.Prosinec 2008 - 8:52 
Offline
Registrovaný
Registrovaný
Avatar uživatele

Registrován: 17.Listopad 2007 - 8:37
Příspěvky: 21
Místo/Bydliště: Prešov
vld napsal:
jeste jednu vec, soubor imagii si muzes prejmenovat. Jak ho pojmenujes, tak se ti bude zobrazovat v menu. Doporucuji zredukovat nazev napr.

SifTeam-1.9.3C-7000.img :arrow: SiF1.9.3C.img

Pokud to budes zkouset znovu, tak ho radeji prejmenuj, nebo odstran, co jsi tam driv vytvoril.


Dakujem tak sa to podarilo, prajem príjemné sviatky.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Multiboot
PříspěvekOdeslal: 26.Listopad 2009 - 2:20 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 30.Prosinec 2006 - 20:14
Příspěvky: 75
satelitni prijimac: VU+ UNO4K SE
Místo/Bydliště: Bratislava
Mám IPBOx400 teraz som si dal Enigmu "AB_Enigma4xxS_110509_usb_all" a skúšam Multiboot. Zatial som sa dostal k tomu že mi na obrazovke naskočí Multiboot menu 0.6, v ňom zoznam nahratých image (skúsil som: Sifteam 1.9.3; sf_7000_018 aj AB_20090824) ale okrem Flash-Image mi nejde ani jeden z nich nabootovať. Zostane to stáť na Multiboot menu a na IPboxe zostane názov imega. Mid mám zmenený na 40. Prosím poradte v čom mám chybu.

díky


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 17 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk