e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 22.Září 2018 - 3:23

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 29 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Ariva @Link 200 odešla čtečka?
PříspěvekOdeslal: 22.Leden 2014 - 18:22 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 04.Září 2010 - 11:13
Příspěvky: 90
satelitni prijimac: Ariva 2000
Místo/Bydliště: Vizovice
Poděkoval: 8 krát
Ariva @Link 200 odešla čtečka.
SW nebo HW?


Zdravím. Prosím o radu:

Na úplně nové A @Link mi asi odešla čtečka karet.
Nejprve fungovala, vypisovala údaje o kartě. Na kartu chodily i zápisy.
Protože přijímám sdílení, tak jsem si toho hned nevšimnul. Programy běžely ze sdílení.
Pak jsem odpojil LAN a programy nešly ani ty základní co by z karty měly jít.
Karta nevypisovala nic - při info o čtečce prázdná černá tabulka.

Když jsem kartu dal do modulu do slotu, tak funguje.

Poradíte prosím?
Mohl jsem při přehrávání fw a nastavování oscamu nějak vypnout čtečku? jak ji zapnu?
Nebo je to na reklamaci?

Díky.

_________________
ex Ariva 200HD -> ex Ariva@Link200 Hyperion E2 -> Amiko Micro HD SE . Ale čím víc toho chytím z pozemního vysílání, tím míň pouštím sat.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Ariva @Link 200 odešla čtečka?
PříspěvekOdeslal: 22.Leden 2014 - 18:32 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 12.Listopad 2006 - 14:44
Příspěvky: 160
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 2 krát
rgr napsal:
Ariva @Link 200 odešla čtečka.
SW nebo HW?


Zdravím. Prosím o radu:

Na úplně nové A @Link mi asi odešla čtečka karet.
Nejprve fungovala, vypisovala údaje o kartě. Na kartu chodily i zápisy.
Protože přijímám sdílení, tak jsem si toho hned nevšimnul. Programy běžely ze sdílení.
Pak jsem odpojil LAN a programy nešly ani ty základní co by z karty měly jít.
Karta nevypisovala nic - při info o čtečce prázdná černá tabulka.

Když jsem kartu dal do modulu do slotu, tak funguje.

Poradíte prosím?
Mohl jsem při přehrávání fw a nastavování oscamu nějak vypnout čtečku? jak ji zapnu?
Nebo je to na reklamaci?

Díky.


Pokud je funkční oscam, tak se čtečka karty nastavuje v oscamu.

_________________
SHOWBOX-Vitamin, HDBOX FS-7119HD, Parabola offset 120/140, rozsah družic 80E až 45W, mini ITX - Linux server, Desktop PCLinuxOS


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Ariva @Link 200 odešla čtečka?
PříspěvekOdeslal: 22.Leden 2014 - 18:55 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 04.Září 2010 - 11:13
Příspěvky: 90
satelitni prijimac: Ariva 2000
Místo/Bydliště: Vizovice
Poděkoval: 8 krát
Díky za odpověď

Zkoušel jsem vrátit orig.fw ale ani v něm čtečka nečtla.
Zkusil jsem i Recovery fw (ALink200_04.07_shaddy-Recovery.zip),
abych přemazal všechno co jsem tam oscamem nahrál (v Linuxu jsem zatím jen LAMA, tak jsem toho moc nezkusil ale kdyby)
ani v něm nešla

S Oscamem mám teď taky problém. Po tom recorvery a orig. a posledním fw teď nerozchodím ani oscam - web nic, telnet telnetem vidím, že jsem oscam. nastavení nahrál, ale asi mi oscam neběží :(

dám sem i moje oscam.* nastavení:

Kód:
oscam.conf

[global]
pidfile = /tmp/oscam.pid
logfile = stdout
nice         = -1
WaitForCards  = 1

[dvbapi]
enabled = 1
user = local

[webif]
httpport = 8888
httpuser = local
httppwd = local
httpallowed = 192.168.2.1-192.168.2.255 

[cccam]
port = 40000
version = 2.1.4
build = 3191
reshare = 2

[newcamd]
key = 0102030405060708091011121314
port = 8000@0100:0000,0065,0068

Kód:
oscam.user

#webinterface_access
[account]
user = local
pwd = local
au = stsmart
group = 1

#card_sharing_users
[account]
user = user1
pwd = pass1
au = 1
group = 1

[account]
user = user2
pwd = pass2
au = 1
group = 1

Kód:
oscam.server

[reader]
label    = smartcard
protocol = mouse
detect  = cd
device   = /dev/ttyAS1
group    = 1
emmcache = 1,3,2
pincode = 0000
boxid=12345678
#rsakey = BF358B5461863130686FC933FB541FFCED682F3680F09DBC1A23829FB3B2F766B9DD1BF3B3ECC9AD6661B753DCC3A9624156F9EB64E8168EF09E4D9C5CCA4DD5
#boxkey = A7642F57BC96D37C
mhz = 357
cardmhz = 368

#[reader]
#label    = Skylnk-cash-ccm
#protocol = cccam
#device   = XXXX.XXX,555
#account  = mojename,mojeheslo
#group    = 1
#cccversion = 2.1.4
#cccbuild = 3191

[reader]
label    = Skyl-cash-vwcm
protocol = newcamd
key      = 0102030405060708091011121314
device   = sharXXX.XXX,511
account  = mojename,mojeheslo
group    = 1
fallback = 0

_________________
ex Ariva 200HD -> ex Ariva@Link200 Hyperion E2 -> Amiko Micro HD SE . Ale čím víc toho chytím z pozemního vysílání, tím míň pouštím sat.


Naposledy upravil(a) rgr dne 22.Leden 2014 - 22:39, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Ariva @Link 200 odešla čtečka?
PříspěvekOdeslal: 22.Leden 2014 - 22:00 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 25.Květen 2009 - 13:32
Příspěvky: 141
Ogare, máš v tom takový bordel, že hrůza.
rgr napsal:
dám sem i moje oscam.* nastavení:

To je tvoje nastavení? Pokud ano, tak klobouk dolů.
Mně to spíše připadá jako, že tam nemáš žádné nastavení a zde je každá rada drahá.

Tvůj dotaz bys měl formulovat:
"Su Jaryn a potřebuju konfig pro oscam" :)

Začni třeba:
rgr napsal:
httpallowed = 192.168.2.1-192.168.2.255

Zde si nastav rozsah adres, kde se pohybuješ a možná spustíš webif.

_________________
DM 500 HD, DM 500 S, a další skylinkready


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Ariva @Link 200 odešla čtečka?
PříspěvekOdeslal: 22.Leden 2014 - 22:20 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 06.Prosinec 2009 - 10:55
Příspěvky: 1172
Místo/Bydliště: PREŠOV
Poděkoval: 107 krát
Poděkováno: 109 krát
Treba čítať prílohy pomaly-preložiť ak nerozumieš.Po nahraní fw je potrebné nahrať aj tie tri súbory(oscam.server,oscam.user,oscam.conf).Pred tým editovať a upraviť podľa seba.A ten rozsah ip si daj:127.0.0.1,0.0.0.0-255.255.255.255
Krátky preklad translatorom
Stlačte tlačidlo MENU a zadajte '7799 'pomocou číselných tlačidiel a "ikonu Loading". to je
dôležité, či je zobrazená ikona "Loading".
Ak sa nezobrazí, zadajte znova '7799 'pomocou číselných tlačidiel. Ikona "Loading" znamená, že súbory
sú skopírované do prístroja a začne pracovať ako server.
Ak chcete skontrolovať, či bola skopírovaná obidva súbory, zadajte oscam webového rozhrania (http:// IP zo súboru)
Zbytok je na tebe-ujo googl pomôže- :book: :book: :book:

_________________
Full backup image xpeed lx 1/2 by kudma611(ab-forum)
Ďolďo a Džefri(facebook)
Install softcam feed(youtube)
Obrázek
Xpeed lx1-OpenATV 6.2.0-Driver:21.01.2016-Gui version:06-04.2018-Kernel version:3.12.1
Ipbox 55(Hyperion5.5)
Amiko NEO combo SE


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Ariva @Link 200 odešla čtečka?
PříspěvekOdeslal: 22.Leden 2014 - 22:35 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 04.Září 2010 - 11:13
Příspěvky: 90
satelitni prijimac: Ariva 2000
Místo/Bydliště: Vizovice
Poděkoval: 8 krát
Děkuju za odpověď.
Ano. Četl. Googlil. K jiným linuxům je toho dost, k Arivě málo.
Ty 3 oscam konfigurační jsem si upravil (jak jsem věděl),
přes 7799 jsem nahrál, postupně zkoušel,
už mi to i fungovalo, přijímal jsem sdílení, na web rozhraní oscamu jsem se dostal,
ale když přestala fungovat čtečka, tak jsem zkoušel několikrát přehrál fw a rozdrbal to tak, že už oscam nefunguje
googlím už několik večerů, ale nedaří se mi.
Mám podezření, že závada je v HW :(

Rozsah - měl jsem pův od 000 do 255, chtěl jsem si dát podle mého doma routeru. Ale v tom to snad nebude.

Někdo nějakou další radu?
Prosím...:(

_________________
ex Ariva 200HD -> ex Ariva@Link200 Hyperion E2 -> Amiko Micro HD SE . Ale čím víc toho chytím z pozemního vysílání, tím míň pouštím sat.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Ariva @Link 200 odešla čtečka?
PříspěvekOdeslal: 22.Leden 2014 - 22:44 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 04.Září 2010 - 11:13
Příspěvky: 90
satelitni prijimac: Ariva 2000
Místo/Bydliště: Vizovice
Poděkoval: 8 krát
mydlic napsal:
Ogare, máš v tom takový bordel, že hrůza.
rgr napsal:
dám sem i moje oscam.* nastavení:

To je tvoje nastavení? Pokud ano, tak klobouk dolů.
Mně to spíše připadá jako, že tam nemáš žádné nastavení a zde je každá rada drahá.

Tvůj dotaz bys měl formulovat:
"Su Jaryn a potřebuju konfig pro oscam" :)

Začni třeba:
rgr napsal:
httpallowed = 192.168.2.1-192.168.2.255

Zde si nastav rozsah adres, kde se pohybuješ a možná spustíš webif.



uznávám, jsem lama

192.168.2.1-192.168.2.255 je můj rozsah na domácím routeru
IP PC i IP Arivy mám v tomto rozsahu

budeš tak abnormálně benevolentní a budeš pokračovat v rozboru po řádcích?
Děkuju :)


Ono je to skoro původní nastavení, které dal shady k FW.
http://ww.ab-forum.info/viewtopic.php?p=462225#p462225
Změnil jsem jen málo:

v oscam.conf jen ten rozsah a port v [webif]

v oscam.server
jsem zkusil zaremovat # key ale je zkusil, předtím jsem to měl nezaremované
a doplnil údaje ze serveru, ze kterého přijímám

Nejdřív mi to i fungovalo (s nějakým podobným nastavením, které jsem si nezálohoval),
ale pak jsem zjistil, že nefunguje čtečka
tak jsem zkoušel natažením recoveryFW a originálFW zrušit všechno co jsem mohl rozdrbat
a teď už to neumím nastavit tak, aby fungovalo :(

Zadrbal jsem se stím už několik večerů ... a nic. Jediné + je, že se umím přes telnet podívat dovnitř. Takže jsem se něco málo nové naučil. Ale málo.

_________________
ex Ariva 200HD -> ex Ariva@Link200 Hyperion E2 -> Amiko Micro HD SE . Ale čím víc toho chytím z pozemního vysílání, tím míň pouštím sat.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Ariva @Link 200 odešla čtečka?
PříspěvekOdeslal: 23.Leden 2014 - 18:34 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 06.Prosinec 2009 - 10:55
Příspěvky: 1172
Místo/Bydliště: PREŠOV
Poděkoval: 107 krát
Poděkováno: 109 krát
Cez telnet myslíš takto?
Náhrada ftp.
Cez putty v telnete?
(otvorime putty.exe-zadáme ip arivy-označime telnet-open
Příloha:
putty.zip

Příloha:
Putty.jpg

zadame heslo root
Příloha:
putty root.jpg

a vložíme toto do telnetu:
mkdir /mnt/dysk

mount /dev/sda1 /mnt/dysk

mkdir /mnt/dysk/ftp_tuner

ln -s /bin /mnt/dysk/ftp_tuner
ln -s /etc /mnt/dysk/ftp_tuner
ln -s /lib /mnt/dysk/ftp_tuner
ln -s /mnt /mnt/dysk/ftp_tuner
ln -s /root /mnt/dysk/ftp_tuner
ln -s /sbin /mnt/dysk/ftp_tuner
ln -s /tmp /mnt/dysk/ftp_tuner
ln -s /usr /mnt/dysk/ftp_tuner
ln -s /var /mnt/dysk/ftp_tuner
ln -s /ver /mnt/dysk/ftp_tuner


A potom v editore(cez edit/file browser)
zadáme ip arivy
Příloha:
fbf184f6aLink200_ariva-i.zip

Příloha:
ariva-i &.jpg

Příloha:
ariva-i.jpg

Náhrada ftp.
Foto kopirované z dvhk a tie pôvodne asi od mintaja z ariva.net.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
Full backup image xpeed lx 1/2 by kudma611(ab-forum)
Ďolďo a Džefri(facebook)
Install softcam feed(youtube)
Obrázek
Xpeed lx1-OpenATV 6.2.0-Driver:21.01.2016-Gui version:06-04.2018-Kernel version:3.12.1
Ipbox 55(Hyperion5.5)
Amiko NEO combo SE


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Ariva @Link 200 odešla čtečka?
PříspěvekOdeslal: 23.Leden 2014 - 22:20 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 04.Září 2010 - 11:13
Příspěvky: 90
satelitni prijimac: Ariva 2000
Místo/Bydliště: Vizovice
Poděkoval: 8 krát
Díky kudma, to je ftipná fičurka. FTPčko mi nešlo tak bych ho takto mohl nahradit.
Až bude chvilka tak to zkusím.
Zatím se do stroje dívám přes telnet z příkaz.řádky z XP.

Teď řeším 2 problémy - neběží čtečka a neběží oscam.
viewtopic.php?p=547233#p547233

_________________
ex Ariva 200HD -> ex Ariva@Link200 Hyperion E2 -> Amiko Micro HD SE . Ale čím víc toho chytím z pozemního vysílání, tím míň pouštím sat.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Ariva @Link 200 odešla čtečka?
PříspěvekOdeslal: 23.Leden 2014 - 22:43 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 06.Prosinec 2009 - 10:55
Příspěvky: 1172
Místo/Bydliště: PREŠOV
Poděkoval: 107 krát
Poděkováno: 109 krát
Spustenie toho príkazu cez putty a spustenie editora -práca na 5 minút.A tam nakukneš aj do tých troch oscam nastavení.
Či sú to tie čo si nahrával,alebo pozostatok niečoho.Takto vidiš len názvy:oscam.server a pod.Cez editor vojdes aj do súboru či je správny.
Alebo nanovo nahrať fw.čiste usb-fat32-daš tam len fw-vypneš v zadu-vložiš usb-na prdnom panely stlačíš
šipku hore a držíš-zapneš arivu v zadu-tlaćitko hore šipka stále držiś-nabehne erase a až pri write pustíš.Asi takto nejako.
Potom dohraješ oscam konfigi.

_________________
Full backup image xpeed lx 1/2 by kudma611(ab-forum)
Ďolďo a Džefri(facebook)
Install softcam feed(youtube)
Obrázek
Xpeed lx1-OpenATV 6.2.0-Driver:21.01.2016-Gui version:06-04.2018-Kernel version:3.12.1
Ipbox 55(Hyperion5.5)
Amiko NEO combo SE


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Ariva @Link 200 odešla čtečka?
PříspěvekOdeslal: 23.Leden 2014 - 22:50 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 04.Září 2010 - 11:13
Příspěvky: 90
satelitni prijimac: Ariva 2000
Místo/Bydliště: Vizovice
Poděkoval: 8 krát
přes telnet jsem si ty 3 zkontroloval
vypsal

cat oscam.* vypíše obsah souborů oscam.*

Citovat:
-bash-3.00# cat oscam.conf
[global]
pidfile = /tmp/oscam.pid
logfile = stdout
nice = -1
WaitForCards = 1

[dvbapi]
enabled = 1
user = local

[webif]
httpport = 80
httpuser = local
httppwd = local
httpallowed = 000.000.000.000-255.255.255.255

[cccam]
port = 40000
version = 2.1.4
build = 3191
reshare = 2

[newcamd]
key = 0102030405060708091011121314
port = 8000@0100:0000,0065,0068

-bash-3.00#


a jsou to ty co jsem si upravil a co jsem tam nahrál (USB menu 7799)



Přesně jak píšeš, tak jsem tam nahrál ten recovery FW
protože mi neběžela čtečka a chtěl jsem přemazat všechno načisto

čtečka neběží dál,
ani když jsem nahrál s originálním FW (bez oscamu)

a teď když jsem nahrál zase poslední FW i s oscamem, tak mi neodpovídá oscam :(

už z toho začínám být na prášky :(

_________________
ex Ariva 200HD -> ex Ariva@Link200 Hyperion E2 -> Amiko Micro HD SE . Ale čím víc toho chytím z pozemního vysílání, tím míň pouštím sat.


Naposledy upravil(a) rgr dne 23.Leden 2014 - 22:54, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Ariva @Link 200 odešla čtečka?
PříspěvekOdeslal: 23.Leden 2014 - 22:53 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 06.Prosinec 2009 - 10:55
Příspěvky: 1172
Místo/Bydliště: PREŠOV
Poděkoval: 107 krát
Poděkováno: 109 krát
Nahraj ešte raz-skúśaj.Daj pred posledný shady.

_________________
Full backup image xpeed lx 1/2 by kudma611(ab-forum)
Ďolďo a Džefri(facebook)
Install softcam feed(youtube)
Obrázek
Xpeed lx1-OpenATV 6.2.0-Driver:21.01.2016-Gui version:06-04.2018-Kernel version:3.12.1
Ipbox 55(Hyperion5.5)
Amiko NEO combo SE


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Ariva @Link 200 odešla čtečka?
PříspěvekOdeslal: 23.Leden 2014 - 23:02 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 04.Září 2010 - 11:13
Příspěvky: 90
satelitni prijimac: Ariva 2000
Místo/Bydliště: Vizovice
Poděkoval: 8 krát
kudma611 napsal:
Nahraj ešte raz-skúśaj.Daj pred posledný shady.


OK
poslední je 28.11.
zkusím starší 4.7.

recovery byl taky 4.7.
zkusím pak i ten před tím

_________________
ex Ariva 200HD -> ex Ariva@Link200 Hyperion E2 -> Amiko Micro HD SE . Ale čím víc toho chytím z pozemního vysílání, tím míň pouštím sat.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Ariva @Link 200 odešla čtečka?
PříspěvekOdeslal: 23.Leden 2014 - 23:08 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 06.Prosinec 2009 - 10:55
Příspěvky: 1172
Místo/Bydliště: PREŠOV
Poděkoval: 107 krát
Poděkováno: 109 krát
Treba poskúšať-nejako oblbnúť tu haraburdu.
Dobrú noc.

_________________
Full backup image xpeed lx 1/2 by kudma611(ab-forum)
Ďolďo a Džefri(facebook)
Install softcam feed(youtube)
Obrázek
Xpeed lx1-OpenATV 6.2.0-Driver:21.01.2016-Gui version:06-04.2018-Kernel version:3.12.1
Ipbox 55(Hyperion5.5)
Amiko NEO combo SE


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Ariva @Link 200 odešla čtečka?
PříspěvekOdeslal: 23.Leden 2014 - 23:21 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 04.Září 2010 - 11:13
Příspěvky: 90
satelitni prijimac: Ariva 2000
Místo/Bydliště: Vizovice
Poděkoval: 8 krát
kudma611 napsal:
Treba poskúšať-nejako oblbnúť tu haraburdu.
Dobrú noc.


dík, budu se snažit

spi sladko

_________________
ex Ariva 200HD -> ex Ariva@Link200 Hyperion E2 -> Amiko Micro HD SE . Ale čím víc toho chytím z pozemního vysílání, tím míň pouštím sat.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Ariva @Link 200 odešla čtečka?
PříspěvekOdeslal: 23.Leden 2014 - 23:46 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17065
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 94 krát
Nahrat fw , vyrobne nastavenia web rozhranie oscamu bude fungovat. zabudas na vyrobne nastavenia - pred nahranim sw , alebo po nahrani .

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Ariva @Link 200 odešla čtečka?
PříspěvekOdeslal: 23.Leden 2014 - 23:57 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 04.Září 2010 - 11:13
Příspěvky: 90
satelitni prijimac: Ariva 2000
Místo/Bydliště: Vizovice
Poděkoval: 8 krát
revis napsal:
Nahrat fw , vyrobne nastavenia web rozhranie oscamu bude fungovat. zabudas na vyrobne nastavenia - pred nahranim sw , alebo po nahrani .


já to ještě 1 zkusím

továrko před
nahrávám poslední shady fw
5min
zap.tlač. na předním panelu
továrko

zkusím web rozhraní oscamu
nahraju 3 oscam.* konfigurační
a zkusím jestli bude fungovat

ale už tomu moc nevěřím :(

_________________
ex Ariva 200HD -> ex Ariva@Link200 Hyperion E2 -> Amiko Micro HD SE . Ale čím víc toho chytím z pozemního vysílání, tím míň pouštím sat.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Ariva @Link 200 odešla čtečka?
PříspěvekOdeslal: 24.Leden 2014 - 0:01 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17065
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 94 krát
ale trt, sak si pomoz sam. ftp pristup mas, das oscam tam kde treba , nastavis cez chmod atribut 755 a ides.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Ariva @Link 200 odešla čtečka?
PříspěvekOdeslal: 24.Leden 2014 - 0:22 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 04.Září 2010 - 11:13
Příspěvky: 90
satelitni prijimac: Ariva 2000
Místo/Bydliště: Vizovice
Poděkoval: 8 krát
revis napsal:
ale trt, sak si pomoz sam. ftp pristup mas, das oscam tam kde treba , nastavis cez chmod atribut 755 a ides.


promiň, já fakt linux ani oscam zatím neznám,
já zatím umím nahrát FW obsahující oscam

z přečteného jsem pochopil, že Ariva není úplně plnohodnotný linuxový přístroj jako jiné
našel jsem jen 1 postup jak rozchodit oscam
a ten mi nefunguje :(

ale rád se nechám poučit

kde vezmu ten samotný oscam pro Arivu?
a kam v Arivě ho nahrát?



a FTP mi taky nebere, jen telnet

Citovat:
\>ftp 192.168.2.182
Systém je připojen k 192.168.2.182.
Spojení bylo ukončeno vzdáleným hostitelem.



doufal jsem, že ta čtečka nefunguje proto, že jsem tím oscamem něco rozdrbnul
ale skoro mám pocit, že je to naopak projevem toho, že ta Ariva není v pořádku

_________________
ex Ariva 200HD -> ex Ariva@Link200 Hyperion E2 -> Amiko Micro HD SE . Ale čím víc toho chytím z pozemního vysílání, tím míň pouštím sat.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Ariva @Link 200 odešla čtečka?
PříspěvekOdeslal: 25.Leden 2014 - 10:41 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 04.Září 2010 - 11:13
Příspěvky: 90
satelitni prijimac: Ariva 2000
Místo/Bydliště: Vizovice
Poděkoval: 8 krát
Tak ať hledám, jak hledám, jiný způsob než nahrát SHADYho FW nenašel.
Ale ten mi nefunguje.

kdyby mi to před 14 dny neběželo, tak bych si myslel, že to ani nejde :(

Tam snad musí být HW problém.
To asi bude na reklamaci.


A asi nejsem sám, kdo má problém:
http://svetelektro.com/Forum/satelitny-primac-ferguson-ariva-link-200-t30872.html
Citovat:
Jedná sa o to, že prímač má v sebe implementovaný OSCAM, mal by sa dať konfigurovať cez HTTP ale nefunguje to. Jediné čo beží je telnet server. Prímač je linuxový, a tak som ho tak trochu prebehol a nevyzerá, že by tam nejaký OSCAM bežal, jedine že by bol súčasťou hlavného procesu alebo nejak krytý názov. Taktiež mi v menu neukazuje kartu, zabudovaná čítačka kariet akosi nejde, jedine cez prídavný irdeto modul. Čo som sa pýtal ostatných čo montujú prímače, tak mi povedali, že tiež im to bežalo iba s prídavným modulom.

_________________
ex Ariva 200HD -> ex Ariva@Link200 Hyperion E2 -> Amiko Micro HD SE . Ale čím víc toho chytím z pozemního vysílání, tím míň pouštím sat.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 29 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk