e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 21.Červenec 2018 - 5:27

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 31 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: LAMA: jak ověřím, že běží oscam?
PříspěvekOdeslal: 22.Leden 2014 - 19:23 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 04.Září 2010 - 11:13
Příspěvky: 90
satelitni prijimac: Ariva 2000
Místo/Bydliště: Vizovice
Poděkoval: 8 krát
jak ověřím, jestli běží oscam?

Zdravím
seznamuju se poprvé s Linuxem, PROSÍM o radu:

telnetem ps nebo top vypíšu plnou stránku běžících ale oscam tam já LAMA nevidím

je to tím, že jsem lama, nebo tam opravdu není - viz přiložené výpisy ?

fungoval mi, rozdrbal jsem si ho,
zkoušel jsem poslední fw s oscamem, pak recovery.fw, originální fw a znovu poslední a neběží.
Ani web rozhraní mi už nedá. FTP nedával ani před tím. Aspoň že telnet běží.

v tomto dotazu (o kartě) jsem vypsal i svoje oscam.* nastavovací soubory:
http://ww.ab-forum.info/viewtopic.php?p=546973#p546973


PROSÍM poraďte. nekamenujte mne. Každý jsme v něčem zkušení a vněčem lamy :(


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
ex Ariva 200HD -> ex Ariva@Link200 Hyperion E2 -> Amiko Micro HD SE . Ale čím víc toho chytím z pozemního vysílání, tím míň pouštím sat.


Naposledy upravil(a) rgr dne 22.Leden 2014 - 22:09, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 22.Leden 2014 - 21:10 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 05.Srpen 2013 - 13:16
Příspěvky: 3071
satelitni prijimac: Vu4k; DM820; Šrotbox5000
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 2 krát
nechapem.. zoznamujes sa z linuxom a zacinas hnet s oscamom a tymy nelegalnymi vecami..
co keby si miesto toho venoval cas studovaniu vim, pripadne sctiptovaniu a pod ?
aj v zivote najskor robis vodicak a az potom kupujes auto - podla tvojho pristupu to vsak vypada na :
1, najskor ukradnes susedovi auto
2, zacnes po nete hladat a somrovat inmfo kde sa robia vodicaky
3, mas tu drzost nelegalnu cinnost obhajit stupidnym spojenim - ved kazdy raz zacinal
:D


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 22.Leden 2014 - 21:39 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 04.Září 2010 - 11:13
Příspěvky: 90
satelitni prijimac: Ariva 2000
Místo/Bydliště: Vizovice
Poděkoval: 8 krát
Nechápeš.
Já taky ne.
Já si nekoupil sat přijímač abych se seznamoval s Linuxem,
ale abych kukal programy.
Míval jsem obyč, nelinux, ale odešel.
Koupil jsem za velmi dobrý peníz stejnou značku, novější typ. Náhodou i s Linuxem.
Chtěl jsem nastavit podobně jako ten starý (ano i sdílení), ale v menu nenastavím, musím přes oscam. Nastavení mělo být jednoduché, ale nedaří se mi, zjišťuju že to co jsem koupil asi není úplně povedený přijímač.
Zkusím se zeptat jestli někdo není zkušenější a poradí.
Namísto rady mi vynadáš.
Tak děkuju.

Ani ten tvůj příměr nesedí.
Já sousedovi neukradl auto, já se občas svezu se svým koupeným autem ve vleku (bez placení) za sousedem co zaplatil (a přispěju mu na benzín). Ale vedle toho daleko víc času jezdím normálně se zaplacením.
nebo tak nějak podobně.
No nesedí to.

Ale jak se dívám po fóru - ty neradíš...Takto na tebe reagují jiní:
Citovat:
...
joj, pocuvaj ma... Som uz len cakal, ze kedy sa ozves... Co som prechadzal toto forum posledne tyzdne - si este nikomu neporadil, ale spamujes.
P.S. keby vymazali tvoje prispevky, kde len pindas a nic neporadis - zostalo by ti ich par...
EDIT: upravil som, bo som bol neslusny...

Citovat:
...
a pre kratky_penis.... Pardon, pomylil som sa dlhe_pole : kedze niesom taky pri-zdi-srac, ako ty, zavesim sem funkcne konfiguraky a to pekne bez picungu, mozno niekomu pomozu... je tam aj binarka.

_________________
ex Ariva 200HD -> ex Ariva@Link200 Hyperion E2 -> Amiko Micro HD SE . Ale čím víc toho chytím z pozemního vysílání, tím míň pouštím sat.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 23.Leden 2014 - 7:20 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 05.Srpen 2013 - 13:16
Příspěvky: 3071
satelitni prijimac: Vu4k; DM820; Šrotbox5000
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 2 krát
rgr napsal:
Ale jak se dívám po fóru - ty neradíš...Takto na tebe reagují jiní:
Citovat:
...
joj, pocuvaj ma... Som uz len cakal, ze kedy sa ozves... Co som prechadzal toto forum posledne tyzdne - si este nikomu neporadil, ale spamujes.
P.S. keby vymazali tvoje prispevky, kde len pindas a nic neporadis - zostalo by ti ich par...
EDIT: upravil som, bo som bol neslusny...

Citovat:
...
a pre kratky_penis.... Pardon, pomylil som sa dlhe_pole : kedze niesom taky pri-zdi-srac, ako ty, zavesim sem funkcne konfiguraky a to pekne bez picungu, mozno niekomu pomozu... je tam aj binarka.


vidis, kraviny vies najst, a ako rychlo.. tak potom nechapem co ti robi taky problem najst konfiguraciu oscamu ked je v kazdom threade minimalne 3x


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 23.Leden 2014 - 18:22 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 07.Listopad 2008 - 12:45
Příspěvky: 229
Poděkováno: 1 krát
Možná hloupá otázka ale ten oscam spoustis z terminálu nebo ovladačem jako plugin,

Odesláno z mého Nexus 5


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 23.Leden 2014 - 19:03 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 05.Srpen 2013 - 13:16
Příspěvky: 3071
satelitni prijimac: Vu4k; DM820; Šrotbox5000
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 2 krát
Sentello napsal:
Možná hloupá otázka ale ten oscam spoustis z terminálu nebo ovladačem jako plugin,

Odesláno z mého Nexus 5


to je na tebe ako ho pustis, ci z menu prijimaca cez nejaky softcam manager alebo telnet

Odesláno z kravské Pi pi pi *** e e e


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 23.Leden 2014 - 19:57 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 07.Listopad 2008 - 12:45
Příspěvky: 229
Poděkováno: 1 krát
Je v tom rozdíl, protože stažeenj plugin ti ošéfuje i cron

Odesláno z mého Nexus 5


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 23.Leden 2014 - 21:07 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 05.Srpen 2013 - 13:16
Příspěvky: 3071
satelitni prijimac: Vu4k; DM820; Šrotbox5000
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 2 krát
Sentello napsal:
Je v tom rozdíl, protože stažeenj plugin ti ošéfuje i cron

Odesláno z mého Nexus 5


ano, a konkretne ktory plugin je taky ?

Odesláno z meho Penixus 8


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 23.Leden 2014 - 21:10 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 07.Listopad 2008 - 12:45
Příspěvky: 229
Poděkováno: 1 krát
Má smysl se tady s tebou o něčem bavit?

Send from my Nexus 10


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 23.Leden 2014 - 21:44 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 01.Listopad 2009 - 23:38
Příspěvky: 412
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 21 krát
pridam mu trochu aj ja !!! dlhe pole myslim že si sprosty ako chuj a bež už do prdele :smoke: sorry admin ...ak nevieš pomoct tak nereaguj !!! :twisted:


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 23.Leden 2014 - 22:06 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 04.Září 2010 - 11:13
Příspěvky: 90
satelitni prijimac: Ariva 2000
Místo/Bydliště: Vizovice
Poděkoval: 8 krát
Sentello napsal:
Možná hloupá otázka ale ten oscam spoustis z terminálu nebo ovladačem jako plugin,

Odesláno z mého Nexus 5


Měl se spouštět sám, bez mého zásahu.
A taky mi tak fungoval,
Nahrál jsem poslední FW s oscamem
upravil si nahrál jsem 3 konfigurační oscam.* soubory (z USB přes 7799)
a po několika pokusech fungovalo

Pak se mi ale pos.. čtečka, vycukalo mne to, přeinstaloval jsem Recovery FW, abych přemazal všechny změny, nahrál originál FW abych zkusil, jestli karta nezačne bez oscamu fungovat
a když nefungovala, dal jsem kartu do zásuvného modulu a zase nahrál ten poslední fw s oscamem
a od té doby osc.nefunguje - web rozhraní nepřipojím, sdílení nepřijímám . . .

A protože tomu zatím skoro vůbec nerozumím tak nevím jak zjistit jestli tam ten oscam vůbec je a jestli běží.

když dám hledat mezi soubory oscam, najde mi jen 3 konfigurační
Citovat:
-bash-3.00#
-bash-3.00# cd /
-bash-3.00# find -name *oscam*
./root/plugin/oscam.conf
./root/plugin/oscam.user
./root/plugin/oscam.server
-bash-3.00#


Doufal jsem že mi někdo kdo zná Arivu@Link
poradí že: kukni jestli tam a tam máš to a to
ale furt nikdo :(

_________________
ex Ariva 200HD -> ex Ariva@Link200 Hyperion E2 -> Amiko Micro HD SE . Ale čím víc toho chytím z pozemního vysílání, tím míň pouštím sat.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 23.Leden 2014 - 22:24 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 05.Srpen 2013 - 13:16
Příspěvky: 3071
satelitni prijimac: Vu4k; DM820; Šrotbox5000
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 2 krát
tatino napsal:
pridam mu trochu aj ja !!! dlhe pole myslim že si sprosty ako chuj a bež už do prdele :smoke: sorry admin ...ak nevieš pomoct tak nereaguj !!! :twisted:


vies ono pokial ten clovek neuvedie konkretne co ma, ale len vyblafne otazku ktora naviac nema zmysel, tak potom aj rady vypadaju tak ako vypadaju..

a inak medzi nami dievcatami, sprosty je ten co si da nick tatino, do statusu uvedie deticky a kupi si sockovy AB Cryptobox 550hd .. este si mal uviest do statusu ze zena je bloncka s 3 kozami ..
A inak postradam tiez zmysel tvojej reakcie - zeby si mu pomohol sa neda povedat - ci len si sa potreboval prejavit ked ta zenusa dnes nepripustila ? :P


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 23.Leden 2014 - 22:28 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 04.Září 2010 - 11:13
Příspěvky: 90
satelitni prijimac: Ariva 2000
Místo/Bydliště: Vizovice
Poděkoval: 8 krát
Citovat:
vies ono pokial ten clovek neuvedie konkretne co ma, ale len vyblafne otazku ktora naviac nema zmysel, tak potom aj rady vypadaju tak ako vypadaju..


Jsem v sekci Ariva@Link200
v podpisu píšu že mám Ariva@Link200
Mám Ariva@Link200,
V něm existuje jeden poslední FW s jedním oscamem, jiný není.

_________________
ex Ariva 200HD -> ex Ariva@Link200 Hyperion E2 -> Amiko Micro HD SE . Ale čím víc toho chytím z pozemního vysílání, tím míň pouštím sat.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 23.Leden 2014 - 22:33 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 05.Srpen 2013 - 13:16
Příspěvky: 3071
satelitni prijimac: Vu4k; DM820; Šrotbox5000
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 2 krát
rgr napsal:
Citovat:
vies ono pokial ten clovek neuvedie konkretne co ma, ale len vyblafne otazku ktora naviac nema zmysel, tak potom aj rady vypadaju tak ako vypadaju..


Jsem v sekci Ariva@Link200
v podpisu píšu že mám Ariva@Link200
Mám Ariva@Link200,
V něm existuje jeden poslední FW s jedním oscamem, jiný není.


ano samozrejme v popise mas ariva link, ale z otazky nebolo zrejme o co sa ti jedna.. napisal si to hoodne salamunsky..
osobne arivulink nepoznam, ale pokial sa tam dostanes bud po 23 telnetom alebo po 22 ssh-ckom (putty bude tvoj velky pomocnik) velmi lahko si dokazes checknut ci bezi oscam a ak nebezi pustis ho a uvidis co vypisuje, co mu chyba, pripadne co ho brzdi


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 23.Leden 2014 - 22:40 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 04.Září 2010 - 11:13
Příspěvky: 90
satelitni prijimac: Ariva 2000
Místo/Bydliště: Vizovice
Poděkoval: 8 krát
prosím, potřebuju to polopatě

ano dostanu se tam telnetem
ale nevím co kokrétně přesně tam mám hledat,
co přesněmám spustit, jak se to přesně jmenuje.

soubor, který se jmenuje oscam?

takový tam neumím najít :(
viz minulý post

a když vypíšu běžící:

Citovat:
-bash-3.00#
-bash-3.00# ps
PID Uid VmSize Stat Command
1 root 624 S init
2 root SW< [ksoftirqd/0]
3 root SW< [events/0]
4 root SW< [khelper]
5 root SW< [kthread]
23 root SW< [kblockd/0]
27 root SW< [khubd]
29 root SW< [kseriod]
63 root SW [pdflush]
64 root SW [pdflush]
65 root SW [kswapd0]
66 root SW< [aio/0]
67 root SW< [cifsoplockd]
68 root SW< [cifsdnotifyd]
180 root SW< [ata/0]
182 root SW< [scsi_eh_0]
185 root SW [mtdblockd]
232 root SWN [jffs2_gcd_mtd2]
236 root 364 S telnetd
295 root SW< [EMBXSHM-NewPort]
296 root SW< [EMBXSHM-PortClo]
297 root SW< [EMBXSHM-NewPort]
298 root SW< [EMBXSHM-PortClo]
301 root SW< [STFDMA_ClbckMgr]
496 root 45524 S ./main_mb411_7109_LINUX_29BITS.out
497 root 276 S init
498 root 276 S init
500 root 276 S init
502 root 276 S init
510 root SW< [stpti4_IntTask]
511 root SW< [stpti4_EvtTask]
512 root SW< [STCLKRV_Recover]
513 root DW< [STVOUT_STATE_MA]
514 root SW< [STVOUT_INFOFRAM]
515 root SW< [kblit_interrupt]
516 root DW< [STLAYER-GFX/CUR]
517 root DW< [STLAYER-GFX/CUR]
519 root SW< [PESES0]
520 root SW< [DEC0]
521 root SW< [PP0]
522 root SW< [PP1]
523 root SW< [PCMPLAYER0]
524 root SW< [PCMPLAYER1]
525 root SW< [SPDIFPLAYER]
526 root SW< [STBLAST_Receive]
527 root DW< [STBLAST_TimerTa]
533 root SW< [STSUBT_FILTER_T]
534 root SW< [STSUBT_PROCESSO]
535 root SW< [STSUBT_ENGINE_T]
536 root SW< [STSUBT_TIMER_TA]
570 root 356 S udhcpc -n -t 1
596 root SW< [STTTX_DMA[O]]
597 root DW< [STTTX_PES[1]]
598 root DW< [STTTX_POOL[1]]
935 root DW< [STVID.InjecterT]
936 root DW< [STVID[0].Decode]
937 root SW< [STVID[0].Displa]
938 root SW< [STVID[0].TrickM]
939 root SW< [STVID[0].ErrorR]
944 root SW< [HostRec4080000d]
945 root SW< [HostRec4080000e]
946 root SW< [HostRec4080000f]
948 root 1296 S -bash
951 root 632 R ps
-bash-3.00#

_________________
ex Ariva 200HD -> ex Ariva@Link200 Hyperion E2 -> Amiko Micro HD SE . Ale čím víc toho chytím z pozemního vysílání, tím míň pouštím sat.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 23.Leden 2014 - 23:12 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 05.Srpen 2013 - 13:16
Příspěvky: 3071
satelitni prijimac: Vu4k; DM820; Šrotbox5000
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 2 krát
no takze ps na zobrazenie beziacich suborov vies zadat..
pomozem ti z vyhladavanim a na ostatne uz musis prist sam:
skus zadat v telnete:

find / "oscam" | grep "oscam"


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 23.Leden 2014 - 23:30 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 07.Listopad 2008 - 12:45
Příspěvky: 229
Poděkováno: 1 krát
napis do terminálu top | grep "oscam"
pokud běží pak to na tebe vyhodí něco takového
tonystark@ironman:~# top | grep "oscam"
1171 433 emulator S N 32308 24% 50% /usr/bin/oscam --config-dir /etc/tuxbo
433 1 emulator S 3260 2% 0% /usr/bin/oscam --config-dir /etc/tuxbo



Naposledy upravil(a) deamon dne 23.Leden 2014 - 23:38, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 23.Leden 2014 - 23:33 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 04.Září 2010 - 11:13
Příspěvky: 90
satelitni prijimac: Ariva 2000
Místo/Bydliště: Vizovice
Poděkoval: 8 krát
dlhe_pole napsal:
no takze ps na zobrazenie beziacich suborov vies zadat..
pomozem ti z vyhladavanim a na ostatne uz musis prist sam:
skus zadat v telnete:

find / "oscam" | grep "oscam"


už jsem z5

Citovat:
-bash-3.00# find / "oscam" | grep "oscam"
/root/plugin/oscam.user.bak
/root/plugin/oscam.server.bak
/root/plugin/oscam.conf.bak
/root/plugin/oscam.conf
/root/plugin/oscam.user
/root/plugin/oscam.server
find: oscam: No such file or directory
-bash-3.00#


_________________
ex Ariva 200HD -> ex Ariva@Link200 Hyperion E2 -> Amiko Micro HD SE . Ale čím víc toho chytím z pozemního vysílání, tím míň pouštím sat.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 23.Leden 2014 - 23:39 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 04.Září 2010 - 11:13
Příspěvky: 90
satelitni prijimac: Ariva 2000
Místo/Bydliště: Vizovice
Poděkoval: 8 krát
Sentello napsal:
napis do terminálu top | grep "oscam"
pokud běží pak to na tebe vyhodí něco takového
tonystark@ironman:~# top | grep "oscam"
1171 433 emulator S N 32308 24% 50% /usr/bin/oscam --config-dir /etc/tuxbo
433 1 emulator S 3260 2% 0% /usr/bin/oscam --config-dir /etc/tuxbo



nepíše nic, čeká a má prázdno:
    -bash-3.00#
    -bash-3.00#
    -bash-3.00# top | grep "oscam"









_________________
ex Ariva 200HD -> ex Ariva@Link200 Hyperion E2 -> Amiko Micro HD SE . Ale čím víc toho chytím z pozemního vysílání, tím míň pouštím sat.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 23.Leden 2014 - 23:43 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 07.Listopad 2008 - 12:45
Příspěvky: 229
Poděkováno: 1 krát
tak to znamena ze oscam nebezi ;)
muzes ho spustit prikazem oscam -b jen bys mel pred ten prikaz zadat cestu kde je binarka oscamu, ja arivu nemam takze nevim jak a kde to tam mate a v tom findu to nevyhodilo


priklad, na mem Dreamboxu, pokud nevim kde mam oscam tak napisu v terminalu ten prikaz find ktery ti inzeroval dlhe_pole
binarka je v /usr/bin/oscam //viz nize//

root@dm800se:~# find / "oscam" | grep "oscam"
/etc/init.d/softcam.oscam
/etc/tuxbox/config/oscam
/etc/tuxbox/config/oscam/oscam.guess
/etc/tuxbox/config/oscam/oscam.srvid
/etc/tuxbox/config/oscam/oscam.tiers
/etc/tuxbox/config/oscam/oscam.user.bak
/etc/tuxbox/config/oscam/oscam.server.bak
/etc/tuxbox/config/oscam/oscam.ird
/etc/tuxbox/config/oscam/oscam.conf.bak
/etc/tuxbox/config/oscam/oscam.services
/etc/tuxbox/config/oscam/oscam.conf
/etc/tuxbox/config/oscam/oscam.keys
/etc/tuxbox/config/oscam/oscam.user
/etc/tuxbox/config/oscam/oscam.dvbapi
/etc/tuxbox/config/oscam/oscam.provid
/etc/tuxbox/config/oscam/oscam.server
/etc/tuxbox/config/oscam/oscam.whitelist
/var/lib/opkg/info/enigma2-plugin-softcams-oscam.list
/var/lib/opkg/info/enigma2-plugin-softcams-oscam.control
/var/lib/opkg/info/enigma2-plugin-softcams-oscam.conffiles
/var/lib/opkg/info/enigma2-plugin-softcams-oscam.postinst
/var/lib/opkg/info/enigma2-plugin-softcams-oscam.prerm
/var/volatile/tmp/oscam.pid
/var/volatile/tmp/.oscam
/var/volatile/tmp/.oscam/oscam.version
/var/volatile/tmp/.oscam/stat
/usr/bin/oscam

chci li spustit oscam pak do terminalu napisu /usr/bin/oscam -b
nemam arivu tudiz nevim, nejlepsi by bylo to spoustet jako plugin a nastavit to ovladacem nez nasilim v terminalu


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 31 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk