e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 15.Prosinec 2018 - 22:25

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 150 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 3 4 58 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: zdielanie cez RS232
PříspěvekOdeslal: 08.Únor 2011 - 23:28 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 28.Září 2008 - 21:56
Příspěvky: 97
satelitni prijimac: OPENBOX S1, VU+ Solo
Místo/Bydliště: Žilina
ako nastavit zdielanie cez RS232 v menu nie je moznost ako na x800 volby zdielania nastavit na master alebo slave poradte mi prosim dakujem

_________________
VU+ Solo, VTi-Team Image Release v.4.1, OSCAM ymodv18-t30


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: zdielanie cez RS232
PříspěvekOdeslal: 09.Únor 2011 - 0:12 
Offline
Expert fóra
Expert fóra
Avatar uživatele

Registrován: 12.Březen 2010 - 19:10
Příspěvky: 977
satelitni prijimac: 3x Opticum 9500HD Plus
Poděkoval: 3 krát
Zapojení: Kabel RS232

Pre korektne vyuzivanie skrytych funkcii je potrebne po upgrade zvolit vyrobne nastavenia !

Nastavíš v menu 1117 Sharing na Slave přijímači (přijímač který čerpá kód) v levém sloupci do první řádky
čtyřmístné ID (například 0D0F v případě Gitalky , 0D03 - TaT, 0D70 - Skylink) čily ,,karty,, , kterou chceš sdílet.

V menu Conditional Access Master přijímače (přijímač se zasunutou kartou - zdrojem kódů) se už jen nastaví v Card Reader Settings položka Card In Standby na zapnuto, aby se nechalo sdílet i při standby stavu (pohotovostním stavu) zdrojového (Master) přijímače.

Samozřejmě je možné oba přijímače propojit originál kříženým nullmodem kabelem - akorát se konektor dost těžko protahuje např. přes zeď.
Je také možné použít například dva přijímače jen s jednou čtečkou a karty sdílet vzájemně (např. 2x X820 CI). V tom případě se postup reverzuje a sčítá s původním.

TU najdes platne ,ID karty ,STIAHNI SI TEN SÚBOR viewtopic.php?f=27&t=33743&p=281559&hilit=tu+najdete+id+karty#p281559

_________________
Pišťok


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: zdielanie cez RS232
PříspěvekOdeslal: 09.Únor 2011 - 10:07 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 28.Září 2008 - 21:56
Příspěvky: 97
satelitni prijimac: OPENBOX S1, VU+ Solo
Místo/Bydliště: Žilina
Ale ja to potrebujem nastavit na openbox s1 ako sa to tam robi

_________________
VU+ Solo, VTi-Team Image Release v.4.1, OSCAM ymodv18-t30


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: zdielanie cez RS232
PříspěvekOdeslal: 09.Únor 2011 - 11:27 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 21.Červenec 2008 - 9:59
Příspěvky: 336
Místo/Bydliště: JN98AV
nuz pozri sa tu a uvidis :wink: viewtopic.php?f=162&t=34548

_________________
AB IPBox 9900HD+


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: zdielanie cez RS232
PříspěvekOdeslal: 09.Únor 2011 - 13:35 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 28.Září 2008 - 21:56
Příspěvky: 97
satelitni prijimac: OPENBOX S1, VU+ Solo
Místo/Bydliště: Žilina
ale ja myslim zdielanie cez RS232 a nie LAN

_________________
VU+ Solo, VTi-Team Image Release v.4.1, OSCAM ymodv18-t30


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: zdielanie cez RS232
PříspěvekOdeslal: 09.Únor 2011 - 16:36 
Offline
Expert fóra
Expert fóra
Avatar uživatele

Registrován: 12.Březen 2010 - 19:10
Příspěvky: 977
satelitni prijimac: 3x Opticum 9500HD Plus
Poděkoval: 3 krát
Toto co som ti napísal je pre Openbox ,ale keď ti to nepasuje na S1 ,ten som ešte nedobyl ,tak neviem potom.

Kukni tu viewtopic.php?f=162&t=34565&p=276376&hilit=skryte+menu+s1#p276376

_________________
Pišťok


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: zdielanie cez RS232
PříspěvekOdeslal: 10.Únor 2011 - 10:32 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 28.Září 2008 - 21:56
Příspěvky: 97
satelitni prijimac: OPENBOX S1, VU+ Solo
Místo/Bydliště: Žilina
uz to mam vyriesene treba cez menu1117 ist do nastavenia kariet a zadat id karty

_________________
VU+ Solo, VTi-Team Image Release v.4.1, OSCAM ymodv18-t30


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: zdielanie cez RS232
PříspěvekOdeslal: 10.Únor 2011 - 11:17 
Offline
Expert fóra
Expert fóra
Avatar uživatele

Registrován: 12.Březen 2010 - 19:10
Příspěvky: 977
satelitni prijimac: 3x Opticum 9500HD Plus
Poděkoval: 3 krát
jan88 napsal:
uz to mam vyriesene treba cez menu1117 ist do nastavenia kariet a zadat id karty

No vidis ,tak ako si to cital co som ti potom napísal tam hore ,to neznamená ,ze ak to más ty v menu Česky ,alebo Slovensky ,ze sa nezjedná o tu istú vec ,ako v Anglickom nazve ,mozno nieco je ine ,ako v S1 ,ale postup musí pasovať.

_________________
Pišťok


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: zdielanie cez RS232
PříspěvekOdeslal: 18.Únor 2011 - 8:45 
Offline
Registrovaný
Registrovaný
Avatar uživatele

Registrován: 26.Leden 2010 - 19:39
Příspěvky: 17
Akým káblom sa prepojujú takéto redukcie? Obrázek
Okrem klasického optického lebo ten sa mi zdá dost hrubý,hm


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: zdielanie cez RS232
PříspěvekOdeslal: 19.Únor 2011 - 15:17 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17065
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 96 krát
co sem pleties opticky kabel ? sak to je redukcia pre metalicke vedenie .

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: zdielanie cez RS232
PříspěvekOdeslal: 19.Únor 2011 - 16:19 
Offline
Registrovaný
Registrovaný
Avatar uživatele

Registrován: 26.Leden 2010 - 19:39
Příspěvky: 17
revis napsal:
co sem pleties opticky kabel ? sak to je redukcia pre metalicke vedenie .

No tak aký teda? Tie koncovky sa použivaju aj na spojenie PC tak som myslel že aj optický može byt..


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: zdielanie cez RS232
PříspěvekOdeslal: 19.Únor 2011 - 16:22 
Offline
Expert fóra
Expert fóra
Avatar uživatele

Registrován: 12.Březen 2010 - 19:10
Příspěvky: 977
satelitni prijimac: 3x Opticum 9500HD Plus
Poděkoval: 3 krát
BC5E-4S CAT5E FTP Installation Cable, 305m/box, PVC
Příloha:
__tproduct_ss02_o1.jpg

http://www.intelek.eu/product.jsp?artno=07655142#


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
Pišťok


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: zdielanie cez RS232
PříspěvekOdeslal: 19.Únor 2011 - 17:31 
Offline
Registrovaný
Registrovaný
Avatar uživatele

Registrován: 26.Leden 2010 - 19:39
Příspěvky: 17
Presne takým mám pripojený internet,takže je to vlasne optika nie? :) Ale na tento treba asi klišete,hm Dakujem za odpoved a obrázok pistok153 ! :good:
Možeš sem ešte hodit nejaké foto normalneho kábla ,ktorým sa prepája cez rs232? tento sa mi zdá dost hrubý,asi mi nevojde medzi stenu a parkety
Našiel som tento telefonny-može byt aj takýto?
Obrázek


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: zdielanie cez RS232
PříspěvekOdeslal: 19.Únor 2011 - 19:40 
Offline
Expert fóra
Expert fóra
Avatar uživatele

Registrován: 12.Březen 2010 - 19:10
Příspěvky: 977
satelitni prijimac: 3x Opticum 9500HD Plus
Poděkoval: 3 krát
hrubý je zato ,ze je tienený ,na ten internet ,nezviknu tienený davat ,sporia ,tento je drahší.

Aky obrázok to vlastne ches ??? Stymto prepajas RS 232 ,aj LAN.

Moze byt aj taky ,ale lepšie je tienený ,inac je trochu tensi nez koax.

Inač na toto ti treba kvalitný kábel ,ak ches zdielať viac metrov ,nie len také hocičo ,moze sa ti to potom sekat ,vypadavat ,zamrznut ,toto ti je velka politika.

_________________
Pišťok


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: zdielanie cez RS232
PříspěvekOdeslal: 19.Únor 2011 - 20:00 
Offline
Registrovaný
Registrovaný
Avatar uživatele

Registrován: 26.Leden 2010 - 19:39
Příspěvky: 17
Chcel som vidiet ako vyzera ten kabel na rs232,ale už si mi odpovedal.Len neviem ked rs232 prepajaš tromi kablami a tento ich ma až štyri plus nejaky dotik,hm To foto čo som sem dal je z ABcomu taky predavaju na zdielanie tak neviem.Prečo sa tebe nepozdava?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: zdielanie cez RS232
PříspěvekOdeslal: 19.Únor 2011 - 20:15 
Offline
Expert fóra
Expert fóra
Avatar uživatele

Registrován: 12.Březen 2010 - 19:10
Příspěvky: 977
satelitni prijimac: 3x Opticum 9500HD Plus
Poděkoval: 3 krát
je ich tam preto viac ,lebo iba 8 a 9 zilovy je Tieneny ,skus to doma tahat na 85 m,a keď ti žena bude vysavat tak uvidis.

Aj u nás predavaju tensie ,sú takéto iste ,len nemajú tienenie ,inač z STB ide slabí signál ,a keď pouzijes kabel co ma vleky odpor na dlhšiu vzdialenosť ,tak sa to už sprava nekorektne.

Takýto istý SIVÝ kábel si kúp ,ak ches mat pokoj ,Mozes aj tensi ,aj bez toho tienenia ,jesto aj z mensim poctom žil ,ako ten tvoj bieli.

Stvrty kábel pajkujes na kov petice ,to je to tienenie ,co tam vidis.

Tam sa dá pouzit hocičo ,zavisí ako kvalitne to tam ches mat ,to ti pôjde aj na autokabel.

Ak sa spitas nejakeho odborníka ,tiež ti povie ,ze tienený je lepši ,ja som pouzival aj ,aj ,ale napokon som ostal u toho tieneneho.

_________________
Pišťok


Naposledy upravil(a) pistok153 dne 19.Únor 2011 - 20:42, celkem upraveno 2 x.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: zdielanie cez RS232
PříspěvekOdeslal: 19.Únor 2011 - 20:19 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 01.Srpen 2008 - 19:01
Příspěvky: 210
satelitni prijimac: Mám menovať všetky?
Místo/Bydliště: 18,1E 48,1N
Príklad:
Na dve 7001-ky je ten kábel z TO dobrý.*
Ale ak na ten kábel dáš dve Amiká, tak je to katastrofa.
Vtedy treba ten štvoržilový z TO zameniť za ten, kde ty vidíš štyri žily s drôtikom.
Záver:
Nieje kábel, ako kábel.

*šitný prijímač - šitný kábel :D

_________________
SH4
T-90
Pavarotti


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: zdielanie cez RS232
PříspěvekOdeslal: 19.Únor 2011 - 20:19 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 22.Listopad 2010 - 21:13
Příspěvky: 211
satelitni prijimac: Amiko, Cryptobox, ...
Místo/Bydliště: Vranov nad Topľou
Poděkoval: 1 krát
Ja mam svoje prijimace spojene tienenou stvorlinkou (ako na obrazku) a u kamarata som robil s obicajnym telefonnym kablom (dlzka 25m) ale rozdiely nejako nebádam .. 8)


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
:: Villy ::
Cryptobox 650HD, Amiko 8150HD SE
Fte 105 - Multifeed 13.0 - 19.2 - 23.5


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: zdielanie cez RS232
PříspěvekOdeslal: 19.Únor 2011 - 20:25 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 21.Červenec 2008 - 9:59
Příspěvky: 336
Místo/Bydliště: JN98AV
na openboxy staci tienena dvojlinka :wink:

_________________
AB IPBox 9900HD+


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: zdielanie cez RS232
PříspěvekOdeslal: 19.Únor 2011 - 20:59 
Offline
Expert fóra
Expert fóra
Avatar uživatele

Registrován: 12.Březen 2010 - 19:10
Příspěvky: 977
satelitni prijimac: 3x Opticum 9500HD Plus
Poděkoval: 3 krát
Hlavne je dolezite ,aby si ten kábel mal TIENENÝ.

_________________
Pišťok


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 150 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 3 4 58 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk