e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 18.Červenec 2018 - 1:25

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 57 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 24.Červenec 2014 - 0:03 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 04.Září 2010 - 11:13
Příspěvky: 90
satelitni prijimac: Ariva 2000
Místo/Bydliště: Vizovice
Poděkoval: 8 krát
Tady
http://www.pkteam.pl/viewtopic.php?f=120&t=6511
by měl být funkční HYPERION v4.1 pro Ariva @link 200

jestli někdo vyzkoušíte, napište.

_________________
ex Ariva 200HD -> ex Ariva@Link200 Hyperion E2 -> Amiko Micro HD SE . Ale čím víc toho chytím z pozemního vysílání, tím míň pouštím sat.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 31.Červenec 2014 - 20:24 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 31.Červenec 2014 - 20:22
Příspěvky: 5
Zkoušel jsem a všechno funguje ! :Yahoo!:


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 02.Srpen 2014 - 8:59 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 31.Červenec 2014 - 20:22
Příspěvky: 5
http://www.pkteam.pl/viewtopic.php?f=120&t=6511

Ano i toto funguje a dokonce už i s displayem na ARIVě.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 07.Srpen 2014 - 22:38 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 04.Září 2010 - 11:13
Příspěvky: 90
satelitni prijimac: Ariva 2000
Místo/Bydliště: Vizovice
Poděkoval: 8 krát
A jak to běhá?
Je to svižnější než originál sw?

Mně se to pořád zasekává při bootování a nahrávání.
A to už jsem to zkoušel ze 3 USB.

Zkusím ještě nějaké rychlejší USB.

_________________
ex Ariva 200HD -> ex Ariva@Link200 Hyperion E2 -> Amiko Micro HD SE . Ale čím víc toho chytím z pozemního vysílání, tím míň pouštím sat.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 07.Srpen 2014 - 23:24 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 31.Červenec 2014 - 20:22
Příspěvky: 5
Běhá to suprově rychle...

Mé postřehy:

1. Opravdu záleží na rychlosti flashdisku (rychlejší boot)
2. Rozdělil jsem flashku na dva ext2 formáty pomocí createmini z čehož tomu druhému jsem dal název SWAP.
3. Pak jsem pomocí j00ztalator nainstaloval firmware (s ničím jiným jsem nemanipuloval) na tu první část flasky.
4. Vybral jsem nabootování z flasky.
5. Odpojil jsem při prvním bootu z flasky všechno okolo včetně LAN kabelu (jinak BOOT ERROR -1)
6. Postahoval jsem aktualizace a maká to !

Snad se to někomu bude hodit...


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Srpen 2014 - 9:08 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 04.Září 2010 - 11:13
Příspěvky: 90
satelitni prijimac: Ariva 2000
Místo/Bydliště: Vizovice
Poděkoval: 8 krát
Aha, ono to asi nějak funguje.
Teda nabootuju z USB, vypadá to jakože nic, tady jsem myslel že zamrznul,
ale dostanu se do web rozhraní OpenWebif :)

To zase bude hodin zkoušení, pokusů a omylů... #-o
Ještě abych se v tom nastavení trochu vyznal.

Aha už to mám i na TV. Stačilo nastavit :)

Teda žádná hitparáda rychlosti.
Restart GUI >1min
Reboot >2min
Že by to bylo pomalejší USB pamětí...?

_________________
ex Ariva 200HD -> ex Ariva@Link200 Hyperion E2 -> Amiko Micro HD SE . Ale čím víc toho chytím z pozemního vysílání, tím míň pouštím sat.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 12.Srpen 2014 - 12:56 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 04.Září 2010 - 11:13
Příspěvky: 90
satelitni prijimac: Ariva 2000
Místo/Bydliště: Vizovice
Poděkoval: 8 krát
Tak funguje to celkem pěkně

Na USB mám několik oddílů,
první, velký je FAT32 pro nahrávání a přehrávání
na dalším malém ext2 je samotný firmware s E2, případně několik jeho verzí
na posledním malém je SWAP

j00ztalatorem dám pokyn Arivě který oddíl/verzi má bootovat
když mne už nebaví hrát si, tak zas stejně dám pokyn at bootuje originál FW z vnitřní paměti
(nebo prostě jen vytáhnu USBčko a on při startu zahlásí chybu a pak bootuje originál)

nastartování Arivy a nabootování z USB trvá přes 2 minuty (a to je hodně)
ale pak přepínání progrmů je hned (maxmax do 5s) což je oproti originálu SUPER

Super je plné ovládání z webového rozhraní

zlobí mne vypínání (musím ručně vypnout vypínačem vzadu),
nevím jestli stačí přechod do stanby (a ten taky trvá než se přepne), jestli to nežere moc elektriky (protože to pěkně hřeje)
to budu muset ještě zkoušet

Ale jinak za mne dobrý: Za pár kaček STB s plnohodnotnou E2. Bomba.

_________________
ex Ariva 200HD -> ex Ariva@Link200 Hyperion E2 -> Amiko Micro HD SE . Ale čím víc toho chytím z pozemního vysílání, tím míň pouštím sat.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 12.Srpen 2014 - 19:29 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 31.Červenec 2014 - 20:22
Příspěvky: 5
Zkus rychlejší USBčko.

Problém je s vypínáním, taky mě to nefunguje. Ale jinak super SW si myslím...oproti originálu.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Říjen 2014 - 22:14 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 11.Květen 2014 - 15:24
Příspěvky: 4
satelitni prijimac: DM800HD Prv
Místo/Bydliště: Veliká Bystřice
rgr napsal:
Tak funguje to celkem pěkně

Na USB mám několik oddílů,
první, velký je FAT32 pro nahrávání a přehrávání
na dalším malém ext2 je samotný firmware s E2, případně několik jeho verzí
na posledním malém je SWAP

j00ztalatorem dám pokyn Arivě který oddíl/verzi má bootovat
když mne už nebaví hrát si, tak zas stejně dám pokyn at bootuje originál FW z vnitřní paměti
(nebo prostě jen vytáhnu USBčko a on při startu zahlásí chybu a pak bootuje originál)

nastartování Arivy a nabootování z USB trvá přes 2 minuty (a to je hodně)
ale pak přepínání progrmů je hned (maxmax do 5s) což je oproti originálu SUPER

Super je plné ovládání z webového rozhraní

zlobí mne vypínání (musím ručně vypnout vypínačem vzadu),
nevím jestli stačí přechod do stanby (a ten taky trvá než se přepne), jestli to nežere moc elektriky (protože to pěkně hřeje)
to budu muset ještě zkoušet

Ale jinak za mne dobrý: Za pár kaček STB s plnohodnotnou E2. Bomba.




Zdarec borci,nějak se mi nedaří to rozchodit :shock:
SPOUŠTÍ SE MI JEN ORIGO SOFT.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Říjen 2014 - 12:38 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 04.Září 2010 - 11:13
Příspěvky: 90
satelitni prijimac: Ariva 2000
Místo/Bydliště: Vizovice
Poděkoval: 8 krát
honza133 napsal:
Zdarec borci,nějak se mi nedaří to rozchodit :shock:
SPOUŠTÍ SE MI JEN ORIGO SOFT.


Nainstaloval jsem ten soft pro možnost multi boot
(vše v balíku s j0ztalatorem)

Na 8GB USBflash jsem podle postupu nahrál celý připravený obraz disku
ten z těch polských stránek (viz předchozí posty, jiný mi nefungoval, nevím proč)
(první velký oddíl FAT32 pro provoz - nahrávání pořadů atd
další malý oddíl s E2 softem
na dalších oddílech můžou být další testovací verze E2 softu na hraní a zkoušení a testování
na posledním oddílu mám SWAP)

j0ztalatorem nastavim odkud bootovat - jestli originál nebo z USB a ze kterého oddílu
(musel jsem mít ten poslední j0ztalator - viz minulé posty)

dám reboot

a přístroj nabootuje z vybraného oddílu
(pokud tam není nějaká chybka, třeba že USB vůbec není v přístroji)
jinak nahlásí ERROR a nabootuje originál ze své vnitřní paměti

Bootování trvá dlouho, ale pak je svižný ...
Nefunguje vypínání, uspání trvá taky dlouho ...

Dál jsem neměl čas testovat.
Rád si přečtu další zkušenosti.

Chyb můžeš mít mnoho:
- vadný USB
- špatně nastavené oddíly
- jinou verzi softu
- atd
- atd

_________________
ex Ariva 200HD -> ex Ariva@Link200 Hyperion E2 -> Amiko Micro HD SE . Ale čím víc toho chytím z pozemního vysílání, tím míň pouštím sat.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Říjen 2014 - 23:19 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 11.Květen 2014 - 15:24
Příspěvky: 4
satelitni prijimac: DM800HD Prv
Místo/Bydliště: Veliká Bystřice
rgr napsal:
honza133 napsal:
Zdarec borci,nějak se mi nedaří to rozchodit :shock:
SPOUŠTÍ SE MI JEN ORIGO SOFT.


Nainstaloval jsem ten soft pro možnost multi boot
(vše v balíku s j0ztalatorem)

Na 8GB USBflash jsem podle postupu nahrál celý připravený obraz disku
ten z těch polských stránek (viz předchozí posty, jiný mi nefungoval, nevím proč)
(první velký oddíl FAT32 pro provoz - nahrávání pořadů atd
další malý oddíl s E2 softem
na dalších oddílech můžou být další testovací verze E2 softu na hraní a zkoušení a testování
na posledním oddílu mám SWAP)

j0ztalatorem nastavim odkud bootovat - jestli originál nebo z USB a ze kterého oddílu
(musel jsem mít ten poslední j0ztalator - viz minulé posty)

dám reboot

a přístroj nabootuje z vybraného oddílu
(pokud tam není nějaká chybka, třeba že USB vůbec není v přístroji)
jinak nahlásí ERROR a nabootuje originál ze své vnitřní paměti

Bootování trvá dlouho, ale pak je svižný ...
Nefunguje vypínání, uspání trvá taky dlouho ...

Dál jsem neměl čas testovat.
Rád si přečtu další zkušenosti.

Chyb můžeš mít mnoho:
- vadný USB
- špatně nastavené oddíly
- jinou verzi softu
- atd
- atd

dík za informace..
ja to asi trochu teď zavaříl...kámoš mi tam nakopiroval přez DCC souborý E2 přímo do stb,mně to pak psalo polsky nedostatek pamětě,tak jsem znovu přez DCC výmazal vše s příslušným dátumem ,a teď při startu to stojí na "system loadink"a nic......tak nevím co stím...


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 03.Únor 2015 - 17:30 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 11.Květen 2014 - 15:24
Příspěvky: 4
satelitni prijimac: DM800HD Prv
Místo/Bydliště: Veliká Bystřice
Zdar borci.
Mám takový problém.
Nedaří se mi obnovit původní origo systém po mém zásahu.
Jediné pozitívum ,které v tom STB ještě vidím je,že při startu asi nabíhá
multibut- Boot loader...OK
BOOT EROOR 1-OK...
Můj poslední plán je,že bych nastartoval alespoň E2 a pak obnovil původní origo system přes FTP.
Mam proto velikou prosbu.
Nevytvoříl nebo spíše neprodal by mi někdo z Vás funkční usb-flash s E2 linux openPLI vytvořen a 100% odzkoušen na ARIVA LINK200 .
Prosím,prosím...
:shock: :?:


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 04.Únor 2015 - 7:12 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 31.Červenec 2014 - 20:22
Příspěvky: 5
Origo systém by Ti měl po chvilce naběhnout když vyndáš flash i při hlášce téhle chyby.

A pokud ne, tak se někde psalo že stačí nahrát na Flasku origo systém strčit ji při vypnutém STB do USB ze předu,držet tlačítko šipka nahoru a zapnout vypínač napájení a mělo by to "sosnout" FW z Flasky....

Jinak tady další FW: http://db-pl.2ap.pl/blue/index.php?&dir ... inux/Image


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 25.Únor 2015 - 19:02 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 11.Květen 2014 - 15:24
Příspěvky: 4
satelitni prijimac: DM800HD Prv
Místo/Bydliště: Veliká Bystřice
No nic na obnovení origo systému jsem nenašel...
Je to beznaděj.
Sháněl jsem i druhý STB Ariva link200 za rozumnou cenu,že bych na něm vytvořil usb E2...a také nic.
Borci prodejte jednu funkční Usb s E2...
Nebo návod jak vytvořit usb s E2 bez STB.
Nevím možná se pletu,ale alespoň nelištím s ním do popelnice aníž bych pro jeho záchranu neudělal maximum.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 25.Únor 2015 - 20:02 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 04.Září 2010 - 11:13
Příspěvky: 90
satelitni prijimac: Ariva 2000
Místo/Bydliště: Vizovice
Poděkoval: 8 krát
Já jsem, jestli se nepletu, nakonec z toho polského fora stáhnul IMG obraz USBčka připravený někým jiným
a normálně jsem ho na USBčko nahrál ve svém winPC nějakým tím HDclone sakumprásk i s chlupama.
Takže jaztalatorem v STBčku jsem už nenahrával firmware ale jen zvolil ze které partition má nabootovat.

https://www.google.cz/#safe=off&q=%40link200_Enigma2_installation_megapack.zip

balík:
http://www.mediafire.com/download/b5akj7i8qehx1jd/%40link200_E2.rar

tady je postup:
http://www.satedu.cba.pl/index.php?action=downloadfile&filename=A@link_E2_INSTALACJA_PL.pdf&directory=J-Tag_Dump_Flash/Schematy-Instrukcje&PHPSESSID=afa8d0f6f51493e85794b42b7a060ce5

_________________
ex Ariva 200HD -> ex Ariva@Link200 Hyperion E2 -> Amiko Micro HD SE . Ale čím víc toho chytím z pozemního vysílání, tím míň pouštím sat.


Naposledy upravil(a) rgr dne 02.Květen 2015 - 11:52, celkem upraveno 2 x.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 25.Únor 2015 - 21:53 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 04.Září 2010 - 11:13
Příspěvky: 90
satelitni prijimac: Ariva 2000
Místo/Bydliště: Vizovice
Poděkoval: 8 krát
Tak jsem si všimnul, že PKT už dali Hyperion verze 4.5

http://pkteam.pl/viewtopic.php?f=120&t=6802

(ano, vidím, už je tam od prosince... říkají mi blesk)

nahrál jsem ho j00ztalatorem na další oddíl na USBčku, navolil, nabootoval a ono to funguje :)


ale vypínání pořád nefunguje :(

_________________
ex Ariva 200HD -> ex Ariva@Link200 Hyperion E2 -> Amiko Micro HD SE . Ale čím víc toho chytím z pozemního vysílání, tím míň pouštím sat.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Červenec 2016 - 19:14 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 06.Leden 2009 - 19:30
Příspěvky: 2
tak enigma2 mile překvapila.
Dostal jsem do ruky tenhle stroj, ale s originálním i shhady firmwarem tragedie neustále vypadávala síť šíleně líné to bylo no prostě tragédie, už jsem to chtěl hodit do skříně a vidím enigmu pro arivu link200 tak to bouchnu na flash a rázem je s toho docela slušný přijímač i streem jede docela bez problému oscam taky docela stabilní myslím že s tím už se dá něco dělat.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 57 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk