e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 21.Červenec 2018 - 5:29

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 14 příspěvků ] 
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 24.Duben 2013 - 17:17 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 24.Duben 2013 - 16:42
Příspěvky: 9
Dobrý deň, som tu nový, kúpil som tento satelitný prímač, mám kartu irdeto od skylinku na SR.

Predajca mi povedal dačo že tam musím nainštalovať nejaký OSCAM a po úmornom 2 dňovom googlovaní som sa ledva dozvedel, že na to aby mi načítalo kartu potrebujem nejaký dekódovací soft. Keby mi to nebol povedal, tak ani sa to nedozviem, strašne málo je o tom napísané na internete.

Potom keď som začal hladať v súvislosti s OSCAM-om tak som sa dočítal viacej, ale všade sú návody a postupy ako tento modul nainštalovať len do nejakej linuxovej mašiny, ale nikde nieje návod, ako to prsknúť do satelitného prímača. Som tak trochu PC-čkár, a tak som sa dozvedel, že na tom satelite beží aj telnet a dá sa tam aj pripojiť tak som dačo skúšal, ale márne. Potom som stiahol originál soft od výrobcu, a že tam nejak inkludnem ten OSCAM, ale ani za nič neviem čím otvorím ten IMG čo je v tom TGZ. Neviem naozaj ako ho tam nainštalovať, hladal som aj pre iné satelity s linuxom, ale žiaden normálny návod som nenašiel. Akurád som tu zhliadol už inkludovaný FW od nejakého shady-ho, ale ja by som si to tam rád nahodil sám, on tam dal všeliaké iné addony, a kto vie čo všetko, tak preto to chcem spraviť sám. Nie som linuxák, mám len základy. Ďalšia kapitola samo o sebe je konfigurácia, to bude ďalšie žúžo, ale tomu by som priebežne rozumel, nevyzerá to zložito. Pomohol by mi s tým prosím niekto?

Nepíšte mi prosím, že som negúglil, lebo som gúglil dosť, ale celé sa to nesie v akomsi duchu, že každý si to proste vie spraviť sám, alebo je to primitívne jednoduché, a preto tam ani niesu nejaké podrobné návody, skôr žiadné.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 24.Duben 2013 - 18:28 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 24.Duben 2013 - 16:42
Příspěvky: 9
Hm, vôbec nerozumiem tvojej odpovedi, to čo si mi poslal som samozrejme čítal, ale neviem v čom mi to malo pomôcť.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 24.Duben 2013 - 20:50 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 24.Duben 2013 - 16:42
Příspěvky: 9
Aha, akože konfigurovať to mám cez HTTP, no ale ja som písal, že som chcel si sám nahrať ten OSCAM do satelitu, a nechcem použiť ten inkludovaný firmware od shady. Teda najskôr potrebujem návod na nahranie oscamu do satelitu.

Ale predsa som vyskúšal ten inkludovaný FW ale aj tak som sa nevedel cez HTTP pripojiť, potom som aj cez telnet prehladal priečinky, kde by mali byť nejaké konfigy a nič som nenašiel.
V menu som mal adresy z DHCP, a ako vravím, telnet aj ping pohodička, ale HTTP nič.
Potom som skúsil nahrať konfigy čo som si vytvoril tak narýchlo cez USB, ale aj tak to nešlo.

Je to akési divné, neviem prečo to nejde, a celkovo nechápem prečo ten satelit nevie načítať tú kartu, vôbec mi ju nevypisuje v menu ani nič, ako keby tam nebola.

A k tomu konfigu, ako to mám vlastne nastaviť? Pochopil som to tak, že sa to dá spraviť jedine spôsobom, že prímač bude serverom a aj klientom sám na seba.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 26.Duben 2013 - 13:08 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 24.Duben 2013 - 16:42
Příspěvky: 9
Tak nájde sa prosím niekto, kto by mi vedel s týmto pomôcť?

Alebo čo vlastne musím spraviť aby mi fungovala tá karta? potrebujem ja vôbec nejaký OSCAM? a riešiť server a klient, nieje na to niečo zjednodušené? ja chcem iba pozerať TV cez svoju kartu, nepotrebujem nič zdielať.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 26.Duben 2013 - 20:48 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 06.Prosinec 2009 - 10:55
Příspěvky: 1217
Místo/Bydliště: PREŠOV
Poděkoval: 109 krát
Poděkováno: 111 krát
Na usb potrebuješ nahrať aj súbory priložené pri shady fw-oscam.server/oscam.conf a oscam.user.Nahraj ich na usb.Stlačíš menu na dialkači a potom cez čiselník zadáš 7799.Potom zadaj ip arivy do prehliadača -a následne meno a heslo.A môžeš editovať oscam.Zvyšok už je o nastavení oscamu.
Tu je ako na editáciu cez ftp :arrow: http://ariva.net.pl/viewtopic.php?f=31&t=865

_________________
Full backup image xpeed lx 1/2 by kudma611(ab-forum)
Ďolďo a Džefri(facebook)
Install softcam feed(youtube)
Obrázek
Xpeed lx1-OpenATV 6.2.0-Driver:21.01.2016-Gui version:06-04.2018-Kernel version:3.12.1
Ipbox 55(Hyperion5.5)
Amiko NEO combo SE


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Květen 2013 - 8:45 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 24.Duben 2013 - 16:42
Příspěvky: 9
Presne to som urobil, ale nič, žiadná odpoveď z prehliadača, haladal som cez shell či tam je nejaký oscam súbor, ale jediné oscam súbory boli tie, ktoré sa tam nahodia po aktualizacii FW a potom sa prepíšu tými čo tam hodím z USB, hoci aj tie pôvodné už majú konfig taký aby to cez lan malo načítať. Ako vravím nejde to, neviem čo s tým, javí sa to ako keby tam ten oscam nebol. A neviete niekto, čo je to za prídavnú funkciu keď stlačím klávesy v menu 7799 a ono mi načíta konfiguračné súbory oscamu? To bolo v tom prímači už od výrobcu alebo to tam pridal shady alebo ako to vlastne je? Lebo ak toto funguje, ale oscam tam nieje, tak nevidím v tom zmyselnosť. Ja ho tam skúsim nainštalovať ručne stručne skompilovaním zdrojového kódu oscamu priamo v prímači, čím vytvorím spustitelný súbor presne pre môj prímač.

A to čo je akože ten FTP, tak to je len symbolický odkaz všetkých systemových priečinkov do zložky vytvorenej na USB lebo ten prehiadač čo je od výrobcu sa dokáže pripájať len na flash disky. Samotný FTP protokol a server na tom prímači nebeží.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Květen 2013 - 19:37 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 24.Duben 2013 - 16:42
Příspěvky: 9
Ako tak pozerám, vidím, že sa všetci pretrhávajú... nikto nemá záujem, zatial len tolko, že do toho satelitu som nahodil oscam verzie 8647 kompilovaný pre procesor SH4, nahodil som konfiguráky do iného priečinku, lebo program mi to pýtal inam než to bolo pôvodne a HTTP server sa rozbehol, neviem však, či bude úplne spolupracovať.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Květen 2013 - 20:12 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 21.Březen 2006 - 18:57
Příspěvky: 1215
Poděkoval: 18 krát
Poděkováno: 103 krát
Každý sa "pretrháva" lebo asi každý si nekúpi každú blbosť čo je na trhu aby mohol radiť ďalšiemu čo si kúpi nejakú blbosť.

_________________
Prajem Vám krásny a ničím nerušený deň!


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Květen 2013 - 22:14 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 24.Duben 2013 - 16:42
Příspěvky: 9
Tak ja s nehádam, že je to šumka, ale každý sa tu hrá na frajera, radie mi primitivizmy ako zadať blbú IP-čku do web-browsera, ale nikto mi nepovie, že tieto prímače možno majú nejaký problém alebo čo. Čakal som že tu budú nejaký odborníci na oscam a linux. Teraz mi tam beží oscam, ale neviem aj tak, čo ďalej, vyzerá to, že ten oscam akosi nespolupracuje s tým prímačom, neviem napr ako identifikovať čítačku, mám tam prídavný CI slot, a pri prepínaní programov mi vypisuje v statuse oscamu že new program number, s asi 10 rôznymi CAID, tak ja neviem aké mám dať tam do konfiguráku.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Květen 2013 - 19:13 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 12.Listopad 2006 - 14:44
Příspěvky: 160
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 2 krát
Ten oscam co tam je je speciálně dělaný pro tu arivu a jiný tam fungovat asi nebude.

_________________
SHOWBOX-Vitamin, HDBOX FS-7119HD, Parabola offset 120/140, rozsah družic 80E až 45W, mini ITX - Linux server, Desktop PCLinuxOS


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 18.Květen 2013 - 19:28 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 24.Duben 2013 - 16:42
Příspěvky: 9
Tak rozobral som ten satelit, lebo som už myslel, že tam ani žiadná interná čítačka nieje, lebo kartu nenačítava vôbec, len s prídavným CI modulom to funguje, a bez oscam konfigurákov.

A čo je prepojovací káblik hlavnej dosky a modemovej prípojky, tak bol prerušený (ako keby ho niekto násilím roztrhol) jeden zo štyroch, čítačka je s doskou spojená 8 káblami, a ak je aj ten niekde vnútri prerušený, tak potom je jasné prečo tá čítačka asi nejde. Nejde ani ten oscam čo tam je, tak ja nechápem ako si to dovolia predávať. Ten prímač kúpil otec, a záručná nálepka bola porušená, asi chlapom čo mu to predával. písal som výrobcovi a ten mi odpovedal po polsky, že nemôžu odpovedať na každý email, že na otázku možno odpovedia alebo mám skúsiť faq alebo inú rubriku na stránke. Ten satelit je úplne spomalený, prepínanie mu trvá dlho, niekedy kým načíta nejaký program, tak aj 10 sekúnd. Aj som ho úplne flash-ol pomocou tlačítka na hlavnom paneli pri zapínaní a nič, nepomohlo. Ak tam pridám ten oscam, tak je to dobré akurád na nejaké cvičné účely, že ako vyzerá HTTP rozhranie oscamu. :D Mohol by mi niekto povedať, či by prímač čo má mať oscam fungoval s prídavným modulom aj bez nastavenia oscamu? Lebo celé to vypadá, ako keby tento prímač fungoval bez oscamu, ako keby ho niekto hardwarovo vypol/zakázal a urobil bajpas 8)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 18.Květen 2013 - 22:34 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 24.Leden 2008 - 21:46
Příspěvky: 63
satelitni prijimac: Ariva 200HD,
Místo/Bydliště: DC
Nevím co je na tom prostě vložit modul,vyzkoušet (ikdyž nevidím jediný důvod nefunkčnosti....kromě závady) a pak řešit čtečku atd.
Dále nepostřehl jsem jaká přesně karta Irdeto byla zakoupena...
V případě M7 bez necertifikované čtečky tma,ale to jsou známé věci už...jedině tedy modul.

_________________
Ariva 200HD,-19.2 E+ 23.5 E + 1W
T90 - 42E+28,2E+26E,23,5E+19,2E+13E+9E+5E+1W+5W


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 21.Květen 2013 - 9:26 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 24.Duben 2013 - 16:42
Příspěvky: 9
Karta je to Irdeto Cryptoworks na Skilink SK inak neviem bližšie info, akurád nad pinom je napísané ICE 01, Na starom homecaste beží ok, akurád zasekáva, lebo už používa novší dekódovací algoritmus a procák to nestíha, a tak vypadáva obraz a posekáva zvuk.... Dal som tam aj chladič, lebo ten čip dosť kúril a vyzerá, že to Homecastu pomohlo.

A zatial Arivu používam tak, že mám kartu v module, a tak všetko "funguje" : prímač občas sekne akurád v najlepších scénach filmu, a reštartuje sa, programy často dlho načítava (naskočí ikonka satelitu) a celkovo je spomalený.

Otec to kúpil práve preto, že ten Homecast občas blbol, a rovno teda nech už sa dá aj film napr z USB pozrieť, tak aby to zvládalo všetko, no ale takto si moc nepomohol. Na svete je milion prímačov, a teraz si vyber... Bola dobrá cena, zaujímavé funkcie, a len poznámka, že treba tam nainštalovať oscam, (vraj to pre človeka čo sa zapodieva sat. technikou nebude problém) no nekúp to...


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Listopad 2013 - 23:06 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 24.Říjen 2013 - 21:12
Příspěvky: 2
dobry večer, potrebujem aby mi niekto poradil chcem odkodovat programy zo skylinku cez LAN siet .mam sat primač AMIKO SHD 8360 , ked som ho kupoval novy a pripojil som internet tak všetky programy zo skylinku fungovali .potom neskvor som nainštaloval druhy firmware a potom už nefungovali programy ako HBO HD , a pod.ste tu ako vidim všeci skuseny a čitam to tu stale dokola no žial žiaden navod som tu nenašiel ako tie stanice dekodovat cez LAN , skuste mi aspon niekto poradit s timto primačom alebo čo nato ešte budem potrebovat , vopred vam dakujem a dufam že mi niekto pomože ..


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 14 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk