e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 10.Prosinec 2018 - 2:37

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 13 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Zdielanie S1 cez lan
PříspěvekOdeslal: 08.Prosinec 2014 - 12:12 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 06.Květen 2011 - 16:58
Příspěvky: 46
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 1 krát
Chalpi potreboval by som poradit zo zdielanim na vonkajši server.
Skušal som všetky softy a stale mi nerozkoduje program,pripojit sa pripoji-UP aj ns serveri je pripojeny ale žiadne data nestiahne.
Čital som že to nieje take jednoduche,ale malo by fungovat,skušal som všetko možné nastavit a nedari sa.
Vedel by mi niekto poradit.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Zdielanie S1 cez lan
PříspěvekOdeslal: 08.Prosinec 2014 - 17:31 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 11.Červen 2007 - 16:37
Příspěvky: 12
satelitni prijimac: 3xDreambox 500S,2xOpenbox 820
A na aky server sa pripajas?Ked je to Test co si nasiel na tomto fore,tak ti to nepojde.S1 sa vie pripojit len na Newcamd a ten Test nepodporuje.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Zdielanie S1 cez lan
PříspěvekOdeslal: 08.Prosinec 2014 - 22:02 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 06.Květen 2011 - 16:58
Příspěvky: 46
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 1 krát
No ono mi ani tak nešlo o share-čo som už zistil že newcamad nie je to iste ako mgcamad.
Hlavne som chcel rozchodit zdielanie medzi dvoma nasledne medzi troma S1.Čo sa mi vôbec nedarilo aj ked som mal križeny kabel nešlo,tak som chcel najprv skusit to share kde sa mi sice pripojilo ale neodkodovalo-a utrapil som sa s tym riadne.
No nakoniec som to zdielanie dal dohromady ale som musel medzi dve S1 vložit router ktory neni pripojeny na internet.
Ked som skušal to zdelanie medzi dvoma S1 a mal som to cez router na ktorom mam intrnet tak mi to vôbec nešlo,ale ked som to pripojil cez druhy router kde boli pripojene iba S1 tak to v pohode šlo na 5.92.

Jeden postreh skusil som test S1-server ako klient AMIKO xfinder cez router na ktorom mam internet v pohode šlape,ale ked dam ako klienta druhy S1 tak DOWN.Takže neviem.
Zdielanie cez RS 232 šlo v pohode,ale cez lan problem.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Zdielanie S1 cez lan
PříspěvekOdeslal: 09.Prosinec 2014 - 8:40 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 11.Červen 2007 - 16:37
Příspěvky: 12
satelitni prijimac: 3xDreambox 500S,2xOpenbox 820
Tu mas link o zdielani :http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=161&t=35012,ale myslim,ze ho mas nastudovany.Problem mas asi v tom,ze nevies nastavit LAN siet.Studuj http://www.servispckupka.cz/jak_propoji ... ternet.php


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Zdielanie S1 cez lan
PříspěvekOdeslal: 09.Prosinec 2014 - 12:17 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 06.Květen 2011 - 16:58
Příspěvky: 46
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 1 krát
Prave ten link na zdelanie mam nastudovany a tam som skusil dat ten router-switch medzi tie dve S1 ako pisal v tom linku berzerk.
Mam ten isty problem.
Myslim že siet si viem nakonfigurovat tam asi problem nebude,lebo ani napriamo dve S1 sa mi nepodarilo rozbehat.
Inač dik za ten odkaz na servispckupka.cz-su tam pekne zakladne návody pre samoukov ako som ja.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Zdielanie S1 cez lan
PříspěvekOdeslal: 09.Prosinec 2014 - 14:00 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 11.Červen 2007 - 16:37
Příspěvky: 12
satelitni prijimac: 3xDreambox 500S,2xOpenbox 820
Zdielanie medzi 3 S1 urobis cez switch.Je treba nastavit len siet.Vypni v prijimacoch DHCP a zadaj im svoje adresy.Tu najdes nastavenie zdielania viewtopic.php?f=162&t=34548


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Zdielanie S1 cez lan
PříspěvekOdeslal: 09.Prosinec 2014 - 14:33 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 06.Květen 2011 - 16:58
Příspěvky: 46
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 1 krát
Jasne 3 S1 jedine cez switch,ale ja som najprv chcel rozchodit dve medzi sebou a tam by switch nemal byt potrebny-cez RS 232 mi chodilo bez problemov ale cez lan nechcelo ani ked som to mal cez router pripojeny na siet krory plni funkciu switchu.
A ked som dal medzi dve S1 router ktory nebol pripojeny na siet-bol len ako switch tok to funguje.
Chcel som najprv rozchodit dve S1 aby šli bez problemou medzi sebou a potom tak isto nakofigurovat ten treti S1-somozrejme upravit IP adresu.Lebo som čital že je stym dost problem.
Aby som to upresnil presne tak to robim pre kamaratovych svokrovcov ktory mali funkčne domáce zdielanie na tri S1 ale že vraj ked vymenili kartu tak im to zdielanie prestalo ist.
Takto som si nechal priniest dva S1 a skušal som ich dat doromady,ja prave mam tiež jednu S1 u svokry a vôbec tam nepotrebujem nič menit len sem tam preladit-inač šlape bez problemov takže som tie S1 až tak dobre nepoznal.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Zdielanie S1 cez lan
PříspěvekOdeslal: 09.Prosinec 2014 - 15:09 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 11.Červen 2007 - 16:37
Příspěvky: 12
satelitni prijimac: 3xDreambox 500S,2xOpenbox 820
Zdielanie S1 mam vyskusane cez switch a bez problemov.Ide o to aku kartu tam dali a ako ju tam vlozili.S ICE nieje problem.Ked maju M7 ta nejde vobec,lebo prijimac ma UNI citacku.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Zdielanie S1 cez lan
PříspěvekOdeslal: 09.Prosinec 2014 - 19:19 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 06.Květen 2011 - 16:58
Příspěvky: 46
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 1 krát
No kartu asi dali dobre lebo tam kde sa dala karta program išiel,a ostatnych nie.
Mne sa jedna prečo som nerozchodil zielanie napriamo medzi sebou,a potom prečo nešlo cez router ktory je pripojeny na siet.Podotykam že ked som dal klienta AMIKO xfinder tak tov pohode šlo.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Zdielanie S1 cez lan
PříspěvekOdeslal: 30.Leden 2015 - 22:00 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 30.Leden 2015 - 19:45
Příspěvky: 2
Hosi potrebujem poradit,
Nevenujem sa moc tejto teme, na TV sa vobec nedivam. Rodina ma freesat, poslali im novu IR kartu a staru zakratko deaktivuju. Serverom je S1, v sieti su este dalsie dve S1 kde vsetko chodi bez problemov. V sieti su vsak este dve S9 ktore ani bohovi nejdu (kodovane). Ak vrazim novu kartu do niektorej z tych S9 tak pohoda (iba na odskusanie)

Na S1 som teda upgradol firmware z 5.92 ktory tam spolahlivo fungoval 4 roky na verziu 53. "Vsetko" som ponastavoval, S1 zdiela uspesne s dalsimi S1. S9 mi vsak stale nejdu.

Na S1 v server connections vidim ze je S9 pripojena, ale obraz na nej je kodovany.

Nejake napady?
dakujem


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Zdielanie S1 cez lan
PříspěvekOdeslal: 07.Únor 2015 - 10:30 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 30.Leden 2015 - 19:45
Příspěvky: 2
OK, tu zdochol pes tak aspon napisem ako som to vyriesil.

Problem bol ako som predpokladal priamo v S9, pomohlo nahratie softwaru verzie C2HS2-11-12-13:0481CMT

Potom uz klasicke nastavenie MGCAMD > newcamd.list > a pridat adresu serveru/port/meno/heslo/DES

Cize ak by chcel niekto zdielat (UPC)Freesat Irdeto kartu posielanu v 2/2015 pomocou Openboxu S1 mne sa osvedcili tieto FW

S1: ver.53 (2013-12-11)
S9: C2HS2-11-12-13:0481CMT


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Zdielanie S1 cez lan
PříspěvekOdeslal: 16.Srpen 2015 - 22:20 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 09.Únor 2009 - 20:55
Příspěvky: 206
Místo/Bydliště: Prievidza
Poděkoval: 2 krát
zdravím , mám len otázočku,
chcem urobiť z S1 server v domácej sieti cez LAN, pre boxy opticum 403x a golden media 9060, ale nejako sa tieto boxy nechcú prípojiť, resp. nedekodujú.
neviem či je teda vhodná S1 ako server pre tieto dva boxy , alebo robím niekde chybu.
Má to niekto odskúšané?

Ď

_________________
Visiosat Big-Bisat 6x Lnb quad , VU+ Ultimo 4K 640GB ; DM 8000 orig. , 1TB HDD


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Zdielanie S1 cez lan
PříspěvekOdeslal: 17.Srpen 2015 - 5:35 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4697
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 17 krát
Poděkováno: 91 krát
dr.eam napsal:
zdravím , mám len otázočku,
chcem urobiť z S1 server v domácej sieti cez LAN, pre boxy opticum 403x a golden media 9060, ale nejako sa tieto boxy nechcú prípojiť, resp. nedekodujú.
neviem či je teda vhodná S1 ako server pre tieto dva boxy , alebo robím niekde chybu.
Má to niekto odskúšané?

Ď

Určite sa to dá, len treba mať v stb vhodný fw, hlavne v tom server stb! A taktiež to správne nastaviť! A aký fw je vhodný?! Nuž, na to musíš prísť sám, pretože ja som ani jeden s týchto stb neskúšal v praxi ako server stb!
:poklona:

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+1TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 13 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
cron
ellano.sk