e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 18.Červenec 2018 - 1:13

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 131 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 13 4 5 6 7 Další
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 28.Leden 2012 - 15:38 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 01.Březen 2011 - 23:14
Příspěvky: 84
satelitni prijimac: Ferguson ARIVA @link 200
Tak to vypadá zajímavě.Kdyby to fungovalo,bylo by to na občasné ztahování filmů třeba přes noc super.Akorát ta rychlost nic moc,ale nemůžu chtít všechno.Snad se mi to podaří nainstalovat.Nikdy jsem žádný balíček neinstaloval.Jinak jsem hodil soft z 3.06.shady a vyhodil vnitřní flashku a nechal jednu starší píchlou vzadu a už dva dny to běží a neodpojila se.Dnes večer zkusím nahrát nejnovější soft a uvidí,jestli je to tou flashkou nebo softem.Typnul bych flashku.Kdo ví,co to je zač ta originální.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 28.Leden 2012 - 21:21 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 01.Březen 2011 - 23:14
Příspěvky: 84
satelitni prijimac: Ferguson ARIVA @link 200
Jsem prostě linuxová lama.Nějak se mi to nedaří.Nevím jak tam dostat to SSH a WinSCP mi taky nejde.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 28.Leden 2012 - 22:16 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 27.Únor 2011 - 13:49
Příspěvky: 38
Pavel85 napsal:
Jsem prostě linuxová lama.Nějak se mi to nedaří.Nevím jak tam dostat to SSH a WinSCP mi taky nejde.
no buď přes tu flashku a nebo vystavit na web a stáhnout přes wget :-)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 29.Leden 2012 - 19:31 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 01.Březen 2011 - 23:14
Příspěvky: 84
satelitni prijimac: Ferguson ARIVA @link 200
No to právě nevím jak.Pokud bych měl přesný návod,tak bych to asi zmáknul,ale takhle to asi nedám.No nic.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 29.Leden 2012 - 21:00 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 01.Březen 2011 - 23:14
Příspěvky: 84
satelitni prijimac: Ferguson ARIVA @link 200
Když kouknu do boxu přes telnet,tak se mi tam to ssh nakopírovalo,ale nemůžu se tam dostat přes Winscp.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 31.Leden 2012 - 21:31 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 27.Únor 2011 - 13:49
Příspěvky: 38
zkoušel jsi openssh z stlinuxu nebo dropbear? k dropbearu jsem tady už jeden návod psal - než ho admini nebo místní automat smázli :-( ještě chvíli bude třeba tady http://webcache.googleusercontent.com/s ... clnk&gl=cz

na kopírování je pro tebe ale zajímavější ta samba, ne?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 31.Leden 2012 - 21:42 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 01.Březen 2011 - 23:14
Příspěvky: 84
satelitni prijimac: Ferguson ARIVA @link 200
Samba je zajímavější,ale na tom foru co jsi dával odkaz jsem pochopil,že je třeba nejdříve nainstalovat ssh.Jinak jsem totiž nepochopil jak tam tu sambu nakopírovat.I když se snažím do tajů linuxu proniknout,nedaří se mi to.Já jsem začínal na woknech a tam jsem doma,ale linux.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 31.Leden 2012 - 21:50 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 01.Březen 2011 - 23:14
Příspěvky: 84
satelitni prijimac: Ferguson ARIVA @link 200
A ještě doplním tenproblém s odpojováním flashky.Je to flashkou.Odpojil jsem tu vnitřní a hodil tam nějakou starší pouze 1Gigovou a s tou to jede bez problémů i s nejnovějším FW.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 04.Únor 2012 - 13:02 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 27.Únor 2011 - 13:49
Příspěvky: 38
ssh tam musíš dostat úplně stejným způsobem, jako sambu.. takže to potřeba není :)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 04.Únor 2012 - 15:41 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 01.Březen 2011 - 23:14
Příspěvky: 84
satelitni prijimac: Ferguson ARIVA @link 200
No to jsem už pochopil,ale pořád nemůžu přijít na to,jak nakopíruju tu sambu přes telnet do boxu.Hodím složky na flashku a spustím nějaký příkaz?Sorry,ptám se jak lama,ale to vlastně v tomhle taky jsem.A díky za trpělivost.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 08.Únor 2012 - 21:45 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 27.Únor 2011 - 13:49
Příspěvky: 38
aha.. no vzpomeň si třeba na stařičký ms-dos :) (pokud jsi ho potkal)

připojíš flashku, z menu vlezeš do media playeru.. tím se flashka připojí do filesystému (/mnt/usbdisk).
pak zkopíruješ, co potřebuješ.. binárky do /bin/ nebo /usr/bin, konfiguráky do /etc/samba nebo /etc/ssh.. kopírování viz http://unixhelp.ed.ac.uk/CGI/man-cgi?cp

asi pak ještě budeš na všechny binárky potřebovat atribut ke spuštění, tj.
Kód:
chmod a+x jméno_souboru
(http://unixhelp.ed.ac.uk/CGI/man-cgi?chmod). pak už jen spustit a zkoušet :)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Únor 2012 - 19:16 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 01.Březen 2011 - 23:14
Příspěvky: 84
satelitni prijimac: Ferguson ARIVA @link 200
Teď nebyl čas si hrát s tou sambou,ale hrál jsem si s vypínáním USB.Užto mám hotové a funguje to super,ale opět se začal projevovat problém s připojenou flashkou nebo diskem.Nesouvisíto s tím vypínáním.Dělaloto už před tím.Užnevím co s tím.Jeto tím pádem pro mne nepoužitelný přístroj.Nastavím si nahrávání třeba za dva dny a ona se mi odpojí flashka?To je celkem blbé.

Jinak napíšu pro zajímavost něco o HW uvnitř.Střeva jsou Optex kappa.Základní deska je z dvoutunerového modelu jen některé součásti pro druhý tuner nejsou osazeny.Na desce je příprava pro SATA.Není ovšem osazen konektor a asi nebude podpora SW.Je tam dalších pár míst co vypadají jako příprava pro nějaké konektroy,ale kdo ví jaké.Taktéž na desce s čelním USB je ještě příprava pro další konektor.Ale asi taky nebude SW podpora.

Kdyby to všebylo dotažené dokonce,bylo by to super.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Únor 2012 - 23:52 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 01.Březen 2011 - 23:14
Příspěvky: 84
satelitni prijimac: Ferguson ARIVA @link 200
Tak sambu jsem nakopíroval ale nemůžu se připojit.I když dám připojit jednotku,zadím ip boxu,tak to po mně chce jmého a heslo.
Snad to mám vše správně.Nakopíroval jsem to do /usr/sbin a /etc ,změnil atributy,samozřejmě v smbconf jsem změnil IP a nejde to.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Únor 2012 - 16:44 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 01.Březen 2011 - 23:14
Příspěvky: 84
satelitni prijimac: Ferguson ARIVA @link 200
Nevím kde dělám chybu s tou sambou.Udělal jsem to přesně podle toho návodu co byl přibalen k těm souborůmse sambou.
Nakopíroval jsem smb.conf do /etc , dále jsem nakopíroval soubory nmbd, smbd, startsmb.sh a stopsmb.sh do /usr/sbin . Všemjsem nastavil práva příkazem chmod 777 /cesta/název souboru. Pak jsem přidal řádek 10.0.0.8 ican do souboru /etc/hosts a rebootnul .
Samozřejmě jsem upravil soubor smb.conf,ale nejsem si jistý,jak by měl přesně vypadat a nevím,jestli není třeba změnit ty jména ican.Potom jsem napsal startsmb.sh a myslel že tím je to hotovo, nebo ne?
Když zadám ve windovs do adresního řádku \\ip adresa boxu,mělo by mi to vypsat sdílené složky ne?
Už mi z toho hrabe,ale alespoň se naučím základy linuxu.

A kdyby někoho zajímalo,jak downgradovat na starší FW, je to velice jednoduché.Na flashku se rozbalí FW,box se vypne hlavním vypínačem.Zasunout flashku,držet na předním panelu šipku nahoru a zapnout hlavní vypínač (myslím tím síťový).Tlačítko držet do té doby,než začne načítat souboryz flashky.Tímto se ale smaže úplně vše,co v boxu bylo, ne jako při normálním update.A trvá to celkem dlouho.Několikanásobně déle než při normálním update.Tak snad to někomu pomůže.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Únor 2012 - 19:38 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 27.Únor 2011 - 13:49
Příspěvky: 38
zajímavé :) optex kappa už jsem taky někde našel, sw vypadal podobně, i ariva má o něm zmínky v kódu.. flashovat jsem to nezkoušel, každopádně v optexu chyběl oscam.

na zlobící usb mě napadá jen pravidelné restartování..

já mám v konfiguráku samby tohle. heslo to možná chce, ale stačí prázdné.. ip adresu nastavit podle skutečnosti :)
Kód:
# cat /etc/smb.conf 
[global]
   load printers = no
   guest account = root
   log file = /tmp/smb.log
   security = share
   server string = ican
   workgroup = SKUPINA
   netbios name = ican
   interfaces = 192.168.x.x localhost
[root]
  comment = System root directory.
  path = /
  read only = yes
  public = yes
  guest ok = yes
[pub]
  comment = Public
  path = /mnt/usbdisk
  read only = no
  public = yes
  guest ok = yes
po spuštění musíš mít v 'ps' smbd a nmbd, příp. musí fungovat telnet na ip boxu a port 139 (port 445 to zdá se nemá, tj. se to bude chovat spíš jako sdílení z win95 než xp/7)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Únor 2012 - 22:10 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 01.Březen 2011 - 23:14
Příspěvky: 84
satelitni prijimac: Ferguson ARIVA @link 200
No přesně takhle jsem to měl nastavené,jen samozřejmě jiná skupina a jiná IP, jinak stejné.Něco jsem musel udělat špatně,ale nevím co.
Nicméně jsem možná zjistil zajímavou věc.Jeden den jsem připojil usb HDD naformátovaný do ext2.Druhý den zhruba ve stejnou dobuuž se na něj nedalo dostat.Nemůžu přesně říct čas,kdyto přestalo fungovat,zkoušel jsem jak jsem přijel z práce.Tak jsem včera v cca 20:22 zkusil naformátovat disk do FAT32 a připojit a dnes ve 20:00 pořád fungoval.Tak že by to dělalo jen u ext partition?
A když tak uvažuji,jakou rychlost jsi dostal přes tu Sambu,takbych ji stejně nepoužíval na kopírování.To už je rychlejší si to ztáhnout z toho disku přes usb.Stejně,pokud budu chtít archivovat film,budu muset vystříhat reklamy a hodit do nějakého schopnějšího kontejneru.Třeba MKV.
Jsou ještě nějaké šikovné věci,kromě té Samby co by šly dostat do arivy?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 07.Duben 2012 - 13:06 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 02.Říjen 2010 - 11:26
Příspěvky: 76
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 2 krát
Ahojte tak som dal soft z 27.3 org.a konečne už neodpaja HDD disk mam ADATA 320 Pri nahravani v ifo okienku je program oramovany na červeno a po stlačeni ešte raz info je tam pridane info čo nahrava Prepinanie programov sa mi zda že je trošku lepšie viac noveho som nezistil A ešte nahrava vyborne jak HD tak SD a piamo po stlačeni rec. olebo z časovača


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Duben 2012 - 19:06 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 02.Říjen 2010 - 11:26
Příspěvky: 76
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 2 krát
Tkže sklamanie po asi 3 dnoch disk odpojeny Skoda že nevedia doladit soft dotej arivy Inač bola by to dobra ariva link


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Duben 2012 - 23:42 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 27.Únor 2011 - 13:49
Příspěvky: 38
vili napsal:
Skoda že nevedia doladit soft dotej arivy Inač bola by to dobra ariva link
úděl asi veškeré dnešní elektroniky - začíná se prodávat sw ještě beta=polotovar. chvíli se tomu někdo věnuje a pak záleží, jestli to někam dotáhne nebo ne. za rok, max. dva to zastará a začíná se odznovu, s o chlup novějším hw a jinýma, v horším případě taky stejnýma chybama. a starý hw skončí někde na smetišti přesto, že technicky by mohl ještě několik let sloužit a většině zákazníků by stačil doladěný nebo lehce inovovaný soft.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Duben 2012 - 10:17 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 01.Březen 2011 - 23:14
Příspěvky: 84
satelitni prijimac: Ferguson ARIVA @link 200
A v jakém formátu ho máš?Jak jsem psal výše,pokud jsem měl disk naformátovaný přímo příjmačem,tudíž systém EXT2, tak se disk po čase odpojil a musel jsem restartnout.Pokud jsem ho však hodil do FAT32, už se neodpojoval.A takhle mi to běží už dlouho.I s tímhle novým softem.

Jinak postřehyk novému FW
1 - Opravdu o něco rychlejší přepínání
2 - Při vypnutí do STB vypne napájení USB (jen pokud není nastavený časovač nahrávání, jinak zůstává napájení zapnuté).A tohle jim trvalo vyřešit hoooodně dlouho.
3 - Při najetí do menu Média odpojuje napájení LNB

To je vše,cojsem si všimnul.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 131 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 13 4 5 6 7 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk