e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 22.Leden 2020 - 8:33

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 14 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Ventilator v ipboxe
PříspěvekOdeslal: 11.Listopad 2008 - 15:56 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 07.Listopad 2008 - 18:32
Příspěvky: 17
Chcem sa opytat na nejake prakticke skusenosti s potrebou original ventilatora v ip boxe 422. Myslim tym ci je ho treba mat zapnuty a za akych podmienok napr.
1. box bez hdd
2. box s hdd 3.5
3. box s hdd 2.5
Vecer to dost vadi :) za info dakujem


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Ventilator v ipboxe
PříspěvekOdeslal: 11.Listopad 2008 - 16:23 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 07.Říjen 2008 - 21:47
Příspěvky: 66
po rozobrati boxu som zistil ze tento ventilator uzobi asi viac hluku ako osohu. Je tam pouzity maly ventilator, ktory ani nefuka na cely HDD. V PC som mal original ventilator na HDD, ktory sa namontoval priamo na HDD a ochladzoval cely disk. Inak aj tak odporucam tento ventilator mat s 3.5" diskom zapnuty. Pri 2,5 disku ho zapinat potrebne asi nebude, nakolko v boxe bude vela volneho priestoru a disk sa bude dobre chladit aj samovolne.

_________________
IPBOX 422S, WesternDigital SCORPIO 2.5" 160GB WD1600BEVE, DiSEqC BigSat SG-2100, LNB Twin, Neumo_2_13_6_slon_5_usb_kernel_root_db_rel3 + Emu_Neumo_2_13_6_slon_5


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Ventilator v ipboxe
PříspěvekOdeslal: 11.Listopad 2008 - 17:44 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 07.Listopad 2008 - 18:32
Příspěvky: 17
Takze nic by sa nemalo stat ked ho vypnem ked nemam zatial ziadny disk... ok diky


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Ventilator v ipboxe
PříspěvekOdeslal: 11.Listopad 2008 - 17:57 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 99 krát
satelitny fandovia asi niesu moc velky nadsenci pc tunningu. Keby ano - tak nejake to termocidlo s lcd by sa naslo - aspon pre kontrolu, co to ozaj bude robit,ked sa vypne fan. lebo slovo "asi" moze znamenat vsetko - plna funkcnost az znicenie procesora. Dost siroky rozsah na jednoduche - asi. #-o

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Ventilator v ipboxe
PříspěvekOdeslal: 11.Listopad 2008 - 18:09 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 07.Říjen 2008 - 21:47
Příspěvky: 66
revis napsal:
satelitny fandovia asi niesu moc velky nadsenci pc tunningu. Keby ano - tak nejake to termocidlo s lcd by sa naslo - aspon pre kontrolu, co to ozaj bude robit,ked sa vypne fan. lebo slovo "asi" moze znamenat vsetko - plna funkcnost az znicenie procesora. Dost siroky rozsah na jednoduche - asi. #-o

procesor v BOXe nema ziadny chladic/ani pasivny/ tak toho by som sa neobaval. Na zdroji su pasivne chladice. Ja si myslim ze po odmontovani toho "tepelneho cerpadla v podobe 3,5" hdd" ten maly ventilator bude zbytocny.... Jasne ze je to iba moja domnienka a tepelne cidlo na presne merania by sa zislo.

_________________
IPBOX 422S, WesternDigital SCORPIO 2.5" 160GB WD1600BEVE, DiSEqC BigSat SG-2100, LNB Twin, Neumo_2_13_6_slon_5_usb_kernel_root_db_rel3 + Emu_Neumo_2_13_6_slon_5


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Ventilator v ipboxe
PříspěvekOdeslal: 11.Listopad 2008 - 19:00 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 17.Duben 2007 - 11:34
Příspěvky: 558
Poděkoval: 1 krát
V mé 400 nejvíc topí zdroj. Teplota disku je prakticky stále stejná, ať je ventilátor zapnutý nebo ne, ať disk běží nebo stojí. Jen v jediném případě teplota boxu, potažmo disku, klesne, když jej vypnu síťovým vypínačem.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Ventilator v ipboxe
PříspěvekOdeslal: 11.Listopad 2008 - 19:27 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 99 krát
aj v standby to celkom ujde -netreba celkom vypinat . :)

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Ventilator v ipboxe
PříspěvekOdeslal: 11.Listopad 2008 - 19:46 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 17.Duben 2007 - 11:34
Příspěvky: 558
Poděkoval: 1 krát
Já ho nevypínám, jen konstatuji, že u mně ani ve standby ta teplota příliš neklesne.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Ventilator v ipboxe
PříspěvekOdeslal: 11.Listopad 2008 - 20:01 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 99 krát
zreparuj zdroj a bude zas menej kurit. Ja som to pred cca mesiacom spravil . /var/ uz nedavam na hdd- aby bol co najmenej v prevadzke a aby sa neotcil mam zapnute uspavanie disku.
Ale fan je tam ozaj neefektivne umiestneny. Asi len viri prach .

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Ventilator v ipboxe
PříspěvekOdeslal: 11.Listopad 2008 - 20:57 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 14.Květen 2008 - 15:24
Příspěvky: 1368
revis napsal:
satelitny fandovia asi niesu moc velky nadsenci pc tunningu. Keby ano - tak nejake to termocidlo s lcd by sa naslo - aspon pre kontrolu, co to ozaj bude robit,ked sa vypne fan. lebo slovo "asi" moze znamenat vsetko - plna funkcnost az znicenie procesora. Dost siroky rozsah na jednoduche - asi. #-o


Malo by sa dat zistit z konzoly (mozno to aj ukaze na LCD ???, neviem ked tak niekto vyskusajte nemam hdd, pokial ano tak by sa to dalo hodit do cronu) , disk ale musi podporovat S.M.A.R.T.

hddtemp /dev/ide/host0/bus0/target0/lun0/disc

Zoznam podporovanych diskov:

hddtemp -b --drivebase

Regexp | Value | Description
---------------------------------------------------------------------------
FUJITSU MHM2100AT | 0 | Fujitsu MHM2100AT
FUJITSU MHN2200AT | 194 | Fujitsu MHN2200AT
FUJITSU MHN2300AT | 194 | Fujitsu MHN2300AT
FUJITSU MHR2020AT | 194 | Fujitsu MHR2020AT
FUJITSU MHR2030AT | 194 | Fujitsu MHR2030AT
FUJITSU MHS2030AT | 194 | Fujitsu MHS2030AT
FUJITSU MHS2040AT | 194 | Fujitsu MHS2040AT
FUJITSU MHS2060AT | 194 | Fujitsu MHS2060AT (Apple PowerBook G4)
FUJITSU MHT2030AT | 194 | Fujitsu MHT2030AT

......... je ich tam vela ....

Zoznam vsetkych volieb:

var/sbin > hddtemp -help
Usage: hddtemp [OPTIONS] [TYPE:]DISK1 [[TYPE:]DISK2]...

hddtemp displays the temperature of drives supplied in argument.
Drives must support S.M.A.R.T.

TYPE could be SATA, PATA or SCSI. If omitted hddtemp will try to guess.

-b --drivebase : display database file content that allow hddtemp to
recognize supported drives.
-D --debug : display various S.M.A.R.T. fields and their values.
Useful to find a value that seems to match the
temperature and/or to send me a report.
(done for every drive supplied).
-d --daemon : run hddtemp in TCP/IP daemon mode (port 7634 by default.)
-f --file=FILE : specify database file to use.
-l --listen=addr : listen on a specific interface (in TCP/IP daemon mode).
-n --numeric : print only the temperature.
-p --port=# : port to listen to (in TCP/IP daemon mode).
-s --separator=C : separator to use between fields (in TCP/IP daemon mode).
-S --syslog=s : log temperature to syslog every s seconds.
-u --unit=[C|F] : force output temperature either in Celius or Fahrenheit.
-q --quiet : do not check if the drive is supported.
-v --version : display hddtemp version number.
-w --wake-up : wake-up the drive if need.
-4 : listen on IPv4 sockets only.
-6 : listen on IPv6 sockets only.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Ventilator v ipboxe
PříspěvekOdeslal: 11.Listopad 2008 - 23:20 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 14.Květen 2008 - 15:24
Příspěvky: 1368
Moze to niekto odskusat ako to funguje ? Nechce sa mi kvoli tomu kupovat hdd, dik


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Ventilator v ipboxe
PříspěvekOdeslal: 12.Listopad 2008 - 2:02 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 17.Duben 2007 - 11:34
Příspěvky: 558
Poděkoval: 1 krát
Ano, to funguje, a snad i vždy fungovalo ve všech verzích AB Enigmy (nepoužívám to moc často).


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Ventilator v ipboxe
PříspěvekOdeslal: 12.Listopad 2008 - 2:58 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 14.Květen 2008 - 15:24
Příspěvky: 1368
A ako to je s tym displayom ?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Ventilator v ipboxe
PříspěvekOdeslal: 07.Březen 2011 - 9:43 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 18.Říjen 2007 - 8:46
Příspěvky: 593
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 5 krát
Aký rozmer ventilátora je použitý v IPB400 ?

_________________
GI Xpeed LX3,Ariva102,T 90.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 14 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk