e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 27.Září 2020 - 1:57

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 8 příspěvků ] 
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 04.Září 2020 - 15:09 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 18.Červen 2009 - 8:48
Příspěvky: 178
Poděkoval: 41 krát
Poděkováno: 5 krát
Rodiče mají Arivu 102E a koupili si nový USB disk, WD Elements Portable 1TB, ale s ním nefunguje. Zobrazí se sice menu USB disk (přístroj tedy pozná, že je "něco" připojené), ale nelze ho zformátovat a ani číst (pokud ho předtím zformátuji v PC). Disk se fyzicky rozběhne, takže v napájení zřejmě problém nebude. Zkoušel jsem disk formátovat v PC, na NTFS i FAT32, dokonce jsem zkoušel i kompletně smazat partition a nechat disk naformátovat přístrojem, ale Ariva ho zjevně vůbec nedokáže identifikovat a použít. Jiné USB disky (pravda, s menší kapacitou, větší aktuálně na testování nemám) tam fungují normálně.

Nevíte zda jde tento disk u 102E rozchodit a jak, případně jak zjistit které disky jsou s těmito staršími modely Ariva kompatibilní? Nebo je tam nějaké omezení na maximální kapacitu? Jakou?

_________________
Dreambox DM8000 2T+2S
Dreambox DM900 DUAL DVB-T2
Dreambox DM920 SAT + TRIPLE DVB-T2
Octagon SF4008 TRIPLE DVB-T2
Mutant HD51 DUAL DVB-T2
Amiko Viper DVB-T2


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 04.Září 2020 - 16:14 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 14.Březen 2012 - 18:44
Příspěvky: 194
Poděkoval: 8 krát
Poděkováno: 8 krát
Za 1 sekundu nájdený manuál, kde píšu toto:

2. Správně fungují pouze disky s jedním základním oddílem se souborovým
systémem NTFS nebo FAT32 (doporučujeme používat systém NTFS). Pokud se
na disku nachází jiný souborový systém, naformátujte tento disk v PC na
doporučený souborový systém ještě předtím, než jej připojíte k přijímači.
3. Silně fragmentované nebo přeplněné paměti také nemusí fungovat správně a
plynule.
4. Externí pevné disky HDD musí mít vlastní napájení, port USB zabudovaný v
přijímači není schopen dodat dostatečné napětí.
5. Pouze jeden ze dvou portů USB může být použita současně!

_________________
VU+Duo², Black Hole 3.0.9, skin Red Sea
Formuler Z7+, Android 7.0


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 04.Září 2020 - 16:28 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 18.Červen 2009 - 8:48
Příspěvky: 178
Poděkoval: 41 krát
Poděkováno: 5 krát
Spacer napsal:
Za 1 sekundu nájdený manuál, kde píšu toto:

2. Správně fungují pouze disky s jedním základním oddílem se souborovým
systémem NTFS nebo FAT32 (doporučujeme používat systém NTFS). Pokud se
na disku nachází jiný souborový systém, naformátujte tento disk v PC na
doporučený souborový systém ještě předtím, než jej připojíte k přijímači.
3. Silně fragmentované nebo přeplněné paměti také nemusí fungovat správně a
plynule.
4. Externí pevné disky HDD musí mít vlastní napájení, port USB zabudovaný v
přijímači není schopen dodat dostatečné napětí.
5. Pouze jeden ze dvou portů USB může být použita současně!


Tak tím napájením to podle mě zcela jistě není. K tomu přístroji byl předtím připojený disak bez vlastního napájení, který měl asitak 2krát vyšší příkon než ten nový. Disk se podle sluchu spolehlivě rozběhne pokaždé když se přístroj zapne. Zkoušel jste někdo připojovat disky 1TB a větší? Já bohužel momentálně jiný 1TB+ nemám.

_________________
Dreambox DM8000 2T+2S
Dreambox DM900 DUAL DVB-T2
Dreambox DM920 SAT + TRIPLE DVB-T2
Octagon SF4008 TRIPLE DVB-T2
Mutant HD51 DUAL DVB-T2
Amiko Viper DVB-T2


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 04.Září 2020 - 16:34 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 14.Březen 2012 - 18:44
Příspěvky: 194
Poděkoval: 8 krát
Poděkováno: 8 krát
Keď ti to napíše výrobca, tak si tvrď svoje a čuduj sa.

_________________
VU+Duo², Black Hole 3.0.9, skin Red Sea
Formuler Z7+, Android 7.0


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 04.Září 2020 - 17:23 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 18.Červen 2009 - 8:48
Příspěvky: 178
Poděkoval: 41 krát
Poděkováno: 5 krát
Spacer napsal:
Keď ti to napíše výrobca, tak si tvrď svoje a čuduj sa.

Díky za názor. Já jsem ale spíš praktik (mám k tomu kromě VŠ elektrotechnického vzdělání dost dalších důvodů). Když vím jistě, že to disk spolehlivě utáhne, neřeším napájení. Toto je typický "sicher" pro debily. Chápu to, dal bych to do návodu taky, protože lidi jsou schopní k tomu připojit USB ohřívač na hrnek. Já ovšem nejsem jedním z nich, vím jaký je příkon disku a i s mnohem žravějšími disky to normálně komunikuje, jen s tímhle ne.

A teď opravdu k věci. Zkoušel jsi k Arivě 102E připojit nějaký, jakýkoli disk 1TB+ a fungoval? A pokud ano, jaký?

_________________
Dreambox DM8000 2T+2S
Dreambox DM900 DUAL DVB-T2
Dreambox DM920 SAT + TRIPLE DVB-T2
Octagon SF4008 TRIPLE DVB-T2
Mutant HD51 DUAL DVB-T2
Amiko Viper DVB-T2


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 06.Září 2020 - 23:10 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 5137
satelitni prijimac: Honda CBF600S
Místo/Bydliště: Košice
Poděkoval: 243 krát
Poděkováno: 379 krát
Na tvojom kráme 1TB disk musí ísť. https://www.alza.sk/recenzie/ferguson-a ... 274983.htm
Problém bude skor v mbr a part table.

Skusil by som disk vymazať a potom nanovo vytvoriť primárnu particiu. Skus easeus alebo na linuxe gparted. Windows disk management nástroje nedokážu spoľahlivo zobraziť a riešiť vsetky problemy.
Stále ešte ostáva možnosť, ze disk, ktorý sa roztočí nemusí mať postačujúce napájanie.

Stále je tu možnosť ked si už investoval do hdd, kúpiť rodicom poriadnu (enigma2) stb. Pripájať 1 TB na staručkú arivu mi pripadá ako donkixotština.

_________________
formuler f4 turbo combo, Antik Nano 3S - , skylink, antiksat
orange pi zero, orange pi zero+, orange pi pc, rpi4b, TBS3102


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 07.Září 2020 - 7:43 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 18.Červen 2009 - 8:48
Příspěvky: 178
Poděkoval: 41 krát
Poděkováno: 5 krát
peter54 napsal:
Na tvojom kráme 1TB disk musí ísť. https://www.alza.sk/recenzie/ferguson-a ... 274983.htm
Problém bude skor v mbr a part table.

Skusil by som disk vymazať a potom nanovo vytvoriť primárnu particiu. Skus easeus alebo na linuxe gparted. Windows disk management nástroje nedokážu spoľahlivo zobraziť a riešiť vsetky problemy.
Stále ešte ostáva možnosť, ze disk, ktorý sa roztočí nemusí mať postačujúce napájanie.

Stále je tu možnosť ked si už investoval do hdd, kúpiť rodicom poriadnu (enigma2) stb. Pripájať 1 TB na staručkú arivu mi pripadá ako donkixotština.


Partition jsem smazat zkoušel, ale pod Windows, zkusím pod linuxem, díky za tip.

P.S. Oni nic nového nechtějí. Jsou na to zvyklí, klasika ...

_________________
Dreambox DM8000 2T+2S
Dreambox DM900 DUAL DVB-T2
Dreambox DM920 SAT + TRIPLE DVB-T2
Octagon SF4008 TRIPLE DVB-T2
Mutant HD51 DUAL DVB-T2
Amiko Viper DVB-T2


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 08.Září 2020 - 21:59 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 18.Červen 2009 - 8:48
Příspěvky: 178
Poděkoval: 41 krát
Poděkováno: 5 krát
Tak resumé je, že vadí GPT, ve kterém tenhle disk implicitně po zakoupení je. Je nutné v PC smazat partition, zkonvertovat GPT na MBR, vytvořit novou partition a naformátovat (třeba na NTFS). Pak jede úplně v pohodě (i bez externího napájení). :good:

_________________
Dreambox DM8000 2T+2S
Dreambox DM900 DUAL DVB-T2
Dreambox DM920 SAT + TRIPLE DVB-T2
Octagon SF4008 TRIPLE DVB-T2
Mutant HD51 DUAL DVB-T2
Amiko Viper DVB-T2


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 8 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk