e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 24.Duben 2017 - 11:21

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 20 příspěvků ] 
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 30.Prosinec 2014 - 12:30 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 31.Leden 2008 - 13:21
Příspěvky: 125
satelitni prijimac: ipbox200, ipbox91HD, ipbox9900
Místo/Bydliště: Nove Mesto nad Váhom
Poděkoval: 1 krát
Mam problém s jednou 9900 nebootuje.
Po zapnutí do siete 220V mu trvá 10-20 sek kým začne bootovať napíše "booting" potom "systém start" a stojí. Nereaguje na tlačitko power na prednom panely (usb upgrade).

Predpokladal som že to bude problém s kondenzátorom ako to býva u 55 rady ale zdroj vypadá v poriadku žiaden kondenzátor nie je viditeľne poškodený.
Napätia na výstupe sú v poriadku podľa hodnôt na plošnom spoji.
Skúsim vymeniť všetky kondenzátory na výstupe zdroja a uvidíme.

Má prosím niekto nejaký iný nápad skôr než sa do toho pustím???
:thankyou:

_________________
IP BOX 9900, 2 x IP BOX 91 IP BOX 200S,cryptobox 400.500,550,600,650, 8)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 30.Prosinec 2014 - 12:49 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4555
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 9 krát
Poděkováno: 78 krát
A verziu FW si tam mal akú?
Tak ma napadá, či stb "vie", odkiaľ má nabootovať image! Toto sa určuje (aspoň pri Jirkovom image z 2013 r) po zapnutí stb a stlačení tlačidla Menu na stb atď..., ešte pred boot systému!
Pozri sem:
viewtopic.php?f=147&t=30384

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
2ks IPBox 9900HD Plus+2x 500GB HDD
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Parabola-85E
Parabola 120+motor DG380S Speedy
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 30.Prosinec 2014 - 13:03 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 31.Leden 2008 - 13:21
Příspěvky: 125
satelitni prijimac: ipbox200, ipbox91HD, ipbox9900
Místo/Bydliště: Nove Mesto nad Váhom
Poděkoval: 1 krát
sw tam bol najnovšia AB com enigma. Problem vidím hlavne v tom že box začne fungovať až po 10-20 sekundách. dovtedy sa nerozsvieti ani display. vypadá ako keby nemal napájanie aj ventilátor sa iba cuká a po rozsvietení displayu sa rozbehne.

_________________
IP BOX 9900, 2 x IP BOX 91 IP BOX 200S,cryptobox 400.500,550,600,650, 8)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 30.Prosinec 2014 - 13:10 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4555
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 9 krát
Poděkováno: 78 krát
Ono, nemusí to byť iba v zdroji stb (výmena kndíkov), ja by som doporučil radšej servis, lebo môžeš dopadnúť tak, ako sa vraví v tom porekadle:
Tovariš sa narobil ako kôň
a práca bezvýsledná... :)

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
2ks IPBox 9900HD Plus+2x 500GB HDD
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Parabola-85E
Parabola 120+motor DG380S Speedy
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 30.Prosinec 2014 - 13:19 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 31.Leden 2008 - 13:21
Příspěvky: 125
satelitni prijimac: ipbox200, ipbox91HD, ipbox9900
Místo/Bydliště: Nove Mesto nad Váhom
Poděkoval: 1 krát
Práve sa mi podarilo zohnať druhú 9900 skúsim vymeniť zdroj aby som vylúčil chybu základnej dosky. Potom dám vedieť ako ďalej.

_________________
IP BOX 9900, 2 x IP BOX 91 IP BOX 200S,cryptobox 400.500,550,600,650, 8)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 30.Prosinec 2014 - 20:32 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Říjen 2011 - 7:13
Příspěvky: 527
satelitni prijimac: ABIP9900,ABCB550
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 5 krát
kubav napsal:
Práve sa mi podarilo zohnať druhú 9900 skúsim vymeniť zdroj aby som vylúčil chybu základnej dosky. Potom dám vedieť ako ďalej.

... a nebolo by lepšie najprv skúsiť preflashnúť na ABCOM enigma2 10.06.2013 ... ?
... lebo na inom vlákne riešiš na tomto BOX-e HYPERION priamo vo flashi BOX-u, čo u tohoto typu nie je celkom šťastný nápad ...
... lebo keď sa raz do toho pustíš spájkovačkou a šrobovákom ... :shock:

_________________
fšelijaké AB BOX-y


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 31.Prosinec 2014 - 7:24 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 31.Leden 2008 - 13:21
Příspěvky: 125
satelitni prijimac: ipbox200, ipbox91HD, ipbox9900
Místo/Bydliště: Nove Mesto nad Váhom
Poděkoval: 1 krát
Predne tlačítko power nereaguje nedá sa spustiť usb upgrade.
Včera som spomínal 9900 ale stala sa chyba v komunikácií doniesli mi 9000. Tak budem experimentovať s tými kondenzátormi. Mam ešte jednu doma v obývačke ale žena ju nechce požičať na experimentovanie.
Musím skonštatovať že 9000 má kvalitnejšie spracovanie zdrojovej časti či už osadenie elektrosúčiastok zdroja alebo plošného spoja.

_________________
IP BOX 9900, 2 x IP BOX 91 IP BOX 200S,cryptobox 400.500,550,600,650, 8)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 04.Leden 2015 - 20:26 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 31.Leden 2008 - 13:21
Příspěvky: 125
satelitni prijimac: ipbox200, ipbox91HD, ipbox9900
Místo/Bydliště: Nove Mesto nad Váhom
Poděkoval: 1 krát
Podarilo sa najskôr som vymenil funkčný zdroj box nabootoval ok, tým som vylúčil chybu boxu potom som spustil obidva boxy vedľa seba a začal som merať napätia na jednotlivých diodach ktoré vystupujú z trafáčikov. Všetky boli ok akurát výstup na 5v mal 4v. hneď za diodov bol kondenzátor 330 mF ktorý vypydal v poriadku ale bol teplejší ako ostatné. Po výmene zdroj šlape ako nový.

[color=#FFFF00]Poučenie: ak nepracuje zdroj tak ako má, prejavuje sa to bootovanie na viac krát, výpadky v prijíme alebo nepravidelne rozsvietený display je potrebné skontrolovať kondenzátory či nie sú poškodené nafúknuté alebo podtečené poprípade skontrolovať teplotu. Doporučujem preventívne kontrolovať raz za 1 a pol roka predlžite si životnosť zariadení.
[/color]
:poklona: :poklona: :poklona:

_________________
IP BOX 9900, 2 x IP BOX 91 IP BOX 200S,cryptobox 400.500,550,600,650, 8)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 28.Květen 2015 - 7:41 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 10.Duben 2011 - 11:21
Příspěvky: 109
uma tiez bol kondenzátor 330 mF ktorý vypydal v poriadku ale bol teplejší ako ostatné. Po výmene zdroj šlape ako nový.

dakujem za mna za tuto temu

_________________
IPBOX 9900HD 2 tuner, ABCOM enigma2 10.06.2013,Softcam,Oscam 8647.2* parabola -TWIN 23,5 E, TWIN 19,2E , SINGEL 13E ,TWIN 0,8 W, VAR na usb HDD


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 20.Září 2015 - 19:55 
Offline
Registrovaný
Registrovaný
Avatar uživatele

Registrován: 12.Září 2006 - 7:50
Příspěvky: 15
Místo/Bydliště: Senica
Ahojte, viete mi povedať, ktorý z tých troch 330uF bol ten zlý?

EDIT: tak už viem, bol to kondenzátor C15. Nemal som doma 330uF/25V, ale dal som 470uF/25V.

Je vedľa stabilizátora 7812.

Box opäť funkčný. Ďakujem

_________________
2x Ipbox 9900HD - IpBox 55HD - Opticum 403p - Skystar 2 - IPbox 200S
AL85: 23,5E 19,2E 13E 1W


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Listopad 2015 - 19:47 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 13.Srpen 2010 - 16:17
Příspěvky: 45
satelitni prijimac: AB IP BOX 2xDVB-S +500GB
Ahoj všichni mám stejný problém , box jsem měl asi 2 dny vypnutý a nyní se chová stejně . Po zapnutí se nic neděje , po cca 30s se začne kmitat ventilátor asi po 10s se roztočí . Další průběh je již stejný a končí system boot. Chystám se na výměnu elytů ve zdroji , dodám foto a rozpis součástek. :wink:

Ahoj po výměně v pořádku box jede .... :Yahoo!:


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
AB IP BOX 9900 2xDVB-S2 + 500GB , karta Skylink Standart ICE

Enigma Version: 20110628-HEAD
Image Version: Release 1.2.2 2011-06-29
Webinterface Version: 1.5rc1
client server 1.1 , oscam 5932


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Prosinec 2015 - 21:01 
Offline
Registrovaný
Registrovaný
Avatar uživatele

Registrován: 26.Červen 2009 - 10:48
Příspěvky: 18
Poděkoval: 3 krát
Mam podobnu skusenost s IP Box99HD.

V priebehu jednej hodiny 4x zmrzol, nasledne uz nenabehol ani display, ventilator sa neroztocil, HDMI neaktivne:

1. vymena kondenzatora C15 z 330uF 25V za 470uF 200V (docasne :) )
po vymene display hned nabehol ale zostal na BOOTING a opakovala sa hlaska IP BOX 99HD, BOOTING...atd stale dookola, HDMI neaktivne

2. nasledne som spozoroval dalsi kondenzator, ktory bol celkom horuci voci ostatnym obycajne vlaznym a mal jemne naruseny vrch. Bol to C22. Vymena z 3300uF 10V za 3x v paralelnom zapojeni 1000uF 10V ( = 3000uF) (docasne :) )


Nasledne po zapnuti hlavneho vypinaca POWER sa rozbehol box, zapol sa ventilator, HDMI sa aktivovalo a v pohode na 1x nabootoval,....celkom som sa potesil


p.s.
Ovidva kondenzatory boli vadne ukazovali nespravne hodnoty na multimetri


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
IPBox 99HD, Raspbery Pi2B


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Listopad 2016 - 12:24 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 14.Leden 2011 - 21:21
Příspěvky: 26
Poděkoval: 1 krát
ahoj.
Chtěl jsem se jen zeptat, zda je veliký rozdíl, když vyměním C15 (330uF / 25v) za 470uF/25V ?

Takže ..... provedl jsem výměnu C15 za 470uF/25V a najelo napoprvé, :-)
super.
špale jak má.

_________________
IPBOX 9900 HD, 2xDVB-S2, HDD - 160GB
OScam r11228,
VU+Solo2, 320GB-HDD, Oscam r 11228
23,2E - 19,2E - 13,0E - 0,9W
UPC, TnK (PL), serv. - Pi


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Listopad 2016 - 14:35 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 16.Srpen 2010 - 17:57
Příspěvky: 20
Caute, len pre info, mam doma dve 9900-ky, na jednej som menil kondenzator C15 pred pol rokom, na druhej akurat dnes. Asi je pravidlom, ze po case odide.

_________________
IPBOX250 DM500 ARIVA100 ARIVA220 2xIPBOX9900HD


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Listopad 2016 - 17:39 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 14.Leden 2011 - 21:21
Příspěvky: 26
Poděkoval: 1 krát
sice jsem ji vyměnil (C15), ale Box, tak jak byl nový, tak hned nenajede.
dostane se pouze do pozice Start System, a pak se nic neděje.
ale když jej vzadu na "kolíbce" vypnu a po 10 - 20 sec. znovi zapnu, tak už najede krásně, tak jak má, Ipbox... Sisyfos Band.. Enigma a box jede. :-)

Takže jsem celkově vyměnil tři kondenzátory :
C15 330uF 25V za 470uF 25V
C24 3300uF 10V za 3300uF 25V
C22 3300uF 10V za 3300uF 16V
takže tu snad může být ještě jeden drobný problém, že to nenajede hned jako to bylo nové, ale to už neřeším, jede a to je hlavní. :-)

_________________
IPBOX 9900 HD, 2xDVB-S2, HDD - 160GB
OScam r11228,
VU+Solo2, 320GB-HDD, Oscam r 11228
23,2E - 19,2E - 13,0E - 0,9W
UPC, TnK (PL), serv. - Pi


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 05.Březen 2017 - 13:47 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 31.Srpen 2010 - 16:22
Příspěvky: 17
satelitni prijimac: AB IPBOX 9900HD
Místo/Bydliště: B.Bystrica
vymenil som zo 8 kondenzatorov ale stale nefunguje, napatia sedia, jedine CTL na zdroji meram 0,8V. kolko ma tam byt? dakujem

_________________
IPBOX 9900HD


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 05.Březen 2017 - 14:20 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 14.Leden 2011 - 21:21
Příspěvky: 26
Poděkoval: 1 krát
pošli foto plošáku :-)

_________________
IPBOX 9900 HD, 2xDVB-S2, HDD - 160GB
OScam r11228,
VU+Solo2, 320GB-HDD, Oscam r 11228
23,2E - 19,2E - 13,0E - 0,9W
UPC, TnK (PL), serv. - Pi


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 05.Březen 2017 - 14:24 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 31.Srpen 2010 - 16:22
Příspěvky: 17
satelitni prijimac: AB IPBOX 9900HD
Místo/Bydliště: B.Bystrica
elektrikar05 napsal:
pošli foto plošáku :-)


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
IPBOX 9900HD


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 05.Březen 2017 - 14:37 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Říjen 2011 - 7:13
Příspěvky: 527
satelitni prijimac: ABIP9900,ABCB550
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 5 krát
@mmarekk
... tiež som mal tento problém, nepomohla ani komplet výmena zdroja ...
... servis ABCom poriešil promptne a lacno ...
... asi vadný bootloader ...

_________________
fšelijaké AB BOX-y


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 05.Březen 2017 - 14:40 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 31.Srpen 2010 - 16:22
Příspěvky: 17
satelitni prijimac: AB IPBOX 9900HD
Místo/Bydliště: B.Bystrica
HRCIAK napsal:
@mmarekk
... tiež som mal tento problém, nepomohla ani komplet výmena zdroja ...
... servis ABCom poriešil promptne a lacno ...
... asi vadný bootloader ...





len ma myli to ze mam este jeden vadny zdroj a meriam to iste na nom a ten viem ze nejde lebo som objednaval novy co mi teraz tiez posiel, tak si myslim ze bude opat vadny len zdroj. to CTL neviem ake ma byt napatie.

_________________
IPBOX 9900HD


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 20 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk